Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Loodan tehnika 11.00 paiku üles saada. Siis peab soojenema ja natuke häälestamist ka vaja teha (toited õigetpidi kõlarite asetused jne).

Comment

Huvitav, et keegi ei raatsi muljeid kirjutada. Peamine saavutus oli, et üritus toimus ja sai tuttavaks, räägitud teiste huvilistega. Kohalikud skeptikud/teoreetikud võivad magada rahulikult. Müüte ei tõestatud ja ümber ka ei lükatud, vist?(ei olnud lõpuni, väsisin 4-st tunnist kaootilisest kuulamisest). Mis oli oodata. Mängivat süsteemi ma ei kuulnud. Üldiselt pettunud, sest lugupeetud korraldaja kes mitu aastat juba tegeleb audiotehnikaga ei tea kõlarite paigutuse ABC. Ja ka teisi aspekte, kõikuvad kõlarijalad rikkuvad heli rohkem ära, kui hiina kaabel. Minu arust tuleks sellisel juhul, kui muid jalgu ei olnud, võtta põrandakõlarid. Näiteks, mulle väga meeldisid Totem-id. Teistele vist mitte, sest ei olnud nii bassirikkad, kui Whardelfale. Bassiks seda ka ei saa nimetada, kui ruum läheb käima, see ei ole bass, nii ei pea olema. Aga miks ta ei läheks, kui tagapordiga kõlarid seina juurde paigaldada?

Comment

Võimalik, et see ruum bassi otsats kajas ka liiga palju, korra seal kohal käies ja plaksutades ei tundunud kesk ja kõrgsagedus eriti halb (liiga tugevat kaja polnud) aga bassi otsa nimoodi ei kontrolli ja mis seal toimus ei tea.

Comment

eks oleks saanud natuke teisiti asjad teha, kuid mina sain enda jaoks asjad selgemaks. jäin rahule- sai kuulata erinevaid kaableid, kõlareid, muusikat (close your eyes...) ja tarka juttu. kas nüüd müüdid purustamata jäid- minujaoks mõned sai purustatud: polaarsus, kaabel vs kaabel. just need, mida ma sinna kuulama läksin.

Comment

Esmalt postitatud sacher poolt Vaata postitust
            ....minujaoks mõned sai purustatud: polaarsus, kaabel vs kaabel. just need, mida ma sinna kuulama läksin.
            Et siis kuidas aru saada. Oli vahet, ei olnud vahet?

Comment

vahe oli! hiinakas vs normaalne juhe on vahe väga suur. aga sellest edasi on juba keerulisem. üks kilkab teravalt, teine lõugab selliselt, et müra on muusikast suurem (minu kaabel) ning kolmandal on stage reaalne ning tajud end rohkem kohal olevat. kas see vahe aga on väärt näiteks 450 lisaeuri- minuarvates mitte. aga vahe nende vahel olemas - ja seda ma sinna kuulama läksingi

Comment

Kes mäletab täpselt Wharfidale mudelit?

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                  Kes mäletab täpselt Wharfidale mudelit?
                  Arvan, et ehk olid sellised:

Siiski eksisin, olid hoopis Opus2-M2.
                  Kas võimendi oli Heed või Naim?
                  viimati muutis kasutaja Sonic; 15 October 2012, 01:09.
                  "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Käidud, nähtud, kuulatud. Eks ürituse suurim väärtus oligi selle toimumine. Aitäh korraldajale ja respect poele !
                    Jah, paljugi oleks saanud teisiti teha, kuid see ongi koht kust edasi minna. Seda sai ka TM101-ga lõpus räägitud, et ürituse kaootilisuse tingiski see, et selliseid asju nii vähe on. Iga üks tuleb oma eesmärgi ja agendaga ning kõike teemasid ja soove ei jõua paari tunni sisse mahutada: Teinekord (loodetavasti):

- kui on kaablite test, siis on test
                    - kui on kaablite võrdlev kuulamine, on see
                    - kui on kõlarite võrdlus, on kõlarite võrdlus
                    - kui on arutlusel eri tehnika sobivus ja võrdlus, on ainult see
                    - kui on muusika kuulamine, on muusika kuulamine

Aga et selleni jõuda, peavadki inimesed enne omavahel tuttavaks saama ja esimesed nurgad maha lihvima. Aga õhkkond oli sõbralik ja positiivne, väike tögamine käib asja juurde. Live's on/olid ka kõige tulisemad vaidlejad üsna humble.

Mina olin vist ainuke "skeptik" (või vähemalt ainuke, kes seda välja ütles). Parem väljend oleks IMHO "objektivist". Pimetesti küll ei olnud, kuid avatud testis eristus hiina 1€ RCA teistest küll. Kuid kõige suurem erinevus oli levelis - see "nöör" mängis vaiksemalt kui teised kaablid. Ju on viga takistuses ja see peaks olema ka mõõdetav. Hommikusel esimesel kuulamisel keerasime kompensatsiooniks ka volume nuppu, kuid suvaliselt ja see pole päris see... Eks ka minul tekkis pika päeva jooksul emotsioone, et just nagu nüüd kaabli vahetamisel midagi nagu muutus, kuid see eristabki minusugust skeptikut - minu jaoks on tähtis sellises olukoras elimineerida kõik muud muutujad - muusika ise, valjus, ambient (mida oli meeletult palju), enda asukoht ruumis, ajaline faktor... ja need kõik muutusid. Muusika oli järgmises minutis, pidevalt näpiti volume'i ja seina tagant kostuv + sumin ruumis olid meeletud.

Pealelõunases testis saime need asjad küll põmst. staatiliseks, kuid siis mina enam "odaval" rohelisel Cobral (kui kallis ?) ja ürituse kõige kallimal kaablil vahet ei teinud. Kuid selleks ajaks oli seal juba pea 4-tundi istutud ka. Ka minu järgi kuulanud Alari_H pidas vahet minimaalseks, kuid siis vahetati võimendit ja vahe läks vist suuremaks ? Ise enam uue setup'iga kuulama ei hakanud ja kahjuks olin sunnitud lahkuma. Mis edasi sai, ei tea.

Mis meeldis (ja mida ma ka tegelikult niigi eeldasin), siis on ka kõik "subjektivistid" mõistlikud kahe jalaga maapeal olevad inimesed. Kes rohkem, kes vähem tehnikainimesed, kes oskavad oma nägemust ja seisukohti seletada. Pea kõik tunnistasid, et igasugused vahed on väikesed ja tulevad välja vaid heades tingimustes. Niiet loodetavasti suudetakse ennast tulevikus foorumis talitseda ja ära jäävad targutused stiilis "vahe on nagu öö ja päev", "iga lapski saab une pealt aru" ja "kui sa vahest aru ei saa, oled loll ja/või vaene nagu kirikurott".

Ootan nüüd, et ka "subjektivistid" astuvad sammu keskpõrandale kokku ja vähemalt mõni osaleb neist pimetestil - nii nagu teie ootasite/lootsite, et minusugune kogenematu võhik tuleb, kuulab ja kogeb kohe vahe ära, ootan ka mina, et teie lähete, kuulate ja näitate kiiresti vahe ära. Ilma liigse pirina, pisiasjade kallal nokkimise ja targutamiseta.

PS. Loodatevasti TM101 sai mu selgitusest aru, et mis pimetest üldse annab.

----------

Kõlarid olid need:

Cobra ?:

viimati muutis kasutaja Scott; 16 October 2012, 23:42.

Comment

Jah! Peale võimendi vahetust olid kaablid eristatavamad.

Comment

Mis olid kuulamisel võimuks ja mis signaali allikaks?

Comment

cd mängijad: http://www.cec-web.co.jp/products/cd.../tl51xr_e.html

võim: http://www.heedaudio.hu/en/products/obelisk-line/pre
                          toide: http://www.heedaudio.hu/en/products/obelisk-line/ps

Comment

Esoteric P-02 on transport, milline oli dac sellega kuulates?
                            Millised olid kõlari-ja voolukaablid?
                            Kas kuulati ka SACD plaate?
                            viimati muutis kasutaja Sonic; 15 October 2012, 10:08.
                            "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud sacher poolt Vaata postitust
                              oli SACD/DVD mängia DV-60 (?): http://www.stereophile.com/hirezplayers/1007eso/

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                                oli SACD/DVD mängia DV-60 (?): http://www.stereophile.com/hirezplayers/1007eso/
                                jah, muidugi- minu näpukas kopimisel...

Comment

Working...
                                X