Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarikaablid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõlarikaablid

Tere!

Lugesin igasuguseid varasemaid teemasid ka, aga vastus mu küsimusele jäi endiselt häguseks.
    Kui ma ei taha juuksekarva lõhki ajada, tahan mõistlikult odavalt läbi ajada ja samas oma tehnikast ka mingit kvaliteeti kätte saada, kas on okei, kui ma lähen ehituspoodi ja ostan piisava jämedusega (2,5mm2) vaskkaablit ressiiveri ja kõlarite vahelt vedamiseks? Ress on selline ja kõlarid on sellised ning kuna ma soovin kaabeldust kenasti mööda toaseinu teha, jääb juhtme pikkuseks ca 15 meetrit kõlari kohta.
    Või see ei ole okei ja tuleb paotada rahakotti ja tellida näiteks sellist või siis osta hoopis seda kaablit? (See läheb tegelikult juba veidi kalliks.)

Hannes

Vs: Kõlarikaablid

Seda sinu viimases lingis olevat kaablit saad ka teistest poodidest ja minu meelest odavamalt.
    Näiteks: http://www.oomipood.ee/product/lsp-0...abipaistev&f=t
    Sama kasutan ka ise. Et pole just eriline audiofiil, siis taoline "lihtne" kaabel täitsa toimib 4-oomiste kõlarite taga.

Comment

Soovitan kasutada kirjeldatud süsteemis sellist kaablit.
      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Pole mõislik osta midagi kallis, soovitan tavalised 2.5mm kõlarikaablid mis sa võid leia ehitus kaupluses.

Comment

2x15jm on ikka päris pikk, üle 5 meetri esikõlarile ei söanda pidada kohaseks. Proovi optimeerida kuidagi, ehk saad kaablid lühemaks.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud tumehall poolt Vaata postitust
            Tere!

Lugesin igasuguseid varasemaid teemasid ka, aga vastus mu küsimusele jäi endiselt häguseks.
            Kui ma ei taha juuksekarva lõhki ajada, tahan mõistlikult odavalt läbi ajada ja samas oma tehnikast ka mingit kvaliteeti kätte saada, kas on okei, kui ma lähen ehituspoodi ja ostan piisava jämedusega (2,5mm2) vaskkaablit ressiiveri ja kõlarite vahelt vedamiseks? Ress on selline ja kõlarid on sellised ning kuna ma soovin kaabeldust kenasti mööda toaseinu teha, jääb juhtme pikkuseks ca 15 meetrit kõlari kohta.
            Või see ei ole okei ja tuleb paotada rahakotti ja tellida näiteks sellist või siis osta hoopis seda kaablit? (See läheb tegelikult juba veidi kalliks.)

Hannes
            Elekter jookseb seega 15[m] kaabli korral mööda traati ~30[m]. Tee nüüd rehkendus selle traadi takistuse kohta. Saadki teada, palju võimendist tulevast energiast jõuab valjuhääldini ja paljuga sa kütad tuba! Praegu ei arvesta isegi kaabli omamahtuvust. Las see jääb audiofiilidele koduseks rehkendamiseks.
            viimati muutis kasutaja rainadov; 26 m 2012, 13:04. Põhjus: täht

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
              Elekter jookseb seega 15[m] kaabli korral mööda traati ~30[m]. Tee nüüd rehkendus selle traadi takistuse kohta. Saadki teada, palju võimendist tulevast energiast jõuab valjuhääldini ja paljuga sa kütad tuba! Praegu ei arvesta isegi kaabli omamahtuvust. Las see jääb audiofiilidele koduseks rehkendamiseks.
              30m 2,5cu takistus on umbes 0,2oomi?

Comment

8-oomistele kõlaritele 0,2 oomi juhtmete kadu pole nüüd küll midagi märkimisväärset

http://www.cirris.com/testing/resistance/wire.html (2,5mm2 -> ~13AWG ja 30 meetrit umbes 100 foot'i)

Comment

Ma lihtsalt oma kogemusest räägin. Olen katsetanud erinevaid pikkuseid, 13AWG'ga küll mitte aga hoopis 10AWG'ga. 10, 15, 20m olid kõik juba häirivalt imeliku heliga, 5m oli viimane mis oli enamvähem. Statsionaarselt on enda süsteemis 6AWG 3m per ch.
                  Mulle jääb veidi arusaamatuks millist kaablit konkreetselt soovitakse ehituspoest hankida - ega ometi 2,5mm2 soonega elektripaigaldiste kaablit?

Üks on kindel, mis iganes kaabel ka ei osutu valituks, nad peavad olema kummagi esikõlari jaoks ühepikkused. Mitte nii et ühes kanalis on 15m ja teises on 2m näiteks. Ja kui ka kaablit jääb kuhugi ülearu siis tuleb kaabli pikkus hajutada sujuvalt, mitte aga nii et liigne juhe pannakse kerasse seina sisse, sellega tekitame hoopis drosseli kõlarijuhtmesse. Uskuge, ma olen säärast nalja näinud ja pidanud kuulma kuulaja kirjeldusi lamedast ja elutust helist.
                  Konfutsius

Comment

Aitäh vastuste eest.
                    Kõlarid on praegu teises Eesti otsas, nii et kaabelduse osas on veel mõtlemisaega.
                    Kui piirduda viiemeetriste kaablitega, siis pean tehnika paigutuse ümber mõtlema, aga kuna mu ressiiveril ei ole pulti, siis ei tahaks kuulamiskohast liiga kaugele paigutada. Ilmselt proovin kõigepealt ikkagi pikemate kaablitega ja kui heli kole tundub, mõtlen midagi ringi.

Aga kaablid ikka ühepikkused, jajah.

Kui on veel mõtteid, ärge hoidke endale.

Comment

OSX, ehituspood on lihtsalt viimane järgijäänud koht, kus _vasest_ tehtud kõlarikaableid müüakse. Audiopoodides saad odavas hinnaklassis kollaseks värvitud eiteamida. Või isegi värvimata.
                      Tumehall, kui sa ei saa ilma pikka kaablit vedamata, siis olukorda teeb pisut paremaks ka lihtsalt sammu võrra jämedama kaabli kasutamine, eeldusel et see ettenähtud kohta ära mahub. 4,0 sinu puhul siis.
                      Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                        OSX, ehituspood on lihtsalt viimane järgijäänud koht, kus _vasest_ tehtud kõlarikaableid müüakse. Audiopoodides saad odavas hinnaklassis kollaseks värvitud eiteamida. Või isegi värvimata.
                        Jah, see oht on küll reaalne. Olen hakanud rullist juhet hankides otsast noa või lõiketangidega tükikest kaksama - saab kohe näha mis kiu sees on. Seni pole ka keegi sellist tegu keelanud, mõnes kohas aga teeb müüja seda minu eest ise.
                        Konfutsius

Comment

kiudkaablit vasest saab nt http://www.oomipood.ee/product/s8x02...oont-valge&f=t ei ole mikromeetrit käepärast, kuid silma järgi pakuks 0,3-0,5mm ühe soone läbimõõduks.

Vabandused ette, kui püüan alternatiivi "reaalsetele" kõlarikaablitele pakkuda!
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                            kiudkaablit vasest saab nt http://www.oomipood.ee/product/s8x02...oont-valge&f=t ei ole mikromeetrit käepärast, kuid silma järgi pakuks 0,3-0,5mm ühe soone läbimõõduks.

Vabandused ette, kui püüan alternatiivi "reaalsetele" kõlarikaablitele pakkuda!
                            Ma ei ole kõlarikaablimeeste õhtuste hobidega kursis, aga seda tehakse vist nii, et kakutakse kõik lahti ja punutakse kokku? Ma niimoodi väga ei viitsi.

Kas see Serigo Elektroonika on tõsiseltvõetav pood? Ja see (või see) kaabel? Nad müüvad internetis, ei saa lahti kakkuda..
                            Aga mul homme on vist Espaki ehituspoodi niiehknaa asja, ma siis vaatan, kas nad päris vaskkaablit ka pakuvad.

Comment

Esmalt postitatud tumehall poolt Vaata postitust
                              Kas see Serigo Elektroonika on tõsiseltvõetav pood?
                              Pood nagu teisedki, pole seni probleeme olnud. Vahest on kohapeal asju, mida mujal pole, aga eks sarnane asi ka teiste elektroonikaäridega.

Comment

Working...
                              X