Teade

Collapse
No announcement yet.

Mürafilter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Müra filter

Tegelikult ei ole asjaga üldse Kiire.

Ma ei nõudnud ühtegi vastust, uurisin kas kellelgil on olnud kogemusi selle teemaga. Küsisin täiesti avatult ja valmis erinevaid asju katsetama.
    Ma ei tea kust nii palju vaenu sul minu vastu tekkinud on?
    Äkki on võimalik leida sellele probleemile mingisugune lahendus?

"esitas küsimuse nagu tavaliselt, esitamata mitte mingisugust informatsiooni, nõudes vastust kohe ja praegu"

Selle lause põhjal võiks ju järeldada, et ma olen sulle kunagi kuidagi halba teinud?

Teemast, kusjuures UPS oli ka mõttes ja tegelikult on see mul lausa kodus olemas. Proovin selle ka kindlasti ära!
    Asja teeb tegelikult keeruliseks see, et inimesi on kortermajas päris palju ja kõikide uste peale koputamisega läheb liiga kaua aega.
    Seega lihtsam oleks seda probleemi kuidagi leevendada mõistuse piires vahenditega. Või vähemalt proovida, õpib ju sellestki palju uut.

Comment

Ardi, võta nüüd rahulikult ja loe oma postid algusest peale läbi. Mingit negatiivi ei ole, nagu ütlesin, kuidas küsid, nõnda saad.
      Helivõim 2 kW (kortermajas?). Filter sagedustele 50st hertsist kõrgemale, kuid heli piirata ei taha (eh?). Müra tuleb pistikust ja stepslist (mis müra ikkagi? Sagedus?).
      Mida arvata?
      Kui mina oleks naabriks, teeks ma kõik, et mind 2 kilovatine kitarripinin ei häiriks.

Comment

Haha. Karta on 2kW heli oleks tapp.
        Tegelt 2kw on kogu süsteemi maksimaalne tarbimine mis ma sinna taha üldse ühendaks.

EMI proovisin ära. Ei toimi, aga vaatasin, et järelikult on pesast tulev müra selle EMI filtri lõikepiirkonnast väljas.
        Vaatan veel ringi.

Comment

Esmalt postitatud served poolt Vaata postitust
          EMI proovisin ära. Ei toimi, aga vaatasin, et järelikult on pesast tulev müra selle EMI filtri lõikepiirkonnast väljas.
          Vaatan veel ringi.
          Millega sa tuvastasid, et müra just vooluvõrgu kaudu süsteemi siseneb? Mis spektris häire üldse on? Wifi/GSM/mingi hädine võimsuseregulaator/vigane arvuti toiteplokk/vmt?
          Üldiselt toitetrafod on ise päris head HF signaali summutajad. Kas naaber kasutab ehk arvutivõrgu laiendajat, mis toimib üle elektrijuhtmestiku? Kas häire esineb 24/7 või on kuidagi perioodilise iseloomuga? Aga vbl tuleb häire sisend-/väljundkaablite kaudu hoopis? Raadiosageduslik häire võib siseneda ka puuduliku seadme varjestuse tõttu. Kas maja katusel GSM tugijaama või mingit muud (takso jmt) raadiosaatjat pole? Võiks proovida ka selle ruumi toiteliini faasi vahetada. Üldiselt peaks esmaselt selgeks tegema, kust häire tuleb, mis seda tekitab, umbropsu sebimine võib osutuda üsna tülikaks viisiks seda probleemi lahendada.
          Kui võrguotsal korralik EMI filter ei aita, siis ma pakuks, et häire siseneb süsteemi muudmoodi, mitte läbi toiteploki.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Vs: Mürafilter

Häirete vastase võitlusega tegeleb sideinspektsioon (ma võin nimetuses ka eksida). Aga see on Sideministeeriumi allasutus, mis on selleks kohustatud ja volitatud! Neil on piisavalt hea mõõtetehnika, et lokaliseerida häiret tekitav seade ja selle asukoht! Kas eraisiku käest nad ka raha küsivad, seda ma ei tea? Vaatasin, et oled Tartu poiss. See asutus, mis tegeleb häiretega on Soinaste tänaval, masti all. Nüüd saad ka vabalt sisse! Vanasti oli püssimees uksel ja tahtis töötõendit! Nüüd, mõni aasta tagasi, kunagises töökohas lõi raadioside lukku ruuteri toiteplokk! Sai too ruuter välja vahetatud ja tulemus ... korras! Püüa kindlaks teha, kas mõni koduses majapidamises kasutusel olev elektrotehniline vidin seda müra ei põhjusta. Lülitad ükshaaval oma seadmeid füüsiliselt elektrivõrgust välja. Kas kaob häire või ei kao? Kui ei kao,siis edasistes otsingutes tuleb juba minna kaugemale! Üldiselt igasugused impulstoited ja muundid on jubedad häirete allikad. Juhtmestik heaks levikeskkonnaks! Nii nagu eespool asjalikud poisid ütlesid, viga tuleb kõrvaldada algallika juures, kuhu on voli minna ka nendel Sideministeeriumi poistel! Vajadusel koos politseiga :-) !!
            viimati muutis kasutaja rainadov; 17 m 2013, 10:51. Põhjus: täht

Comment

Unistada ju võib, et TJA hakkab mööda võrku mingeid häireid otsima , reaalsus aga on paraku teistsugune - ei viitsita isegi tegeleda asjadega mis ei nõua laua tagant (kaugele) lahkumist ja on otseselt nende kohustus - raadiosideseadmete kontroll standardile vastavuseks. On isiklik kogemus selles valdkonnas olemas.

Kui kasutaja served viitsiks salvestada seda müra mis seadmetesse tekib, oleks päris huvitav uurida.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Vaja oleks helisüsteemi jaoks mürafiltrit. ... Kohati on mingi jube häire sees ja jagu ei saa kust tuleb.
                Lihtsamad asjad ikka ennekõike, kõigepealt tuleb tuvastada olukord, et oled ise "puhas poiss" - ega võimendus äkki ise genereeri? Elu on näidanud, et häiret helisüsteemi tekib vahel ootamatutest kohtadest. Näiteks võib häireallikaks olla võimendi kõrval asuv DVD-mängija, mis justkui peaks olema aus seade ja igatpidi Euronõuetele vastav. Seega esiteks peaks proovima võrgust lahutada kõiki võimalikke oma seadmeid.
                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

minu kidravõimule andis selle ebameeldiva jõrina helisse läpaka laadija nii,et ei pidanudki kaugelt ja keerulise tehnikaga otsima

Comment

Nii siis.

Selgus et probleem on ka päevavalguslampides siin samas toas.

Seda siis praegusel hetkel. Müra kaob ära kui tuled kustu lasta.
                    Samas olen sarnast probleemi täheldanud varasemalt ka siis kui tuled on kustus.
                    Kusjuures ma olen enam kui kindel, et puuduseid on ka oma süsteemis. Näiteks võiks olla toide rohkem filtreeritud jne.
                    Aga kui ühel hetkel töötab normaalselt ja teisel hetkel on probleeme siis võiks seda olukorda kuidagi parandada.

Aga nagu ma saan aru, on probleem üsna keeruline ja lihtsat lahendust ei ole.
                    Teemast ajendatuna küsiks, et kuidas näiteks helistuudiotes on asja parandatud?
                    Ma saan aru et ideaalses olukorras sellist jama ei tohiks üldse juhtuda, aga miski siin pole nii nagu peab. Siis vist oleks see UPS-i asi kõige asjalikum?

Comment

Kui sul ikka On-Line UPS on siis proovi ära. Seejuures oleks hea teada kas upsi väljund on kindlasti siinus või on midagi kandilist kah pakkumisel...
                      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                      Konfutsius

Comment

Vaatan veel ringi.
                        Need ongi enamasti raadiosageduste filtrid, parameetrid peal kirjas, võib ise välja arvutada ja andmetes peaks ka näha olema mida ta suudab filtreerida.

Comment

Helistuudiotes kasutatakse balansseeritud signaali ja korralikult varjestatud kaableid ning hästi maandatud seadmeid.
                          Tihti on müraprobleem seadmete kehva maanduse süü.

Comment

Working...
                          X