Teade

Collapse
No announcement yet.

OPPO BDP-103 kogemusi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

OPPO BDP-103 kogemusi?

On kellelgi OPPO BDP-103 kogemusi jagada?
    Kuna on vaja mingit kõikesöövat pildinäitajat siis käib mul hetkel kaalumine HTPC ja universaalse Blu-Ray mängija vahel.
    Kuna OPPO BDP-103 võimeline mängima ka SACD ja DVD-Audio plaate oleks see pluss Oppo poolel.
    Minu teada PC-l ei õnnestu tänapäeval kuidagi SACD ja DVD-Audio plaate mängitada, või eksin?
    Kui head on OPPO BDP-103 analoog väljundid, kas CS4382A on hea DAC?
    Kas CS4382A-s lähed DSD otse muundamisele või konverteeritakse ta seal PCM-iks?
    On mõni teine sarnane mängija parem, näiteks Philips BDP9700?
    viimati muutis kasutaja moi; 20 m 2013, 19:26.

Vs: OPPO BDP-103 kogemusi?

PC võiks DVDAudiot ju mängida küll. Mul pole küll Win all kogemust aga Mac koos VLC playeriga mängib küll. Ripitud SACD faile saab samuti mängida, ühe lugupeetud kasutajaga rääkides selgus et JRiver windowsis teeb seda, isegi .iso kujul.
    Foobaril olevat ka DSD plugin olemas, ju siis ka DVDA on ma usun.

CS4382A on nagu kaks tilka Juli@ helikaardi muunduriga parameetrite järgi (SNR erineb 2dB). Ega keegi naljalt ei taha ka avaldada kuidas täpselt kivis asjad toimuvad, näiteks WM8741 puhul öeldakse ka et direct DSD input, kuid tegelikult pärast C2C ladderile jõudes on see ringi löödud 384kHz PCM... Ma miskipärast arvan et Cirrusel on see ka nii. Või ka Sabre'l... Peast ei mäleta enam, aga sai sügisel natuke proovitud sügavuti minna nendes asjades.

Ma üldse imestan et 103 on Cirrusel toodetud - ma nagu teadsin et alates 95 mudelist mindi Sabre peale. Sellegipoolest peaks olema Oppo viilutajast parem, kasvõi formaatide paljususe kohalt - aga konkreetset mudelit ma ei tunne.

PS kivi datasheeti lapates süveneb kahtlus et tehakse ikka keemia DSD signaaliga, sellele rõhub cut-off @ 50kHz. Õigel DSD muunduril võiks ju olla ASK ikka 100kHz juurde välja...
    viimati muutis kasutaja OSX; 20 m 2013, 14:14.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Sama 50 kHz lõikamine äratas ka minus kahtlusi.
      Oppo 103 on Cirrus, 105 on ESS Sabre aga hind tal pea kolm korda kallim.
      Aga kas PC otse plaadilt suudab SACD-d mängida mingi softiga?

Comment

Laseri poolest optilises draivis poleks takistusi - aga ei saa. Põhjus on lihtne - CD kiht SACD plaadis sunnib lugejat minema CD reziimile ja nii ei ole enam SACD kiht loetav. Sony PS3 on see vidin mis pannakse imaget rippima, ainus mitteSACD seade teadaolevalt mis seda teha saab. Copy Protection äärmiselt lihtsa liigutusega.
        Sony Vaio läpakates on olnud katseliselt SACD võimeline drive, aga neid on tehtud vist paarsada tk vaid ja antud n.ö. omadele jopedele "allkirja vastu" .

PS3 abil tehtud imaget on võimalik tavalise lõikajaga kirjutada seega saaks ka lugeda aga suurema kella küljes sellist varianti pole olnud, see eeldab firmware sorkimist et siis soft üldse ligi saaks. Sony on muide üldse lahkumas ODD seadmete turult nüüd märtsis, mis sealt alates edasi saab ei oska keegi ennustada. PS3 tarvis pidada mingi väike osakond vist jääma...

Kui leiaks originaalse SACD only plaadi - saaks uurida. Aga minu meelest tehti niisuguseid plaate imevähe ja japsidest kaugemale neid ei lastud.
        Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
          Kui leiaks originaalse SACD only plaadi - saaks uurida. Aga minu meelest tehti niisuguseid plaate imevähe ja japsidest kaugemale neid ei lastud.
          Pāris nii hull see asi vist ikka ei ole, pealiskaudsel vaatlusel leidsin oma kogust vāhemalt 6 sellist plaati.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Mul üks tuttav ka vahepeal huvitus sellest 103 st, aga pikemalt netis ringi kolades ja subjektiivseid arvamusi lugedes pole see 103 just suurem asi heli poolest.
            Tingimused olid sarnased nagu moil vaja universaalset plaadikeerutajat millel võiks hea analoog osa olla.
            105 on huvitavam ehk aga see kajastub hinnas samuti.

Kas moi'l juba endal pole hetkel sobivat dac'i ? kuskilt vanadest postitustest on juskui meelde jäänud.

Comment

Ma arvan et kui ka saaks näha puhast SACD plaati siis suurema tõenäosusega keelduvad lugejad siiski selle kihi lugemisest. Media Identificator ju tulemust anda ei saa normaaljuhul. Isegi selleks et mõned mängijad nõustuksid esitama SACD-R plaate, on neil vaja firmware vahetada, kuigi SACD plaate mängivad igast asendist.

Oppo eelis on ka selles et tema DAC on multichannel. Korralikku iseseisvat MCH DACi millel HDMI 1.4a sisend oleks, on vist suhteliselt raske leida, kallim ilmselt ka kui Oppo 105 Sabrega...
              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                Kas moi'l juba endal pole hetkel sobivat dac'i ? kuskilt vanadest postitustest on juskui meelde jäänud.
                Ei ole sellist mis DSD signaaliga toimetaks kuigi ega DSD-d vist välisele DACile kuskilt kätte ka ei saa.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                  Ei ole sellist mis DSD signaaliga toimetaks kuigi ega DSD-d vist välisele DACile kuskilt kätte ka ei saa.
                  Minu transpordist saab DSD signaali kātte kahel viisil: firewire kaabliga (i.LINK) vōi topelt digital XLR kaablitega.
                  "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Kui lugeda kasvõi sama Oppo pabereid, siis peaks see andma DSD välja HDMI kaudu, mul pole muidugi DACil ei nii ega tesitsugust DSD lugemise võimet, 16 bit NOS on ainult.

DSD-st ja DACist veel seda, et uurides natuke tausta tundub, et kui DAC toetab nii DSD kui PCM formaati, siis nagunii tuleb seal sees teha konverteerimine DSDst PCMiks või vastupidi, enamasti tehakse DSD PCMiks.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 23 m 2013, 06:51. Põhjus: kokku

Comment

Ilmselt. Ma uurisin eile Mytek 192DSD Daci, selles on Sabre 9016 quad channel ühenduses ning signal flow meenutab väga DSD-to-PCM lahendust.
                      Oppo 105 kasutab 2tk Sabre 9018 kivi (1 neist multichannel, teine aga samuti quad channel stereo jaoks), neil võrreldes 9016'ga peaks vahe olema vaid parandatud müratasemes.

Ehtne DSD signaal on ju hoopis meandersignaal, selle töötlus naturaalsena peaks olema isegi analoogfiltriga võimalik. Tähendab DSD signaali iga sämpli referents on ainult eelmine sämpel.
                      Kunagi olen tegelenud ühe bändi digitaalse kajaga, kus samuti oli kaja mälu väljund meander, tõsi sagedus kindlasti polnud 2,8MHz kuid kõrge oli küll. Selles oli muundur justkui fet'idel aktiivne analoogfilter... Kahjuks pole sellest suurt midagi täpsemat meeles. ... vene toode oli seejuures, eraldatud mingist kõlarist.

Aga pani mõtte pähe et võiks proovida tänase daci dsd sisendist niiöelda kõrvalt võtta ja vaadata mis sealt tuleb, signaali see ei morjenda et kivi sisendi taga hakkab seda PCM'iks taguma.

HDMI kaudu läheks raskeks, kuna see on krüptitud link. 2xXLR võiks ehk kõne alla tulla, samuti ehk dsd-võimeline USB link annaks vist puhtalt välja. Siis aga jääks plaadilt esitus ära...
                      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                        Ehtne DSD signaal on ju hoopis meandersignaal, selle töötlus naturaalsena peaks olema isegi analoogfiltriga võimalik.
                        ...
                        Aga pani mõtte pähe et võiks proovida tänase daci dsd sisendist niiöelda kõrvalt võtta ja vaadata mis sealt tuleb, signaali see ei morjenda et kivi sisendi taga hakkab seda PCM'iks taguma.
                        Nii lihtne see ka ei peaks olema: in theory only requires a lowpass filter to reconstruct the original analog waveform. In reality it is a little more complex.

Comment

Üks üsna kõnekas pilt DSD-st ja miks teda ikkagi 50 kHz pealt lõigatakse:
                          It's still encrypted over the HDMI interface, these break-out boxes decrypt the signal and output to SPDIF as long as you're connected to your display....
                          viimati muutis kasutaja moi; 25 m 2013, 09:20.

Comment

Kui kellelgi on vaja praktilisi kogemusi, siis võin nüüd neid ise jagad.

Comment

Jäid siis 103 peale kindlaks?

105 jaoks on tegemisel FW versioon mis võimaldab Oppo muuta DSD DACiks, ehk siis lisatakse USB kaudu DSD sisestamise võimalus. Kätte saab seda signaali näiteks arvutist, kasulik allalaaditud DSD salvestiste puhul. Õige SACD jaoks pole arvutit vaja.
                              Konfutsius

Comment

Working...
                              X