Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
    ohoo, huvitav teema. Küsimus oli küll martinj'le, aga kui tohib ma ka vastaks.. korralikult varjestatud kvaliteetne kaabel ei tohiks maksta enam kui 3 eurot 1 meeter, vasest RCA pulgad ka mõni euro sinna tänna. Kindlasti ei pea olema korralikule kaablile XLO või muu nimi peale trükitud, ja RCA pistikud ei pea ka mingi värvilise lögaga kaetud olema.
    Eriti naljakad on 3cm paksud kõlari kaablid, osadel on kaabli külge liimitud mingi kolakas kaa, ristküliku kujuline plastikust junn, ma alati mõtlen mis nende mummude sees on, ilmselt miskit maagilist. Nu ja muidugi suunda näitavad nooled kaablitel on naljakad
    Võin ise kah vastata.
    Lähen ostan näiteks oomipoest korraliku kaabli ja pistikud otsa, ei usu, et üle 10 euri läheb.

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
    ... Sellegipoolest on ise autoehitajaid väga vähe.
    See ei ole päris hea võrdlus.
    Autot ehitada on tunduvalt lihtsam kui see pärast ark-is ära registreerida . Eesti ajakirjandus on neid juhtumeid kajastanud.
    viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2012, 01:49. Põhjus: kokku
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
      Võin ise kah vastata.
      Lähen ostan näiteks oomipoest korraliku kaabli ja pistikud otsa, ei usu, et üle 10 euri läheb.
      Ma küll rohkem skeptik aga Oomi poes kohe letist korralike pistikuid küll osta ei saa, mehaaniliselt on need paari eurosed väga kehvad.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
        Kas sa väidad siis, et kõik kätte saadavad DA-muundust tegevad kooslused on nii väikse jitteriga, et see ei olle kellelegi kuuldav?
        Kus on see piir, millest väiksemat jitterit keegi ei kuule või noh 80% inimestest ei kuule?
        Teadaolevalt küll jah. Sellest on samuti väljamaa foorumites pikalt juttu olnud, samuti on tehtud teaduslikke töid jitteri kuuldavuse kohta, mis on siiamaani näidanud, et selleks, et vahe oleks kuuldav, peaks jitter olema ikka tõesti suurusjärkudes suurem, kui täiesti tavalisel tehnikal.
        Soovitan lugeda siit - http://www.head-fi.org/t/457231/jitter-is-not-audible-sighted-and-blind-tests
        Täpsemalt seda - http://www.head-fi.org/t/457231/jitt...s#post_6183921
        Ma toonitan muidugi, et sisuliselt on kõik võimalik, näiteks ka see, et leidubki mõni inimene, kellel on tõesti fenomenaalsed kõrvad, sellised, mis on siiamaani teadusele tundmatud. See on küll äärmiselt ebatõenäoline, kuid ma ei saa sellist võimalust eitada (vt ka varasemat filosoofilist juttu sellel teemal). Küll aga ei saa vastu sellele faktile, et isegi kui see imeinimene eksisteerib, on ta siiski sunnitud tegema pimetesti, et välistada subjektiivsed psühholoogilised tegurid, vastasel juhul ei ole test teaduslikus mõttes tõsiseltvõetav ja ei sobi tõendusmaterjaliks.

Comment

Esmalt postitatud raxz poolt Vaata postitust
          Tegu tõesti tehnikainimeste foorumiga, kus peaks kasutama tehnilisi selgitusi, mitte emotsionaalseid kirjeldusi tundmatute nähtuste kohta.
          Tegelikult on ju kogu see teema väike lastetuba. Kuuldakse igasuguseid huvitavaid nähtusi, mida keegi seletada ei oska.
          Seda väidad sina. Tõesta kui suudad. Kui hakkad foorumilinke siia copyma siis vastaks kasutaja Martinj lausega Üks kirjutab ja teised usuvad. Vägev.

Inimesed tulevad siia foorumisse OMA (saad aru iseenda mitte teiste) kogemusi jagama ja arutama. Kui palju oled sina kuulanud seda vahet ja otsinud??

Kas see oleks piisav tõestus kui näiteks 1 khz siinust lasta läbi süsteemi ja mõõta RTA ga ja siis teise kaabliga 1 min hiljem kas 2 pilti mis näitaks erinevust oleks piisav. Või siis hakkas tulema joru õhurõhu muutustest või midagi muud sellist vahepeal? Olen suhteliselt kindel et erinevate kaablite ernievus tuleb mingil sagedusel välja.

Mina saan tehnilistes selgitustes aru niimoodi. Inimesed näevad. kuulevad, tunnevad, ühesõnaga mingi tajumismeele abil tunnetavad midagi. Siis proovitakse teaduse abil mõista seda mis toimub ja miks see on nii. Kui ei suudeta siis ei tähenda veel et seda pole. Lihtsalt peame arenema edasi. Kusjuures minu jaoks on siin foorumis üks väide mida ma ei tahaks väga toetada. Et erinevate kaablite füüsikalist erinevust ei ole keegi suutnud mõõta või tõestada?? . Mina arvan et see vahe on olemas võibolla ei piisa lihtsalt tavalisest testrist või ossist selle märkamiseks. Lihtsalt mehed kes suudaks selle erinevuse tuvastada on seda ammu teinud ja ei käi foorumistes tuuleveskitega võitlemas....
          viimati muutis kasutaja spl; 22 m 2012, 10:16.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
            Teadaolevalt küll jah.
            Kaevasin eespool viidatud uurimuse toimiva lingi välja: https://www.jstage.jst.go.jp/article...1/26_1_50/_pdf
            On mõtlemisainet.

Comment

See, et erinevate kaablite erinevaid elektrilisi (füüsilisi) parameetreid ei ole võimalik mõõta või tõestada, on loomulikult nonsenss (kes seda väitnud on?). Seda on korduvalt tehtud ja märkimisväärset osa tehnikast ei oleks üldse võimalik korralikult tööle saadagi, kui kaablitel ei oleks täpselt vajalikke parameetreid. Enamasti on see tehnika muidugi veidi teistel sagedusaladel kui kuuldav heli.
              Loomulikult on mõõdetavad erinevused ka tavalistes audiokaablites, näiteks siin korduvalt mainitud parasiitne mahtuvus. Mõõtetehnika on tänapäeval fenomenaalne, nähakse sisuliselt aatomi sisse, kui vaja, tuvastatakse universumi jääkkiirguse ultraminiatuursed erinevused ruumipiirkondades jne. Asi see siis kaablite erinevus ära mõõta pole.
              Aga see pole KUULMISE teema. Ütled, et kuuled vahet - tee korrektne pimetest, siis vaatame edasi, et mis värk on. Tavaliselt on see värk, et vahe on naeruväärselt suur, ka kõige labasemale mõõtetehnikale selgelt nähtav ja mõni neist kõige tavalisematest heliparameetritest.

Comment

Päris hea tee korrektne pimetest, siis vaatame edasi, et mis värk on.

Eks siis tulevad uued põhjendused. Õnneks pole minul vaja midagi tõestada ja igaühe soovide järgi hüppama ei plaani hakata. Küll aga olen endiselt valmis arutlema huvilistega erinevate seadmete kaablite ja muude audioteemade üle.

Comment

täitsa lihtsalt katsemõttes tõmmasin ka selle niinimetet null faili alla, audioeditori spektri analüsaator näitab ikka peris korralikku elu seal failis, nivoo jah äärmiselt madal, aga päris vaikusfailiga nüüd tegemist küll ei ole.

ja edit ... ilma üldse neid originaalfaile kuulamatta ... kas tegemist oli trummisoologa neis failides? ehk siis sellele vaikusele 2 korda 20dB buusti ja hakas nagu sellisena kõlama. http://www.upload.ee/files/2764397/d...x20dB.wav.html
                  viimati muutis kasutaja Sgrafito; 22 m 2012, 11:21.

Comment

...viimasest testis osalenud HEED audio võimendit kus ilusti pildid juures. Jah kõik elektroonikajupid on poodides saadaval nii, et kui soovi palun tehke ise järgi...
                    Ilusad pildid, midagi kosmosetehnoloogilist ei paista. Paul, küsin su arvamust - kui nüüd tõesti see võimendi järgi teha, kasutades sama või parema kvaliteediga osasid (mitte segi ajada samade nominaalidega osadega), ja kopeerides ka algset disaini nii trükkplaadi kui ka muude detailide koha pealt (jättes kõrvale et see on paha-paha ja konstruktorite loomingu vargus), siis kas kopeeritud võimendi võiks helikvaliteedi poolest kannatada võrdlust originaaliga või mitte? Ja kui sa arvad, et kopeeritud võimendi helikvaliteet on kehvem, siis millest see võiks olla tingitud? Heed Audio Obelisk SI maksab hinnakirja järgi 1250.- koopia teeks ära ehk 250.- eest.

Rainer

Comment

spl - miks sa arvad, et sul ei ole vaja midagi tõestada? Kui sa müüd kaableid ja väidad, et need teevad heli OBJEKTIIVSELT paremaks, siis on sul lausa eetiline (ja seaduslik) kohustus ära tõestada, et su kaablitel tegelikult ka kuuldav vahe on. Ma olen ka varem tsiteerinud, mida ütleb tarbijakaitseseaduse paragrahv 4 punkt 5 sellise teema kohta:
                      Tarbijale kauba või teenuse kohta edastatava teabega ei tohi kaubale või teenusele omistada omadusi, mis sellel puuduvad, või anda mõista, et kaubal või teenusel on erilised omadused, kui tegelikult on omadused samasugused nagu kõigil seda laadi kaupadel või teenustel.

Sgrafito - jah, -73 dB ei ole päris vaikus, kuid ütle, kas sa normaalsel kuulamisnivool midagi kuuled? Seda ma kirjutasingi, et tavalisel kuulamisnivool on minu jaoks tegu vaikusega, mis tähendab seda, et erinevuste kuulmine algfailide vahel on (minu jaoks) välistatud. Kes soovib, see proovib ise.
                      Suur osa sellest infost seal erinevusfailis on tõenäoliselt valge müra, mis teadaolevalt niiöelda ei nulli ära, kuna ta on oma olemuselt juhuslik. Samuti tekivad salvestusprotsessis väikesed muutused, mis nulltesti jaoks varjatuks ei jää (nulltest on väga tundlik meetod), kuid mis ei ole kuuldavad, juhul kui kogu see fail ei ole normaalsel nivool kuuldav. Ka 16 biti dünaamilise ulatuse piir on kuuldav, juhul kui võimendus piisavalt suureks ajada - normaalsel nivool aga ei ole see võimalik.

Comment

Esmalt postitatud Vilkur poolt Vaata postitust
                        Ilusad pildid, midagi kosmosetehnoloogilist ei paista. Paul, küsin su arvamust - kui nüüd tõesti see võimendi järgi teha, kasutades sama või parema kvaliteediga osasid (mitte segi ajada samade nominaalidega osadega), ja kopeerides ka algset disaini nii trükkplaadi kui ka muude detailide koha pealt (jättes kõrvale et see on paha-paha ja konstruktorite loomingu vargus), siis kas kopeeritud võimendi võiks helikvaliteedi poolest kannatada võrdlust originaaliga või mitte? Ja kui sa arvad, et kopeeritud võimendi helikvaliteet on kehvem, siis millest see võiks olla tingitud? Heed Audio Obelisk SI maksab hinnakirja järgi 1250.- koopia teeks ära ehk 250.- eest.

Rainer
                        Kuidas küll koopia kehvemini mängida võiks seda ma ette kujutada ei suuda. Kindlasti peaks jägima ka sama paigutust ja juppide tootja võiks olla sama või vähemalt sama kvaliteetne. Saab ju tänapäeval transistoreid ja kondekaid sama tähistuse ja nominaaliga mis ikka väga erinevad teineteisest. Omal ajal juba sai sadade transistorite hulgast ideaalseid paare otsitud. 250 eur on vist natuke üle pakutud aga jah kordades odavam tuleb ikka. Eks asjade tellimine ja kokkupanemine maksab ka midagi. Või kui mitte siis 250 euroga telliks su käest kohe selliseid võimendeid paarkümmend tükki.

IHVIKE mul on sulle ainult 1 küsimus veel mille esitasin juba eelnevas postituses. Kui palju oled sina kuulanud seda vahet ja otsinud??
                        viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2012, 01:50.

Comment

...250 eur on vist natuke üle pakutud aga jah kordades odavam tuleb ikka. Eks asjade tellimine ja kokkupanemine maksab ka midagi. Või kui mitte siis 250 euroga telliks su käest kohe selliseid võimendeid paarkümmend tükki.
                          Tänud vastuse eest, ma ise arvasin ka, et 250 on üle pakutud, alguses kirjutasingi 125, aga siis panin igaks juhuks pool juurde
                          Kui kiiresti sa need paarkümmend tükki läbi müüks, äkki peangi seniselt töölt ära tulema? Ära võta isiklikult

Comment

Esmalt postitatud spl poolt
                            Kui palju oled sina kuulanud seda vahet ja otsinud??
                            Mis tähtsust sellel on? See, kes tahab, saab ise ka aru, et ilma pimetestita ei tähenda need väited kuuldavatest erinevustest mitte midagi. Kes ei taha sellest aru saada, on oma valikus vaba. Aga ei tasu siis loota, et see erinevuste jutt nende jaoks, kes aru saavad, midagi tähendaks.
                            Kuulaja kogemusele, kõrvade ja tehnika headusele apelleerimine on mõttetu. Ma nägin eile päkapikke - kaua sina oled päkapikke näinud ja neid otsinud? Ei olegi või? Ilmselt siis liiga vähe otsid ja ei vaata korralikult.

Esmalt postitatud Sgrafito poolt Vaata postitust
                            ja edit ... ilma üldse neid originaalfaile kuulamatta ... kas tegemist oli trummisoologa neis failides? ehk siis sellele vaikusele 2 korda 20dB buusti ja hakas nagu sellisena kõlama. http://www.upload.ee/files/2764397/d...x20dB.wav.html
                            Just nii see on - seega on seal failis lisaks valgele mürale piisavalt ka seda originaalsignaaliga korrelatsioonis infot, mis tuleb välja tõenäoliselt seetõttu, et erineval ajal tehtud digisalvestused ei saa olla lõpmatuseni identsed, mingi variatsioon jääb alati. Küll aga on alati huvitav mõelda, et kuidas seostub see normaalsel nivool kuuldamatu tiksumine selliste väljenditega, nagu õhk instrumentide ümber, helipilt, sügavam bass ja puhamad kõrged jne jne.
                            Täpsemalt Audio Diffmakeri metoodikast saab lugeda siit - http://www.libinst.com/AES Audio Differencing Paper.pdf
                            viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2012, 01:51. Põhjus: kokku

Comment

Oi sa oled õel ihvike.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                                Mis tähtsust sellel on? See, kes tahab, saab ise ka aru, et ilma pimetestita ei tähenda need väited kuuldavatest erinevustest mitte midagi. Kes ei taha sellest aru saada, on oma valikus vaba. Aga ei tasu siis loota, et see erinevuste jutt nende jaoks, kes aru saavad, midagi tähendaks.
                                Kuulaja kogemusele, kõrvade ja tehnika headusele apelleerimine on mõttetu. Ma nägin eile päkapikke - kaua sina oled päkapikke näinud ja neid otsinud? Ei olegi või? Ilmselt siis liiga vähe otsid ja ei vaata korralikult.
                                Mis tähtsust sellel on? See, kes tahab, saab ise ka aru, et teiste poolt tehtud pimetest, ei tähenda absoluutselt mitte midagi.
                                Kes ei taha sellest aru saada, pole oma valikus vaba. Aga ei tasu siis arvata, et see erinevuste jutt nende jaoks, kes aru saavad, midagi ei tähendaks.
                                Teiste kuulajate kogemusele ja kõrvade või nende internetipostitustele apelleerimine on mõttetu.
                                Aga kui mina ikkagi nägin eile oma silmaga päkapikke, siis mind enam absoluutselt ei huvita see kas teised mind usuvad, või nõuavad minult tõestust pakapikkude olemasolu kohta. Ma ei tunne enam vajadust seda kellelegi teisele tõestama hakata, sest minu jaoks on see nüüd juba paraku fakt, mis ei vaja edasist tõestust või teiste poolset uskumist...
                                Ja mis mis kasu oleks minul sellest, kui loeksin foorumitest arvukalt kirjeldusi päkapikkudets, mida teised näinud on...
                                Ainus mis loeb, on minu enda kogemus. Kui aga endal puudub lisaks kogemusele ka soov otsida, leida ja ise kogeda, siis oleks targem mitte sõna võtta...

Comment

Working...
                                X