Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas saada muusika failiserverist võimendisse?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas saada muusika failiserverist võimendisse?

Mul on järgmine ülesanne vaja ära lahendada. Mingisuguse DAC-i või karbi abil. Et soovitage karpi.
    Ühes toas on analoog stereovõimendi (HK 680) ja kõlarid. Muusika aga asub teises toas failiserveris flac ja mp3 failide kujul. Vahepeal jookseb võrgukaabel.
    Nüüd oleks vaja see muusika kuidagi võimendisse saada. Mul on endal mõned ideed, aga vaataks kõigepealt mida foorumlased pakuvad puhtalt lehelt.

Kõlaritega samas toas on suur lauaarvuti ja creative HD usb helikaart. Praegu kuulangi nii, aga eesmärk oleks muusikakuulamiseks ajaks lärmi tegev arvuti välja lülitada.
    Server on 24/7 sees ja failid asuvad windowsi shares. Serveril on resurssi üle, et vabalt võib nö ette striimida. Serveril endal on ainult emaplaadi integreeritud helikaart, mille digiosa on kasutuses - toslink juhe läheb läbi seina kolmandasse tuppa 5.1 kodukino võimendisse, samuti hdmi juhe - eesmärgiks filmide vaatamine. Et server ei saaks muusikat "mängida", küll aga striimida, "servereid" jooksutada.
    Diivanilt juhtimiseks on võimalik kasutada androidiga tahvelarvutit.

Eelarve on kuni 80 euri, mis suureneks, kui uus karp/lahendus asendaks ka creative helikaardi. Selleks peaks tal olema digisisend.
    Eraldi kõrvaklapivõimendi on olemas, et lahendus ei pea sisaldama kõrvaklapivõimendit.

Suurim eesmärk on kvaliteet ehk väga hea DAC - kasutusmugavus, välimus, jms on teisejärgulised.

Vs: Kuidas saada muusika failiserverist võimendisse?

http://www.elfafoorum.eu/threads/641...?imendi-ja-DAC

Ühendad "läbi seina" USB kaabliga. Nagu ma aru saan, jookseb serveris Windows. Installid sinna iTunes'i ja kontrollid läbi telefoni/tahvli. App Androidi jaoks olemas.

Comment

Kas see Androidiga tahvelarvuti ei võiks äkki ise olla see aparaat, mis failid üle wifi maha mängib? See, kas ja kuidas sealt kvaliteetse heli kätte saab, oleneb juba konkreetsest mudelist. Raudselt on ka Androidile (ise kasutan iOSi) olemas programmid, mis windowsi share'i kasutada oskavad. Ja täiesti võimalik, et sinna taha saab ka USB DACi ühendada (näit ODAC) - kuigi see võib olla tarkvaraline nikerdamine ja kõik ei sobi. Seda peab foorumitest uurima konkreetse mudeli kohta.

Üks võimalus oleks ka kasutatud iPod Touch 4gen (eriti hea, kui jailbrake tehtud - saab XBMC-d kasutada). Selle kvaliteet on väga hea ja sobivat tarkvara on lõputult.

iTunes ei oska FLACiga midagi peale hakata.
      viimati muutis kasutaja ihvike; 07 m 2012, 10:05.

Comment

Valaks siin teemas natuke õli tulle. Nimelt sai just eile teatud ernevaid DAC-e. Tulemuseks, et alla 1000 euri on praktiliselt võimatu mängivad riista saada. Kalli ja odava daci vahe oli nii suur, et kuulajatest kahel tundus peale daci vahetust , mängib teine lugu. Kui soovid Tsimpa võid kuulama tulla.

Comment

spl - aja nivood samaks ja proovi uuesti. DACide enam-vähem ainuke tõsiseltvõetav vahe on väljundi tugevus, mis võib päris suurtes vahemikes erineda.
          Näiteks minu mainitud iPod annab u 1V RMS välja, enamlevinud cd-dekid ja DACid on 2V ringis - aga on tõesti igasuguseid, nii alla 2V kui ka üle.
          Nüüd sa muidugi ütled, et ega me siis nivoode vahet ei kuulnud - no ei kuulnud siis ei kuulnud. Mina jälle ütlen, et kui te paikaaetud nivoodega pimetesti ei teinud, siis võiks selle jutu kuhugi puuriida taha adresseerida, mitte tulla rääkima inimesele, kes tahab 80 € kulutada, et alla 1000 € ei saa mängivat DACi.
          Näiteks see minu mainitud ODAC (Objective DAC), hinnaklass u 100€, kui natuke ise nikerdada - on sõna otseses mõttes maksimum, mida tasub DACi eest välja käia, kui eesmärgiks on USB kaudu heli tavalisse võimendisse saada.
          See õli, mis siin tulle valatakse on ussiõli.

EDIT: panen ODACi lingid ka juurde (seda saab osta ka ainult valmis trükiplaadina):
          http://www.headnhifi.com/odac-rca
          http://nwavguy.blogspot.com/2012/04/odac-released.html
          viimati muutis kasutaja ihvike; 07 m 2012, 12:28.

Comment

Eks valikuid ole mitmeid, aga üks toimivam lahendus on squeezebox. Toksi otsingusse!
            Ma räägin oma kogemusest seal.

Comment

Squeezebox on väga mõistlik pakkumine, sekundeerin.

Comment

Kas serveri ja võimendi vahele on võimalus juhe paigaldada?
                a. Korralik helikaart serverisse-analoog kaabliga võimendisse. Kaabel sel juhul peaks võimalikult korralik olema kuna pikkust tuleb oma jagu.
                b. Mängija mis oskab võrgust failid maha mängida.
                Mina eelistaksin esimest varianti. Kunagi võrdlesin Esi Juli@ (60e) vs Parasound dac 1000(150-200e). Vahe oli nüansides. Et nende heli kvaliteedini jõuda pakun, et network playerite hinnad algavad 500+.

Comment

Tänud kaasamõtlejatele. Jah ma otsingi squeezebox taolist asja, aga odavamalt ning ma ei vaja liigseid lisavõimalusi - ei huvita netiraadiod ega usb pulga/kõvaketta tugi.
                  Ma leidsin karbi mis mulle väga meeldib, aga see jälle maksab liiga palju: http://www.ebay.com/itm/120887684206...84.m1423.l2649

Nüüd vastused küsijatele...
                  Serverituba ja helituba ei asu kõrvuti, et kaabel läbi seina ei ole lahendus.
                  Tahvel on galaxy tab 8.9, sel puudubki usb, aga spets üleminekuga saab midagi tekitada. Proovisin usb helikaarti, aga ei piiksugi, seade ei võta voolugi sisse, tõenäoliselt ei ole piisavalt voolu.
                  Lisaks ma tahan tahvliga ringi käia, mis välistab 24/7 võimendi taga rippumise.
                  Igasugused "i" seadmed jätaks siiski mängust välja, soov on bit perfect ja muidu kvaliteetne heli.
                  Eesmärk on umbes võrdne heli 500 eurose cd mängijaga - selline tase sobib kokku ülejäänud süsteemiga.
                  Ma olin umbes aasta tagasi ebayst yhte daci ära ostmas, aga siis jäin mõtlema et ta võiks ju võrgutoega ka olla - selline: http://www.ebay.com/itm/NEW-09-VERSI...item1c25744a74

Nüüd olen teemat natuke mõtisklenud ja netis kaevanud ning mõistlik tundub hoopis tekitada mingi arvutilaadne seade ja sinna taha omal valikul usb dac.
                  Ja kõrvaklapi võimendi jätaks veel eraldi.

Kokkuvõtvalt on variandid ehk järgmised:
                  1) teha olemasoleva arvuti vaikseks - visata välja hdd, jätta ainult ssd ja otsida üles mis piniseb ning upgraadida helikaart.
                  See võib aga osutuda raskeks ülesandeks, sest arvuti ise on korralik ja hakka siis nüüd emaplaate, toitekaid, videokaarte välja viskama.
                  2) Osta moodne cd mängija, millel on optiline sisend.
                  3) logitech squeezebox
                  4) Muuta mõni vana sülearvuti hääletuks ja lisada sellele usb helikaart. Kõige odavam ja võimekam variant, aga ebamugav tarvitada -oleks veel tabletsülearvuti et keerad kaane tagurpidi.
                  5) leida usb toega tahvelarvuti ja lisada usb helikaart.
                  6) Koostada miniarvuti Raspberry PI põhjal ja lisada dac/usb helikaart
                  7) Leida mingi äge karp, mis teeb neid asju - stiilis aune s1, aga odavamalt

Ma kaldusin ise vahepeal vägagi variandi 6 kasuks. Peaks saama kõige vaiksem ja odavam lahendus. Ja minu arust ebay on täis lihtsaid dac-e, mis võiksid enamvähem häält teha - vähemalt head-fi foorumit lugedes - näiteks midagi sellist: http://www.ebay.com/itm/TE7022-WM874...item20c5165acd

PS! Nüüd sai küll pikalt kirjutatud, aga minu arust on aastal 2012 teema aktuaalne - lisaks haakub sully ja parksa tekitatud teemadega.

Esmalt postitatud Novembre poolt Vaata postitust
                  Kas serveri ja võimendi vahele on võimalus juhe paigaldada?
                  a. Korralik helikaart serverisse-analoog kaabliga võimendisse. Kaabel sel juhul peaks võimalikult korralik olema kuna pikkust tuleb oma jagu.
                  b. Mängija mis oskab võrgust failid maha mängida.
                  Mina eelistaksin esimest varianti. Kunagi võrdlesin Esi Juli@ (60e) vs Parasound dac 1000(150-200e). Vahe oli nüansides. Et nende heli kvaliteedini jõuda pakun, et network playerite hinnad algavad 500+.
                  Vahe on 10m. Lisaks ma ei taha et server mängib häält, sest ta juba mängib filmiheli. Sellest tuleks üks puder.
                  Taolisel juhul ma eelistan juba variante 4,5,6.

Lisaks ma ei taha et "server mängiks" vaid tahaks "digitaliseerida" analoogvõimu. Kõige parem kogu ahelas peaks olema viimane lüli ehk dac kohe enne võimu. Kindlasti peaks tal olema eraldi üks vaba digisisend.
                  Kuhu lasen siis lauaarvuti rämpshelikaardist digiheli ja kasvõi odavamast cd/dvd mängijast üle digikaabli.
                  Teema on selles, et ma olen väga väga rahul selle harman kardon võimendiga, ainult sisendid jäävad ajale jalgu.
                  viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2012, 05:43. Põhjus: kokku

Comment

Head-fi'd ja Ebay asju ära väga usalda. Kui lähed USB DACi peale välja, siis võta see ODAC, on kallim, kuid võid kvaliteedis kindel olla.
                    Rasbperry Pi'd oleksin ise ka äärepealt soovitanud, kuid teemasid lugedes tundub, et sellega on probleeme. HDMIst saab ilusti korraliku heli, kuid USB DACidega on jamad. Võimalik muidugi, et need jamad on ületatavad.
                    Squeezebox on kallis tõesti ja neid normaalseid vanamoelisi Squeezeboxe ju enam müügil polegi - Logitech tõmbas juhtme seinast nii-öelda.
                    Igasugused iAsjad ON hea helikvaliteediga, mina ei jätaks neid päris kindlasti kõrvale. Võrdlus 500€se cd-mängijaga ei ole üldse üle võlli. iAsjadele on võimalik ka igasuguseid lisavigureid hiljem rahaliste võimaluste suurenedes külge ühendada, kaasa arvatud USB DACe. Näit - http://highresolutiontechnologies.co...duct=istreamer ~200 €. iPod Touch + selline DAC - väga kaheldav, kas oleks võimalik enam kvaliteedis reaalselt kuuldavalt ka kuhugi areneda, maksa palju tahad.

Comment

Pakuksin välja AVerLife ExtremeVision Media Player, saad digis teise tuppa ja üle optika DAC sappa.
                      Input:
                      • USB 2.0 x 2 (Keyboard & Mouse Support)
                      • e-SATA
                      • LAN

Output:
                      • HDMI
                      • Composite Video
                      • Component Video
                      • Audio R/L
                      • S/PDIF (Optical Digital Audio)
                      Network Streaming:
                      • UPnP Client
                      • Samba Client/Server
                      ... siiski kogemustega spetsialist@71
                      * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Minu soovitus on squeezebox duet. Maksab 170 euri verkkokaupas. Kui sa kasutad nutitelefoni, siis tegelt piisab ka squeezebox receiverist (sama duet ilma puldita), mida saab appiga juhtida. Seda võib ebayst veel odavamalt saada, kui veab. Lisaks on tal ka suht kvaliteetne väljund, pole kohe eraldi daci vaja.
                        Igasugu arvutitega on hulk miinuseid, millest olulisim on see, et ei ole mugavat terviklikku haldusliidest. Ma olen ka pikalt üritand htpc-ga asja ajada, aga selleks et reaalselt muss käima saada on vaja telekas sisse lülitada, käsikaudu toimetada ei saa. Lisaks hulk probleeme keskkonna püstikonfimisega, formaatide tugi, bit perfect kammid jne. Ja suurem voolutarve, mis hakkab ka üha olulisemaks muutuma. Ma ei ütle, et see võimatu ülesanne on, aga sinna läheb omajagu aega ja raha ning lõpuks on see ikka nigu tallinna linn, mis kunagi valmis ei saa.
                        Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud Novembre poolt Vaata postitust
                          Kunagi võrdlesin Esi Juli@ (60e) vs Parasound dac 1000(150-200e). Vahe oli nüansides. Et nende heli kvaliteedini jõuda pakun, et network playerite hinnad algavad 500+.
                          Tegelikult juba OT, kuid lihtsalt ära märkimiseks: ESI Juli@ nõrk koht helis on kondekad signaaliteel. Tantaalkonded on sinna valitud seepärast et need on väga stabiilsed oma parameetrites pikka aega. Kuid heli kannatab päris märgatavalt, seepärast on hea mõte vahetada need kondekad sisendis ja väljundis ära millegi normaalsema vastu, mina näiteks panin sinna Elna Silmic II ja kaart hakkas nagu uuele elule. Lisaks muidugi täiendasin ka toiteahelaid ning digimooduli toidet ning see kaart on lihtsalt hea. Praegu on olemas ka PCIe versioon Juli@ kaardist, neile kes tahavad panna seda uuematesse arvutitesse (näiteks MacPro omanikele väga hea lahendus).

Kirsale teemasse ka: kui hakakd ebay'st kitte ostma siis vali kindlast niisugune millel ka koaksiaal ja opt sisend on olemas - tahtsid ju võimendit "digitaliseerida". Näiteks see sama mis viimati linkisid, see on liikvel ka nende sisenditega ( ja USB on lisamooduliga) ning formaatide poolest on ta siis juba 24Bit/192kHz tasemel (Tenori USB kivi ei lähe üle 96kHz). Nende ebay kittide probleem võib olla see et elektrolüüdid võivad olla fake, need tuleb igal juhul üle kontrollida ja kahtluse korral vahetada, muidu pole aga kuulda olnud et nendega midagi jama oleks.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

Raspberry PI, mis istub üle LAN'i serveri otsas. USB-ga paned korralikuma helikaardi sappa, nt jah mingi väike ESI helikaart. Eelarve pressib natuke lõhki, aga võib juhtuda, et leiad ebayst normaalse hinnaga jupid ja siis pole tegelikult hullu. Esialgu võib ka Raspberry enda audio väljundit kasutada, kuniks mingi toreda DAC'i leiad.

Lugesin nüüd, et Raspberry oli Sul juba välja toodud. Ehk siis annan oma poolthääle selle variandi kasuks.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2012, 05:42. Põhjus: kokku

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                              Head-fi'd ja Ebay asju ära väga usalda.
                              Huhh, miks ei tohi head-fi foorumit usaldada? Ma olen teda lugenud ja mitmeid äratundmisrõõme sealt leidnud.
                              i asjad ei tule minu koju põhimõtteliselt, ei meeldi mulle nende välimus ja lisaks kuna eelarve on väike siis ma tahan nime eest võimalikult vähe maksta. Kuidas ma siis saan osta toodet kus nimi/aura maksab enamiku.

Ebay dac-dega on muidugi nii ja naa, eks sealt võib täielikku jama saada, aga ma olen kuulanud isetehtud wolfsoni kiviga dac-i ja päris hea hääl oli.

Mul on arvamus et kogu hääle teeb siiski ära dac. Stiilis kui ma panen integreeritud realtekile korraliku daci järele, siis tuleb ka sealt korralik hääl välja. Peaasi et on bit perfect ja keegi heliga ei vigurda. Kindlasti kuuleb ka digitaalsetel väljunditel vahesid, aga minu arust peaks siis kõlarid ja võim juba 10000 euri kanti maksma - alla selle on digiheli kvaliteedist rääkimine ussiõli valdkond minu jaoks. Ma võin muidugi täiesti eksida ja olen avatud vastuvaidlemistele.
                              Ja see kõik eeldab, et heli ei solgita ehk siis mängija on foobar koos wasapi pluginiga, mitte mingi windows media player eriefektidega.

Seetõttu mind eriti ei huvita, et seade mis dacile heli ette annab oleks edev, nägus või kvaliteetne vms.

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                              Igasugu arvutitega on hulk miinuseid, millest olulisim on see, et ei ole mugavat terviklikku haldusliidest. Ma olen ka pikalt üritand htpc-ga asja ajada, aga selleks et reaalselt muss käima saada on vaja telekas sisse lülitada, käsikaudu toimetada ei saa. Lisaks hulk probleeme keskkonna püstikonfimisega, formaatide tugi, bit perfect kammid jne. Ja suurem voolutarve, mis hakkab ka üha olulisemaks muutuma. Ma ei ütle, et see võimatu ülesanne on, aga sinna läheb omajagu aega ja raha ning lõpuks on see ikka nigu tallinna linn, mis kunagi valmis ei saa.
                              Kuna töötan sellel alal, siis arvuteid ei karda. Oma telekaarvuti süsteemi olen väga mugavalt käima saanud.

Arvutisse paneks mina käima foobari ja juhiks selle rakendusega: https://play.google.com/store/apps/d...2000controller
                              Katsetasin, minu jaoks mugav. Ja foobar wasapi korral ei ole ka mingit muret bit perfecti või flaciga.
                              Arvutite ainus miinus minu jaoks on ikkagi müra. Alati nad pinisevad - ma vist ei tea monitori mis ei piniseks, aga monitori saab õnneks välja lülitada - tervet arvutit ei saa.

Muideks ma olen sattunud paar korda cd mängijate otsa mis teevad kohutavat mehhaanilist müra - seetõttu on igasugused meediamängijad, mp3 mängijad, tahvelarvutid ja muud karbid kõige lahedamad asjad - tavaliselt nad isegi ei pinise.
                              viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2012, 05:41. Põhjus: kokku

Comment

Working...
                              X