Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
    Võivad, aga ei pruugi eristuda pimetestides. Ma pigem mõtlesin selle all ikka odavaid tooteid, mis audiofiilidel nina krimpsu ajavad.
    Selge

Aga veidi teisest küljest...
    Enne siin lugesin, et kõlaritest muusikat kuulates tekivad emotsioonid "see pill on eespool, teine pill tagapool".
    Ühesõnaga efekt sügavusest.
    Ma saan aru, et kõlareid kuulates lihtne tajuda seda mis paremal/vasakul (stereo..) ja
    vist teatud tingimustel on võimalik pille eristada ka üles/alla -suunal.
    Juhul, kui valjukad asuvad "traditsioonilises" reastuses: kõrged-keskmised-madalad.

Kuidas aga see kolmas (sügavus-)dimensioon siia ilmub kaht kõlarit kuulates...?

Klappidest kuulates ei saa ma muidugi tontigi aru, ainult vasak/parem...liiga "kõrvalt" tuleb kogu heli.

Comment

Selleks eristamise organiks on ajuollus kõrvade vahel, mis otsustab sageduste, faaside, heltugevuse ja kogemuste järgi. Kui lasta puhast tooni ees või taga, kõrvade vertikaal teljel, siis inimene ei erista, kas see tuleb eest või tagant, seda juhul kui pead liigutada ei saa, sest kõrvalestad on suunatud ruuporiteks lisaks koos pea asendiga! Sellepärast näidatakse ka helipildi mõõtmise juures kuulaja pea tähisel nina! Näitab kuulaja asendit ruumis!
      viimati muutis kasutaja rainadov; 10 m 2012, 16:18. Põhjus: lisa

Comment

Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitust

Enne siin lugesin, et kõlaritest muusikat kuulates tekivad emotsioonid "see pill on eespool, teine pill tagapool".
        Ma saan aru, et kõlareid kuulates lihtne tajuda seda mis paremal/vasakul (stereo..) ja
        Juhul, kui valjukad asuvad "traditsioonilises" reastuses: kõrged-keskmised-madalad.

Klappidest kuulates ei saa ma muidugi tontigi aru, ainult vasak/parem...liiga "kõrvalt" tuleb kogu heli.
        Nii peabki olema, pillid ja vokaal peavad olema eristatavad igas suunas: vasakul-paremal, üleval-all, eespool-tagapool. Teatud tingimustes ka kuulaja kõrval või lausa kuulaja taga. Kui seda ei teki siis on süsteemis midagi vajaka.
        Ehk keegi "füüsikutest" selgitab, kuidas see on võimalik.
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Proovi 5.1 kino ressiveriga kus olemas Dolby Headphone

Comment

Selge

Sa küsisid õiget küsimust.See on muidugi vaid nüanss ja vajaks pikemalt lahti seletamist ja seda ei ole vaja jälle näägutama hakata.Aga üldiselt see sinu nimetatud kolmas dimensioon- sügavus.See ongi üks asjadest mida Sa reaalselt kuuled, kui ma seda võimaldavad riistad mängima panen.Sa kuuled kolmemõõtmeliselt reaalset pilti.Ma olendale mustad kardinad toale ette pannud ja kui kõik valgusallikad kaotada, siis suisa näed kõrvadega reaalselt lava.Nagu ka laius ja detailsusAga emotsioon ei pruugi olla nendega otseselt seotud.Ma olen kuulanud kooslusi, kus on väga palju vigu, aga tekib emotsioon.Ja samas teistpidi.Kõik oleks justkui OK, aga tundub surnuna.Mu enda kodune kooslus, kus on nii mõndagi ette heita , nagu lava laius, osad sagedus-alad, aga emotsioon töötab.

See emotsioon on asi, millest ei ole võimalik ÜLDSE aru saadagi, kui ei ole kuulnud.Võib lõputult igasugust pläma ajada, aga see on kõik tühi töö, kui ei saa või ei tahagi aru saada.

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
              Selleks eristamise organiks on aju ollus kõrvade vahel, mis otsustab sageduste, faaside, heltugevuse ja kogemuste järgi. Kui lasta puhast tooni ees või taga, kõrvade teljel, siis inimene ei erista, kas see tuleb eest või tagant, juhul kui pead liigutada ei saa, sest kõrvalestad on suunatud ruuporiteks lisaks koos pea asendiga!
              Hästi, aga kui me võrdleme nüüd kuulmist nägemisega.
              Saame ajusse stereopildi, lisaks sellele ka informatsiooni esemete asetusest ruumis. Ehk siis sügavuse taju on ka olemas.
              Aga...tajume sügavust ainult seepärast, et meil on referents - esemete mõõdud, mis teada.

Lase inimene kuhugi, kus pole ühtegi eset mille mõõtudest oleks tal aimu ja ta ei taju enam ka sügavust.
              Pead liigutades (ringi liikudes) kaob üks ese teise taha (või näeme seda liikuvat erineva kiirusega) ja sellest võib järeldada, et asub kaugemal.
              Siiani õigus?

Nüüd võrdleme kuulmisega. Kõlarid annavad 2D helikujutise. Pead liigutades loome kolmanda dimensiooni lisaks.
              Ise liikudes saame aru, et "see kitarr on siiski paremal pool". Seni kõik minu jaoks loogiline.
              Aga mis valemiga tajume, et "kitarr liikus laulja taha"?
              Kas faasi muudatus+kogemused+.. võivad üldse sellise efekti tekitada?

Palju imelikke küsimusi, eks peab ikka ise kuulama. Alustan esialgu odavamast süsteemist.

D.D.D: Dolby headphone + 7.1 helikaardil täitsa olemas, proovin mõne filmiga näiteks.
              Ei ole seni erinevaid filtreid väga kasutanud, kuna kuulatav heli muutub minu meelest üsna ebameeldivaks.

Comment

Sebastian, põrutad jälle otse rappa.Mina rääkisin stereoriistadest ja kahest kuulaja ees olevast kõlarist, mitte klappidest ja mingitest kaartidest.Mitte mingit lisatöötlust ei ole vaja teha.Muidugi manatakse läbi erinevate üle 2d-dolbyde Sulle pilt ette-taha-vasakule-paremale-üles-alla.Ja siis....
                Mängivate stereo riistadega tekib see 3-d pilt Sulle Sinust ettepoole nagu kontseril.Laulja on eespool ja trummid tagapool.Ja läbi kahe kõlari, mis on sinust näiteks 2 meetri kaugusel.Lihtsustatult kuuled reaalselt, et trummid on vähemalt 5 meetri kaugusel ja laulja 3m kaugusel.Mida paremini kokkulangenud kooslus(NB! suur osa on kaablitel), seda huvitavamid asju võib avastada.

Need helitekitajate asetused sõltuvad kõik produtsendist, et kuidas need on ruumi asetatud.Mul on väga huvitavaid plaate, kus on väga huvitavaid situatsioone produtsendi poolt tekitatud.Ma räägin Sulle kogu aeg, et Sa pead enne kuulma, kui saad midagi üldse arvata.
                viimati muutis kasutaja tm101; 10 m 2012, 17:25.

Comment

tm101, lihtsalt pakuti Dolby headphone varianti, et ka klappidele saab simuleerida mingi "ruumilisema" helipildi. Pole seda kunagi proovinud.
                  Kõlarid hoopis teine teema, seda mõistan.

Comment

Heliallikaid saab mitmemõõtmeliselt tajuda ka kahe kõlari ja isegi kõrvaklappidega. Ja isegi saastvõimendiga.
                    Meil kõigil on ju kaks kõrva. Märksõnad on amplituudi ja faasi erinevus.
                    Keera üks kõlar vastandfaasi ja kuula. Kogu muusika tuleb siis ükskõik kust suunast , ainult mitte kahe kõlari vahelt. Kolmandale mõõtmele aitab kaasa kuulamisruum , mitte ülikallis väljavalitud tehnika.
                    Need Dolby jms mitmekanalijurad on nendele, kel pole võimalust paigaldada ja kuulata klassikalist stereot. Näidake mulle kinnisvaraportaalides müüdavaid eluruume, mis rahuldaksid isegi tavalise muusikasõbra vajadusi !

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust
                    ....Mida paremini kokkulangenud kooslus(NB! suur osa on kaablitel), seda huvitavamid asju võib avastada.
                    .....
                    Tehnikainimesena teen järelduse. Signaaliallika väljundtakistus ja võimendi sisendtakistus on suured. Muud ma sellest järeldada ei oska. Ainult siis võivad tekkida lisafaasinihked ja sageduskara ebaühtlused , mis ruumilist pilti mõjutavad. Pane emitterjärgur CD mängijale enne kaablit vahele.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 11 m 2012, 07:37. Põhjus: 2 kokku
                    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

30.lk Juubeli puhul sellele teemale panustan ka omi mõtteid:

saastvõimendi on suure tõenäosusega tehtud huyangi provintsis Tsing Tsong Chinamees poolt. Seal on kasutatud Snagio lüüte, pliiatsisüdamikust tehtud takisteid ja liivakivist tehtud mikroskeeme. Snagio lüüdid on kuulsad selle poolest, et annava kõige loomutruuma "pruuni müra" mida keegi kunagi kuulnud on (Audioguide ajakiri). Pliiatsisüdamikust takistite eelis nt MOX või keraalimiste ees on tajutav variatsioon edastatavas registris ( "heli on kui paberilt kustukaga maha tõmmatud pliiatsijooned" Linkwitz Labs official press release). Liivakivist mikroskeemid lisavad huvitavaid efekte nagu krabisõrgade krabin, merekohin ja hülge möla. Viimane on nn "optional extra" ehk vaid vähestest kohtadest saadud kivide eripära.

Kõige saastam võimendi sisaldab kõiki neid nähtusi ning maksab 3 000 000 eurot! Lisaks eelmainitud omadustele sisaldab see võimendi väikest tuumaelektrijaama (trafoks), vedela vesiniku paaki jahutuseks ja päkapikke, kes liigutavad reguleerimistabloodel nõelu. Korpus on valmistatud titaani ja süsinikiu kooslusest (CabroTanium) ning nupud on treitud teemantitest.

Loodan, et minu postitust moded ära ei kustuta. Tõsise jutu vahele võiks vahel meelelahtust ka saada
                      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                        Märksõnad on amplituudi ja faasi erinevus.
                        Keera üks kõlar vastandfaasi ja kuula. Kogu muusika tuleb siis ükskõik kust suunast , ainult mitte kahe kõlari vahelt. Kolmandale mõõtmele aitab kaasa kuulamisruum , mitte ülikallis väljavalitud tehnika.
                        Jah tegelt nii ta on, seda on kogetud ka. Tsenter kaob ära kui faas nihu vähe.
                        See pistikupööramise nali ka tegelt fookust mõjutab, muud ma pole tajunud.
                        a selle kolmanda mõõtmega olen põhimõtteliselt nõus välja arvatud sellega et tehnika seda eriti ei mõjuta, väga palju oleneb ka sellest ja mida parem ruum seda suurem mõju ka tehnikal.

Comment

to:MK . Tehnika kohapealt on Sul õigus. Kanalid peavad olema parameetritelt võimalikult võrdsed (kaasa arvatud kõlarid). Ja seal tulevad võimendi seesmiste komponentide kvaliteedid (ja ka hind) esile. Eriti mõjutavad võrdsust viletsad regulaatorid, olgu siis analoog või digi, mis pole erinevates asendites võrdsed.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
                            Nüüdseks asi niipalju edasi liikunud, et teeme 13 oktoober Tallinna Audiocity kaupluses väikse kuulamispäeva.
                            spl, mis kell on algus?

Täpsustada palun ka millised kõlarid kuulame.

Comment

Mul küll juubeli lehekülge ees ei ole, alles 12-nes on aga sellegi poolest ei saa nagu aru, miks SPL nii ära vihastas. Tal peaks streetraceritega kemplemisest piisavalt paks nahk olema tekkinut neti loba suhtes.
                              Kuigi olen kuulanud vägagi mitutki päris kallist süsteemi ja enda oma pole ka päris s*ta pealt riisutud (olen ka Audiodesign klient olnud rohkem kui ühe korra, seda juba siis kui neil veel vana nimi oli ja garaašis möllasid), olen rohkem skeptik kui kaabli erinevuste kuulja. Piiratud mõtlemist ka ei taha tunnistada, vahest hea õlle kõrvale on helipilt ikka väga 3D-ks avardunud, nii laiuses sügavuses kui täpsuses. Kokku võttes, sellest miks mina skeptikuna kohale ei tule: kui testi selle ürituse raames ei saa teha, siis tehakse seda mingil muul ajal. Ilma korraliku ja usaldatava testita on ikka sisuliselt võimatu nii pikaaegseid skeptikuid uskuma panna.
                              viimati muutis kasutaja moi; 12 m 2012, 20:08.

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                                spl, mis kell on algus?

Täpsustada palun ka millised kõlarid kuulame.
                                Audiocity=Magnat või DLS. Vist tulen ka uudistama. Kuigi skeptiliselt häälestunud, kuna vist mängivat süsteemi ei õnnestu kokku ajada. Heed, odav nait . Miks just mängivat? Sest minu arvamus on, et ainult mängival süsteemil saab kõige paremini kaabli erinevust tunda. Kaabel on valmis süsteemi fine tuning. Kõik kaablid on nii või naa elektriline lüli. Oma takistusega, mahutavusega. Ühele süsteemile sobib üks, teisele teine, ja kolmas ei taha et seda üldse mõjutati.

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                                Ūritaksin teada saada, kui oluliseks keegi peab pistikute ja pistikupesade puhtust? Kas keegi neid puhastab ka aeg ajalt? Kui ja, siis kuidas ja millega seda tehakse?
                                Väga oluline. Peale esimest puhastamist imestasin kui palju mustust pistikute ja pesade küljes oli. Kasutan sellist asja ja väga rahul.
                                viimati muutis kasutaja Novembre; 13 m 2012, 05:17.

Comment

Working...
                                X