Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõrvaklappide kiirarvustus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõrvaklappide kiirarvustus

Hipionu on aegade jooksul omanud mitmeid kõrvaklappe. Paari viimase kuu jooksulgi neid soetatud juurde 6 paari, et valida välja, millised sobiksid kodustes tingimustes tasakesi kuulamiseks ning ka linnamüras telefoni või vanakooli cd-pleieri külge ühendamiseks.

Hetkel kaasasolev valik:

Click image for larger version

Name:	K6rvaklapid.jpg
Views:	1
Size:	120,8 KB
ID:	875995

pildil näha:

ja veel ühed Sennheiser pleieriklapid

pildilt puuduvad mõned päevad kasutusel olnud sellised asjandused:

Kõige rohkem olen tuttav Sennheiser HD 500 klappidega. Neid olen julgenud kasutusmugavuse huvides toorelt ümber lõigata ja teha veel mõningaid modifikatsioone korpuseosas midbasside rõhutamiseks, ohverdamata õhulisust.
    Mugavuse poolest valikust parimad klapid. Kahjuks tundlikkus kesine ja sobib seetõttu pigem paikseks kuulamiseks väärt signaaliallika jätkuks või pargis taustamuusika kuulamiseks.

Vivanco kõrvasisesed tegelased said soetatud sportimiseks ja hea on nendega madalama kvaliteediga allikaid kuulata, isegi raadiot. Sound rahuldav, eriti hinda arvestades. pigem hakkab kuulamist piirama mugavus. (Esimene paar osutus praagiks - üks kuular mängis rohkem kui 3dB vaiksemalt, sai poodi tagasi viidud).

Philips SHP2500 on piisavalt mugavad, rahustava soundiga, rõhk bassidel. hinda arvestades hea ost, kuid detailsus ja tundlikkus jätavad soovida.

Sennheiser pleieriklapid sõnavõttu ei vääri, annavad pigem hea retroemotsiooni.

Creative HQ-1600 aga on üks hea leid. Tundlikkus peajagu teistest üle, kuigi numbrites see ei kajastu. Detailsus samuti hea ja sageduskara meeldiv. Hind samuti selline, et pole rahast kahju, kui peaksid kaduma.

Kokkuvõte:

Mainiks ära, et Sennheiser HD 500 soetamishind oli selline, mille eest saaks kõik ülejäänud kõrvaklapid. Aga kui peaksin valima vaid ühe paari, oleks nendeks isiklikul hinnangul antud valikust Creative HQ-1600 (kuigi ka need pole muidugi täiuslikud, aga piisavalt mõnusad, eriti kui vanakooli sony cd walkman tasku pistetud või öölauale poetatud - selles kontekstis tasukski mainitud arvustust vaadelda.)

Vs: Kõrvaklappide kiirarvustus

Mul on kuidagi juhtunud läbi käima suures koguses sennysid. 201 oli tore stardipakk, aga stardipakud ongi ju ainult hoovõtuks. Detaili jääb sinna ikka palju kinni ja kõrvadel oli kohati natuke kitsas ka. Edasi hankisin 415, mis oli korralik pettumus. Siis 555, millele tegin "595 mod-i". Need on ilusad avarad klapid, ja kui vaadata läbi sõrmede kergele bassi koloreeringule, siis tundusid nad üsna täiuslikud, kuni tekkis võimalus hankida 650. Need ilmselt jäävad põhiklappideks pikaks ajaks, kuna piiravaks teguriks on heliallikad. Lisaks saab neile absoluutselt kõiki detaile varuosana osta, nii et põhimõtteliselt on nad eluaegsed.
    Olen otsinud mürasemasse keskkonda ka kinniseid klappe, aga mingit vau valikut pole leidnud. Hetkel oman senny 448-t, mis teeb kõik tublilt ära ja midagi ette heita ka pole, aga vaimustust ka ei tekita. AT valikut ja vbl ka mõnda denonit oleks huvitav proovida, aga pole juhust olnud.
    Suured klapid laulavad korralikult muidugi kõik ainult korraliku võimu taga. Minu kantavate seadmete absoluutne lemmik on kõrva taha riputatav Koss KSC75, särtsakas ja tubli. Kahjuks mürases keskkonnas ei sobi, kuna ta ei isoleeri.
    Toidan trolle!

Comment

Hetkel olen rahul ainult kahe firmaga. Denon nööpklapidega, mille võitsin euronicsist juhuslikult ja teised on suured philipsi kõrvklapid, mille ostsin mitmeid aastaid tagasi, aga pistik andis otsad ja juhe on kehva. Vahetades pistiku otsa murdub juhe pidevalt ära. Nädalavahetusel võin täpsustada nende nimesid, kui on soovi.

Comment

Väikese vahemärkusena pajataks, et kiirvajadus suuremate klappide järele tekkis ühes skandinaavia päälinnas metrooga trippides (taskusse poetatud nööbid ammendasid ruttu). esimene valik oligi kuulamisvõimaluseta kiirkorras tehtud ost Creative HQ kasuks.
        Tänavapildis tundus populaarne ka Koss Porta Pro, mida hiljem kuulata ning olemasolevatega võrrelda õnnestus. Sportlikust huvist ning kogemuse saamiseks tegin mõne päeva jooksul mitmeid kiirvõrdlusi väga odavatest pleieriklappidest kuni hinnaliste AKG klappideni.
        Heliallikaks enamasti nokia xpress music telefon ja salves olnud mp3 palad. Seega peent ülevaatlikku juttu vahepealsetest põgusatest muljetest meenutada pole siin erilist mõtet.
        Isiklik teema on millegipärast tundlikkusega, nagu ka kõlarite puhul. "külmalt laulev" võnkepool ehk võtmesõnaks.

Comment

Porta pro on legend jah. Sarnane draiver ksc75-ga, väike materjalierinevus membraanis, räägivad. Siid versus midagi titaaniga. KSC on natuke särtsum. Aga mul on probleem porta pro ergonoomikaga, teda on jube tüütu pähe panna, juuksed jäävad igale poole vahele ja ei headband ega kõrvasurve ei jäta asendit meelde, iga kord tuleb kõik asjad uuesti tuunida.
          Toidan trolle!

Comment

Working...
          X