Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
    Nii et kui ma küsin Euronicsist arvutit, mis on mõeldud spetsiaalselt CD plaatide kuulamiseks, siis ei teki mingit arusaamatust, mulle tuuakse kohe CD-mängija.
    Miks ka mitte ?
    Kui Sa aru ei ole saanud, siis andmeid käideldakse täpselt sama moodi.
    Kõik tänapäeva digiseadmed on olemuselt arvutid. Ehk toimivad suures osas tarkvarapõhiselt. On need bitid kõvakettal, mälupulgal või nihkeregistris, erinevalt analoogseadmest mingit "jälge" külge ei jää.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
      Aga kuidas on kuulmispsühholoogiaga seletatav see, et teie suudate kaablist kõikvõimalikke harmoonilisi otsida ?.
      Mõtlesin ka juppaega tagasi sama küsimust
      Peaks rohkem olema teadusliku meditsiinivaldkonna alla klassifitseeruva nähuga tegemist.

E: päevaga teema venib nagu benjiköis
      -superradical-

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
        Kummal juhul saab paremad pildid kaamera mälukaardilt arvutisse.
        Kas mingi odava usb kaabliga või sellega, mille paar lehte tagasi linkisin ?

Loomulikult on transport tähtis, kuid kui bitivigasid pole, on digisignaalil kama.
        Martinj, ma paar päeva (ja päris mitu lehekülge) tagasi kirjutasin, MIKS ei ole kama. Siin. Kas sul on sellele vastuargumente?
        Toidan trolle!

Comment

Miks ka mitte ?
          Kui Sa aru ei ole saanud, siis andmeid käideldakse täpselt sama moodi.
          Kõik tänapäeva digiseadmed on olemuselt arvutid. Ehk toimivad suures osas tarkvarapõhiselt. On need bitid kõvakettal, mälupulgal või nihkeregistris, erinevalt analoogseadmest mingit "jälge" külge ei jää.
          Suur tänu sulle, võin nüüd uhke olla, et ka minul on arvutipõhine helisüsteem, kuna vinüülimängija, lintmaki ja kassettdecki kõrval on mu set-upis ka CD-mängija ehk tänapäevase nimetusega CD-arvuti.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Naerangi puruks. Kust siis audiofiilid oma heli võtavad ?...
            Oi, ei. Kui sa HELIST räägid, siis "kaablikutid" ütlevad, et hoopis MUUSIKA on see, mida nad kallite kaablitega naudivad. Kui sa neile ütled, et muusika POLE mõõdetav ega arutletav, sest see on tundmuse-maitse jms süntees, siis tuleb välja, et ei, ikka HELI on see, mis arutluse all. Ja praegu kohe hakkab ADC ja DAC teemal sama jahu.
            Tunnistan ausalt, et teemat enam väga järjepidevalt ei jälgi - pole mõtet. Kumbki pool ei suuda lihtsõnalisel viisil oma õigust maksma panna. Sest terminoloogia pole kokku lepitud. Ühe korra siiski märksõna leidsin, mille tõlgendus on selline - KALLIM ON PAREM (minu märkust ignoreeriti). Ja tegelikult SELLE ÜLE vaieldaksegi, ainult väga hoolikalt vältides mõisteid parem/halvem. Tulutult vaieldakse.
            Ma, mehed (ja naised), annan teile kõigile au järjekindluse eest. Aga leidke üks inimene (see ei pea olema eelmise vabariigi-aegne vanatädi), kes ütleks, et 30ndate Eedo Karrisoo lauluke kõlab paremini läbi kaablite, mis maksavad rohkem kui tädikese aastapension. Olgu, see oli liiast - võtame kuldse analoog-ajastu ja näiteks D.P. in Rock. Milline võiks olla eeldatav muutus helis? Eh?
            Ja üks soovitus neile, kes siin teisi "mõttetus tatipritsimises" süüdistavad - õppige EESTI keelt. Vaat see tasub end ära.

Comment

Defineeri mulle "arvuti" ja vaatame, kas leiame seest samad komponendid.
              Arvuti on mehhaaniline või elektrooniline seade, mis suudab hõivata, töödelda ja väljastada andmeid vastavalt etteantud reeglitele; masin, mille otstarbeks on tehete sooritamine.

Aastate jooksul on sõna arvuti sisuline tähendus kasvanud tehnoloogia arenguga samas tempos. Üldiselt võib arvutiks nimetada iga seadet, mille põhifunktsiooniks on tehete sooritamine - nii aastakümnete vanust elektroonilist taskukalkulaatorit kui ka kaasaegset nutitelefoni.
              Minu CD-mängija ei suuda isegi 1+1 tehtega hakkama saada, järelikult ta siiski pole arvuti.
              Aga äkki sa, martinj, oled täna õllega natuke liialdanud
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

... mille põhifunktsiooniks on tehete sooritamine ...
                Milles siis küsimus?
                Parafraseerin. Äkki, te, Sonic, olete täna õllega natuke liialdanud? Et "tähte närite"?

Comment

.... Üldiselt võib arvutiks nimetada iga seadet, mille põhifunktsiooniks on tehete sooritamine - nii aastakümnete vanust elektroonilist taskukalkulaatorit kui ka kaasaegset nutitelefoni.
                  Minu CD-mängija ei suuda isegi 1+1 tehtega hakkama saada, järelikult ta siiski pole arvuti.
                  Aga äkki sa, martinj, oled täna õllega natuke liialdanud
                  Ei taha uskuda, et Su CD mängijas pole ühtegi OR loogikaelementi. Poolsummaatorit lugemisvigade korrektoris on vist palju tahta.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

CD mängjad toimetavad ühtede ja nullidega kogu aeg, saavad hakkama ilusti.

'Hi End' on lahe hobi, aga veider on ette kujutada et CD mängjates, kaablites jm mingi hing sees on, mida mõõta pole võimalik. Paraku on ainult füüsika seadused, nii igav kui see ka ei tundu

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                      Martinj, ma paar päeva (ja päris mitu lehekülge) tagasi kirjutasin, MIKS ei ole kama. Siin. Kas sul on sellele vastuargumente?
                      Ma kirjutasin ju kui bitte kaotsi ei lähe . Kaduda võivad nad ka näiteks saasta mälupulga korral (näiteks ei suuda meediamängija mängida hakkimata mingit faili, aga sama fail teise pulga peal toimib). Aga seal on pudelikaelaks tavaliselt puudulik andmete transpordi kiirus. Arvutis saad failid mõlema pulgapealt tervelt kätte, ühe puhul läheb veidi rohkem aega.

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
                      CD mängjad toimetavad ühtede ja nullidega kogu aeg, saavad hakkama ilusti.

'Hi End' on lahe hobi, aga veider on ette kujutada et CD mängjates, kaablites jm mingi hing sees on, mida mõõta pole võimalik. Paraku on ainult füüsika seadused, nii igav kui see ka ei tundu
                      Arvan, et selle asja tunnistamine on kõige valusam....
                      viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2012, 01:54. Põhjus: kokku

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                        Oi, ei. Kui sa HELIST räägid, siis "kaablikutid" ütlevad, et hoopis MUUSIKA on see, mida nad kallite kaablitega naudivad. Kui sa neile ütled, et muusika POLE mõõdetav ega arutletav, sest see on tundmuse-maitse jms süntees, siis tuleb välja, et ei, ikka HELI on see, mis arutluse all. Ja praegu kohe hakkab ADC ja DAC teemal sama jahu.
                        Tunnistan ausalt, et teemat enam väga järjepidevalt ei jälgi - pole mõtet. Kumbki pool ei suuda lihtsõnalisel viisil oma õigust maksma panna. Sest terminoloogia pole kokku lepitud. Ühe korra siiski märksõna leidsin, mille tõlgendus on selline - KALLIM ON PAREM (minu märkust ignoreeriti). Ja tegelikult SELLE ÜLE vaieldaksegi, ainult väga hoolikalt vältides mõisteid parem/halvem. Tulutult vaieldakse.
                        Ma, mehed (ja naised), annan teile kõigile au järjekindluse eest. Aga leidke üks inimene (see ei pea olema eelmise vabariigi-aegne vanatädi), kes ütleks, et 30ndate Eedo Karrisoo lauluke kõlab paremini läbi kaablite, mis maksavad rohkem kui tädikese aastapension. Olgu, see oli liiast - võtame kuldse analoog-ajastu ja näiteks D.P. in Rock. Milline võiks olla eeldatav muutus helis? Eh?
                        Ja üks soovitus neile, kes siin teisi "mõttetus tatipritsimises" süüdistavad - õppige EESTI keelt. Vaat see tasub end ära.

See oli kontekstist ühe sõna välja rebimine.ET KALLIM ON PAREM.Ma panin selle sõna sisse, kuna tihti on nii, aga eelnevalt olin pikalt ja laialt kirjutanud, et hind ei määra tulemust.Seega, kui ma nägin, et lisaks muule jutule rebiti ainult mõnuga välja see osa, siis ei olnud enam mõtet edasi rääkida, sest see on kõik tühi töö ja vaimu närimine.

Kogu selle teema tegemise algne mõte oli see, et tuleb pimetest teha seepärast, et need kes ei ole kunagi midagi kuulnud, saavad ka endale äkki mingi huvi asja vastu.Mina kuulen erinevate kaablitega seadetes erinevusi.Ma arvasin lihtsalt heast südamest, et oleks tore, kui keegi kellel sellest veel aimu ei olnud selle endale avastaks.MITTE, ET MINGI minu TÕDE peab siin väitluses peale jääma.

Kõigil on voli arvata, mida tahab.Mina arvan, et kuulen vahesid.Teine, kes arvab, et ei kuule- tema õigus.Aga seda võib alles siis öelda, kui on olemas isiklik kogemus seda võimaldavate riistadega.

Comment

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust
                          ..Ülal tunnistad ise ka, et ei saa aru, mis teeb kaabli teisest paremaks...
                          Post nr 377.
                          Terve lause.
                          Ei olnud kirjas: "mis teeb kaabli teistsuguseks", vaid "...paremaks". Närin tähte, aga fakt on fakt.
                          tm101,
                          te ikka ei loe korralikult. Kas pole aega (?), või ei taha? Ei olnud kontekstist välja rebitud.
                          PALJUD on väitnud, et vahet ei ole. Mina kirjutasin, et olen päri, et vahe on, kuid milline? Kas parem, või halvem? Seda te, "pooldajad" välditegi. Ja põhjusega. Ilu on vaataja silmades, pardon, kõrvades.

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                            Post nr 377.
                            Terve lause.
                            Ei olnud kirjas: "mis teeb kaabli teistsuguseks", vaid "...paremaks". Närin tähte, aga fakt on fakt.
                            tm101,
                            te ikka ei loe korralikult. Kas pole aega (?), või ei taha? Ei olnud kontekstist välja rebitud.
                            PALJUD on väitnud, et vahet ei ole. Mina kirjutasin, et olen päri, et vahe on, kuid milline? Kas parem, või halvem? Seda te, "pooldajad" välditegi. Ja põhjusega. Ilu on vaataja silmades, pardon, kõrvades.
                            No ja siis.....
                            Jutu iva on ju teine.
                            MIKS SA SEDA TEED...........?

Comment

Ma kirjutasin ju kui bitte kaotsi ei lähe . Kaduda võivad nad ka näiteks saasta mälupulga korral (näiteks ei suuda meediamängija mängida hakkimata mingit faili, aga sama fail teise pulga peal toimib). Aga seal on pudelikaelaks tavaliselt puudulik andmete transpordi kiirus. Arvutis saad failid mõlema pulgapealt tervelt kätte, ühe puhul läheb veidi rohkem aega.
                              Bitte ei lähe ju kaotsi. Lihtsalt nad tulevad kumuleeruvalt valel ajal, ja kuna aeg on absoluut, siis on vaja sellega midagi ette võtta, aga olemasolevad valikud viivad algsignaali taastamisse moonutuse sisse. Mida rohkem allika (transpordi) arusaamine ajast triivib, seda suurem on probleem.
                              Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                                Bitte ei lähe ju kaotsi. Lihtsalt nad tulevad kumuleeruvalt valel ajal, ja kuna aeg on absoluut, siis on vaja sellega midagi ette võtta, aga olemasolevad valikud viivad algsignaali taastamisse moonutuse sisse. Mida rohkem allika (transpordi) arusaamine ajast triivib, seda suurem on probleem.
                                Seda juttu ma usun, aga kui martinj sonib mingitest pulkadest, siis see on minu jaoks küll arusaamatu.

Comment

Working...
                                X