Vs: Uus huvitav kaabel PAD
Mis sa arvad, miks ma üldse selle valdkonna vastu huvi tunnen, miks mul on kodus kõvakettad ja plaadiriiulid muusikat täis, miks mul on kodus kitarrid, miks ma käin kontsertidel... Ei tasu ikka niimoodi üldistada. Mina olen ehtne melomaan, samas ka tehnikahuviline. Kui need asjad mulle emotsioone ei pakuks, siis ma siin ei räägiks.
Okei, kui me räägime kaablist kui ehtest, mitte kindla funktsiooni täitjast, siis on see jutt isegi mingil määral seeditav. Kuigi Hennessy XO (olete proovinud? See on tõesti uskumatult hea) ja Ibise maitsevahe tajumine pole vast eriti keeruline, eks. Aga, tulles tagasi kaabli juurde, siis ma millegipärast ei näe, et kaablite marketing keskenduks põhiliselt nende investeerimisväärtusele või visuaalsetele omadustele. Ikka helist räägitakse.
Paraku on audiofiilidega hoopis vastupidine lugu - kuna mitte kellelgi ei ole piiramatut eelarvet, ei jõuta mitte kunagi selleni, et võiks oma süsteemiga lõplikult rahul olla. Hoopis see, kes on aru saanud (ja ise ka järgi testinud), et täiesti tavaline kaabel on muusika kuulamise seisukohast sama hea nagu mõni saja- või tuhandekordse hinnaga analoog, on muusikat kuulates rahul, õnnelik, positiivne ja rõõmsameelne ning naudib emotsiooni, mis ta saab muusikast, mitte ei mõtle selle peale, et kas äkki peaks ikka oma 3000euroste kaablite alla ostma 600eurosed kivid jne.
Exactly. Ja kui sa ise nüüd selle näite konteksti peale mõtled, siis saad aru, mida see tegelikult tähendab. Seda, et 500euroses pudelis müüakse sulle 50eurost jooki. Kui sa sellest teada saad, et sa ostsid 500 euro eest 50eurose asja, siis läheb vist see positiivne emotsioon üle, eks?
Esmalt postitatud Sonic poolt
Vaata postitust
Vaata postitust
Vaata postitust
Vaata postitust
Comment