Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
    ... mis vahet sel on 'kaabliheli' teemal vaidlemisel
    Vaata, vxx, vahe on selles, et kui hakkavad tõsiseltvõetavad argumendid otsa saama, siis üritatakse kasutajat teise nurga alt kangutada.

Minu enda jaoks on teema ammendunud. Usun, et teised kuulevad vahet, ise kuulen vahet ka teatud tasemeni. Ümber mind veenata on ajaraiskamine.
    Veendumus jääb, et kaablid pole koht mille peale mõttetult palju raha raisata.

Eks jahuge edasi....
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

oleks huvitavam lugeda seda teemat, kui tühja tati pritsimise vahelduseks mõni kuulamiskogemuse kirjeldus või pimetestikatsetuse tulemus oleks...

ma arvan et ihvikese väljapakutud nõue, et mikrofoniga salvestada ja pärast arvutis võrrelda kõrvaklappidega, on veidi liiga karm. tapab selle niigi eeldatavasti pisikese erinevuse täiesti maha. ehk siis pimetesti peaks tegema ikkagi nii, et abiline tõstab kaableid ümber. seda saab ka "double blind"-ina korraldada. signaaliallikale on vaja lisada rca jagaja, niimoodi et saab jätta mõlemad signaalikaablid korraga ühendatuks allika poolelt. võimendi poolelt tuleb siis vastavalt eelnevalt väljatrükitud random mustrile vahetada mõlemat kaablit. kaablite vahetus toimub ainult pausi ajal, ehk siis vahetaja ei saa aru kumma kaabli ühendamisel heli tekib. see kumba inputti testi käigus tegelikult kuulatase, määrab mündiviske alusel testi kuulaja. seega kaablitõstja ei saagi enne testi lõppu teada.

huvitav, kas see on probleem, kui jätta mitte kasutuses olev kaabel allika poolt ühendatuks? kui kaabli heli peaks mõjutama kasutatud dielektrikute omadused, siis vist ikka on küll probleem... minu juures hiljuti tehtud testis võis muidugi sama jama olla, sest mul oli cd-mängijal kaks väljundit, seega mõlemad olid korraga taga...

Comment

Kõige paremini saab kaablite vahest aru siis, kui oled kuulanud oma süsteemis muusikat (kõik samad komponendid) rohkem kui pool aastat, vahetad kaabli ära ja kohe on aru saada kuidas helipilt muutub.
        Inimesed kes vahet ei kuule on ilmselt kõrvaprobleemidega, muud pole midagi öelda.
        Minu seisukoht on selline, et 10% kõlarite hinnast võiks minna kaabli alla, seda pole palju, kindlasti paigaldada õhukindlad banaanid/kahvlid, mehed kellel paljas kaabel kõlari vahele keeratud ja siin sõna võtavad, siis ärge enam sõna võtke, ausalt.
        Mis mind kõige enam imestama paneb, on see, et mingid juhtmejootjad siin foorumis, kes pole kuskil käinud, midagi näinud väidavad, et high-end maailma inimesed, kes kuulavad päevast päeva 100k €+ süsteeme on lollid ja Ants lõuna eestist teab paremini, ei ole need asjad nii.

Ja sellele kasutajale, kellel käis vastu, et ülemus sõidab maasturiga ja töölisele maksab 300€ kuus...
        No kes kurat sellel töölisel keelas ise ülemuseks hakata ? kui oled laisk ja saamatu siis ei olegi sulle mõtet rohkem kätte anda kui 300€, nii ongi, koguaeg on mingi häda inimestel selle rahaga, krt mine teeni ja pane pea tööle, siis tuleb ka.
        viimati muutis kasutaja cartier; 28 m 2012, 14:19.

Comment

Esmalt postitatud cartier poolt Vaata postitust
          Kõige paremini saab kaablite vahest aru siis, kui oled kuulanud oma süsteemis muusikat (kõik samad komponendid) rohkem kui pool aastat, vahetad kaabli ära ja kohe on aru saada kuidas helipilt muutub.
          Inimesed kes vahet ei kuule on ilmselt kõrvaprobleemidega, muud pole midagi öelda.
          .....
          Lihtsalt huvitab, kas saad vahest aru ka siis kui keegi Sinu teadmata kaablid ära vahetab ?
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
            Lihtsalt huvitab, kas saad vahest aru ka siis kui keegi Sinu teadmata kaablid ära vahetab ?
            Vabalt, just vahetasin endal kaablid ära ja värske kogemus olemas.
            Nimelt kõrge osa erinevus on selgesti kuuldav, keskosa mitte nii väga, madalas otsas muutust ei olnud.
            Kui annan ette lood mida pimetestis lasta, siis võin raha sellele panna, et 100% tunnen kõikide lugude erinevuse ära mis kaabiga on seda lastud, just minu vana kaabel vs uus kaabel.
            Kui nüüd minna külla kellegile ja ta laseb mulle mitte tuttavaid lugusid suvaliste/erinevate kaablitega, siis ilmselt ei suudaks ma eristada kaablite vahet.

Inimene, kes ütleb, et nendele mitte tuttavas ruumis ja mitte tuttavate lugudega suudavad teha kaablil ja kaablil vahet, siis seda ma ei taha uskuda ja ei usugi. (kui me ei räägi päris elekrtikaablist ja high-end kõlarikaablist)
            Kes on omi kõlareid rahulikult kuulanud teatud ruumis pikemalt siis seal saab kaablitega juba mängima hakata, kui oled ennast (loe kõrvu) piisavalt harinud, siis kaablist tulev erinevus on olemas, palju kaabli tootjaid on ka muidugi petised, müüvad pasa kaabli pähe maeiteamida ja tasemel kaabli hinnaga.

Isiklik arvamus on see, et kui mul on 2000€ kõlarid ja kulutada lisaks 3000€ täienudsele, siis müüks oma kõrarid 2k eest maha, ostaks 4500€ eest uued kõlarid ja 500€ eest kaableid, see vahe on igast otsast tuntav, 2000€ kõlarile osta 3000€ kaabel sealt seda emotsiooni ei saa, olgu ükskõik milline kaabel.
            viimati muutis kasutaja cartier; 28 m 2012, 17:03.

Comment

Nagu ma aru saan käib Cartieri jutt kõlarikaablite kohta, nende erinevuses ilmselt kuigi palju kahtlejaid ei ole, kõrgete otsa vahe on ka kodusel teel lihtsalt mõõdetav. RCA kaabliga on asi aga keerulisem ja põhiliselt on eespool juttu ikka RCA kaablite vahe kuulmisest ja mitte-kuulmisest.

Comment

Jah rääksisin kõlarikaablist.
                RCA jms signaalikaablite osas ei oska paraku kaasa rääkida, proovitud on kallist HDMI kaablit, aga seal kahjuks ei saanud vahet näha, kuna telekasse läks ikka "odav" kaabel, alguses kuidagi ei tajunud ära seda, vaatasin ja vaatasin, pildistasin pilti võrdlesin neid arvutis, aga vahet ei näinud, hiljem laenatud kaabli tagasi andsin siis tärkas pähe, et resiiveri ja teleka vahel ju ikka see sama kaabel, lihtsalt arvutist ressuni oli "kallis" kaabel.
                Siit ka väike tõestus endale, et kui oleksin tahtnud paremat pilti näha puhtalt sellepärast, et kaabel oli vahetatud ja teadsin, et parem pilt PEAB olema, siis oleks põrunud ja lolliks jäänud, mida ei ole seda ei ole.

Comment

cartier - ilma pimetestita võib igasuguseid erinevaid kuulamisaistinguid tajuda - see on fakt. Kui aga pimetestis neid erinevusi enam ei eksisteeri, siis võib öelda, et tegelikult vahet polnud ja petetav inimmõistus leiutas ise need aistingud. Tee test, proovi järgi.
                  Eks siin on tegelikult ju kaks erinevat vaatenurka ka - üks vaatenurk on see, et mida vähem kaabel signaali mõjutab, seda parem.
                  Teine vaatenurk on see, et näiteks kõrgeid maha võttev kaabel võib (ja täitsa õigustatult) liiga palju kõrgsageduslikku infot sisaldava materjali puhul kõrvale mõnusam olla. Iseasi, kas ikka päris nii ränki (kõlari)kaableid ikka kasutatakse, et see vahe piisavalt suureks läheks. Aga noh, kui pimetestis on vahe kuulda, siis on ka võimalus oma eelistus kujundada.
                  Loogilisem on siiski ekvalaiserit kasutada, kui iga loo jaoks kaablit vahetada.

Comment

ihvike, tavai, tule külla, võta 100€ kaasa, annan sulle kaks paari kaableid, ühed mu vanad, teised mul uued, ma panen playlisti kokku, siis võime mul silmad kinni siduda ja pimetest võib alata, kõrval on ka kolmas erapooletu, kes siis paneb kirja tulemused, sina saad oma suva järgi kas kaableid vahetada või samaks jätta.
                    5 lugu teeme testiks, kui ma ei arva ära siis annan sulle 100€, kui arvan siis sina mulle, pole vaja siin muliseda, pane raha sinna kus suu on.

Comment

Kui sa ISE tahad teada, kas kuuled vahet või mitte, testi, ma ei saa aru, milleks on jälle mind vaja. Ja veel 100 eurot ka mängu? Ehe demagoogia, et saaks hiljem kusagil rõõmsalt "argumenteerida", et audiofiilidel on alati õigus, kuna ihvike ei tahtnud 100 eurot.
                      Kui tähelepanelikult seda lugeda, mida ma kirjutasin, siis on sealt võimalik ka päris selgelt aru saada, et ma ei eita jäärapäiselt vahede olemasolu - kui sa kuuled korralikus pimetestis vahet, siis on see vahe olemas ja kogu moos. Tahad teada - testi, ei taha, siis ära testi. Enne kui pole testinud, ei ole lihtsalt mõtet midagi väga arvata, see on minu jutu point. Ja oi, küll sellest on siin juba pikalt räägitud, miks see nii on.
                      See, et inimese tajusüsteem on nagu ta on, ei ole mingi skeptikute rünnak või solvang, vaid reaalsus.

Comment

Siin on elektroonika ja tehnika foorum. Probleemi tehnilised aspektid on siin juba piisavalt läbi arutatud. Vaidlused selle üle, mida keegi kuuleb või näeb või haistab, võiks olla kusagil mujal. Teema kinni.
                        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Working...
                        X