Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõistlikku helisüsteemi kööki

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mõistlikku helisüsteemi kööki

Tere,
    olen siit foorumist ka varem "tibiküsimustele" asjalikke ja mitteüleolevaid vastuseid saanud, sestap riskin oma küsimusega lagedale tulla.

Oleks vaja maja muudest ruumidest suht eraldi asuvasse köök-elutuppa mingit mõistlikku muusikakuulamise süsteemi. Kuna ma pole pea 10 aastat seoses pidevalt karjuvate väikelastega lisaheli vajadust tundnud, siis saan aru, et kogu tehnikamaailm on vahepeal kiirliftiga mööda sõitnud. Uuemaaegsed testid/võrdlused/soovitused keskenduvad valdavalt kahele tootekategooriale - superkodukino ja audiosüsteemid elutuppa või siis iPodi vmt jaoks mõeldud kõlarisüsteemid (või ka arvuti taha käivad süsteemid). Mul on sellised olulised vanakoolivajadused nagu raadio kuulamine ja CDde mängimine. Raadio puhul on teemaks veel see, et meil millegipärast levib raadio majas väga halvasti, kas siis betoonist vahelae või tont teab mille tõttu, tavalise pisiraadioga midagi kuulata ei saa.

Iseenesest ei tee paha muidugi see, kui süsteem oleks edasiarendatav, nt et saaks kõlareid juurde panna hiljem vajadusel vms. Eelarvet ei oskagi öelda... Ma ei tea kas 300 eur on naeruväärne summa mingigi muusikakvaliteedi jaoks?

Vs: Mõistlikku helisüsteemi kööki...

Kui nüüd CD välja jätta, siis kehva leviga ruumi soovitaks veebiraadio striimerit ehk siis võrgust raadio mahamängijat.
    Ise samas olukorras olles soetasin Squeezebox boom'i.
    + raadio alati hea
    + võimalik oma arvuti kõvakettalt mängida sinna salvestatud muusikat - juhtmega või üle wifi
    + täiesti hea helikvaliteet - võimalik laiendada logitechi lisavaljukatega (kuigi realset vajadust ei teki vist...)
    + vähegi IT alal mingeid teadmisi omades on võimalik selle süsteemiga ise toime tulla.
    - rohkem teadmisi IT alal - kuidas võrgus asjad käivad ja kuidas muusikat salvestada oma arvutis
    - cd puudub, seega tuleb plaadid lugeda omaarvuti kõvakettale ja seejärel saab neid sealt alati maha mängida (selleks vaja paigaldada Squeezebox server tarkvara oma arvutisse)

Kuna boom on tootmisest maas - ilmselt, siis pole seda eestist võimalik osta, kuigi üks lätlaste leht pakkus selle hinnaks eestis alla 300€
    Teine varjant on proovida seda soetada saksa ebay'st. Kuna see aparaat on üliraske oma väikeste mõõtude kohta, võib saatekulu tulla 30€ tuuri. Raskus on audiosüsteemidele alati kasuks - tagades parema saundi Mõned 4x suremad "sangad" ei kaalu ka niipalju kui see Boom.

Eks valikuid ole veel, aga kuna tänapäev liigub võrku, pole eelpool kirjeldatud varjant liigne priiskamine.

Comment

Lihtsaim lahendus on osta muusikakeskus, mis on võrgutoega ja mängib netiraadioid, näiteks selline. Analoogseid natuke lahjemaid seadmeid peaks leiduma ka 200-300€ hinnaga. Lisada küll kõlareid ei saa, kuid heli üle viriseda pole põhjust, igatahes parem kui odav "sang", mis tavaliselt köögis mängib.
      Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
      Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Tekkis lihtsalt mõte:
        Üks odavam lahendus on osta autoraadio(80-100 EUR) ja panna kas lakke või seinale näiteks visatoni FR16WP(18-22 EUR) lairiba valjukad. Eeliseks on see, et raadio mängib igas formaadis plaate, mälupulka, AUX-i. Lisaks ühildub sinu Androidi või Apple telefoniga. Saad esialgu 2 valjukat panna ja pärast lisada veel 2, või siis hoopis woofri.
        Miinuseks on see, et süsteem peaks olema sel juhul integreeritud. Valjukad seinas või laes, juhtmed sel juhul seina või lae all/sees. Hea oleks ka raadio kuskile seinasisse uputada. Leviprobleem jääb ikka alles, aga samas saab raadiole ükskõik kui pika juhtme taha panna, et parim levi otsida.

Comment

kas siis muusikakuulamise või -kuulmis süsteemi?
          Esimesel juhul vaataks ~300€kõlarite poole + kasutatud ress ja cd + FM antenn.
          -

Comment

Mõni 90ndatest autoraadio ja paar korralikke riiulikõlareid...
            Maksimaalselt 10W oleks isegi võimalik aga 10W on ilmatu võimsus.
            Kuulata kannatab, aga kui ei meeldi saab alati kõike muuta ja parandada.
            Odavam tuleb ikka kui papist kastid ja "500W" muusikakeskus.

Comment

Vs: Mõistlikku helisüsteemi kööki

Kööki leiad sobiva Tivoli toodangust. Väike asi täidab mõnusati ruumi muusikaga.http://www.tivoliaudio.com/products/

Comment

Kui ikka tahad natuke rohkem kui köögiraadiot, vali mini Hi-fi süsteeme korralikelt tootjatelt: Denon, Onkyo, Yamaha veel mõni on olemas. Kui netis natuke otsida peaks 300euriga päris korraliku leidma.

Comment

Suur tänu kõigile arvamuseavalduse eest. Idee integreeritud autoraadiost + kõlaritest tundub päris huvitav, selle üle peab kindlasti mõtisklema. CD plaatide mängimine on esmatähtis, st CD-ta lahendused ei sobi. Mini HiFi süsteemide osas olen umbusklik - osaliselt pisiblufi käsiraamatu tasemel - et kui on üks kast siis ei kõlba millekski ja teisalt isikliku kogemuse põhjal, sest kaks viimast "süsteemi" on õhtale läinud seoses sellega et CD mängija annab otsad. Seejärel on suur kast koledate kõlaritega tundunud piisavalt ebatore ja rännanud täiega prügikasti. Nüüd tundub, et kõlarid oleks võinud ju alles jätta....

Kuulamise ja kuulmise küsimus on ka asjakohane, meeldiks ju mõelda et kuulamine aga tegelikult vist pigem kuulmine... Paraku. Aga jätaks ikka kuulamise võimaluse ka, juhuks kui...

Comment

Esmalt postitatud Kivisisalik poolt Vaata postitust
                    ... kaks viimast "süsteemi" on õhtale läinud seoses sellega et CD mängija annab otsad...
                    Kelle toodetud olid, võibolla olid liiga odavad?

Comment

Esmalt postitatud Kivisisalik poolt Vaata postitust
                      Suur tänu kõigile arvamuseavalduse eest. Idee integreeritud autoraadiost + kõlaritest tundub päris huvitav, selle üle peab kindlasti mõtisklema. CD plaatide mängimine on esmatähtis, st CD-ta lahendused ei sobi. Mini HiFi süsteemide osas olen umbusklik - osaliselt pisiblufi käsiraamatu tasemel - et kui on üks kast siis ei kõlba millekski ja teisalt isikliku kogemuse põhjal, sest kaks viimast "süsteemi" on õhtale läinud seoses sellega et CD mängija annab otsad. Seejärel on suur kast koledate kõlaritega tundunud piisavalt ebatore ja rännanud täiega prügikasti. Nüüd tundub, et kõlarid oleks võinud ju alles jätta....

Kuulamise ja kuulmise küsimus on ka asjakohane, meeldiks ju mõelda et kuulamine aga tegelikult vist pigem kuulmine... Paraku. Aga jätaks ikka kuulamise võimaluse ka, juhuks kui...
                      Teaci ja Onkio pisisüsteemid, mida ma kuuland olen, on täitsa kasutatavad kohati. Mis sind arvama paneb, et autoraadio on parem, see ju ka üritab kõike teha ja lisaks on seal veel rohkem kompromisse tehtud, kuna ruumi vähe ja toitepingega ka kitsas käes.
                      Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
                        Teaci ja Onkio pisisüsteemid, mida ma kuuland olen, on täitsa kasutatavad kohati. Mis sind arvama paneb, et autoraadio on parem, see ju ka üritab kõike teha ja lisaks on seal veel rohkem kompromisse tehtud, kuna ruumi vähe ja toitepingega ka kitsas käes.
                        Seda, et autoraadio on "parem" panevad arvama ruumikasutuslikud kaalutlused, ehket tegemist on tüüpilise näitega sellest, kuidas inimesel on vastuolulised soovid. Et oleks väike, juhtmeteta, jne, ja samas et teeks head häält. Aga üks Onkyo minivariant oli mul endalgi võimalusena bookmarkidesse lisatud.

Comment

Working...
                        X