Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
    Lisaks kirjutamisele ta nagu ikka on mõõtnud ka, iseasi kui metoodiliselt kuid eeldades et süsteemis muid muutujaid tol hetkel polnud, muutus mõõdetav kui vähendati kaabli pikkust 3m pealt 1m peale...
    Ma ei viitsi sealset mammutteemat läbi lugeda, aga aru ei saanud, millega asja mõõdeti ja kuidas mõõdeti.
    Neid pilte, kus üks kriips 1kHz juures on 0dB peal ja -100dB kriipsukesed kõrval on nett täis ja võin ka ise toota.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
      Jah, jitter on olemas küll. Samuti on olemas ka kosmiline kiirgus ja kuu faasid. Millegi olemasolu EI tähenda, et see on kõrvadega tajutav.
      Otsi internetis Chesky Records "1992 - Audiophile Test Disc Vol. 2", proovi kuulama digikaabli test.

Edit: originaal on siin: https://www.hdtracks.com/index.php?f...e=090368006820

Comment

Esmalt postitatud raxz poolt Vaata postitust
        Ka siit foorumiteemast tuleb välja väga tugev korrelatsioon mõttetult kallite kaablite kiitjate ja helitehnika müüjate vahel.
        Kõik on arusaadav - ükski müüja ei saa öelda, et ta müüb pa*ka. Enda müüdavat kaupa (high-end tehnika) peab ikka kiitma.
        Kahju, et müügitöö sunnib inimesi kõik muud teadmised unustama.
        Saan aru et see oli minu pihta. Või on siin mõni teine pa*amüüja veel.
        Huvitav oleks teada kas Te mind ka otse näost näkku julgeks pasamüüjaks nimetada.
        Kusjuures olenemata erinevatest isiklikest solvangutest olete kõik siiski oodatud erinevatele kuulamisüritustele ka edaspidi.

tegu ju ikkagi haritud elektroonikaspetsialistide foorumiga.

Comment

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
          Huvitav oleks teada kas Te mind ka otse näost näkku julgeks pasamüüjaks nimetada.
          Kusjuures olenemata erinevatest isiklikest solvangutest olete kõik siiski oodatud erinevatele kuulamisüritustele ka edaspidi.

Ei, see ei olnud Teie pihta. Lihtsalt on nii, et müüja ei saa kaubast halvasti rääkida. Olgu see nii hea või halb, kui see on. Kindlasti ei tee kallis kaabel midagi halvemaks. Küsimus on selles, kas on eetiline müüa kaupa ülikõrge hinnaga ostjate teadmatust ja emotsioone ära kasutades.
          Siin foorumis on mitmed kasutajad müünud hifi tehnikat ning samad kasutajad kuulevad igasuguseid huvitavaid helisid erinevatest kaablitest.

Comment

Ma sõnastaks raxz postituse veidi teisiti. Keegi ei ütle, et need kaablid pa*ad on. Nad on korralikud, aga oma hinda elektrilisest küljest nad väärt pole.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
              Ma sõnastaks raxz postituse veidi teisiti. Keegi ei ütle, et need kaablid pa*ad on. Nad on korralikud, aga oma hinda elektrilisest küljest nad väärt pole.
              Kas sul on olemas mingi "õiglaste hindadega" hinnakiri kaablite kohta?
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt Vaata postitust
                Otsi internetis Chesky Records "1992 - Audiophile Test Disc Vol. 2", proovi kuulama digikaabli test.
                Edit: originaal on siin: https://www.hdtracks.com/index.php?f...e=090368006820
                Sellel plaadil on kolm digikaablitega seostatud pala -
                1. Ordinary Audio Interconnect (a standard twisted pair audio interconnect)
                2. Premium 75ohm Digital Cable
                3. Audiophile Ultra-Low Jitter Digital Cable

Lood on enam-vähem ühepikkused ja lindistatud sama A/D converteriga samast allikast, erinevate digikaablitega.
                Leidsin oma "plaadiriiulist" selle plaadi 16 bit formaadis, kadudeta pakituna (APE formaadis).
                Salvestused on hästi tehtud, piisavalt võrreldavad - lasin nad Audio Diffmakerist läbi ja tulemus on järgmine:

Ordinary Audio Interconnect vs Premium 75ohm Digital Cable -
                Corr Depth: 73,7 dB (L), 79,2 dB (R)

Ordinary Audio Interconnect vs Audiophile Ultra-Low Jitter Digital Cable
                Corr Depth: 73,8 dB (L), 78,6 dB (R)

Mida need numbrid näitavad? Seda, et signaali maksimaalne erinevus on vasakus kanalis 73,7 dB allpool kasulikku signaali. Seda võib võrrelda, kuid ei saa päris samastada müratasemega -73,7 dB allpool signaali. Müratase on enamasti ühtlane müra, antud erinevusesignaal on korrelatsioonis originaalsignaaliga, mistõttu on teda veel palju keerulisem originaalsignaalist eristada, kui ühtlast müra.
                See programm töötab umbes nii, et asetab failid n-ö kohakuti ja eraldab uue failina selle osa signaalist, mis kahe faili puhul erineb. Ehk siis toob välja selle, mis maksimaalselt kahe faili vahel erineb, mitte midagi ei jää varju.
                Siin link viimase võrdluspaari (tavaline juhe vs ultra-low jitter cable) erinevusfailile - http://www.upload.ee/files/2763302/difference.wav.html

Kui ma kuulan seda erinevusefaili samal helitugevusel nagu ma kuulan seda tavalist faili - siis mina ei kuule midagi (kui üks failide pikkuste erinevusest tingitud sekundifragment alguses välja arvata). Vaikus. Nende failide kuuldavat erinevust seega minu jaoks ei eksisteeri ka kõige parematel tingimustel, mis on erinevuse kuulmiseks võimalik tekitada. Neid algfaile tavanivoodel omavahel võrreldes on erinevus loomulikult ümmargune null.
                Audio Diffmaker (ja nulltest kui selline) on selles suhtes täiesti emotsioonivaba asi - see on matemaatika, selle vastu vaielda ei saa. Juhul kui erinevusesignaali kuulda pole, ei eksisteeri kuuldavat erinevust failide vahel, see on raudkindel fakt. Kusjuures, kui erinevusefailis on kuuldav informatsioon olemas (failid on piisavalt erinevad), siis ei tähenda see automaatselt, et kuuldav erinevus algfailide vahel on olemas. Sel juhul tuleb teha pimetest. Näiteks kadudega pakkimisalgoritmid (näit mp3) toodavad väga kuuldavaid erinevusfaile, samas neid algfaile ABX testis võrreldes ei pruugi vahet teha. Aga kui erinevusfail on vaikus, siis on asi selge, punkt - vahet pole.
                Muidugi, ma kuulen juba ette süüdistusi, et mis, 16 bit 44.1 kHz fail, see ei kõlba ju kuhugi. See siiski ei muuda midagi, kuna mina üle 18 kHz ei kuule ning analooglindistuse dünaamiline ulatus ei kasuta mitte kunagi ära ka 16 biti pakutud võimalusi - ei ole sellel tähtsust, mis formaadis see fail on.

Kõigil on võimalus ise järgi proovida-kuulata või miks mitte ka näiteks ABX teha, kui need failid leiate.
                Järelsõnaks veel niipalju, et kui seda plaaditutvustust lugeda, siis inglise keele oskajale ei jää varjatuks see, et plaadi koostajate arvates ei ole samuti neil failidel mingit vahet.
                D.D.D-le tänu väga hea materjali pakkumise eest, see Diffmaker võib n-ö kodukasutuses üsna kapriisne olla, kuid kui juba korralikud failid ees on, teeb ta seda, mis vaja.

Samal teemal lugemist - http://www.diyaudio.com/forums/everything-else/13415-null-difference-testing.html
                http://www.douglas-self.com/ampins/pseudo/subjectv.htm
                http://www.libinst.com/Audio DiffMaker.htm
                viimati muutis kasutaja ihvike; 21 m 2012, 22:13.

Comment

Esmalt postitatud raxz poolt Vaata postitust
                  Ei, see ei olnud Teie pihta. Lihtsalt on nii, et müüja ei saa kaubast halvasti rääkida. Olgu see nii hea või halb, kui see on. Kindlasti ei tee kallis kaabel midagi halvemaks. Küsimus on selles, kas on eetiline müüa kaupa ülikõrge hinnaga ostjate teadmatust ja emotsioone ära kasutades.
                  Siin foorumis on mitmed kasutajad müünud hifi tehnikat ning samad kasutajad kuulevad igasuguseid huvitavaid helisid erinevatest kaablitest.
                  Müüja saab valida mida müüb ja korralikus kaupluses ei ole müügil ainult kõige paremad asjad (see kehtib ka muudel elualadel). Sama meie kauplusest ei saa seda Hiina RCA d osta. Kui keegi soovib saadame kõrvalasuvasse euronicsisse või oomipoodi. Kus see reegel kirjas on, et müüja ei või oma kauba kohta adekvaatset infot anda??. Ja kui juhtub tulema teadlik klient ja soovib korralikku kaablit osta??
                  Sellegipoolest, et see eelnev postitus pidavat minu kohta käima paluksin tärniga sõnu foorumis mitte kasutada. Ebaviisakus näitab ainult halba lastetuba.

Comment

http://arvamus.postimees.ee/1012656/juko-mart-kolar-kuidas-kumne-aasta-parast-teenida-salvestatud-muusika-muugiga

CD plaatide tulevikust.
                    viimati muutis kasutaja Sonic; 21 m 2012, 22:45.
                    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Kus see reegel kirjas on, et müüja ei või oma kauba kohta adekvaatset infot anda??. Ja kui juhtub tulema teadlik klient ja soovib korralikku kaablit osta??
                      Selles see konks ongi, et tuleb adekvaatset infot anda. Ma soovitan uurida suuremate audiofiilsete kaablite tootjate kodulehekülgi-tootetutvustusi - praktiliselt ei räägi keegi enam, et meie kaablid tekitavad paremat heli. Vihjed on, kuid otsesõnu suuremad ettevõtted öelda ei julge. Aetakse ümmargust ja pseudoteaduslikku mulli, millest kinni võtta ei saa. Viidatakse ka audiofiilsete ajakirjade testidele - aga kuna see on n-ö third party, kes ise kaableid ei müü, siis seda infot tootja vastu kasutada ei saa. Miks see nii on? Sest suured tootjad ei saa riskida kohtuasjadega, milles nad endalegi teadaolevalt kaotaksid. Igasugused põlveotsafirmad räägivad muidugi seda, mis sülg suhu toob, kuna neil pole risk nii suur.
                      Osad tootjad on läinud üle teisele taktikale - rõhutakse füüsilisele kvaliteedile - meie kaablid on lihtsalt korralikud, vastupidavad ja teevad seda, mida standardid nõuavad - näiteks Blue Jeans Cables - soovitan ka selle firma kodulehega tutvuda, et näha, milline see teine lähenemine on - http://www.bluejeanscable.com/

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
                        Kas sul on olemas mingi "õiglaste hindadega" hinnakiri kaablite kohta?
                        ohoo, huvitav teema. Küsimus oli küll martinj'le, aga kui tohib ma ka vastaks.. korralikult varjestatud kvaliteetne kaabel ei tohiks maksta enam kui 3 eurot 1 meeter, vasest RCA pulgad ka mõni euro sinna tänna. Kindlasti ei pea olema korralikule kaablile XLO või muu nimi peale trükitud, ja RCA pistikud ei pea ka mingi värvilise lögaga kaetud olema.
                        Eriti naljakad on 3cm paksud kõlari kaablid, osadel on kaabli külge liimitud mingi kolakas kaa, ristküliku kujuline plastikust junn, ma alati mõtlen mis nende mummude sees on, ilmselt miskit maagilist. Nu ja muidugi suunda näitavad nooled kaablitel on naljakad

Comment

Natuke üleolev küsimus - nagu mafiamaiguline küsimus. Mina ei lugenud, et keegi seda otsesõnul ütles. Kindlasti leidub ka selles poes pa..a, seda on iga eluala poes.

Müüja saab valida mida müüb ja korralikus kaupluses ei ole müügil ainult kõige paremad asjad (see kehtib ka muudel elualadel). Sama meie kauplusest ei saa seda Hiina RCA d osta. Kui keegi soovib saadame kõrvalasuvasse euronicsisse või oomipoodi. Kus see reegel kirjas on, et müüja ei või oma kauba kohta adekvaatset infot anda??. Ja kui juhtub tulema teadlik klient ja soovib korralikku kaablit osta??
                          Sellegipoolest, et see eelnev postitus pidavat minu kohta käima paluksin tärniga sõnu foorumis mitte kasutada. Ebaviisakus näitab ainult halba lastetuba.
                          Ja nagu nüüd võiks järeldada siis Oomipood ja Euronics müüvad ainult pa..a?
                          Ise nagu üritad ju seda väita.
                          Kahju, et see Audiodesign pood on avatud tööinimesele sobimatul ajal - ei ole sinna kunagi jalagagi saanud seepärast...
                          Mind huvitaks, Paul, kuna oled spetsialist siis tead, et aparaadi kaane avamine ja piltide tegemine aparaati ei kahjusta mingil moel siis ootaks pildikesi mõne u. 2k€ hinnaklassi võimu sisemusest mida Sinu poeletilt võiks soetada - ma usun, et nendes kasutatavaid osasid on ka Oomipoest võimalik hankida...nad ei ole ju mingid maavälist päritolu...
                          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                            Jah, jitter on olemas küll. Samuti on olemas ka kosmiline kiirgus ja kuu faasid. Millegi olemasolu EI tähenda, et see on kõrvadega tajutav.
                            Kas sa väidad siis, et kõik kätte saadavad DA-muundust tegevad kooslused on nii väikse jitteriga, et see ei olle kellelegi kuuldav?
                            Kus on see piir, millest väiksemat jitterit keegi ei kuule või noh 80% inimestest ei kuule?

Comment

Tegu tõesti tehnikainimeste foorumiga, kus peaks kasutama tehnilisi selgitusi, mitte emotsionaalseid kirjeldusi tundmatute nähtuste kohta.
                              Tegelikult on ju kogu see teema väike lastetuba. Kuuldakse igasuguseid huvitavaid nähtusi, mida keegi seletada ei oska.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                                Natuke üleolev küsimus - nagu mafiamaiguline küsimus. Mina ei lugenud, et keegi seda otsesõnul ütles. Kindlasti leidub ka selles poes pa..a, seda on iga eluala poes.

Ja nagu nüüd võiks järeldada siis Oomipood ja Euronics müüvad ainult pa..a?
                                Ise nagu üritad ju seda väita.
                                Kahju, et see Audiodesign pood on avatud tööinimesele sobimatul ajal - ei ole sinna kunagi jalagagi saanud seepärast...
                                Mind huvitaks, Paul, kuna oled spetsialist siis tead, et aparaadi kaane avamine ja piltide tegemine aparaati ei kahjusta mingil moel siis ootaks pildikesi mõne u. 2k€ hinnaklassi võimu sisemusest mida Sinu poeletilt võiks soetada - ma usun, et nendes kasutatavaid osasid on ka Oomipoest võimalik hankida...nad ei ole ju mingid maavälist päritolu...
                                Selles küsimuses pole midagi mafaiamaigulist. Lihtsalt foorumites on solvangud lihtsad tulema. Inimestel puuduks nagu häbitunne. Näost näkku suheldes ei öelda välja mida sülg suhu toob ja mida peaks pärast häbenema. Postituse saab hiljem ära ka kustutada kui vaja.

Selle oomipoe ja Euronicis kohta käivas lauses polnud minu poolt midagi halvustavat, aga ärge otsige teemat sealt kus midagi pole.

Ma ei tea millised on Teie töötingimused, aga tavainimesed saavad küll meie kauplust külastatud. Oleme nimelt avatud iga päev kella 10-20.00 välja arvatud pühapäeval kui sulgeme kell 19.00

Enne kui midagi kirjutada võiks tutvuda AUDIODESIGN kodulehega. Meil seal olemas lahtiolekuajad ja oleme ka kajastanud blogis viimasest testis osalenud HEED audio võimendit kus ilusti pildid juures. Jah kõik elektroonikajupid on poodides saadaval nii, et kui soovi palun tehke ise järgi. Samuti on kõikide autode jupid poodides saadaval. Sellegipoolest on ise autoehitajaid väga vähe.

Comment

Working...
                                X