Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
    Oi sa oled õel ihvike.
    Ma arvan, et igem insenerimõistusega.
    Analoogsignaalii digiteerides ei saa me mitte kunagi täpselt ühesugust tulemust.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

See käis päkapikkude kohta.

Comment

Teil on see aasta need päkapikud jube vara ja nende jaoks ootamatus teemas

See võib muidugi olla et digitaliseerimine ei ole 100% identne erinevatel kordadel, kuid sama peab siis kehtima ka playback'i jaoks. Mis minu talupojamõistuse järgi muudab nulltestimise tulemused küsitavaks seega...
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud scanspeak poolt Vaata postitust
          Mis tähtsust sellel on? See, kes tahab, saab ise ka aru, et teiste poolt tehtud pimetest, ei tähenda absoluutselt mitte midagi.
          Kes ei taha sellest aru saada, pole oma valikus vaba. Aga ei tasu siis arvata, et see erinevuste jutt nende jaoks, kes aru saavad, midagi ei tähendaks.
          Teiste kuulajate kogemusele ja kõrvade või nende internetipostitustele apelleerimine on mõttetu.
          Aga kui mina ikkagi nägin eile oma silmaga päkapikke, siis mind enam absoluutselt ei huvita see kas teised mind usuvad, või nõuavad minult tõestust pakapikkude olemasolu kohta. Ma ei tunne enam vajadust seda kellelegi teisele tõestama hakata, sest minu jaoks on see nüüd juba paraku fakt, mis ei vaja edasist tõestust või teiste poolset uskumist...
          Ja mis mis kasu oleks minul sellest, kui loeksin foorumitest arvukalt kirjeldusi päkapikkudets, mida teised näinud on...
          Ainus mis loeb, on minu enda kogemus. Kui aga endal puudub lisaks kogemusele ka soov otsida, leida ja ise kogeda, siis oleks targem mitte sõna võtta...
          Kui ei ole majanduslikud huvid mängus, siis inimesed tehku, mis tahavad ja rääkigu, mis tahavad. Teised inimesed räägivad-teevad teisi asju ja kolmandad inimesed, kes veel pole otsustanud, mida rääkida-teha, teevad vastavalt oma nägemusele ja erinevate poolte argumentide tugevusele omad järeldused.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
            Mis tähtsust sellel on?
            Ei soovi vasta. Lihtne järeldus = Järelikult pole ka kuulanud. Järjekordne oma ala asjatundja kelle praktika on null. Tehke ise omad järeldused.
            Jaa minul on majanduslikud huvid väga mängus. Mida kallima kaabli müün seda rohkem raha saan. Ja müügi ajal mõtlen ka kliendi peale, et ta leiaks veel tee meie poe ukseni ja ei tunneks ennast petetuna. Äkki isegi õnnestub müüa paar kallist kaablit aastas inimestele kes seda hindavad. Selle nimel hoian oma raha nende all ostan omale testiks ka mida ka kõige suuremad vingujad saaks tulla ja kuulata ja pärast sõna võtta, et jama saast jne.(eks sama kehtib ka muu kalli tehnikaga mille pole ju vahet nagu mõned arvavad) Muidu saaksite ainult foorumitest lugeda ja hambaid krigistada. Kuna olen audioga tegelenud kooliajast saati siis mõtlesin, et Eestisse ja just eriti Tartusse kuluks ära kuulamisvõimalusega audiopood kus klient saaks kuulata ja ise otsutada mida ta tahab osta.

Tänud vastuse ees. Ja uus teema ka. Päkkapikkude pimetest.
            viimati muutis kasutaja spl; 22 m 2012, 14:15.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
              See võib muidugi olla et digitaliseerimine ei ole 100% identne erinevatel kordadel, kuid sama peab siis kehtima ka playback'i jaoks. Mis minu talupojamõistuse järgi muudab nulltestimise tulemused küsitavaks seega...
              Digitaliseerimine ja mahamängimine ei ole mõlemad erinevatel aegadel 100% identsed, kuid kui nad on piisavalt kvaliteetsel tasemel tehtud (tänapäeval lihtne ja odav), ei lisa kumbki (ja mõlemad koos) heliahelasse mitte ühtegi normaalnivool kuuldavat komponenti. Kui nulltestimise tulemused tunduvad küsitavad (kui see Diffmakerit tutvustav artikkel läbi lugeda, siis selliseid olukordi võib esineda küll), on alati võimalus teha pimetest. Antud juhul kõne all olevate helifailide puhul Foobar+ABX plugin ja proovima.
              Antud failide puhul on selle digitaalse nulltesti usaldusväärsus aga väga kõrge, kuna selline olukord, et nulltestimine ise maskeeriks võimalikke probleeme, on välistatud - mida suurem on reaalne erinevus failide vahel (kaasa arvatud see lõpmatusest erinev sarnasus eri salvestuste vahel), seda suurem on ka erinevusefaili nivoo ja seda tõenäolisem nende kuuldav erinevus. Kuna erinevus tuli nii väike, et failide erinevuse kuuldavus on pehmelt öeldes ülitugeva kahtluse all, ei ole põhjust antud juhul metoodikas kahelda.

Comment

Ah ei hakka mina keset esmaspäeva päkapikuga vaidlema.
                Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
                  Ei soovi vasta. Lihtne järeldus = Järelikult pole ka kuulanud. Järjekordne oma ala asjatundja kelle praktika on null. Tehke ise omad järeldused.
                  Ei, mul on täitsa funktsioneerivad kõrvad olemas ja kodus igasugust helitehnikat, kaasa arvatud erineva hinnaklassi kaableid (siiski muidugi mitte sadadesse eurodesse ulatuva hinnaga). Kõike seda olen ma ka muusika kuulamiseks kasutanud. Küll aga ei viitsi ma sinna juurde muinasjutte vesta ja naudin parem muusikat. Olen ka kunagi ühes audiopoes kuulanud müügimehe juttu (ja jutuks tulnud aparaate) sellel teemal, kuidas ühe võimendi heli on ikka hoopis musikaalsem kui teise võimendi oma ja vägevad kaablid olid seal ka mängus.
                  Sellest ma aga ei saa ilmselt kunagi aru, mis väärtus seisneb mingitele komponentidele puuduvate omaduste omistamises - või kuidas kogemus sellel (kahtlemata ilusal, kirjanduslikul) alal kuidagi reaalset helisignaali mõjutab.

Comment

Mina isiklikult tahaksin, et siin foorumis oleks mingi teema just erinevatest kaablitest , pealkirjaga ala. "Kuidas see kaabel minu süsteemis kõlas". Tuleks muidugi süsteem ka lahti kirjutada. Mulle oleks see küll huvitav ja hariv lugemine.

Comment

Kui ei ole majanduslikud huvid mängus, siis inimesed tehku, mis tahavad ja rääkigu, mis tahavad. Teised inimesed räägivad-teevad teisi asju ja kolmandad inimesed, kes veel pole otsustanud, mida rääkida-teha, teevad vastavalt oma nägemusele ja erinevate poolte argumentide tugevusele omad järeldused.
                      Ihvike, sinu ettekujutus tarbimisühiskonnast erineb nende ettekujutusest, kes seda süsteemi käigus hoiavad. Nemad on juba ammu aru saanud, et müüakse ja ostetakse emotsiooni. Mis tuuakse tarbijani läbi stooride. Tavaliselt on edukamad (eriti ajas vastupidamise poolest) need tooted, kus tegelik sisu toetab stoorit, aga sellel reeglil on ka tugevaid erandeid. Kui Ants ostab Volvo V40, siis ta teab, et ta on edukam kui naabri Vello, kellel on kõigest Ford Focus. Mis sest, et tegelikult on tegemist sama autoga. Samas, täpselt sama kuiva jalaga, kuigi võib-olla erineva emotsiooniga saab hommikuti tööle ka Dacia, Kia ja BMW juht. Makstes kodumasina või kaabli eest rohkem, saad sa parema disaini, suurema tõenäosuse, et asi on vastupidav, ning suurema tõenäosuse, et tootearendusse on rohkem panustatud. Seni, kuni see on piisav, leidub neid, kes ka kallimad kaablid poest ära ostavad.

Miks sinuga on väga raske diskussiooni arendada on asjaolu, et sa oled usukuulutaja. Sa oled endale teadusest teinud religiooni ja kaitsed kõiki tema prohveteid. Aga kui sa teaduse ajalugu vaatad, siis teadmiste kasvades on alati kasvanud ka arusaam sellest osast, mida me veel ei tea. Kõik meie kasutada olevad mudelid kehtivad teatud eelduste puhul, ning kui eeldused ümber kukuvad, siis lähevad ka mudelid moest. Kirjeldatud (ehk teadaolevalt toimivate mudelitega kaetud) maailma laiendavad alati "pahad poisid", mitte (teadus)evangelistid.
                      Antud diskussiooni aitaks edasi pigem mõtlemine, et mida me praegu mõõta ei taipa, mitte korrutamine, et see on allpool kuuldavat THDd vms.
                      Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                        Ihvike, sinu ettekujutus tarbimisühiskonnast erineb nende ettekujutusest, kes seda süsteemi käigus hoiavad. Nemad on juba ammu aru saanud, et müüakse ja ostetakse emotsiooni. Mis tuuakse tarbijani läbi stooride. Tavaliselt on edukamad (eriti ajas vastupidamise poolest) need tooted, kus tegelik sisu toetab stoorit, aga sellel reeglil on ka tugevaid erandeid. Kui Ants ostab Volvo V40, siis ta teab, et ta on edukam kui naabri Vello, kellel on kõigest Ford Focus. Mis sest, et tegelikult on tegemist sama autoga. Samas, täpselt sama kuiva jalaga, kuigi võib-olla erineva emotsiooniga saab hommikuti tööle ka Dacia, Kia ja BMW juht. Makstes kodumasina või kaabli eest rohkem, saad sa parema disaini, suurema tõenäosuse, et asi on vastupidav, ning suurema tõenäosuse, et tootearendusse on rohkem panustatud. Seni, kuni see on piisav, leidub neid, kes ka kallimad kaablid poest ära ostavad.
                        See, millest sina räägid, on siiski midagi muud. Asi on just täpselt nii lihtne, et kui lähed arvutit ostma, ja reklaamis on kirjas i7 protsessor ja kodus avastad, et on i5 protsessor, siis ei hakka mingist emotsioonist luuletama, vaid oled lihtsalt vastu pükse saanud. Helitehnika oleks nagu mingi püha lehm...

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                        Miks sinuga on väga raske diskussiooni arendada on asjaolu, et sa oled usukuulutaja. Sa oled endale teadusest teinud religiooni ja kaitsed kõiki tema prohveteid. Aga kui sa teaduse ajalugu vaatad, siis teadmiste kasvades on alati kasvanud ka arusaam sellest osast, mida me veel ei tea. Kõik meie kasutada olevad mudelid kehtivad teatud eelduste puhul, ning kui eeldused ümber kukuvad, siis lähevad ka mudelid moest. Kirjeldatud (ehk teadaolevalt toimivate mudelitega kaetud) maailma laiendavad alati "pahad poisid", mitte (teadus)evangelistid.
                        Antud diskussiooni aitaks edasi pigem mõtlemine, et mida me praegu mõõta ei taipa, mitte korrutamine, et see on allpool kuuldavat THDd vms.
                        Vaata, erinevus on selles, et see, millest mina räägin ei ole "usk", selle religionistlikus mõttes, vaid teadmine. See, millest "mõõdetamatute fenomenide" mehed räägivad, vot see on sisuliselt religioon, kuna see ei ole korrelatsioonis selle maailmaga, mida me kogemuslikult tunneme. Jah, raske on tõesti diskussiooni arendada, kui üks pool keeldub näiteks pimetesti tegemast, või lihtsalt ei usalda seda meetodit. See on nagu väikese lapsega vaidlemine, et 2+2=4 ja laps ütleb, aga miks, aga miks, minu arvates on hoopis 67, mis sa nüüd teed, sa ei saa tõestada, et ei ole 67.... Oot, saab ju tõestada küll, tuleb ainult tahta. Kui ei taha, siis jääbki inimene sinna 67 juurde ja eks see on tema enda valik siis.

Comment

see, millest mina räägin ei ole "usk", selle religionistlikus mõttes, vaid teadmine.
                          Hea et selgeks sai. Aga kelle teadmine see on?
                          Konfutsius

Comment

Hea et selgeks sai. Aga kelle teadmine see on?
                            Oeh. Niimoodi vist võib lõpmatuseni jätkata. Nii, 2+2=4. Kelle teadmine see on? Ei usalda? Usaldad? Miks?
                            Jumal hoidku, proovige ise järgi, kas kuulete pimetestis võrreldavatel kaablitel vahet, oma kodus, oma muusikaga, kuidas iganes soov on, peaasi, et ise ei tea, kumb kaabel parajasti mängib. Jube on juba lugeda seda juttu, et "sul pole kogemusi, need on sinu teadmised jne jne jne". Hankige ise see ÜKS kogemus. Olgu, kuidas nende emotsioonidega on, kuid enese petmises ei ole küll midagi konstruktiivset.

Comment

Hea meelega hangin ka mitu kogemust.
                              Aga seda kogemuse hankimise juttu räägitakse SULLE juba aastaid mitmes foorumis, senini aga lingid ikka teiste kogemuste kirjeldusi edasi miskipärast.
                              Konfutsius

Comment

Hea meelega hangin ka mitu kogemust.
                                Aga seda kogemuse hankimise juttu räägitakse SULLE juba aastaid mitmes foorumis, senini aga lingid ikka teiste kogemuste kirjeldusi edasi miskipärast.
                                Võtad kaks kaablit, soovitavalt sellised, mille kohta sa tead, et need on sulle varem väga erinevad tundunud. Miks mitte see kurikuulus 1 € hiina nöör ja misiganes kallis imeasi, mis sulle kõige rohkem meeldib. Kuulad rahulikult neid avatud testis, kuna vahe on ju selgelt kuulda, siis on ka lihtne meelde jätta, mis need nüansid täpselt on, mis heli erinevaks teevad. Nüüd võtad kellegi appi ja lased kaableid vahetada nii, et sa enam ei tea, kumb kaabel parajasti mängib. Mitte midagi nende kaablite helis muutunud ei ole, ainuke erinevus on see, et sa EI TEA, kumb kaabel mängib. Kuula, proovi leida neid nüansse, mille järgi ennem vahet tegid. Kui on piisavalt enesekriitikat, siis ilmselt ei hakka enam üldse pakkumagi, et kumma kaabliga tegu on, tühja sellest statistilisest täpsusest.
                                Mis puutub teiste kogemuste linkimisest, siis üllatus-üllatus, kogu haridus baseerub sellisel metoodikal, mõnel on ehk piisavalt julgust, et oma arusaamades kahelda ja ka järgi proovida, kas tegelikult ka nii on, nagu raamatutes kirjutatakse. Seda ma teile soovitangi.

Comment

Working...
                                X