Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Kuna heli on siiski õhu liikumine ruumis ja kõlarid selle õhu pumbad, siis tahaks ikka seda tunda! Klappidega on tore küll aga no kaks eri asja

Comment

Tegelikult on küll nii et terve keha "kuuleb", ei ole mõtet kõike ainult kuulmeluu liikuvusele taandada... Klappide puhul kasutame tõesti ainult peaasjalikult Cort'i organit, ülejäänud keha ei saa ega saada mingit infot.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud Markunn poolt Vaata postitust
        Kuna heli on siiski õhu liikumine ruumis ja kõlarid selle õhu pumbad, siis tahaks ikka seda tunda! Klappidega on tore küll aga no kaks eri asja
        Eks klapid on ju ka õhupumbad, kuid muidugi, selles osas on sul tuline õigus - klappidega ei saa kunagi seda bassiefekti, mida annavad vihased korralikud suured kõlarid. Teisalt ei saa ruumis olevate kõlaritega kunagi kuulda niivõrd algsignaalile loomutruud bassi, kui seda saab heade klappidega. Kordan, et kõlaritega on kuulamiselamus tihti mõnusam kui klappidega, kuid see ei tähenda seda, et kõlarid oleksid paremad instrumendid väikeste helierinevuste kuulmiseks. Ja noh, ennast kiitmast ma ei väsi - need mu klapid on ikka niivõrd pagana head, et nendega kuulamine on elamus omaette.
        Huvitav oleks väide, et kaablite erinevust kuuled kõhu ja rinnakorviga

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
          need mu klapid on ikka niivõrd pagana head, et nendega kuulamine on elamus omaette.
          Kui saladus pole siis milliseid klappe sa omad?
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Uitmöte: kaablite pimetest tipptaseme IEM-ide ja 24/96 dummy-head salvestusega (mitte tavapärase stereokölarite jaoks tehtud salvestusega). Nii peaks erinevused helipildis ja detailsuses väga hästi esile tulema - ruum oma peegelduste ja taustamüradega praktiliselt elimineeritakse vörrandist. Kellele IEM-id ei meeldi vöib ju ka klassikalisi klappe kasutada, lihtsalt kuulamisruum peab vaiksem olema.
            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

...
              Teisele küsimusele vastuseks - ojaa, ja kuidas veel. Oluliselt paremini kui kõlaritega. Kahe sinu ees seisva kõlariga korralikult sellist efekti tekitada, et kuuled heli oma selja taga, on põhimõtteliselt võimatu tekitada, klappidega on see lumme lasta. Lokalisatsioonivõime tähendab muuseas seda, et aju tajub ülitäpselt kõrvadesse jõudvate signaalide ajalisi nihkeid. Klappidega on reaalse heliallika erineva asukoha efekti võimalik väga täpselt simuleerida, kõlaritega on see ülikeeruline kui mitte võimatu - ....
              oled oma klapiteemaga juba esinenud, tuues mingi "juuksuritöökoja" lingi. Effekt oli selles, et kogu tegevus käis pea taga ja külgedel ning seda päris hästi positsioneeritavalt. AGA kui klappidele "selg pöörata" - ehk teistpidi pähe siis oli ikka tegevus seljataga. Niipalju siis lumme laskmisest ja väga täpsest simuleerimisest.
              -

Comment

Teisele küsimusele vastuseks - ojaa, ja kuidas veel. Oluliselt paremini kui kõlaritega. Kahe sinu ees seisva kõlariga korralikult sellist efekti tekitada, et kuuled heli oma selja taga, on põhimõtteliselt võimatu tekitada, klappidega on see lumme lasta. Lokalisatsioonivõime tähendab muuseas seda, et aju tajub ülitäpselt kõrvadesse jõudvate signaalide ajalisi nihkeid. Klappidega on reaalse heliallika erineva asukoha efekti võimalik väga täpselt simuleerida, kõlaritega on see ülikeeruline kui mitte võimatu - ruumi parasiitsed mõjud ja puuduv kanalite separatsioon rikuvad paratamatult selle ära, mis tegelikult helisignaalis mõeldud on. Kõlaritega kuuled igasuguseid peegeldusi, ruumi kajasid, bassisageduste muhke ja lohke ja igasugu muud jama, mis lokalisatsioonile paraku üldse kasuks ei tule.
                Teine teema on see, et milline helipilt sulle rohkem meeldib - kas see kõlarite oma, kõigi nende muredega, või siis klappide oma (ka omad puudused, näiteks resonantsid kõrgetel sagedustel), üldiselt on ikkagi nii, et kui juttu on detailide eristamisest, siis parem lahendus on see, mis võimalikult vähe signaali mõjutab - ja selleks on klapid.
                Võta raamat "Kuulmispsüholoogia" ja loe.
                See on selle asemel, et vastata sinu enda sõnadega:
                Hoia üht kätt külmas vees, teist kuumas vees. Nüüd pista mõlemad leigese vette. Mida see isiklik kogemus sulle ütleb? Juhul kui see kogemus on niivõrd ülimuslik, siis tõenäoliselt tekib ajus n-ö lühis, kuna korraga on leige vesi nii külm kui soe. Ei tea, kas tasub proovidagi.
                Kõige kurbmängulisem kogu selle teema juures on see, et teaduses, metoodikates, mõõtmistes ja paljude teiste inimeste kogemustes võib vist lõpmatuseni kahelda, kuid omaenda tajusüsteem, vot see on midagi sellist, milles mitte kuidagi, mitte mingil juhul kahelda ei saa. Kuigi paratamatult on see esimene asi, milles kahelda tuleb.

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                  oled oma klapiteemaga juba esinenud, tuues mingi "juuksuritöökoja" lingi. Effekt oli selles, et kogu tegevus käis pea taga ja külgedel ning seda päris hästi positsioneeritavalt. AGA kui klappidele "selg pöörata" - ehk teistpidi pähe siis oli ikka tegevus seljataga. Niipalju siis lumme laskmisest ja väga täpsest simuleerimisest.
                  See, kas heli sellises simulatsioonis tundub kostuvat eest või tagant, ei saagi ju kuidagi olla seotud sellega, kas sul on R märgistusega klapp vasaku või parema kõrva peal. Need ajalise nihkega signaalid, mida aju tajub selja tagant tulevatena, jäävad ju ikka samasugusteks, olenemata sellest, kas sa vahetad vasaku ja parema kanali asukohta või oma peaga ringi vehid.
                  Binaural lindistuse eesmärk on salvestada see, mida sa oma kõrvadega reaalses olukorras kuulsid. Sageli tehakse seda nii, et pannakse mikrofonid omale kõrva (nii ongi kõige õigem lahendus, kuna efekti reaalsus oleneb kõrvade ja pea ehitusest ja on seega individuaalne). Kui sa lindistuse ajal pead keerad - kuuled seda efekti ka klappidega maha mängides. Juhul kui tahta 100% loomutruud ruumilist esitust, tuleb kohal olla. Kõlaritega ei saavuta ligilähedaselt sedagi, mis klappidega. Ei maksa arvata, et kõlarite ees peaga vehkides kuidagi heliesitust loomutruumaks muuta saab. Ikka on see üks ja ainuke sweet-spot, kus kivistunult istudes on kõige normaalsem heliesitus. Või käite kontserdil ka pidevalt istmeridade vahel ringi, kuulate selg ees ja vehite elu eest peaga, et esitus ägedam oleks? Ähh...

Sonic - Beyerdynamic DT 880

moi - sinu teksti relevantsus antud kontekstis jääb minule täiesti selgusetuks. See, et aju on võimalik niimoodi ära petta, on suurepärane näide sellest, et kuulmistaju on subjektiivne ja vigaderohke. Kuigi, jah, ma ei saa aru, mida sa mõtlesid selle tsiteerimisega. Mina vihjasin selle tekstiga sellele, et oma kuulmistaju (nagu ka kõiki teisi tajusid) ei saa vääramatult usaldada, kuna kõik on suhteline ja mõjutustele aldis.
                  viimati muutis kasutaja ihvike; 23 m 2012, 14:59.

Comment

MA ei teadnudki et ühed maailma parimad klapid on võimalik soetada ainult 278 usd eest. Ma usun, et sa mõtlesid pigem et selles hinnaklassi parimad??

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt Vaata postitust
                      Uitmöte: kaablite pimetest tipptaseme IEM-ide ja 24/96 dummy-head salvestusega (mitte tavapärase stereokölarite jaoks tehtud salvestusega). Nii peaks erinevused helipildis ja detailsuses väga hästi esile tulema - ruum oma peegelduste ja taustamüradega praktiliselt elimineeritakse vörrandist. Kellele IEM-id ei meeldi vöib ju ka klassikalisi klappe kasutada, lihtsalt kuulamisruum peab vaiksem olema.
                      Enne pead oma kõrvadest ja kuulmekäigu algusest silikoon jäljendid ka dummi-heady külge riputama.

moi - sinu teksti relevantsus antud kontekstis jääb minule täiesti selgusetuks. See, et aju on võimalik niimoodi ära petta, on suurepärane näide sellest, et kuulmistaju on subjektiivne ja vigaderohke. Kuigi, jah, ma ei saa aru, mida sa mõtlesid selle tsiteerimisega. Mina vihjasin selle tekstiga sellele, et oma kuulmistaju (nagu ka kõiki teisi tajusid) ei saa vääramatult usaldada, kuna kõik on suhteline ja mõjutustele aldis.
                      Õigesti said aru ja see kehtib ka sinu kogemuste kohta kõrvaklappidega.
                      Aga kas sa "Kuulmispsühholoogia"-t oled lugenud?
                      viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2012, 01:40. Põhjus: kokku

Comment

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
                        MA ei teadnudki et ühed maailma parimad klapid on võimalik soetada ainult 278 usd eest. Ma usun, et sa mõtlesid pigem et selles hinnaklassi parimad??
                        Ta ju ei ole väitnud, et need maailma parimad on. Ta ütles, et need on väga head. Seal on paks vahe sees

Comment

Oi, ma ei teadnudki seda, et klappide headus oleneb hinnast, vabandust, selline jäme viga. Aina rohkem ikka ujub pinnale see ****, et heli ei ole tähtis, peaaasi, et hind on stratosfääris.

Markunn, ma kirjutasin, et need on ühed maailma parimateks peetavad. Ja selle määratluse taga ma seisan julgelt ja ei üritagi väita, et need on maailma parimad, punkt.
                          Kuigi HeadRoom kunagi kirjutas küll nende tutvustuses, et "maybe the best there is, period".

Comment

Ahhaaa, seda kommi ma tegelikult peale ihvike-se klappide avalikustamist ootasingi, "mu juhe on ka kallim, kui sinu klapid koos juhtmega" LOL.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt
                              Juhul kui tahta 100% loomutruud ruumilist esitust, tuleb kohal olla. Kõlaritega ei saavuta ligilähedaselt sedagi, mis klappidega.
                              sellise jutupeale tundub, et arvutist ja klappidest, pole mõni kaugemale jõudnud. Klapi "lava" lihtsalt ei ole olemas, tavalises stereopalas..
                              -

Comment

Püüan väga vait olla, sest tõsiseltvõetavat kuulamiskogemust mul tõesti ei ole, aga teema kisub jälle vastaspoolte lahmimiseks kätte.
                                ---------
                                Aga see mõte tuli mul ka, et klapid on siis järgmised asjad peale juhtmete ja võimendite, mille puhul odavam hind on headust tingimusteta välistav.
                                viimati muutis kasutaja Vilkur; 23 m 2012, 15:23. Põhjus: Leidsin tsitaadi

Comment

Working...
                                X