Teade

Collapse
No announcement yet.

Monster cables vs coat hangers

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Monster cables vs coat hangers

Natuke meelelahutust, sattusin sellise huvitava loo peale, kus audiofiilid ei teinud Monster 1000 kõlarikaablite ja riidepuude vahel vahet Muidugi võib see olla nö "linnalegend", kuid Mythbusters'i sellid tahtsid seda oma saates järgi proovida. Link:http://gizmodo.com/363154/audiophile...-a-coat-hanger
    Kaemi perrä!

Vs: Monster cables vs coat hangers

Riidepuu võib tänu oma jämedusele olla paremgi elektrijuht kui peenike kaabel.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

veel natuke meelelahutust:
      Kaemi perrä!

Comment

Meelelahutusest on asi kaugel.
        Kui ei oleks tarbijaid, ei oleks ka tootjaid.
        Kõige tähtsam on, et usud sellesse, peaasi, et füüsikaseaduseid ei usu.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

huvitav rida sellest artiklist:

"It's a well-known fact that audio cables improve with use," says Blue Horizon.

ja järgmine pärl:

"A hard, closed-in sound with a distinct lack of bass are the qualities most noted when a cable is new"

£695

Comment

Need teemad on siin tuhandeid kordi läbi nämmutatud ja tulemus on suur ümmargune NULL. NB! Ma ei ütle siin mitte kellegile isiklikult. Et ei oleks jälle mingit bla-bla-bla solvmise-halvustamise, jne edasi juttu.

Osa seltskonnast on täiesti täiesti võimetud aru saama, millest jutt käib. Osa lihtsalt tugineb mingile avarustest leitud mölale. Nii palju, kui on inimesi, nii palju on ka arvamusi. Aga töötavat aju omav homo sapiens ei langeta otsuseid ilma asja ise nägemata, kuulamata, jne. Ja selles osas on veel lisaks vastuvõtlikkust tarvis. Lasta lubada enda ajul asju vastu võtta ja analüüsida.

Lihtne näide. On selline pill, nagu viiul. Puitkarp on kõlakojaks ja heli tekitamiseks on keeled. Väga lihtne asi. Üks keeltega karp maksab 100 euri, teine sadu tuhandeid, kui mitte veel rohkem - ma ei tea nende vanade Stradivariuste hindasid... Täpselt sama puit jne. Ei ole mõtet nüüd vaidlema hakata neis nüanssides, nagu puidu omapära, jne.Küsimus on nimelt selles, et kas need, kes maksavad neid sadu tuhandeid, on täiesti segased. Maksavad ainult Stradivariuse nime eest või nad saavad ka midagi reaalset-ajuga tunnetavat. Minu arvamus on selline, et kuna mina tänu oma kogenematusele, oma kõrvaga neil viiuli-helidel vist vahet ei teeks, siis järelikult ma ei tea sellest mitte midagi. Mitte ma ei väida, et seda vahet pole lihtsalt olemas. Ma lihtsalt ei tea seda. Mingis suures vahemikus kvaliteedi skaalas hakkaksin ma ilmselt üsna kiiresti erinevusi tajuma, aga mida kõrgemale ma sellel adumise skaalal roniksin, seda raskemaks asi läheks. Kuskilt maalt peab olema väga sügav kogemus.Ja nüüd füüsika seaduste juurde. Ka viiuli puhul on need kehtivad ja mõõdetavad. Aga kuidas? Mingit osa on kindlasti võimalik seletada. Puidu jäikus, jne. Väga suur osa jääb tava-arusaamisest vist väljapoole - mõõteriistad ei ole nii täpsed. Ja kui puudub ka asjatundlikkus, siis ei saa üldse eriti millestki aru, millest jutt käib.

Sama lugu on ka selle kaabliasjandusega. Suures skaalas saab ka päris võhik kiiresti erinevustest aru. Aga väga oluline nüanss on see, et ta peab ka vastuvõtlik olema. Vastuvõtlikkus ei tähenda seda, et lasta end mõjutada hinnasildist või millest iganes. Tead peab olema avatud meelega. Võhikule peakski tegema pimetesti ja ta kuuleb, aga vaid siis kui ise ka tahab. Keegi kogenum peaks juhtima erinevate kaablite puhul tekkivatele muutustele tähelepanu.

Kogu see miljonite inimeste mass, kes saavad neist erinevustest aru, ei ole ju ometi pooletoobised. Ma olen sellega nõus, et paljud maksavad brändi, jne eest, aga kogu mu jutu iva on see, et enne tuleks peeglisse vaadata ja küsida, kas mul on üldse mingi kogemus. Kas ma üldse olen tahtnud seda avatud meelega saada. Kõlab väga usukuulutamise jutuna. Paha lugu, aga asi, mida ei ole võimalik reaalselt käes hoida, tundubki arusaamatule soolapuhumisena.

Aga mõtle sellele, enne kui hakkad end avalikult tolaks tegema. Muidugi on hea, et neid pooletoobiseid väidetavaid erinevuste kuuljaid on vähemuses ja saab omasuguste seltsis naba imetleda ja jube kift - nalja kui palju. Tõstame aeg-ajalt jälle nalja üles ja vaatame vandeseltslaslikult üksteisele otsa ja iga mees paneb aina uuema ja vingema killu.

NB- see jutt ei ole isiklik mitte kellegi vastu. Mitte ka teema-algataja suhtes, kuna ma tema teemas selle kirja panin. ASI ON PÕHIMÕTTES. Üldiselt mõelgem eelnevalt.
            viimati muutis kasutaja Scott; 25 m 2013, 06:57. Põhjus: lisatud puuduvad tühikud . , ja teiste kirjavahemärkide järele

Comment

Et huumorit saaks veel selles teemas, tuleb kohale kupatada härra moi ja radiotehnika35. Need poisid võivad iga teema üksikasjadeni läbi nämmutada

Posititatud linkidest: esimese testi tegi ebausutavaks asjaolu, et katsealustel seoti silmad kinni. Ilmselgelt ei teadnud testi korraldajad, et peale kuulamise hindavad audiofiilid ka nägemise põhjal! Minule isiklikult meeldivad madalate sageduste "pruunid" toonid

Teisel lingil võib olla mõni tõetera sees: nagu last saab õpetada, saab ka kaablit sisse põletada. Ega's asjata vanad audiofiilid ütle, et kõige parem kaabel on vana vene valge elektrikaabel... karastatud 50Hz peal aastaid. See sobiks rohkem tänapäeval nendele "orgaanilise" muusika austajatele. Naturaalselt "kasvatatud" audiofiilsus. See sissepõletus masin on nagu GMO, kiirendab protsessi kuid jätab need mahedad ja meeldivad noodid välja
              Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kaabel-elektrijuht.
                Kaablil on: juhtivus-takistus, painde raadius-jäikus, isolatsiooni materjal-läbilöögi pinge, lainetakistus, soonte arv, varjestuse ehitus. Need füüsilised suurused on kõik mõõdetavad! Ülejäänu on emotsioonid ...? Kellele ema, kellele tütar,...?
                viimati muutis kasutaja rainadov; 25 m 2013, 09:18. Põhjus: punkt

Comment

Esmalt postitatud tm101 poolt Vaata postitust
                  ...Lihtne näide. On selline pill, nagu viiul...
                  Ei ole see üldse lihtne näide, ka nendel, kes neid sadu tuhandeid maksavad on tegelikult kuulmisega probleme: http://www.pnas.org/content/109/3/760.full.pdf

Comment

Kas ma üldse olen tahtnud seda avatud meelega saada.
                    Kui ainult õnnestuks see "avatud" meel teadusliku meetodi ja psüühiliste mõjurite osas veidike avatumaks saada... Kui õnnestub lõpuks aru saada, et platseeboefekt, ostuõigustus ja sada muud otsustusvõimet mõjutavat psühholoogilist tegurit ei ole mitte tühi sõnakõlks, vaid täiesti vääramatu reaalsus, siis arusaam maailma asjadest muutub.

Pooletoobine on inimene siis, kui ta viimase hingetõmbeni võitleb objektiivsete faktide vastu. Kõik need miljonid, kes kalleid kaableid ostavad ja vahet kuulevad, pole pooletoobised. Enamus neist lihtsalt ei tea, et neid petetakse. Seni, kuni aju ei tea, et teda petetakse, on ta kõigeks valmis, nii kaablites vahet kuulma, tonte nägema, horoskoope uskuma jne, jne.
                    Paraku on küllaga ka pooletoobiseid, kes ilmselt enne sureks, kui tunnistaks, et nad on petta saanud, pole midagi parata. Neist inimestest on mul ausaltöeldes kahju, aga eks igaüks ise teab, kuidas oma elu elab.

Hoopis problemaatilisem on aga see teema, et on hordidena inimesi, kes meie tajusüsteemi nõrkusi ära kasutades PETTUSEGA inimeste raha omastavad, müües neile tooteid, millel täiesti objektiivselt ja tõestatavalt puuduvad erilised omadused, rikkudes sellega ilmselt enamuse tsiviliseeritud riikide seadusi ja eetikanorme. Kas oleks keeruline tõestada, et müüdav kaabel on reaalselt kuuldavalt parem kui mõni odav? Ei ole, eriti mõnele suuremale ettevõttele, kellel on piisavalt vahendeid. Ma olen seda muidugi juba korduvalt rääkinud, kuid topelt ei kärise - kui see "kuuldav" vahe oleks reaalne, kui seda oleks võimalik teaduslikult tõestada, siis SEE OLEKS JUBA AMMU TEHTUD, kuna tiheda konkurentsi tingimustes selline müügiargument maha vedelema jätta on sõna otseses mõttes võimatu. Mitte ükski ettevõtja ei ole nii loll, et ta jätaks sellise kuldse võimaluse kasutamata. Ei ole piisav argument? Sel juhul tasub uurida määratlusi mu eelmisest tekstilõigust, kahju küll.

Comment

Osa seltskonnast on täiesti täiesti võimetud aru saama, millest jutt käib. Osa lihtsalt tugineb mingile avarustest leitud mölale. Nii palju, kui on inimesi, nii palju on ka arvamusi. Aga töötavat aju omav homo sapiens ei langeta otsuseid ilma asja ise nägemata, kuulamata, jne.
                      Osa seltskonnast saab suurepäraselt aru millest jutt käib, sa eksid kui arvad et kallid kaablid on skeptikutel kuulmata.

Lihtne näide, olin ise 90nd lõpus Hi End ajakirjade lugeja, Stereophile ja Absolute Sound olid tol ajal mäe kuningad, kuigi Harry Pearson, Absolute Soundi algataja oli selleks ajaks kadunud ja AS polnud enam nii autoriteetne kui 80nd lõpus. 90nd valitses Stereophile, ja selle toimetaja John Atkinson.

Stereophili igal kolmandal lehel oli sel ajal kaabli reklaam, kaablitootjad ostsid tagakaane pinna, tagakaane sisepinna, esikaane sisepinna (esikaant Stereophile ei müünud reklaamiks) reklaamjad olid enamjaolt kaablitootjad Audioquest, Cardas, XLO, Kimber Kable ja aeg ajalt ka teised püüdlikud sarlatanid.

Pean piinlikusega tunnistama et ka mul on sel ajal ostetud ja nüüd kappi visatud kaableid Audiogues'lt ja Mark Levinson'lt. ML kaablitel on isegi Swiss Made peale trükitud.

tm101, ära arva et me ei tea millest jutt käib. Teame küll. Jutt on ussiõlist.
                      Ma soovitan omal nahal läbipõetud haiguse tarkusest - rahvas, unustage kaablid ja ühendusjuhted. Pange raha kõlaritesse, korralikesse võimudesse, ja muidugi muusikasse

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
                        Pean piinlikusega tunnistama et ka mul on sel ajal ostetud ja nüüd kappi visatud kaableid Audiogues'lt ja Mark Levinson'lt. ML kaablitel on isegi Swiss Made peale trükitud.
                        Ja nende asemel kasutad siis nüüd uhkusega... OEM kaableid? Või mida?
                        Kui juba ostetud siis mis takistab neid kasutamast?
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

Comment

mitte uhkusega, OSX

korralik kaabel on kaabel, uhkus või mitte, või ma sain Sinu küsimusest valesti aru, et mis asi on OEM, bitte? .. kaablitotja ilma kaablile nime peale trükkimatta? kas see on OEM? kui Jah siis Sul on õigus, kasutan kaableid millel pole pole XLO peale trükitud ja ja pole rohe lillad. juhivad voolu üsna hästi siiamaani

edit:

saingi vist valseti aru,
                          et kui makstud $300 siis miks mitte kasutada? Selleks et mul on natsa pikemaid kaableid vaja, need Mark Levinson swiss made kaablid on umbes 20cm liiga lühikesed et mu phono eelvõimust line in eelvõimuni ulatuda, selleks, OSX
                          viimati muutis kasutaja vxx; 25 m 2013, 16:48.

Comment

OEM kaabel on kaabel mis antakse mingi seadme ostmisel tootja poolt kaasa. See võib olla korralik, võib ka mitte olla korralik, see selleks, vxx.
                            Danke ülejäänud vastuse eest.
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

Comment

uhkus ei käi üldse helitehnika ja muusika juurde, OSX. Uhkus tuleb kuskilt mujalt.

OEM suhtes sa eksid pisut, OEM ei tähenda 'tasuta ostjale kaasa', OEM tähendab Original Equipment Manufacturer, ehk siis tootja kelle tehastes valmivad Cardas, XLO ja muude sarlatanidele kaablid ja muud tooted tegelikult valmivad, kus nimed peale trükitakse, pakitakse

Comment

Working...
                              X