Teade

Collapse
No announcement yet.

Uus huvitav kaabel PAD

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Uus huvitav kaabel PAD

Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
    Suurem osa siinsetest foorumlastest (ihvike, moi, vxx, martinj jpt) ja ka kōigist eestlastest on lihtsalt emotsioonitud inimesed (pessimistid). Kui inimene muusika kuulamisel nagunii mingit emotsiooni ei saa, siis on tal muidugi üks kōik, kas kasutada alteci kaablit vōi K-rauast ostetut.
    Mis sa arvad, miks ma üldse selle valdkonna vastu huvi tunnen, miks mul on kodus kõvakettad ja plaadiriiulid muusikat täis, miks mul on kodus kitarrid, miks ma käin kontsertidel... Ei tasu ikka niimoodi üldistada. Mina olen ehtne melomaan, samas ka tehnikahuviline. Kui need asjad mulle emotsioone ei pakuks, siis ma siin ei räägiks.

Vōrdlusi vōib tuua ka teistest valdkondadest, nende jaoks ju vahet pole, kas magada Miss Universumiga vōi suvalise tānavaprostituudiga, sest nad vāidavad, et auk on auk ja pauk on pauk. Ja miks juua Hennessy XO-d kui Ibis ja Aramis on sama kanged? Ning miks panna kāele Omega, kui turult ostetud 10 eurone kāekell nāitab tāpselt sama aega? "Pessimistid" muidugi arvavad, et seda tehakse teiste ees uhkustamiseks, kuid tegelikult see nii ei ole.
    Okei, kui me räägime kaablist kui ehtest, mitte kindla funktsiooni täitjast, siis on see jutt isegi mingil määral seeditav. Kuigi Hennessy XO (olete proovinud? See on tõesti uskumatult hea) ja Ibise maitsevahe tajumine pole vast eriti keeruline, eks. Aga, tulles tagasi kaabli juurde, siis ma millegipärast ei näe, et kaablite marketing keskenduks põhiliselt nende investeerimisväärtusele või visuaalsetele omadustele. Ikka helist räägitakse.

Inimesed, kes omavad kallist helitehnikat, kannavad kallist kāekella (see on ju tegelikult ainuke ehe meesterahva jaoks), joovad kalleid jooke saavad ise sellest positiivse emotsiooni ja hea enesetunde ning nad on ka igapāevaelus positiivsemad ja rōōmsameelsemad, eristudes sellega hallist massist ja pālvides seetōttu ka tihtipeale nende pahameele.
    Paraku on audiofiilidega hoopis vastupidine lugu - kuna mitte kellelgi ei ole piiramatut eelarvet, ei jõuta mitte kunagi selleni, et võiks oma süsteemiga lõplikult rahul olla. Hoopis see, kes on aru saanud (ja ise ka järgi testinud), et täiesti tavaline kaabel on muusika kuulamise seisukohast sama hea nagu mõni saja- või tuhandekordse hinnaga analoog, on muusikat kuulates rahul, õnnelik, positiivne ja rõõmsameelne ning naudib emotsiooni, mis ta saab muusikast, mitte ei mõtle selle peale, et kas äkki peaks ikka oma 3000euroste kaablite alla ostma 600eurosed kivid jne.

Mis puutub platseeboeffekti, siis olen korduvalt nāinud, millise positiivse emotsiooni saab inimene, juues suht odavat alkoholi (50€) kalli alkoholi (500€) pudelist. Miks ei vōiks siis sama asi toimida ka muusika kuulamisel?
    Exactly. Ja kui sa ise nüüd selle näite konteksti peale mõtled, siis saad aru, mida see tegelikult tähendab. Seda, et 500euroses pudelis müüakse sulle 50eurost jooki. Kui sa sellest teada saad, et sa ostsid 500 euro eest 50eurose asja, siis läheb vist see positiivne emotsioon üle, eks?

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
      Kaabel ei tee muud kui edastab elektrit
      Kus on siis sinu arvates see koht, kus elekter muutub heliks (muusikaks)?
      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Loen neid kaabliteemasid siin vahelduva eduga ja ühest asjast aru ei saa. Kas siin foorumis mõnel osalejal tõesti sellist võimalust ei ole, et seda asja natuke sportlikust entusiasmist teaduslikult uurida. On ju olemas igasuguseid spektraalanalüsaatoreid ja ei tea mida. Võtaks mingi koosluse ja helisignaali, analüüsiks siis seda signaali enne mingi superkaabli läbimist ja pärast kaablit. Võrdluseks võib ju ka vahepeal juppi okastraati kasutada . Ma ei vaidle vastu, et mingit vahet ei või kaablites olla, aga siis peab ju see mingil moel signaalis tuvastatav olema, sest ükski võimendi ju minu arust mingit olematut asja ei võimenda. Muidu sobivad sellised kaabliteemad rohkem delfi kommentaariumisse või paraveebi, mitte aga mingisse tõsiseltvõetavasse elektroonikafoorumisse.

Comment

Kulla ihvike, kallima alkoholi pudelit kasutatakse lihtsalt karahvinina, kuna ta nāeb vāga kena vālja, kuidas sa küll ise seda ei taibanud.
          "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Mis teil viga on?
            Inimene teeb viisaka teema, et pakub võimalust reaalselt midagi proovida!!!!!!!.
            Ja selle peale tuleb jälle mingi iba.Ta ei sunni ju mitte kedagi mitte millekski.Kuna eesti on mikroturg, siis siia üldse millegi sellise toomine on tervitatud.Teine teema on, kas ma pean midagi ostma.Arusaamine selles osas, et kaabel üldse ahelas mingit rolli mängib, on iga ühe vaba voli seda tunnistada või mitte.Aga seda oleks viisakas teha mitte teise inimese algatud teemas.

Ärge palun seda esimest postitust ära kaotage- võib-olla tahaks isegi proovida midagi.

Comment

Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
              ... On ju olemas igasuguseid spektraalanalüsaatoreid ja ei tea mida...
              Nii väikeste vahede mõõtmiseks ei ole kodus kohe kindlasti kellelgi mõõduriistu olemas, nad oleksid ilmselt kallimad kui kogu Sonicu helisüsteem.

Comment

Sonic, no sel juhul me jõuame jälle selleni välja, et kallis kaabel on ehe ja me kuulame selle välimust ja hinda. Selle vastu ma polegi kunagi vaielnud. Mind jälle see kaabli välimus ja hind ei huvita, mind huvitab muusika. Eks YMMV.

Comment

Ohhhh....juba jälle....ma palusin ju austada neid, kes füüsikaseadusi ei austa.
                  Inimestel on omad mõtted ja oma unelmad - ärge rikkuge seda ära.
                  On vahet kuulda või ei ole - mis vahet sellel ikka on. Proovisin. Mina ei kuule. Mõõtsin kunagi. Signaal samasugune. Nende teemade lugemine ajas esialgu naerma, aga äkki on olemas tõesti sellised audiofiilid, kes ka reaalselt vahet kuulevad. Õ Loomulikult siis kui neile endale see sobib . Kõiksugu mõõtmine ja testimine rikub emotsiooni ja sestap on ka tulemused vaidlustatavad.ndsad pidid olema need, kes ei näe (ok, ei kuule).

Mina panen oma Jupiter 202 mängima, aastast 198x Ruja salvestisega ja naudin muusikat.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Minu arvates pole kaablite puhul vaja üldse mingeid mōōtmisi teha, see ei anna meile mitte midagi. Ka lühiajalistel testimistel ei pruugi vahet mārgata. On vaja pikemalt kuulata, siis on aru saada, et mōni kaabel on igavam (tekitab vāhem emotsiooni), mōni aga vōib vāsitama hakata (ei kannata vāga kaua kuulata).

Comment

Kus on siis sinu arvates see koht, kus elekter muutub heliks (muusikaks)?
                      valjuhääldis

Suurem osa siinsetest foorumlastest (ihvike, moi, vxx, martinj jpt) ja ka kōigist eestlastest on lihtsalt emotsioonitud inimesed /snip/ Ning miks panna kāele Omega, kui turult ostetud 10 eurone kāekell nāitab tāpselt sama aega?
                      Palun ära arva et kui me kaablimulliga kaasa ei lähe, siis oleme vaesed, kadedad, lollid kolhoosnikud, kes ei oska muusikat ega elu nautida.

Comment

Palun ära arva et kui me kaablimulliga kaasa ei lähe, siis oleme vaesed, kadedad, lollid kolhoosnikud, kes ei oska muusikat ega elu nautida.
                        Siis palun ārge pidage ka rumalateks, lollideks, kelkijateks, uhkustajateks neid, kes müüvad ja ostavad kalleid kaableid.

valjuhääldis
                        Valjuhāāldi tekitab pikilaineid.
                        viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2013, 08:42. Põhjus: kokku

Comment

Kõlari membraan tekitab heli, muusikaks muutub see kuulaja peas.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                            Exactly. Ja kui sa ise nüüd selle näite konteksti peale mõtled, siis saad aru, mida see tegelikult tähendab. Seda, et 500euroses pudelis müüakse sulle 50eurost jooki. Kui sa sellest teada saad, et sa ostsid 500 euro eest 50eurose asja, siis läheb vist see positiivne emotsioon üle, eks?
                            Järelikult tuleb seda audiofiilide mõttemaailma järgi kiivalt saladuses hoida. Ostad kalli kaabli, paned käed kõrvadele ja ümised lalalalalaaa, et keegi sulle jumala eest tõtt ei saaks öelda!? Muidu läheb kaabli õhulisus kaduma.

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust
                            Mis teil viga on?
                            Inimene teeb viisaka teema, et pakub võimalust reaalselt midagi proovida!!!!!!!.
                            Ja selle peale tuleb jälle mingi iba.Ta ei sunni ju mitte kedagi mitte millekski.Kuna eesti on mikroturg, siis siia üldse millegi sellise toomine on tervitatud.Teine teema on, kas ma pean midagi ostma.Arusaamine selles osas, et kaabel üldse ahelas mingit rolli mängib, on iga ühe vaba voli seda tunnistada või mitte.Aga seda oleks viisakas teha mitte teise inimese algatud teemas.

Ärge palun seda esimest postitust ära kaotage- võib-olla tahaks isegi proovida midagi.
                            Viga ongi juba asja esitluses. Oleks tulnud alustada lausega "Tere olen müügimees, on võimalus proovida erinevaid kaableid" mitte hakata kaabli ümber müsteeriumi kujundama.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2013, 08:41. Põhjus: 2 kokku
                            Kaemi perrä!

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                              A.R., mis nende elektriliste parameetritega peale hakata?
                              VÕRRELDA OMAVAHEL

Tunnistan ausalt, mind ei huvita see akustiline müra.

Aga kaablite omadused huvitavad. Olen kunagi mõõtnud neid parameetreid nii dm kui m vahemikes.
                              Arvutikaablid, mida sai valmistatud ja mõõdetud, võisid olla vast natuke "avaramad" kui heliks vajalikud.

Mis aga puutub mõõtmist, siis spetsiaalne analüsaator ongi vist tõenäoliselt üsna kallis.
                              Võiks katsetada salvestaja ja Fourier pöördega.

Aga piisab ju ka kahest korralikust voltmeetrist, signaalgeneraatirist ja
                              vast ka ossist et jälgida faasinihet. Muidugi, aega ja tahtmist peab olema.

Kui kaablite parameetrid erinevad, siis võib oletada ka läbivate signaalide muutusi.
                              Kui parameerid on identsed, siis signaali muutus sõltuvalt kaablist on väga huvitav nähtus.

Igale oma.

Comment

Elfafoorumi tipphetked on kaablivaidlused, kus osadele inimestele üritatakse seletada, et nad on hullud.
                                Samas aga kui inimene pakub võimalust nn võimatut kuulata, siis miks need kes seda ei usu seda vahet sinna kuulama ei lähe, kõigil on ju see võimalus, ma ei saa aru. Teile tuuakse vähe kallim tehnika nii lähedale, pakutakse asju isegi lausa kuulata/võrrelda mida pole kõik vivad jah mingit vahtu ajada et nad jõuavad überkalleid asju osta jne, minge vaadake. altecil on sobiv tehnika olemas millega võrreda kaableid näiteks, kõrvaga ma mõtlen muidugi. See on kogemus, mida audiost huvitatud inimestel lausa vaja on.

Comment

Working...
                                X