Teade

Collapse
No announcement yet.

Mini PC multimeediakeskuseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mini PC multimeedia keskuseks.

Kui ma peaks ehitama multimeedia PC'd, siis ma ehitaks selle Inteli emaplaadiga. Väga hea hinnaga plate näiteks http://arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATA...7-INTEL-160092. Esialgu tundub tal hind kõrge olevat, tegelikult on tal toitekas sisse ehitatud ning töötab suvalise 19V läpaka adaptriga. Hoiad juba PicoPSU pealt kokku mis on juba 30-40€ vähemalt. Teiseks on ta tehnika viimane sõna USB3 jne ning sööb odavaid DDR3 mälusi ning läpaka wifi adaptreid. Kolmandaks Inteli kvaliteet, endal kurvad kogemused Asuse ja MSI ITX emaplaatidega, raisad kippusid pinisema, talvel olid nagu sääsed toas, väga ebameeldiv. Ainuke väike miinus selle plaadi puhul on, et ta pole otsese multimeedia suunitlusega plate, ainult 2+2 kanaliga heli ning puudub Inteli infrapuna ühendusport, sellest saaks arvuti infrapuna puldist käima panna. Samas kui raha pole takistuseks ning kui veits rohkem ruumi ka, siis Intelil veel teisigi uhkeid multimeedia platesid Ise teen hetkel sellist muusikakuulamise täislahendust, FreeDOS ja MPXPLAY

Comment

Hakkas silma just kesta otsides selline leht http://www.htpc-reviews.com/budget-htpc-configuration
      Üle aasta vana konkreetne konf aga ehk annab mingit infot, võib sealt ka muud huvitavat leida.

Comment

Võtsin tsitaadi teisest teemast:
        Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        1080p tasemel saavad hakkama ju praktiliselt kõik videokaardid mida täna õnnestub uuena poest osta, ma arvan. Ma kunagi koostasin Kontron mITX baasil masina milles emaplaadil on üks PCIe ja üks PCI siin, kõhu all CF mälukaardi pesa. Panin sinna NV8400GS uuema versiooni (HDMI väljundiga) ja et natuke jõudu oleks siis proseks T5200 C2D. Probleeme mille iganes 1080p tasemel skaleerimisega ei olnud, rääkimata sellest et desktop on telekal kogu aeg ees 1920x1080p tasemel.

Müra selles masinas teeb kõige rohkem Samsungi 2,5" läpaka ketas... prose on küll passiivjahutuse radikaga kuid sellegipoolest on mul seal peal Nexuse 12cm vent keerlemas, biosist sätitud kõige madalamle võimalikule. Toide, sellega oli janti rohkem. Proovisin läbi neli viis erinevat toiteplokki, kõigiga leidus analoogväljundist mingeid häireid. Kuniks leidsin OEM AcBell toite millega analoogväljundis on vaikuse ajal vaikus. Vent on ka toitel olemas, 8cm ning see on läbi takisti piiratud umbes 7V kanti. Seda venti ma ei kuule. Töömüradega on see jama et kuna neid praktiliselt pole siis väga tihti unustan ta välja lülitada. Helikaart istub seal PCI siinis ja on ESI Juli@. See on modifitseeritud, kondekad sisendites väljundites olid tantaalid - nende asemel on Silmic II. Peale selle on kella ja kivide toite täiendavalt stabiliseeritud, samuti interfeisi AK4114 toide.
        Mul jookseb XBMC (W7) sama plate peal. Graafikaks panin küll tiba kangema passiivse NVidia GT430. Kuna teleka taga oli ruumi lademetes, siis ehitasin aparaadi FuSi Mini ATX kesta sisse. Masinas kaks kuuldamatut venti: 70mm prose peale puhumas ja 92mm korpuse keskel õhu läbijooksuks. Prose iseenesest (full load 60 kraadi C) ei vajakski jahutust, aga selle ümber asuvad komponendid läksid liiga kuumaks. Toide on küll esimene kättejuhtunud CG 450W, millelt vent välja võetud. Hetkel teeb masinas kõige suuremat müra kõvaketas, mis on ainuke, mida täiesti vaikses ruumis 2,5 m kauguselt pingeliselt kuulates foonist eraldab. Ei ole raatsinud veel SSD-d osta, aga ühel hetkel ilmselt ikka teen seda. SPDIF-coax väljund võimendisse ja HDMI telekasse, Logitechi desktopi või universaalpuldilt läbi IR-silma käib juhtimine.

ATI kiibiga graafikakaardid soovitan ära unustada, sest probleeme on neil kuhjaga. Eriti tarkvara poolel. Seega ma julgen küll vastu vaielda, et kõik laiatarbe graafikakaardid FullHD-d korralikult esitavad. HD54xx ja 64xx on igal juhul hädised.

Softi poolelt katsetasin XBMC-d Kubuntu, XBMCbuntu ja Win7-ga. Kuna vahel toimub ka tavaline arvutikasutamine, siis jäi hetkel valikusse W7. XBMCbuntu konfimine ajas lõpuks pehmelt öeldes närvi, sest paljud asjad pidi eraldi tööle panema ja lõpuks jäi asi ikka kergelt kipakas. Win7 puhul jäi häirima võrguliikluse krüpteerimine, aga seda saaks lahendada õige ülesehitusega sisevõrgu tegemisega. Kui selle probleemi läbi närin, siis läheb pöörlev ketas võib olla üldse otse ruuteri taha ja masinasse jääb ainult op-süsteem. Katsetasin ka USB-lt ja mälukaartidelt üleslaadimist, aga esimene ei õigustanud ennast ja teist ei olnud piisava suuruse ja kiirusega odavalt võtta. Linuxilise saab väiksema kaardi peale ilmselt lihtsamini mahutada.

Kasutamisega saavad hakkama ka lapsed. Seega üsna set-and-forget seade.

/edit ikka unustasin. Endine töökaaslane tellis endale RaspberryPi-laadse ja ehitas oma Linuxi-põhise meediaseadme kõvakettakarpi.
        viimati muutis kasutaja YRO; 18 m 2012, 20:02.
        Minu DIY blogi
        <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust
          ATI kiibiga graafikakaardid soovitan ära unustada, sest probleeme on neil kuhjaga. Eriti tarkvara poolel. Seega ma julgen küll vastu vaielda, et kõik laiatarbe graafikakaardid FullHD-d korralikult esitavad. HD54xx ja 64xx on igal juhul hädised.
          Näiteks mis probleeme? Huvi pärast küsin, sest AMD (endine ATI) kaardid on mulle silma jäänud, eriti 77xx kaardid. HTPC-des 75xx ja 76xx on päris populaarsed, ja saadaval passiivjahutusega. Pildikvaliteet pidavat kah uudisteagentuuri NSR (NaisedSaunasRääkisid) andmetel parem olema kui nVidial

Möödukalt kompressitud 1080p materjali suudab ka mu Intel G41 plaadil olev GMA4500 probleemideta jooksutada. Blu-Rayd pole proovinud (pole lugejat).
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

AMD-kiibiga kaartide üks häda on ühilduvus Linuxilistega st algseadetega väga hästi tööle ei saa - eriti HDMI osa.
            54xx ja 64xx passiivsed kaardid tõmbavad üsna kobeda (~70 kraadise) temperatuuri üles ja väikse õhuliikuvusega korpuses on see suur probleem.
            Samuti oli mõlemal kaardil probleeme pildi üks-ühele pikslile joonistamisega ning kippusid ikka omatahtsi pildi suurust skaleerima. Kui softi poolt lisada, et see kippus järjepanu seadeid unustama, siis mina viskasin kaardid nurka - liiga palju nikerdamist ja vaeva. Seega leian, et pildikvaliteedist pole s***gi kasu, kui pilt on ekraanile skaleeritud.
            Pildikvaliteedi kohalt oleks minu kaardist üle olnud HD6570, aga selle passiivse versiooni leidmine pole kerge. Lisaks alates sellest seeriast läheb hind suurte hüpetega üles ja samuti töötemperatuurid. HD75xx passiivi jahutus on juba nii suur, et kitsamates oludes pole midagi teha ja vaatamata radika suurusele on nendel kaartidel väga palju kuumaprobleeme.
            Minu DIY blogi

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust

See on kardetavasti pooltõde. Graafikakaardi jõudlusest sõltub asi märkimisväärselt ainult juhul, kui DXVA-d kasutad, ehk kodeerimistask on GPU-le antud. Milleks tuleb koodekeid eraldi konfida. Normaalse installi puhul teeb põhilise töö ikka CPU ära ja enamvähem läheb fullHD sisuga hakkamasaamise piir sealt kusagilt 2Gbit kiirusel käiva core 2 duo jõudusest. See roll mis sel puhul graafikale jääb, on jõukohane enamvähem suvalisele kaardile.
              FullHD võib ka päris erineva bitratega olla ja eri koodekite prosenälg on erinev, lisaks nõuab aktiveeritud preprotsessing oma, seega suurem varu annab rohkem mänguruumi.
              Mis on ATI draiveritel olnud probleemiks on HDMI scaling, kuni mingi ajani oli selle seadmine võimatu või PITA või ei salvestunud. Kusagilt 2010 keskelt ei ole sellega enam probleeme kohanud.
              Pildi kvaliteedist: kõikvõimalikud testid on ikka eelistanud ATI-t nVidiale. Aga viimane test, mida ma lugesin, andis Inteli uuele prosesse integreeritud graafikale veel rohkem punkte. Kahjuks hetkel ei leidnud seda artiklit enam üles.
              Edit: see ATI jutt on wini kontekstis, linuxi kohalt ei oska kaasa rääkida.
              Toidan trolle!

Comment

Ma eelmises postis juba kirjeldasin enda saadud kogemusi.

Aga testilugemishuvilistele, kel endal mahti pole tegeleda - see.

/ja veel üks asi tuli meelde: kuna masin asub põrandal, siis õhu sissetõmbeavad on filtreeritud, mis omakorda tõstab veidi kasti sisetemperatuuri.
                Minu DIY blogi

Comment

Vs: Mini PC multimeediakeskuseks

Olen kasutanud Sapphire AMD HD6450 pasiivkaarti, ei saa öelda et ta kuum oleks olnud. Ma üle +45C ei näinud sellega. Probleeme oli... üks. Nimelt ei salvestunud miskipärast juhtpaneelist seatud värvsusprofiil. Ja kohati panin tähele et kui otse HDMI kaudu pilt väljus, läks üks värv aegajalt ära. Selle vastu aitas kui võtta pilt HDMI kaablisse läbi DVI-to- HDMI ülemineku (muidugi kahjuks HDMI-heli hinnaga). Muid tähelepanekuid seoses XBMC GUI ja video vaatamise suhtes mul pole, ainus mida pole testinud on tema 3D sooritus. Kui ta ei figureeri võrdlustes kõrgel kohal, reaalse valmistehtud video juures pole see koht kus trummi lüüa.

Täiendan veel et seda kaarti pole ma Kontronil kasutanud, tegemist oli mingi Gigabyte PH67 platega.
                  viimati muutis kasutaja OSX; 18 m 2012, 21:54.
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

Working...
                  X