Teade

Collapse
No announcement yet.

Kinosaalid ja helikvaliteet

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kinosaalid ja helikvaliteet

Kuidas olete rahul Eesti kinosaalide ning nende heliga? Kuna käin ise kinos üsnagi harva, siis algab nii mõnigi kinoseanss ehmatusega. Võibolla on asi ka selles, et ma ei ole eriline surround heli fänn, kuid panen mõned asjad kirja, mis mind häirivad.
    Viimane kinokülastus oli nädal tagasi Solarise kino Kalevi saalis.
    Istekoht oli saali keskpunktis, kus peaks olema kõige parem positsioon nii kuulamiseks kui ka vaatamiseks. Esimese asjana häiris mis keskkõlar, mis tundus esiteks liiga vali. Lisaks sellele tundus, et sagedusriba oli liiga kõrgelt (ca 400Hz) ära lõigatud, mis muutis kõigi kõne ühesuguseks ebameeldivaks prääksumiseks. Kõige tipuks saatis keskkõlarit ca 50ms slap-delayd meenutav efekt, mis niigi kileda hääle veel läbilõikavamaks ja karbilikumaks tegi.
    Kas selline peabki üks keskkõlar olema ning minu probleem oleks asjaga ära harjuda, mitte kritiseerida?
    Lisaks häirib mind Solarise kino helivaljus. Kahjuks ei taibanud SPL mõõtjat kaasa võtta, kuid subjektiivsest seisukohast oli heli liiga vali, kombates seda piiri, kus tahaks juba kõrvad kinni katta.
    Kui ma nüüd meenutan, siis olen varemgi Solarise helivaljuse pärast pidanud kinokülastuses pettuma, kuid keskkõlarile varem nii tähelepanu ei pööranud.
    Samas ei meenu, et CC Plazas mind sellised asjad häirinud oleks. Võibolla oleks aeg uuesti külastada.

Huvitavad teie arvamused. Kus kinos käite ja kuidas heliga rahul olete? Kas keegi on Solarises samu asju ka täheldanud?

Vs: Kinosaalid ja helikvaliteet.

Homme lähen lastega kinno. Eks proovin siis "audiofiilselt" kuulata.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kinos meeldib see mõnus toole väristav bassilaine aga ka minujaoks on vahel heli liiga vali.

Comment

Vs: Kinosaalid ja helikvaliteet

Mina käin kinos filmi vaatamas! Aga kui võrrelda nt. vabariigi alguse nn video saalide heliga kus nurkades möirgasid päevinäinud S90 ned ja filmile luges venekeeles peale juba siis legendaarseks muutunud vene tüüp, jaa olid ilusad ajad

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
          Homme lähen lastega kinno. Eks proovin siis "audiofiilselt" kuulata.
          pean hoiatama, et signaali edastuseks on kasutatud JAMAK ja NOMAK tüüpi kaableid...

Comment

Esmalt postitatud Farad poolt Vaata postitust
            pean hoiatama, et signaali edastuseks on kasutatud JAMAK ja NOMAK tüüpi kaableid...
            Ilmselt balansseeritud signaal?

Comment

Esmalt postitatud raxz poolt Vaata postitust
              Ilmselt balansseeritud signaal?
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Ma tean, mis on JAMAK, NOMAK, NOVAK jne..
                Küllalt neid ühendanud. Eriti ränk oli JAMAK-ARM, millel on kahekordne vastupidi keeratud teraslint-armeering varjestuseks.
                Igal juhul on neis kaablites keerupaarid. JAMAKi igal keerupaaril ka haljas soon ja fooliumvarje.
                Kas keerupaar on ikka ära kasutatud ja näiteks XLRiga ühendused tehtud?

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                  Esimese asjana häiris mis keskkõlar, mis tundus esiteks liiga vali. Lisaks sellele tundus, et sagedusriba oli liiga kõrgelt (ca 400Hz) ära lõigatud, mis muutis kõigi kõne ühesuguseks ebameeldivaks prääksumiseks. Kõige tipuks saatis keskkõlarit ca 50ms slap-delayd meenutav efekt, mis niigi kileda hääle veel läbilõikavamaks ja karbilikumaks tegi.
                  Kas selline peabki üks keskkõlar olema ning minu probleem oleks asjaga ära harjuda, mitte kritiseerida?
                  Lisaks häirib mind Solarise kino helivaljus. Kahjuks ei taibanud SPL mõõtjat kaasa võtta, kuid subjektiivsest seisukohast oli heli liiga vali, kombates seda piiri, kus tahaks juba kõrvad kinni katta.
                  Keskkõlar peab oskama maha mängida täisriba samamoodi nagu parem ja vasak.
                  Headroomi tipus võib kuulajani jõuda 105dB ja seda ongi liiga palju.
                  Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Suures kinosaalis on keeruline audiofiilset elamust saada, kui räägime "kolmnurga" ja ühtlustatud SPLi võtmes. Keskel istuvale inimesele võib kõik olla paras, kuid ääres (kas siis esimese-viimases reas, äärmistel istekohtadel) istujad peavad leppima keskkõlari anomaaliate ja kanalite ülekostuvusega. CCP 1. saal 500 inimesele: olen istunud nii keskel, kui nurkades, äärtes...igasugu helisid ja "efekte" kuulnud. Seetõttu optimeerivad kinos audiovennad võimalikult ühtlase täituvuse peale.

Ei ole võimalik kinos audiofiilset stereopilti saada...ega kodus hifi komplektiga korralikult filme nautida. Ühel juhul jääb puudu kolmnurga efekt, teisel juhul pole ruumi täituvus ja kanalite eraldatus piisav.
                    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Ei ole küll eriline audiofiil aga rääkides kino helist siis Tartus on minu jaoks tunduvalt parem heli Ekraanis.Cinamonil jääb see kuidagi pealiskaudseks ja mõne filmi puhul on lausa moonutused sees.
                      See ongi vast sellest,et Cinamonis on heli liiga tugev ja vahel hakkab suisa plärisema.
                      Samuti on stereoefekt tuntavam Ekraani suures saalis kui väikses(vaadatud sama filmi erinevates saalides)

Comment

Ma olen loobunud solarises kinos käimisest. cc plaza on samas lähedal ja heli on suhteliselt parem, vähem kompressitud ja paremini doseeritud, nii et vähemalt otseselt ei sega filmivaatamist, kui just mingit konkreetse filmiga või seansiga seotud apsu pole. Teine teema on solarise suure saali pildikvaliteet - paistab, et seal on ekraani arvelt kokku hoitud.
                        Toidan trolle!

Comment

Ka minu jaoks on kinodes helid liiga valjud, kõrvadel hakkab valus. Paistab, nagu nooored on "nööpidega" oma kõrvad ära rikkunud ja siis nende järgi ongi heli keeratud...
                          Lisaks häirivad tõsiselt need popkorni tegelased, seda krõbistamist on häirivalt palju, nii et lihtsalt pole enam soovi kinno minna.

Comment

Miks te käite kinos popkorni krõbistamist kuulamas?
                            Viimastest kinoskäikudest mulle küll ei meenu, et keegi oleks hullult häirinud kinoelamust.
                            Tuleb keskenduda filmile.
                            Ja mina leian, et kinos peabki suur dünaamika olema. Vahepeal hästi vaikne ja siis hästi vali (sobivates kohtades muidugi).
                            Õigesti ajastatud heli- ja valgusefektid võimendavad kinoelamust.

Comment

Esmalt peab heli olema puhas (igasuguses olukorras), seejärel tuleb teemaks ruumi täituvus ja muud nüansid. Olukord kus vaiksele helile järgneb plärin, ei saa pidada kinoelamuseks. Mina ei pea vähemalt. Kui rääkida kanalite seadistustest siis need saavad varieeruda, võib ka olla et mõni seanss tehaksegi meelega väheb ruumiliseks sest leidub ka neid kes ei suuda adekvaatselt "töödelda" nende jaoks ootamatult suurt ruumilist infot.
                              Popkorni krabin paraku on reaalsus ja minna kinno ning mitte kuulda seda on võimatu, süvene kuidas tahad. Hea et korralikul kontserdil see veel levinud pole (kuigi sokolaadipaberi karbinat leidub ka omajagu).
                              Jutt et kahe kanaliga ei saa kodus kino nautida ei ole lõpuni õige, saab ja nii mõnigi on 5.1 helilt tagasi 2.0 peale tulnud. Loomulikult 5(7).0 oleks hea kuulata kuid paljud ei saa seda endale lubada.
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

Comment

Working...
                              X