Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
    See Van den Hul polegi vaskkiudkaabel, hoopis süsinikkiud, takistusega 36 oomi meetri kohta.
    Mis siis?
    Kuskil eespool ma arvutasin natuke neid takistusi ja tuli välja, et kuuldava nivoo erinevuse tekkimiseks peab kaabli takistus oleme 1 kilooomi suurusjärgus kui võimu sisendtakistus on 10 koomi. Roksan Kandy K2 sisendtakistus on 47 koomi, seega peaks kaabli takistus kuuldavate nivoo erinevuste tekkimiseks olema 5 kilooomi kanti, oli aga 36 oomi.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Mis siis?
      Kuskil eespool ma arvutasin natuke neid takistusi ja tuli välja, et kuuldava nivoo erinevuse tekkimiseks peab kaabli takistus oleme 1 kilooomi suurusjärgus kui võimu sisendtakistus on 10 koomi. Roksan Kandy K2 sisendtakistus on 47 koomi, seega peaks kaabli takistus kuuldavate nivoo erinevuste tekkimiseks olema 5 kilooomi kanti, oli aga 36 oomi.
      See ongi lihtsalt niisama huvitav info vastuseks spl-ile, kes rääkis vaskkaablitest. Väljund ja sisendtakistustest tingitud nivooerinevuste arvutamiseks on isegi üks hea lehekülg olemas - http://www.sengpielaudio.com/calculator-voltagebridging.htm
      Nende testis olnud kaablite puhul on see nivooerinevus kusagil 0,01 dB - tõesti kuuldamatu. Kuuldava vahe piirväärtuseks peetakse 0,1 dB - piisaks ka u 800oomisest kaablist. Igatahes, nagu ma juba varem ka korduvalt kirjutanud olen, nende kaablite puhul oleks väga huvitav uurida, kas näiteks ABX testi puhul saaks usaldusväärsema tulemuse (kuna siis on vahe tegemine lihtsam) ja kui nii, siis millest see vahe tingitud on. Seda ma ei usu, et ühele on haldjad rohkem haldjatolmu peale raputanud, juhul kui on selgelt kuuldavad vahed, siis peavad olema ka selged (ja kaabli mõistes kolossaalsed) vahed parameetrites.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
        ühele on haldjad rohkem haldjatolmu peale raputanud, juhul kui on selgelt kuuldavad vahed, siis peavad olema ka selged (ja kaabli mõistes kolossaalsed) vahed parameetrites.

Tegelikult oleks nüüd testis teine suund - keegi tavatehnikaga inimene korraldaks kuulamisürituse. Võrrelda võiks siis ainult kaableid - kui vahed on nii kuuldavad siis agitaatorid peavad need vahed eristama sõltumata tehnikast. Ka ei saa väidelda, et suvalise inimese juures ei saa testida jne - oleks ikka pointless vaidlus ja agitatsioon, vaevalt keegi hakkab omal elamist kaablijupi pärast ümber korraldama või seinu maha võtma.
        -superradical-

Comment

Üks usub, et usub, teine usub, et ei usu. Nii on.

Comment

Esmalt postitatud Chime poolt Vaata postitust
            Üks usub, et usub, teine usub, et ei usu. Nii on.
            Ma ei usu näärimeest ka präänikute eest
            ma ei usu kaukameest ka paberi eest
            ma ei usu elumeest ta naeratuse eest
            ma ei usu reisumeest ta piltide eest
            usun ei usu ma usun ei usu
            katsuda tahaksin ma

Käisin ka nimetatud Alari_H juures ja minu üllatuseks oli ka minule erinevus kuuldav. Samas suhtun enda kuuldud erinevusse skepsisega, sest mina ei teinud pimetesti, vaid ma nägin kaablite vahetamist (pimetestiks kahjuks polnud aega), kuid tundus, et kõige suurem erinevus kaablites oligi just nende carbon fiber Van Den Hul kaablite ja mis tahes teiste vahel. Ehk kunagi õnnestub ka pimetestis osaleda (hetkel on kodus remont ja seetõttu enda juures testida ei saa), nii kauaks jään endiselt äraootavale seisukohale.

Comment

Mis siis?
              Paistab, et Sa ei saa ikka aru asjast - kuskil ei ole räägitud nivooerinevusest, ma ei tea ka ühtegi kaablite erinevusest aru saavat kodanikku, kes pööraks tähelepanu sellele, kuna seda on võimalik reguleerida. Kui tahad midagi mõõta, siis uuri näiteks faasierinevusi, sageduskarakteristiku erinevusi ja harmooniliste kordajate sumbumist ajas, kuigi sageduskarakteristiku erinevust on juba mõõdetud ju siinsamas teemas...

Comment

Kas se nüüd minu mitte-asjast-aru-saamine on, niivoo erinevuste võimalikuse arvutamine hakkas pihta sellest, et Audio City kuulamisel osalenud väitsid, et hiina RCA nöör mängis 1 dB vaiksemalt kui korralikud kaablid. Seega ikka kuulatakse nivooerinevusi ja väidetakse sisuliselt võimatuid asju.

Lisaks veel seda, ei ole mõtet mõõta eraldi faasierinevusi, sageduskarakteristiku erinevusi ja harmooniliste kordajate sumbumist ajas kuna need kõik on minimaalfaasi süsteemides üheselt määratud kui mõõta neist amplituudsageduskarakteristik, kõik teised saab tuletada.
                Mina mõõtsin siin teemas amplituudsageduskarakteristikute erinevusi aga mitte RCA kaablitel vaid kõlarikaablitel.

Comment

.... kuna need kõik on minimaalfaasi süsteemides üheselt määratud kui mõõta neist amplituudsageduskarakteristik, kõik teised saab tuletada.
                  ....
                  Kuigi andsin endale lubaduse siin teemas mitte enam jahuda, lisaks väikese täpsustuse.
                  Reeglina jah on nii, aga vajadusel saab faasi ja amplituudi eraldi "reguleerida". Mõtle kasvõi "all-pass filtrite" peale. Amplituudisageduskarakteristik on sirge aga faasi keerame, nagu vaja. Aga üldjoontes on Sul õigus, see viimane asi eeldab vahepeal signaali inversiooni, mida reeglina kaablid ei tee (aga äkki audiofiilsed isendid teevad ? )
                  Aga "hiq" postitus on järjekordselt teemasse "teeme teadust".
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Sa viitsid küll jahuda aga ei viitsi lugeda. Kirjutasin ju: need kõik on minimaalfaasi süsteemides üheselt määratud kui mõõta neist amplituudsageduskarakteristik.
                    RCA kaabel on jah kindlasti koos oma sisendi ja väljundiga minimaalfaasi süsteem.

Comment

Härrased !

Ärge jahuga vaid tekitage reaalne kuulamisetest vahe tegemiseks.

Olen juba suutnud mitmel skeptikul laiendada audio kuulamise arusaamu.

Heameelega jätkaks seda tööd . Aga selleks ikka lepiks privas kokku , et tulete oma kaablitega võrdlema kaableid , mis jäävad teile arusaamatusse hinnaklassi!

Ma näitan kaableid kuni 3000 EUR tasemeni, kuid valiku teen mina ( kui lubate ) , et kellele .

Aga on ka kaablid 200 EUR alates . Hindate ise !
                      Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
                      Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

ega ükski tõsisem skeptik ei kahtlegi, et spetsiaalselt valitud seadmete vahel on signaalikaablivahetusel kuuldav erinevus. skeptiku väide on, et kui võrreldavate kaablite impedantsid korrigeerida, siis ei ole kaablite vahetusel kuuldavat erinevust. muidugi võib vaielda, mis sagedusvahemikus ja mis täpsusega peavad kaablite impedantsid korrigeeritud olema... lisaks impedantsile on mikrofoniefekt teine inseneridele mõistetav kaabliomadus. seda on küll veidi raskem kompenseerida...

niisiis oleks kõigepealt vaja teha pimetest, et kinnitada, et korrigeerimata impedantsiga kaablite vahel on kuuldav erinevus. Kui siin eeltoodud testi nüüd veidi edasi arendada, siis ehk saaks ka "inseneride" nõuded täidetud ja ametlikult pimetestiks kuulutatud.
                        seejärel oleks vaja teha pimetest, et kinnitada, kas pärast impedantsi korrigeerimist on veel kuuldavat erinevust.

Comment

Esmalt postitatud tsimpa poolt Vaata postitust
                          ega ükski tõsisem skeptik ei kahtlegi, et spetsiaalselt valitud seadmete vahel on signaalikaablivahetusel kuuldav erinevus. .....
                          Aga nii vist ongi....Kirjutasin siin ju millalgi, et süsteemi saab kaablitundlikuks disainida.

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                          Tegelikult oleks nüüd testis teine suund - keegi tavatehnikaga inimene korraldaks kuulamisürituse. Võrrelda võiks siis ainult kaableid - kui vahed on nii kuuldavad siis agitaatorid peavad need vahed eristama sõltumata tehnikast. Ka ei saa väidelda, et suvalise inimese juures ei saa testida jne - oleks ikka pointless vaidlus ja agitatsioon, vaevalt keegi hakkab omal elamist kaablijupi pärast ümber korraldama või seinu maha võtma.
                          Aga teeme siis ürituse. Ma teen spetsiaalselt kaablitundliku süsteemi, mille saab lisada igasugusele suvalisele low end seadmele (kasvõi u101) . Ja raxz võtab ka püksid söömiseks kaasa .
                          viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2012, 05:47. Põhjus: kokku
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

lugege tähelepanelikumalt, kodanikud skepktikud! kas mõni subjektivist on väitnud, et signaalikaablierinevus on kuuldav igas süsteemis?? ei ole ju! pigem vastupidi, et vaid väga heades süsteemides on vahe kuuldav... võtmeküsimus on selles, kas komponentide kvaliteet on vastav hinnale, ja kas traditsiooniline "10% süsteemi hinnast kaablitele" on asjakohane või mitte.

ehk siis - kas on nii, et 1000€ süsteemi puhul peaks avalduma 50€ signaalikaabli ja 50€ kõlarikaabli eelised 2€ kaablite ees... ja kas 10000€ süsteemi puhul hakkavad avanema 500€ kaablite võlud...

Comment

Ei ole jah väidetud, et on kuuldav IGAS süsteemis. Puhtalt emotsionaalsest küljest võetuna oleks ju 2 eurone kaabel 1000 eurose võimendi taga nagu sadul sea seljas. Kui mul oleks nii kallis võimendi, paneksin kindlasti ka kallima kaabli.
                              Teatud skeptikuna siiski seaksin piiri. Ilmselt madalama, kui audiofiilid seda teeksid.
                              Isegi kui kuuleksin vahet näiteks 200 eurose kaabliga, ei usuks oma kõrvu enne, kui keegi minu nägemata kaableid vahetab ja selgub, et tõesti on vahe sees.
                              Muidu kipub olema nii, et muusika justkui kostaks paremini, aga ikka mingi kripeldus sees, et oleksin sama raha eest võinud muud tehnikat osta.

Ja selle pärast (kordan, skeptikuna) ei pakuks kuulatav muusika enam seesugust mõnu, nagu enne. Ühesõnaga oleksin ise nagu meepotti endale teadmata (ja kaablileti taga emotsioonidest pimestatuna) tõrvatilga lisanud.
                              Kusagil kuklas taob pähe, et miks krt ma raiskasin sellise summa.

Kaabel on võimendi taga, teistele näitamiseks pean spetsiaalselt tähelepanu juhtima.
                              Ja siis vaikselt nautima, kuidas külaline "ohhoo-" grimassi teeb?
                              Ei pea ju olema eriline psühholoog mõistmaks, et ainuüksi see kaabli nägemine ja hinna teadmine muudab hiljem ta emotsioone, mis kokkuvõttes (ekslikult?) mõjutab ka kuulmist.
                              Kui külaline siiski "midagi erilist" ei kuule, juhataksin tema tähelepanu nüanssidele, teades, et sunnin teda kuulama seda mida ise tahan et ta kuuleks. No ja kuulebki lõpuks, sest on endalegi teadmata juba mõjutatud.

Hoopis teine jutt, kui ka usaldusväärses pimetestis paneksin täppi. Siis oleks kallis kaabel minu meelest mõistlik ost. Emotsionaalsest aspektist muutub muusika minu jaoks nauditavaks ja seda ongi vaja.

Aga no see oli nüüd rohkem "kahe jalaga maa peal-" füüsiku, kui et audiofiili jutt.
                              viimati muutis kasutaja sebastian; 03 m 2012, 00:46.

Comment

Näib et ollakse nüüd veidi rahulikumad, ehk siis leiate aega tutvuda selle mahuka tööga - http://www.tmr-audio.de/pdf/ls_kabel.pdf
                                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X