Teade

Collapse
No announcement yet.

Uus huvitav kaabel PAD

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Uus huvitav kaabel PAD

Olen aastaid huvi tundnud kaablite omaduste vastu heli edastamisel. Olen aegade vältel kogenud, et paljudel audiohuvilistel eestis olnud eelistatud XLO Electric kaablid.

Eriti seeriad Ultra 6, Ultra 12, Reference 2, Reference 3, Signature 2 , Signature 3. Kõrgemad seeriad nagu UE 1 ja LE1 on jäänud kõrge hinna tõttu kättesaamatuks paljudele,

kuigi nende kaablite võime heli edastada on muljetavaldav. Sel aastal sattus mu kätte kaabel firmalt Purist Audio Design Corvus seeria. See oli esimene kaabel,

mis annab uudse huvitava efekti võrreldune XLO'ga. Kui kellelgi on huvi endale soetada mõni korralikum kaabel ( vajab head õhulisust ja täpsust ning lokalisatsiooni stereopildis ),

siis minu juures on võimalus tutvuda nende kaablite eripäradega. Edaspidi on võimalik ka madalama seeria kaableid testida. Hetkel siis Corvus.

NB! Pessimistidel ja skeptikutel palun siiski enne, kui arvamust avaldate, helidega ikka tutvuma tulla ! Oma kõrv on kuningas!
    Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
    Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Vs: Uus huvitav kaabel PAD

Mul on Martinj'le või Scottile ettepanek - ehk kustutad kõik selle möla mis kogunenud Altec'i posti alt ära-
    las siia ikka kirjutavad need kes käivad/käisid kuulamas. Las olla vähemalt üks teema kus sõdurid ei trambi risti põiki kõikidest üle, ära väsitab tegelikult.
    viimati muutis kasutaja Scott; 11 m 2013, 06:02.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Tänud neile foorumlastele , kes selle asemel, et igaks juhuks enda pessimismi, õelust ja ehk piiratud kogemusest asjatundmatustki kõigile eksponeerida, on leidnud võimaluse enda audiokuulamise taset rikastada.

Pole veel näinud kedagi, kes ütleks, et ta ei kuule ei näe ega saa aru. Kõige tähtsam on see, et tõuseb entusiasm ja tase muusikakuulamise vastu.
      Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
      Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust

kuigi nende kaablite võime heli edastada on muljetavaldav..
        Sinu mulje on ekslik.
        Kaabel ei tee muud kui edastab elektrit, kõik muu atribuutika mida Sa kaablile omistad on hunnik imelikke sõnu mis ei tähenda midagi.

Kaablil pole omadusi. 6 eurone kaabel Euronicsist teeb täpselt sama mida Sinu XLO

Comment

Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust
          Tänud neile foorumlastele , kes selle asemel, et igaks juhuks enda pessimismi, õelust ja ehk piiratud kogemusest asjatundmatustki kõigile eksponeerida, on leidnud võimaluse enda audiokuulamise taset rikastada.

Pole veel näinud kedagi, kes ütleks, et ta ei kuule ei näe ega saa aru. Kõige tähtsam on see, et tõuseb entusiasm ja tase muusikakuulamise vastu.
          Oleks usutavam, kui kommenteeriksid kuulamas käinud inimesed ise, muidu kisub asi imelikuks ära.

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
            Sinu mulje on ekslik.
            Kaabel ei tee muud kui edastab elektrit, kõik muu atribuutika mida Sa kaablile omistad on hunnik imelikke sõnu mis ei tähenda midagi.

Kaablil pole omadusi. 6 eurone kaabel Euronicsist teeb täpselt sama mida Sinu XLO
            Vxx ja teised "pessimistid". Palve. Oleme selles teemas vait. Austame ka neid, kes füüsikaseadusi ei austa.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Ehk teeks neile siis mingi uue alajaotise "Usuteemad" ja koliks sinna ümber ?

Comment

Miks peaks vait olema? Müügimees ei saa olla nii õrnuke, et väikse kriitika peale kohe solvub. Õige müügimees tuleb aknast uuesti, kui on uksest välja visatud.

Comment

Vait peaks olema minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt vaid siis, kui vastuväide põhineb kaljukindlal ja vastuvaidlemist mittevõimaldaval uskumusel, et kõik füüsikaseadused on juba avastatud, et mina tean kõigis nüanssides absoluutselt kõiki asjakohaseid füüsikaseaduseid ja usun, et minust erinevaid inimesi ei ole olemas, ega saagi olla ehk kui puudub võime kahelda enda ilmeksimatuses. Vaatamata sellele, et mul ei ole mingitki soovi antud kaablit osta ja suudan kõrva järgi heal juhul vahet teha 0,1 "ruudusel" lambijuhtmel ja 4 "ruudusel" vaskkaablil, ei julge ma väita, et maailmas pole ühtegi inimest, kes suudaks eristada erinevaid pealtnäha sarnaseid 4 "ruuduseid" kaableid. Seejuures, kui juhtub see inimene siiski olemas olema, siis minu kogemus maailmast ütleb, et see võime on väga tõenäoliselt füüsikaseadustega täiesti seletatav ja mina (või hetkel ka teised inimesed) veel lihtsalt ei tunne neid füüsikaseaduseid ning vaevalt seal müstikaga tegemist on. Maailm on väga mitmetahuline.

Comment

estest, see on sul see kõige tavalisem valearusaam. Tegelikult on asi nii, et kui keegi esitab hüpoteesi fakti pähe, siis peab ta seda tõestama, vastasel juhul ajab ta lihtsalt jahu. Kui hüpoteesi esitaja ei suuda hüpoteesi tõestada, siis tegu on müüdiga. Kui tegu on mõne sellise imepärase alaga (no näiteks a'la osakestefüüsika standardmudel), kus tõesti võib matemaatiliselt teoretiseerida, et mingi fenomen on olemas, kuid meie majanduslikud või tehnilised võimalused ei luba seda veel eksperimendi korras kontrollida, siis on ikkagi tegu ainult teooriaga.
                    Nüüd aga tulles kaablite kuuldavate erinevuste tõestamise juurde (eriti kui on võtta konkreetne inimene, kes ütleb, et see kaabel on parem kui see teine, kuna selle heli on mulle kuuldavalt parem), siis see, kas kuuldav erinevus on tingitud kaablist või hoopis platseeboefektist või sajast muust psühholoogilisest mõjurist, on täiesti vabalt tõestatav. Ja arvestades seda, et tavaliselt on vahe olemasolu kinnitajal ka majanduslikud huvid mängus, siis mina leian, et see tõestus peaks olema kohustuslik. Ja ärge saage valesti aru, tõestuse PEAB pakkuma see, kes neid erinevusi müüb, mitte see, kes usub, et vahet pole.
                    Vähemalt on see nii ideaalses maailmas. Minu jaoks piisab ka sellest, kui inimesed lihtsalt teavad, et see päris nii ikka ei ole, et kui keegi oma kaupa ülivõrdes kiidab, siis see ka alati sulatõsi on. Hm, see on aga ju ometi iseenesestmõistetav, kas pole?

Comment

minu arvates on see kaablite erinevuse kuulmine jne. meelelis-tunnetuslik teema.
                      Ma tooks sellise võrdluse: on tarvis läbida kindel teepikkus piiratud kiirusega alal (võrdlus: kuulata ära üks plaat).
                      Selle tee läbimiseks on 2 erinevat autot: Žaporožhets ja mõni premiumklassi limusiin. Kumba valiksite? Aga kui on veel arvutu hulk vahepealseid variante kus olete nõus oma rahaliste võimalustega kompromissile minema?
                      Kellelgi on tarvis punktist A punkti B, keegi tahab aga kogu teekonna läbida naudinguga.
                      Vabandust risustamise pärast.

Comment

kalju, kaabli puhul oleks analoogiaks sel juhul selle välimus, ehituse kvaliteet, mugavus käes katsudes... jne. Piiratud kiirusega alal punktist A punkti B kulgemise analoogiaks on elektrilise signaali ülekanne. Nii nagu sapakas ja mersu sõidavad kiirusepiirangut järgides ühtlase kiirusega sama vahemiku sama kiiresti, edastab ka suvaline töökorras kaabel elektrilise signaali täpselt samamoodi nagu mõni kallis versioon (kui see kallis juhuslikult meelega ära käkitud pole).

Comment

Kas seda kaablite võrdlust ei saaks autode asemel teha füüsikas kasutatavate mõõteriistadega?
                          1. Mõõta ära kaabli lainetakistus.
                          2. Koormata kaabel mõlemast otsast vastava takistusega.
                          3. Mõõta kaabli neelduvus vastavalt sagedusele.
                          Vast sobiks 1 Hz kuini 1 MHz. Kõrgemalt kuuljaid pole eriti palju.
                          4. Võrrelda neid andmeid.

Nii peaks saama tuvastada elektrilisi parameetreid.
                          Muidugi, värvi, erikaalu ja aurat, peab veel täiendavalt testima.

Comment

A.R., mis nende elektriliste parameetritega peale hakata? Kas on olemas mingi universaalne ja vaieldamatu viis, kuidas neid parameetreid erinevuste kuuldavusega korrelatsiooni viia? Audiofiilide arvates mitte, ja selles on neil ka mingil määral õigus muidugi. Eks mingid mõistlikkuse piires vahemikud on muidugi olemas, kasvõi see 20 Hz-20 kHz vahemik, kuid loomulikult pole see 100% täpne ja kõigi parameetritega on sama lugu.

Comment

Suurem osa siinsetest foorumlastest (ihvike, moi, vxx, martinj jpt) ja ka kōigist eestlastest on lihtsalt emotsioonitud inimesed (pessimistid). Kui inimene muusika kuulamisel nagunii mingit emotsiooni ei saa, siis on tal muidugi ükskōik, kas kasutada alteci kaablit vōi K-rauast ostetut. Vōrdlusi vōib tuua ka teistest valdkondadest, nende jaoks ju vahet pole, kas magada Miss Universumiga vōi suvalise tānavaprostituudiga, sest nad vāidavad, et auk on auk ja pauk on pauk. Ja miks juua Hennessy XO-d kui Ibis ja Aramis on sama kanged? Ning miks panna kāele Omega, kui turult ostetud 10 eurone kāekell nāitab tāpselt sama aega? "Pessimistid" muidugi arvavad, et seda tehakse teiste ees uhkustamiseks, kuid tegelikult see nii ei ole. Inimesed, kes omavad kallist helitehnikat, kannavad kallist kāekella (see on ju tegelikult ainuke ehe meesterahva jaoks), joovad kalleid jooke saavad ise sellest positiivse emotsiooni ja hea enesetunde ning nad on ka igapāevaelus positiivsemad ja rōōmsameelsemad, eristudes sellega hallist massist ja pālvides seetōttu ka tihtipeale nende pahameele.
                              Mis puutub platseeboeffekti, siis olen korduvalt nāinud, millise positiivse emotsiooni saab inimene, juues suht odavat alkoholi (50€) kalli alkoholi (500€) pudelist. Miks ei vōiks siis sama asi toimida ka muusika kuulamisel?
                              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Working...
                              X