Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Õiendus: tõepoolest ei ole sellel bitijutul kaabliga midagi pistmist, aga siinsamas teemas väideti, et digistriim on digistriim on digistriim ja seda võib kasvõi perfokaardi pealt striimida, ilma et see tulemust mõjutaks. Minu eesmärk oli näidata selle väite paikapidamatust kontekstis, kus seda digistriimi taasesitatakse. Ei pahanda, kui mu postid kustutatakse või sobivasse teemasse kolitakse.
    Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Ei ole välistatud, seepärast ma ootangi, et keegi kohalikest teemas osalejatest ükskord korrektses pimetestis neid puudusi kõigile käegakatsutavalt demonstreeriks ja loodan ise ka seal kõrval olla.
      Moi, aga kas sind rahuldaks, kui see toimuks natukene vabamas vormis, mitte "marsisammul ja trummipõrina saatel". Ja mitte kõigile vaid konkreetselt näiteks sulle, või äärmisel juhul veel kellegile kolmandale?

Comment

täitsateemaväline hetkel ... aga kuna eelmise kuulamise ma maha magasin siis häämeelega paneks selles pakkumises end järjekorda.

Comment

Esmalt postitatud scanspeak poolt Vaata postitust
          Moi, aga kas sind rahuldaks, kui see toimuks natukene vabamas vormis, mitte "marsisammul ja trummipõrina saatel". Ja mitte kõigile vaid konkreetselt näiteks sulle, või äärmisel juhul veel kellegile kolmandale?
          Sobib küll, mul mingeid erilisi nõudmisi ei ole, välja arvatud, et statistiliselt oleks vett pidav.

Comment

ei ole küll füüsik ning ei puutu kokku tööalaselt elektroonikaga ning testrit saan näpuvahele kord kvartalis, kuid kas mitte nii einsteini teooria mitte musta augu vahetus läheduses ning selles kokku ei lange? ning kas kvantmehaanika ja newtoniga sama teema ei ole?
            ei taha siin nüüd lehekülgedekaupa näha vastuseid ja põhjendusi, et mina olen rumal ning ei tea neist midagi. idee, miks selle üles viskasin, on suht lihtne: ka kõige tõetruumad ning igapäevaelus toimivad seadused on eranditega.
            seega proovige kõigepealt teha test ehk kuulake ise erinevaid kaableid ning seejärel on selge kas on vaha tõestada statistika/teooriate või muude raamatutõdedega.
            kui vahet ISE ei kuule on kogu lugu lihtne.

Comment

Esmalt postitatud sacher poolt Vaata postitust
              ei ole küll füüsik ning ei puutu kokku tööalaselt elektroonikaga ning testrit saan näpuvahele kord kvartalis, kuid kas mitte nii einsteini teooria mitte musta augu vahetus läheduses ning selles kokku ei lange? ning kas kvantmehaanika ja newtoniga sama teema ei ole?
              ei taha siin nüüd lehekülgedekaupa näha vastuseid ja põhjendusi, et mina olen rumal ning ei tea neist midagi. idee, miks selle üles viskasin, on suht lihtne: ka kõige tõetruumad ning igapäevaelus toimivad seadused on eranditega.
              seega proovige kõigepealt teha test ehk kuulake ise erinevaid kaableid ning seejärel on selge kas on vaha tõestada statistika/teooriate või muude raamatutõdedega.
              kui vahet ISE ei kuule on kogu lugu lihtne.
              ;
              Selleks, et nautida omletti, ei pea veel muneda oskama! Selleks, et kritiseerida omleti valmistajat, peavad olema põhjendused, mis "vett peavad". Sellisteks põhjendusteks on statistilised tulemused, mis välistavad emotsioonid!
              Olen hr. moiga ühel meelel!

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                Silmadega tajutavat kaablite erinevust ei ole ma kunagi eitanud ja selleks kellegi teise koju aega raiskama minna oleks pisut imelik.
                Minu arust on see mis siin foorumis toimub palju imelikum. Aga eks inimestel on erinevad arusaamad.
                Selle asemel, et teemat vahetada, vasta nüüd, kas on sinu elus tulnud ette olukordi, kus sinu tajusüsteem on sind petnud. See on muidugi retooriline küsimus, kuna seda on juhtunud absoluutselt kõigi inimestega, kes "mina" kontseptsioonist aru saada suudavad.
                Mina võin öelda küll, et seda on ette tulnud, aga erinevus paistab olevat selles, et mina ja ka mõned teised siin foorumis on nõus ka oma eksimust tunnistama.

Pöördume tagasi teema juurde. Kas kaablil ja kaablil on erinevus. Jätame kõrvale hinna ja muu jura, mis on tõesti kommerts. Kui palju parem, halvem, vaiksem jne see pole oluline selles teemas. Näiteks voolupistiku seinas keeramisega on selline lugu, et mõne süsteemiga vahet ei märka. Mõnega on väga väike vahe ja mõnes süsteemis on erinevus aga kumbki pole parem. Ühtepidi on mingid asjad paremad ja teised kehvemad. Keerad rindgi ja on vastupidi. Jutt, et tegu on halvasti projekteeritud toiteplokiga, võib olla tõsi, aga sellisel juhul on suuremosa seadmetel see probleem ja pistikukeeramine aitab saavutada paremat tulemust.

Kas sellisel juhul on tegu usukuulutamisega või loogilise ja analüüsitud mõtlemisega?

Comment

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
                  Mina võin öelda küll, et seda on ette tulnud, aga erinevus paistab olevat selles, et mina ja ka mõned teised siin foorumis on nõus ka oma eksimust tunnistama.
                  Ohoo, oled siis lõpuks nõus tunnistama, et subjektiivsed mõjurid on olemas ja ilma pimetestita kaablite erinevusest rääkimine ei tähenda suurt midagi? Suurepärane, tere tulemast reaalsesse maailma.

Esmalt postitatud spl poolt Vaata postitust
                  Näiteks voolupistiku seinas keeramisega on selline lugu, et mõne süsteemiga vahet ei märka. Mõnega on väga väike vahe ja mõnes süsteemis on erinevus aga kumbki pole parem. Ühtepidi on mingid asjad paremad ja teised kehvemad. Keerad rindgi ja on vastupidi. Jutt, et tegu on halvasti projekteeritud toiteplokiga, võib olla tõsi, aga sellisel juhul on suuremosa seadmetel see probleem ja pistikukeeramine aitab saavutada paremat tulemust.
                  Kas sellisel juhul on tegu usukuulutamisega või loogilise ja analüüsitud mõtlemisega?
                  Voolupistiku keeramise efekti on võimalik mõõta ka koduste vahenditega. Kuuldavus on vähesel määral tõenäoline ainult erijuhtudel, sellistel, mis koduaudios tavaliselt ette ei tule (ja millest ei ole mõtet enne pimetesti rõkkama hakata). A'la ülisuured võimendused mitte just kõige paremini teostatud toitega mikri- ja instrumendivõimudes. Ainuke muutuv parameeter on võrgumüra (50 Hz), võimalik, et ka selle harmoonilised, kuid see läheb normaalse tehnika puhul juba lootusetult muu mürafooni sisse kaotsi. Kui keegi kuuleb polaarsuse vahetamisel muutusi instrumentide asetuses jne, mis need igasugu väljendid on, siis, oeh, see iseenesest on juba päris piisav tõestus, et kuulda võib mida iganes, tegelikkus on midagi muud. Kui keegi tõsiselt kuuleb võrgumüra muutust polaarsust vahetades, siis tuleks järgi uurida, mis kala on (kui efekt ainult tundub olevat, siis ei teeks paha ka väike pimetest) - võimalik, et oleks mõistlik korralikumasse tehnikasse investeerida.

Ma ise seda efekti oma võimendil helikaardi ja RMAA abil suutsin tuvastada. Ühes asendis oli 50 Hz müra mitu dB väiksem - samas arvestades, et kogu mürafoon oli -90 dBst madalamal ja see 50 Hz komponent kõrgemal sagedustel olevate komponentide varjus, siis kuuldavat vahet loomulikult ei ole. Ja seda ma loomulikult kuulasin tähelepanelikult avatud testis, isegi kõige parema tahtmise juures ei mõelnud seda suuremat võrgumüra sinna kuidagi juurde. Eks ma muidugi jätsin selle pistiku asendi selliseks, kus see mõõdetud müratase madalam oli - tuleb tunnistada.

Näe, need pildid on ka veel alles:

viimati muutis kasutaja ihvike; 24 m 2012, 15:58.

Comment

Kui keegi kuuleb polaarsuse vahetamisel muutusi instrumentide asetuses jne, mis need igasugu väljendid on, siis, oeh, see iseenesest on juba päris piisav tõestus, et kuulda võib mida iganes, tegelikkus on midagi muud.
                    Ihvikene, kui sa peaks peale sattuma ja oma silmadega nägema, kuidas naabrimees su naist põrutab(ja ära hakka rääkima et sul pole naist... see ei puutu hetkel üldse ajasse), naabrimees aga suudab sulle sealsamas dokumentaalselt (piletid, hotelli broneeringud, jne., koos tunnistajatega, kes on valmis tema juttu kinnitama) ära tõestab, et viibib hetkel hoopis Helsingis komandeerigus ja ei saa seepärast kohe mitte kuidagi sinu naist panna, siis tuleb tõdeda kurba tõsiasja...et seekord vedasid silmad alt... et näha võib mida iganes, aga tegelikus on hoopis midagi muud...

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                    Sobib küll, mul mingeid erilisi nõudmisi ei ole, välja arvatud, et statistiliselt oleks vett pidav.
                    Hetkel küll kodus remont ja mul pole sind kuhugile kutsuda aga ma pean selle meeles ja püüan sellega arvestada.
                    Kui aga keegi teine tunneb, et valmis sulle sama ettepanekut tegema, siis mul pole ka selle vastu midagi
                    viimati muutis kasutaja Scott; 24 m 2012, 17:33. Põhjus: kokku

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                      ;
                      Selleks, et nautida omletti, ei pea veel muneda oskama! Selleks, et kritiseerida omleti valmistajat, peavad olema põhjendused, mis "vett peavad". Sellisteks põhjendusteks on statistilised tulemused, mis välistavad emotsioonid!
                      Olen hr. moiga ühel meelel!
                      väga õige. mina ei räägi omleti valmistamisest. seda ma räägingi, et kuulake (sööge). pärast rääkige, et oi kui hea oli või maitsetel vahet pole. kui on olemas enda kogemus milline tahes, siis saab küsida miks see omlett nii maitses ja teine teisiti. kas koostisosad erinevad, põhja kõrbenud vms...

Comment

Esmalt postitatud sacher poolt Vaata postitust
                        väga õige. mina ei räägi omleti valmistamisest. seda ma räägingi, et kuulake (sööge). pärast rääkige, et oi kui hea oli või maitsetel vahet pole. kui on olemas enda kogemus milline tahes, siis saab küsida miks see omlett nii maitses ja teine teisiti. kas koostisosad erinevad, põhja kõrbenud vms...
                        Täpsem võrdlus oleks see, kas maitsel on vahet, kui omleti jaoks otsad soola Rimist või Maksimast või hoopis mingist X poest, kus kilohind on 900 €.Juhul kui terve omlett=helisüsteem.
                        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

scanspeak, vähe sellest, et jälle täiesti mööda võrdlus, hakkad sa juba väga nõmedaks minema. Palun jäta mu naine mängust välja eks, kusagil on piir.

Comment

Üks teema, mida siinse mammutteema juures veel puudutatud pole - skeptikute õigustus, et vahet pole juhtme vahel ja lollidelt petetakse raha välja. Ma küsiks, kui loll on inimene, kes võib endale lubada kaablit neljakohalise summa eest? Eriti ei tahaks uskuda, et kuskil nälgivad ekstreemsete audiofiilide lapsed, sest papal on kuldkihara lokki tarvis
                            Kui hea enesetunde saavutamine nõuab aksessuaari, siis see aksessuaar hangitakse (vt. ka mansetinööbid, käekellad, valuvelgedeni välja). Ja soliidse summa turule tagasi võitmine edendab majandust.
                            Nii et kas on just mõtet rahakottides sorida? Mõni loll ostab omale sisefileed, kui tatraga saaks alati kõhu ilusti täis.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                              Täpsem võrdlus oleks see, kas maitsel on vahet, kui omleti jaoks otsad soola Rimist või Maksimast või hoopis mingist X poest, kus kilohind on 900 €.Juhul kui terve omlett=helisüsteem.
                              kui me võtame, et omlett on helisüsteem, siis selles võtmes on see toimiv. soola vahetamisega vahetame me ju seda, kas maitse on teine. oleks meil sama juhe, mis on ostetud erinevast kohast, siis küll. kahjuks on meil aga erinevad kaablid, siis ei saa võtta, et ostad soola säästukast või rimist. pigem võrdled meresoola mingi muuga. piltlikult siis kaabli vahetus teeb samas omletis teise maitse ning kas see sulle meeldib või kas seda maitsevahet tunned on su oma tunda ju. aga siin loopida, et vahet pole kust sool ostetud või palju ta maksab on ehk natuke liiast.

Comment

soola ja pipart ka omleti juurde või millest see jutt nüüd oligi

Comment

Working...
                                X