Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Selles osas olen ma ihvikesega nõus, et mis see minu (või tema, või kellegi kolmanda) isiklik kogemus loeb ?
    Miks see subjektivistide jaoks nii tähtis on ? Ma kardan, sellepärast et te suudate maailma näha ainult läbi omaenda prisma - läbi "mina olen" vaatenurga. Ja omistate selle vaatenurga ka skeptikutele. Aga see võib teile olla shokeeriv, kuid skeptikul pole vaja seda "mina-kogemust". Talle piisab ka teiste kogemustest. Peaasi, et see oleks piisavalt hästi tõestatud. Nagu siin toodud näide - matemaatikute väidet 2+2=4 te ju usaldate ? OK, seda on lihtne igal ühel kontrollida... Aga 150 000 x 243 000 ? Ikka usaldate (ma loodan), ilma pähkleid 150 000 kaupa 243 000-sse batchi ladumata. Nii ka meie.
    Aga audiomaailmas te ei usalda kedagi. Ainult oma aju. Samas ei sea te kordagi kahtluse alla oma taju, meeli ja kujutlusvõimet. Seepärast, et see on ju osake "mina olen" ellusuhtumisest. Ja see on juba, vabandage väga, egotripp. Isegi maailma suurmehed alates Sokratesest Einsteinini kahtlesid endas, aga teile on teie subjektiivne kogemus ainuõige mis ei kuulu vaidlemise alla. Kui ma veel 30 min. tagasi kahtlesin, kas ma julgen seda posti niimoodi sõnastada, siis scanspeak'i tänane postitus vaid kinnitas seda. Temale piisab vaid korra nägemisest... samas ei usu ta (te) mitte ainsatki linki, mida siia foorumisse on postitatud... ma lihtsalt ei saa aru sellest maailmavaatest...
    Mina usun, et see maailm eksiteerib ka ka ilma minuta. Kõik nähtused ja füüsikaseadused oleks samad ka siis, kui mind poleks kunagi olnudki. Seega saan ma ennast ellimineerida sellest võrrandist. Olla vaid vaatleja. Proovige seda ka teie. Ellimineerige ennast, oma emotsioonid, kogemused ja ego sellest võrrandist. Nähtus (antud hetkel kaablite erinevus) jääb samaks. Vaatleja ja kõrvalseisja (ihvike, mina, etc.) isklik suhe, kogemus selle nähtusega ei tohi omada mitte mingisugust tähtsust. Meid võib mitte olmas olla, see pole point. Selleks et nähtust kirjeldada, või veel enam, selle olemasolu üleüldse tõestada, peab eksisteerima mingi vettpidav meetod. Meetod, mis on sõltumatu vaatlejast ja on korratav. Korratav olenemata ajahetkest, asukohast ja korduse läbiviiatest.
    Ja audiomaailmas on selleks 2 meetodit - mõõtmised ja pimetest.

Comment

Palju see nüüd ongi - 45 lehekülge teemat, milles kaks korda tehtud testi, üks kord pimetesti ja ikka käib lahmimine, et tehke pimetest, tehke pimetest. Probleem on ka selles, et võib selle pimetesti teha aga skeptikule ei piisa sellest. Ja suur13´le - kodanik scanspeakiga olen mina nõus, et mõttetu tuuleveskitega võidelda niikaua, kuni tunnustatud füüsikaprofessor ei hakka kolis seda õpetama. Iseenesest näide oli kehva, see päkapikkude oma. Palju näitlikum oleks see, et kui ta/ma/sa/me/te/nad kuulevad vahet ja see ei ole seotud mingi ebamaise valgustatusega või kahtlase seenepiruka söömisega, vaid lihtlabase kuulamiskogemusega. Oli just mingi aeg tagasi, kui sai sõbra audiosüsteemi natuke täiustatud (sai vahetatud kaablid ja kõlarid) ning peale seda hakkas ta kuulma, ilma näpunäideteta, sest plaat oli mulle võõras, enda lemmikplaadilt, enda lemmikloost mitte üht, vaid kaht soolokitarri. Sõber oli täiesti hämmingus, sest ta oli kogu aeg arvanud, et selles palas mängib ainult üks ja osades kaks soolokat. Ja see ei olnud mingi kajaeffekt, kui keegi tahab norima hakata. Selle inimese jaoks oli see avastus, mis tegi päeva tema jaoks täiuslikuks, kuna süsteem suutis eraldada pille nüüdsest palju paremini.

Mida ma selle tekstiga öelda tahan? Täpselt samamoodi sain ma aru kaablite erinevusest, pistiku seinakontakti asendist. Kõik sõltub sellest kuidas kuulata ja mida otsida muusikas. Vahed on mõnikord imepisikesed, kuid vahe jääb vaheks. Ja soovitus kaablite mõõtjatele - kas ma saaksin paluda mõne Teie olemasoleva erineva kaabli harmooniliste kordajate graafikud alates kolmandast või veel parem neljandast järgust graafikuna sagedusalast 0-40khz?

Comment

Kõigepealt vastuseks nendele, kes tahavad, et ma selle teema sulgeksin. Seda ma ei tee. Kasvõi juba seepärast, et ei ole selles teemas erapooletu.
        Esmalt postitatud hiq poolt Vaata postitust
        ...kas ma saaksin paluda mõne Teie olemasoleva erineva kaabli harmooniliste kordajate graafikud alates kolmandast või veel parem neljandast järgust graafikuna sagedusalast 0-40khz?
        Ja palun seleta siduteooria õppejõule kuidas saavad lineaarses ülekandeahelas tekkida harmoonilised. Kas sa üldse tead, mis on oma olemuselt kaabel ?
        Kahjuks minnakse oma "väidete" tõestamisel idiootsusteni..

Muide, tõsi on ka see, et üks saab arvutades 2x3=5 ja teine 2x3=6. Lihtsalt esimene ei mõtle tulemusele ja ka sellele, et kalkulaatorit kasutades (ja kogemata + klahvi vajutades) ei tule selle pealegi, et peast arvutades saab kiiremini.
        Enne igat mõõtmist/arvutamist tuleb endale selgeks teha, milline saab hinnanguliselt olla vastus.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ja millised on siduteooria õppejõu teadmised ja kogemused kuulmispsühholoogia valdkonnas?

Comment

Esmalt postitatud hiq poolt Vaata postitust
            Ja soovitus kaablite mõõtjatele - kas ma saaksin paluda mõne Teie olemasoleva erineva kaabli harmooniliste kordajate graafikud alates kolmandast või veel parem neljandast järgust graafikuna sagedusalast 0-40khz?
            Sa muidugi tead mida küsida, koduste vahenditega sellise mõõtmise tegemine on peaaegu võimatu.

Üks küsimus suuremale ringile: kuna algselt teema tekkimisele tõuke andnud kasutaja tm101 lubatud pimetesti tegemise võimalus on lükkunud teadmata tulevikku, on ehk keegi teine vabatahtlik, kes lubab pimetestis kahel RCA kaablil vahet teha. Koht ja seadmed oleksid testija valida, kaablid ka. Kui kaheteistkümnest katsest kümme õigesti arvab, on minu jaoks isiklikult tõestatud, et kablitel on vahe olemas ja see on kuuldav.

Comment

Kus siin teemas on juttu korrektselt sooritatud kaablite pimetestist? Mul on see miskipärast kahe silma vahele jäänud. Teema on nii mahukaks ka juba läinud, et enam ei viitsi järjest läbi töötama hakata, keegi ehk mäletab ja viitab.

Comment

Esmalt postitatud scanspeak poolt Vaata postitust
                Ja millised on siduteooria õppejõu teadmised ja kogemused kuulmispsühholoogia valdkonnas?
                Arvan, et mitte eriti väiksemad kui Sinul. Juhul kui Sa ei tõesta vastupidist.

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                Kus siin teemas on juttu korrektselt sooritatud kaablite pimetestist? Mul on see miskipärast kahe silma vahele jäänud. Teema on nii mahukaks ka juba läinud, et enam ei viitsi järjest läbi töötama hakata, keegi ehk mäletab ja viitab.
                Ei ole ega vist ka tule ühtegi testi.
                viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2012, 01:45. Põhjus: kokku
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                  Arvan, et mitte eriti väiksemad kui Sinul. Juhul kui Sa ei tõesta vastupidist.
                  Sel juhul ehk ütled, mis juhtub kuulmismeelega, kui teda kümneid ja kümneid kordi järjest "edasi-tagasi lollitada" ja pinge all hoida?

Comment

Esmalt postitatud scanspeak poolt Vaata postitust
                    Sel juhul ehk ütled, mis juhtub kuulmismeelega, kui teda kümneid ja kümneid kordi järjest "edasi-tagasi lollitada" ja pinge all hoida?
                    Mis asi on edasi -tagasi lollitamine ja pinge all hoidmine ?
                    Kõrvadevahele 220V ?

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
                      Ei ole ega vist ka tule ühtegi testi.
                      Tuleb , ma enda juures teen, Suur13 tuleb kaableid vahetama.

Comment

Leidsin sellise vana teema:

Jälle see C.E.C.

Comment

ega ma midagi arukamat ei oodanudki...
                          Aga vastus on lihtne...kõrv väsib... väsib nagu iga teine meelgi.
                          Ja kui meel on väsinud(olgu see siis milline meie viiest meelest tahe) siis hakkab ta varem või hiljem eksima ja vigu tegema.
                          Pealegi pole kaablite edasi-tagasi vahetamine ja teatavate muutuste kuulamine, mitte normaalne kuulamisprotsess, vaid pigem kuulmismeelega manipuleerimine ja tema piiride ja limiitide proovile panek....
                          Lisanduvad veel soov mitte eksida ja mida suurem on juba õieti arvatud kordade arv, seda kõrgemaks kasvab "vastutus ja teistepoolne ootus...
                          Ja need kõik on testitavale raskendavad asjaolud. Paraku aga pimetesti nõudjad neid nüansse kas ei tea, või lihtsalt ei taha nendega arvestada.
                          Senised kuulamise testid on selgelt näidanud tendentsi, et kui esialgu on vahe eristamine äärmiselt lihtne, siis testide arvu suurenedes, hakkab kõrv väsima ja enamus eksimusi, kui nad tulevad, siis kipuvad nad just testi lõpupoole tulema.
                          Olles ise ehitanud kümneid ja kümneid erinevaid kõlareid ja häälestanud vähemalt sadakond võistlusautot, tean suurepäraselt, kuidas intensiivse kuulamise käigus töö efektiivsus kiirelt langeb, sõltuvalt eelnevalt vastu võetud otsustamisprotsesside arvust.

Comment

On..nigu on... jälle üks põhjus, miks pimetest ei kõlba. Saan aru, et lihtsalt kardetakse läbi kukkuda.
                            Aga kuidas on kuulmispsühholoogiaga seletatav see, et teie suudate kaablist kõikvõimalikke harmoonilisi otsida ?.

Comment

nüüd kisub see jutt juba minujaoks ülemõistuse. loobitakse mingisuguseid teooriaid, tõestusi, valimeid ning hälvet. mis sellel vahet on, kas pannakse kellegipoolt "kümnesse" 12st 10l korral. see on jälle teistepoolt tõestatud. tehke ise see mitme kaabli test ära ning asi selge. on vahe või ei ole vahet. aga siin kümnete lehtede viisi vaielda tõestuste kohta, mida teised on teinud/näinud/kuulnud ja siis kas nõustuda või siis nui neljaks vastu punnida!
                              päris paljud inimesed on siin lubanud kasutajaid koju, poodi vms kuulama lasta. minge ja käige ära. võtke ossid ja testrid ja misiganes tehnikajubinad kaasa. kõrvad samuti ning kuulake ise kas on vahet või mitte. siis on kohe selge ja on ka omakogemus vaidluseks olemas. keegi tõi usuga hea näite, et kuidas sa teed kristlasele selgeks, et jumalat pole.
                              suht pikale levib see vaidlus, et juhe on juhe ja signaal käib läbi... olen juba korduvalt öelnud - proovige järgi ja on selge. ei ole ju vaja raketiteadust selleks, et pool tundi kuskil muusikat kuulata erinevate juhtmetega. pange kasvõi elektrijuhtmed... kui tegu pole just s30 ja raadiotehnika y-tüüpi võimendiga, siis peaks olema vahe äratuntav.
                              tallinnas pakun välja kuulamise ka enda juures. kui minu plaate ja juhtmeid kuulda ei taha, võtke endaomad!

edit: Alari ja Marguse pimetestile tuleksin tunnistajaks ning protokollijaks, et kõik õige oleks
                              viimati muutis kasutaja sacher; 23 m 2012, 10:48.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust

Ja palun seleta siduteooria õppejõule kuidas saavad lineaarses ülekandeahelas tekkida harmoonilised. Kas sa üldse tead, mis on oma olemuselt kaabel ?
                                Kahjuks minnakse oma "väidete" tõestamisel idiootsusteni..

.
                                Aga vaata asja teisest küljest. Sätid pähkleid kahte hunnikusse liidad (lükkad kokku) saad tulemuse x. Kas usud seda? Või usud endiselt tundmatuid inimesi kes pole nõus sinuga koos pärhkleid koos lugema tulema (kui sa ei teed seda nende täpsete tingimuste järgi) ja väidavad et liigutus millega pähkleid kokku lükkasid oli vale??

Comment

Working...
                                X