Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Hea video. Paljus on see igaühe elustandartite küsimus. Elad ühe korra ja millist sissetulekut sa endale suudad tagada ja millist kvaliteedi asjades otsid. Emotsioonide kvaliteet makasab. Pole siis vahet, kas kuulmis- või maitsmismeele osas. Mõni maksab määratuid summasid, et reisida või et saada endale korralik adrenaliiniports kätte. Siis pole mõni tuhhi EUR'i mingi kallis kulutamine. Ka korralik muusikapill maksab väga palju , millega virtuoosid meile elamust pakuvad. Kui me neile anname tavalisest pillipoest kätte massidele mõeldud pillid, kas siis see elamus ikka oleks sama? Sama küsimus tekib ka heli taasesistusel. Et kas me ikka saame täieliku elamuse muusiku poolt mõeldud kunstist, mis on tehtud meile. Mõnele on MP3 juba highend, teisele kõrgresolutsioonis FLAC. Kuid kolmas ütleb, et ainult täis analoogheli on see õige- vanakooli vinüülplaat. Olen korduvalt tabanud ennast mõttelt, et digitaalmuusika jääb ikkagi emotsioonide osas mingisse kindlasse skaalasse.
Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !
Ja nyyd kuulsin ma ühelt audiofiililt väga huvitavat asja. Mitte 220V vaid 230V laseb oma süsteemi, et head soundi tagada! 15% pidi elektris kinni olema. Arvamus?
;
Aga see ~230[V] ongi ammu juba meie normeeritud, standardidele vastav võrgupinge!
Ja nyyd kuulsin ma ühelt audiofiililt väga huvitavat asja. Mitte 220V vaid 230V laseb oma süsteemi, et head soundi tagada! 15% pidi elektris kinni olema. Arvamus?
Selge see, et +10 - 20 volti suurem pinge loob parema toitereservi ja energiat jätkub rohkem heliahelate toitmisel. Lampvõimul suurenevad kütte ja anoodpinged aga transvõimul lihtsalt suureneb enne stabikaid etteantud pinge , mis tagab parema ressursi. Sound on toekam.
Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !
Selge see, et +10 - 20 volti suurem pinge loob parema toitereservi ja energiat jätkub rohkem heliahelate toitmisel. Lampvõimul suurenevad kütte ja anoodpinged aga transvõimul lihtsalt suureneb enne stabikaid etteantud pinge , mis tagab parema ressursi. Sound on toekam.
Aga miks mitte siis kohe autotrafoga 300V sisse kütta ? Saaks veel toekama soundi.
Kui Sa seda tõsiselt ei mõelnud, siis lisan smaili. Kui aga tõsiselt, siis ....tegu on suht raske juhtumida. Võtame üldse siis kõik referentspingeallikad ära
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)
Kas mulle tundub, et rahvas hakkab ära väsima vaidlemisest juba sellel teemal?
Lihtsalt mõnda kommenteerijat lugedes tekib tunne nagu jäärapäise naisega rääkides, kellel isegi siis, kui mitte midagi enam öelda ei ole lõpetab vaidluse sõnadega - aga siiski...
Täpselt samamoodi on jõutud vaidlustes mingi idiootse kohani, kus kodanikud vilkur, martinj ja ilvik (nimetame neid füüsikuteks) ja veel mõned viivad jutu rahale ja sellise investeeringu mõttekuseni. Samas kodanikud Scanspeak, spl, mina hiq nime all, Altec jne (nimetame neid siis praktikuteks), kes väidavad kuulvat kaablite vahet ei räägi rahast mitte kordagi. Milles küsimus? TEAN neid praktikuid juba mitmeid aastaid ja TEAN ka seda, et nendel ei ole "raha jalaga segada" ning nad ei loobi seda mõtlematult..
Ma ei kujuta ette, kes mõned foorumikülastajad on näiteks söömisharjumusi võrdluseks tuues läinud paremasse süügikohta, kui buksiputka või söökla, kuna reaalselt ju on täpselt samad toorained kasutusel, kui kallites restoranides. Ja kuna maitsevahet ka ei saa ju olla, kuna tooraine on ometiks sama, siis polegi mõtet restorani külastada. Lihtsalt füüsikaliselt vahet ei ole, kuna kuumtöötlemist on tehtud täpselt etteantud aja vältel, liha (või muu tooraine) mehaaniline eeltöötlemine on ka sarnane..
Hakkab kohale jõudma või saan ma nüüd selle eest ka vastu pead, et peotäie salati eest olen nõus maksma eurosid, kui kodus saaks selle kordades odavamalt ise valmis teha?
Kas mulle tundub, et rahvas hakkab ära väsima vaidlemisest juba sellel teemal?
Lihtsalt mõnda kommenteerijat lugedes tekib tunne nagu jäärapäise naisega rääkides, kellel isegi siis, kui mitte midagi enam öelda ei ole lõpetab vaidluse sõnadega - aga siiski...
Täpselt samamoodi on jõutud vaidlustes mingi idiootse kohani, kus kodanikud vilkur, martinj ja ilvik (nimetame neid füüsikuteks) ja veel mõned viivad jutu rahale ja sellise investeeringu mõttekuseni. Samas kodanikud Scanspeak, spl, mina hiq nime all, Altec jne (nimetame neid siis praktikuteks), kes väidavad kuulvat kaablite vahet ei räägi rahast mitte kordagi. Milles küsimus? TEAN neid praktikuid juba mitmeid aastaid ja TEAN ka seda, et nendel ei ole "raha jalaga segada" ning nad ei loobi seda mõtlematult..
Ma ei kujuta ette, kes mõned foorumikülastajad on näiteks söömisharjumusi võrdluseks tuues läinud paremasse süügikohta, kui buksiputka või söökla, kuna reaalselt ju on täpselt samad toorained kasutusel, kui kallites restoranides. Ja kuna maitsevahet ka ei saa ju olla, kuna tooraine on ometiks sama, siis polegi mõtet restorani külastada. Lihtsalt füüsikaliselt vahet ei ole, kuna kuumtöötlemist on tehtud täpselt etteantud aja vältel, liha (või muu tooraine) mehaaniline eeltöötlemine on ka sarnane..
Hakkab kohale jõudma või saan ma nüüd selle eest ka vastu pead, et peotäie salati eest olen nõus maksma eurosid, kui kodus saaks selle kordades odavamalt ise valmis teha?
Mis siin vaielda - need "fiilid" on ju nagunii suutnud siin tõestada (enda arvates), et ainult rasket raha maksev on hea, ma olen aru saanud, et vaatamata mingitele poolikutele väidetele, et iga kallis asi ei ole hea, siiski nad seda arvavad - mingid restoranid ja muu bullisitt
Ma ei käinud seal siis ka kui soomes töötasin ja 3-4k€ vahel tasu sain, mulle ei meeldi poosetamine ja raiskamine (restoranide söögitegemine on see viimane) - tänasel päeval kus kümned tuhanded lapsed ja ka täiskasvanud kannatavad nälga - no ma ei tea, ma ei viitsi teemat hetkel läbi vaadata kas hiq kodaniku pärisnime ka sellest leiaks - mida annaks google otsing? Kas on tegu ausa mehega või mõne isehakanud pisikese ehitusfirma juhiga milles 3 töölist, 10 ülemust ja tööline teenib 300€ ametlikult ja heal juhul veel mustalt juurde midagi...ülemused aga lendavad Q7 vms ja käivad iga mõne kuu tagant paarinädalastel puhkustel ja kuulavad töömehe aastapalga eest ostetud kõlaritest muusikat !!!
Kui aga tuleb töömees ja ütleb, et elu on kallimaks läinud, et ei tule enam toime - niisugused ülemused virisevad seepeale, et tehke rohkem. Aga annaks siit mõtteaine, et kelles on viga niisugusel juhul? või õigemini kes siis on vähe teinud? kas see "3" või hoopis see "10"? Kes keda peedistab? Äkki sa hig avaldad kumba gruppi kuulud? Vaevalt esimesse
Selles kogu moraal - pole mõtet poosetada, tänapäeval rikkurid on eestis jube ülbeks läinud, võtavad töömehe laualt leiba aga hauguvad nagu kutsikad, oleks praegu see kirutud vene aeg, siberis külma maad raiuks niisugused parasiidid
E: A näe, raha eest ei ole sa suutnud omale isegi korralikku kirjaoskust osta.
Sai eile võrreldud Heed võimendi ja DAC kooslusega erinevat transporti signaaliallikana. C.E.C plaadimängija coaxist versus Mac pro läppari optilisest. Arvake milline oli tulemus ja kui suur oli vahe?
Mis siin vaielda - need "fiilid" on ju nagunii suutnud siin tõestada (enda arvates), et ainult rasket raha maksev on hea, ma olen aru saanud, et vaatamata mingitele poolikutele väidetele, et iga kallis asi ei ole hea, siiski nad seda arvavad - mingid restoranid ja muu bullisitt
Ma ei käinud seal siis ka kui soomes töötasin ja 3-4k€ vahel tasu sain, mulle ei meeldi poosetamine ja raiskamine (restoranide söögitegemine on see viimane) - tänasel päeval kus kümned tuhanded lapsed ja ka täiskasvanud kannatavad nälga - no ma ei tea, ma ei viitsi teemat hetkel läbi vaadata kas hiq kodaniku pärisnime ka sellest leiaks - mida annaks google otsing? Kas on tegu ausa mehega või mõne isehakanud pisikese ehitusfirma juhiga milles 3 töölist, 10 ülemust ja tööline teenib 300€ ametlikult ja heal juhul veel mustalt juurde midagi...ülemused aga lendavad Q7 vms ja käivad iga mõne kuu tagant paarinädalastel puhkustel ja kuulavad töömehe aastapalga eest ostetud kõlaritest muusikat !!!
Kui aga tuleb töömees ja ütleb, et elu on kallimaks läinud, et ei tule enam toime - niisugused ülemused virisevad seepeale, et tehke rohkem. Aga annaks siit mõtteaine, et kelles on viga niisugusel juhul? või õigemini kes siis on vähe teinud? kas see "3" või hoopis see "10"? Kes keda peedistab? Äkki sa hig avaldad kumba gruppi kuulud? Vaevalt esimesse
Selles kogu moraal - pole mõtet poosetada, tänapäeval rikkurid on eestis jube ülbeks läinud, võtavad töömehe laualt leiba aga hauguvad nagu kutsikad, oleks praegu see kirutud vene aeg, siberis külma maad raiuks niisugused parasiidid
E: A näe, raha eest ei ole sa suutnud omale isegi korralikku kirjaoskust osta.
Nüüd läks küll asi inetuks. Kui enam argumente pole, siis minnakse isiklikuks. Sain kinnitust arvamusele,et kadedus ongi asja taga. Kui ei saa ise endale lubada siis on kohe paha ja nõme. Sama lugu nagu info minu poe kohta, kus sai asjatult kriitikat lahtiolekuaegade pärast ja pärast oli vaikus. Tee enne kodutöö ära enne kui süüdistama hakkad.
Hiq on väga tubli töömees ja muidu hinnatud sõber ja abimees. Tema pole kunagi 3-4 k euri kuus teeninud. Autoaudio võistlustel palju kolleege aidanud ja suurepäraseid tulemusi saanud.
Mis puutub vereimejatest firmaomanikesse siis keegi ei käsi sind tööle minna kohta kus sulle väärilist tasu ei maksta.
Sinu puhul tasuks vana vene aja tagasitulekut karta, sest sis me kõik sõidaks vist Siberisse oma kaablijutu peale.
Huvitav mitu kirjaviga me kokku saaks kui kõik sinu postitused läbi töötaks. Ja kas sa muutuks sellest kohe halvemaks inimeseks?
Minu nimi on profiilis olemas ja Hiq on kindlasti nõus oma nime avaldama. Kas sina oled selleks valmis. Ja kui paljud teised seda teeks?
viimati muutis kasutaja Scott; 28 October 2012, 04:41.
Põhjus: 3 kokku
Esmalt postitatud spl poolt
Nüüd läks küll asi inetuks. Kui enam argumente pole, siis minnakse isiklikuks. Sain kinnitust arvamusele,et kadedus ongi asja taga. Kui ei saa ise endale lubada siis on kohe paha ja nõme. Sama lugu nagu info minu poe kohta, kus sai asjatult kriitikat lahtiolekuaegade pärast ja pärast oli vaikus. Tee enne kodutöö ära enne kui süüdistama hakkad.
Hiq on väga tubli töömees ja muidu hinnatud sõber ja abimees. Tema pole kunagi 3-4 k euri kuus teeninud. Autoaudio võistlustel palju kolleege aidanud ja suurepäraseid tulemusi saanud.
Mis puutub vereimejatest firmaomanikesse siis keegi ei käsi sind tööle minna kohta kus sulle väärilist tasu ei maksta.
Sinu puhul tasuks vana vene aja tagasitulekut karta, sest sis me kõik sõidaks vist Siberisse oma kaablijutu peale.
Huvitav mitu kirjaviga me kokku saaks kui kõik sinu postitused läbi töötaks. Ja kas sa muutuks sellest kohe halvemaks inimeseks?
Eks kadedusel ole ka oma osa - aga marginaalne.
Võid ka minu postidest vigu otsida, neid on, ma tean ise. Halvemaks muutuks nagunii, siinsete "audiofiilide" silmis seda nagunii. Paljudele minu suunas tatipritsijatele on ka minu vastutulekud ka siinse foorumi liikmetele teadmata ja ma ei tunne end seepärast halvemini kui avalikkus ei tea, et kodanik Margus on näit. saanud minu vahendusel ja tutvusringkonna kaudu osta näit. asja mis meil maksab 3-4 korda enam või pole sootuks võimalik seda alla mõne kuu ootamisaja jooksul saada. Seda tingimustel, et minupoolne tasu on olnud saadav tänu. Vahel olen ka niisugune, kõik ei peagi seda teadma. E: nimed siinjuures ei puutu asjasse ja oli lihtsalt üksainus näide.
Poe suunal üteldu oli vastuseks üleolevale ja halvustavale suhtumisele - Oomipood või Euronics mida väitsid.
Mul tuttav töötab seal all kodutehnikapoes, oli töökolleeg aastaid tagasi, suudab vahet teha transistoril ja kivil - ma arvan, et kui vähegi teadjam lihtkodanik tuleb ja tahab transsvõimu osta siis ta selle ka saab - ei määrita talle pähe kivivõimu.
Ma olen seda sitaks (siin nagunii varem juba ropusti üteldud) ise kohanud, et müügimehed kipuvad pidama end jumalateks, need kodutehnikapoed, mitmes tulnud arutelu resiiverite ja nende trafode (võimsuste) teemal - olen saanud nii haigeid väiteid, et naerma ajab - pole midagi teha kui teemat ei jaga aga vaja on ju asi pähe määrida, isegi teemat teadvale.
Sinu poe kohta ütlesin seepärast vastu.
Avamisaegade pärast ka - käisin seal ukse taga mingi kuu tagasi, oli kinni, ma hommikul kell 6 ärkan, lähen tööle ja kodu näen jälle kella 20 paiku, vahel varem aga on ka muid toimetamisi.
Ja ükskord ma tulen sinna nagunii. Ja ükskord ehk toimub see kuulamisüritus ka seal? Võtaks ka koha sisse - kuulajana, mitte kiitja ega 100% läbi ja lõhki vastuväitjana, see on subjektiivne ja minu arvamus on niisugune olnud, et kas muutus on mulle meeldivamas suunas või hoopis vastupidine? Motorhead-i kohta tuli, et "oi, ei, jumal, kus sa sellega" - aga kui muusikastiil on hoopis Dimmu Borgir või ma ei teagi, ütleme, Techno - siis need kaablid ju ka ei kõlba sest need on tehtud klassika ja muu säärase jaoks...ühesõnaga nagu tänapäeval üteldakse - peerude jaoks, peerud ju kuulavad sümfooniaid ja neile ei meeldi ei klubimuusika ega raske metalmuusika, nende arvates see ju on pask...noorele aga ei meeldi viiulikigin ja klimberdamine - olgem ausad, nii on, väga vähe on noores genes rahvast kes kuulab peerude stiilis musa - ja vastupidi (et ei tekiks teisitimõtlemist) - seega vaidlusel pole nagunii ju mõtet alates teema lagusest, see oleks üldistav.
Ja spl, ei midagi isiklikku, saa üle!
Poisid poisid, rahu Ilus laupäeva hommik, päike paistab, kuulake muusikat ja nautige, ise kuulan hetkel Angus & Julia Stone - Take You Away! Kuulake, fantastiline vokaal ja mõnus puhas selge bass sellel laulul
Rahulik on nagunii, päikest ainult pole - läks kaotsi pilve taha.
Hirmus isiklikult võetakse siin, kogu aeg nii olnud. Aga vahet ei ole.
Just kuulan Jaan Tätte "öö" - vahel ju võib
Pole euronicsit ja oomipoodi halvustanud. Pigem oleme kolleegid kes täiendavad üksteist. Saadame kliente üksteisele.
Ja üksteise rahakotis sobramise võiks tabuks kuulutada.
Mul sai üsna alguses selgeks, et see NB! audiofoorum ei ole üldse koht, kus neil teemadel rääkida.Mille peale ka suure osa oma postitustest kustutasin.Siiski sisimas lootsin, et äkki siiski mõni inimene avastab endale selle huvitava ja ajuga kuuldava osa muusika taas-esitamise vahenditest ja proovisin midagi öelda.Argumenteeritult, lahti seletavalt (palju seda ka aastal 2012 füüsikutele suures osas arusaamatut ja seega suures osas SELGITAMATUT) ja mulle, kes omamata selle-alast eriharidust üldse on võimalik lahti seletada.Mina rääkisin seda, mida ma kuulen.
Lõppeks võib ju öelda, et mul on kama kaks, kas tahab sellest keegi midagi teada või mitte.Arvasin, et tehnikafoorum on koht, kus sellest rääkida.Selgus, et mitte.Hämmingut tekitab see, et niivõrd elementaarse asja, nagu on kaabel, kui muutja pluss või miinus poolele süsteemis, ei jõua ka kohale.Kui võrrelda seda tehnikavahendite, selle nüanssidega ja kuulmise osa pilvelõhkujaga, siis mina kolan alles esimestel korrustel, aga mina saan aru, et kaablil on selgelt tuntav osakaal.
Aga siin rääkitakse mingitest usukuulutamisest, rikkuritest-vaestest, kõrvaklappidest, komade puudmisest, jne.No minge....See on ikka nii rõvedalt räme madal tase.Kas silmaring on nagu sita-auk või alaväärsus või üleväärsus või muu kompleks...Kui ei saa aru, siis proovi aru saada.Kui ei ole kuulanud, siis proovi kuulata.Kui ei huvita, siis ei huvita.Ära aja ainult haiget ila.Nagu võib aru saada, siis need, kes vahesid kuulevad on lühidalt öeldes peast segi läinud ja elavad mingis oma väljamõeldud maailmas.
MUL ON TÕSISELT KAMA, milliseid šedöövreid selle jutu peale treima hakatakse.ANDKE AGA MÕNUGA TULD!!!Kuna see on ila on alla igasuguse inimlikkuse.Nagu Hukkunud Alpinisti hotellis öeldi- ja kui nad ei olegi inimesed, siis mis on mul nendega asja.
Lubatud PIMETESTI teen ma ära, aga siis kui mina seda ütlen ja ma oma elu ma sellepärast muutma ei hakka.
Comment