Esmalt postitatud Alari_H poolt
Vaata postitust
Andke andeks minu rumalus aga mina ei usu selliseid asju, et vahet ei ole, kui ma pole näinud/kuulnud sellekohast tõestust. Olen ise kuulnud oma kõrvadega asju, mida pole väidetavalt võimalik kuulda (kasvõi pistiku asend seinas, kaablite erinevus, kaablite suund) ja seda erinevates keskkondades. Ma võin uskuda, et keegi tark inimene on kunagi öelnud, et see jääb kuulmisalast välja ja ei mõjuta midagi. Aga see omakorda põhineb kellegi tõestatus teadmisel, et inimene ei kuule üle, ütleme, 20khz. Aga need väited, kasvõi parima sõbra poolt bestselleriks kirjutatuna, ei muuda minu teadmisi sellest, et ometiks on vahe. Ja see vahe on iga kord kuulates sama. Minu huvi on ka teada saada, millest see vahe tuleb. Kui on kuulamistest võin juhtida tähelepanu asjadele, mis muutuvad kuid põhjendada ma seda ei oska. Siit teemast olen ma siiamaani arvanud ikka kui asjast huvitatutest ja seetõttu oma uitmõtted ja huupi pakkumised ka kirja olen pannud ning olen lootnud, et saan põhjendusi asjadele, mis eksisteerivad, mis on kuuldavad, kui osata kuulata õigeid asju. Tõestuse osa jätaks nendele, kes teavad, kust põhjendust otsida.
Miks ma võtsin teema üles on see, et põhisignaali kordsed signaalid ehk harmoonilised, nagu mulle meeldib neid nimetada mitte ainult võivad vaid ka liiguvad üle kuuldava sagedusriba, jäädes mõjutama põhisignaali nii sagedusriba kui faasi sagedusriba pidi üles ja allapoole. Ehk siis meie kuulmisalast välja jäävad helid mõjutavad ka seda ala, mida me kuuleme. Ja kuuleme me tegelikult terve kehaga, nagu ka ennemalt miskis postituses mainiti. Ehk siis seetõttu sai ka tõstatatud küsimus kaabli poolt nende sumbuvuste mõjutamise kohta. Faas ometiks muutub ja muutub vastavalt isegi kaabli suunale, millestki peab see ju mõjutatud olema?
Esmalt postitatud spl poolt
Vaata postitust
Comment