Teade

Collapse
No announcement yet.

Dsd

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Dsd

    Kuna minu teada siin on ikka mõned Weissi toodete kasutajad, siis neile natuke uudiseid. Nimelt Weiss asub toetama DSD dekodeerimist oma toodetes. Presentatsioon toimub sel nädalavahetusel Munich HighEnd Show'l.

    SWISS TEAM @ High-End Munich Atrium 4 (2nd floor), Room F231g A small room with a smart system: WEISS MAN301 Network Player + KLANGWERK ELLA Active Loudspeakers This MAN301 can playback DSD64 and DSD128 DSDIFF and DSF files. We have partner with Super Audio Center LLC in USA to provide the most professional DSD solution. […]


    Samas, kui keegi soovib ka jagada oma kogemusi DSD vallast, olge lahked .
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    #2
    Vs: Dsd

    Sain ka just eile Daniel Weissilt kirja samal teemal, MAN301 + Klangwerk Ella.
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

    Comment


      #3
      Vs: Dsd

      Kuulasin sel aastal firma www.msbtech.com ettekannet ja nad ühe asjana väidavad, et muundites üks tähtis kvaliteeditagaja on clock. MSB teeb väidetavalt maailma väiksema jitteriga clocki. Nende kõik DAC'id on DSD compiant. Kas keegi on MSB DAC'i kuulanud. Kes omab MSB dakki võib lihtsa võttega osta superclock mooduli , mis maksab ainult 10.000 USD . Ulme eksole! Minuarust bitte võib igat moodi ragistada , kuid ka analoogosa on väga tähtis , mis määrab helikuulamistaseme. Mitmed audiofiilsed firmad teevad gurmaanidele just emotsionaalses osas häid DAC'e , kasutades muuduriks vana head TDA 1541 S1 või S2. Kuid seal on just analoogosal rõhk. Näiteks TRON Audio on üks selline tegija , kelle DAC müüakse alates 12.000 EUR'st.
      viimati muutis kasutaja Altec; 16 m 2013, 16:22. Põhjus: teksti viga
      Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
      Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

      Comment


        #4
        Vs: Dsd

        Jah, kellad on tähtsad. Kel raha, võib osta koju masterkella ja selle ümber koondada/sync'ida oma muu tehnika.

        Analoogosa on ka... vahel tarvilik. Tihti pingutatakse sellega aga üle. Näiteks Wolfsoni WM8741 muundurites on täisväärtuslik analoogfilter sisse ehitatud, seda vältida või temast mööda minna ei saa. Odava ja keskmise otsa tooted mis seda muundurit kasutavad, rakendavad sinna lõppu reeglina OP kaskaadi, samas kui ainus mida vaja on teha - on võimendada signaali ainult +6dB et see vastaks väljundnivoolt suht standardile.
        Kallimad pillid, nagu Linn Klimax, Klimax DSM, Akurate DS, või Lumin jne kasutavad väljundis aga ainult spetsiaalset trafot (rootslaste Lundahl), mis minu silmis evivad ainult üht puudust - madalatel kasvab moonutus kuni 0,x protsendini.
        Muud analoogosa neil ei ole. Niisugust lahendust nimetatakse tihti "Direct Out" nimetusega. Üldiselt on eeliseks igasuguste värvingut ja moonutust andvate aktiivkomponentide puudumine.
        Mulle meeldib WM8741 heli ilma trafota aga direct out konfiga rohkem, pealegi kui saab ka sisse ehitatud filtrite karakteristikuid muuta. Kui seal lõpus oleks aga fikseeritud lõikega aktiivfilter - mis point on siis veel sisseehitatud muudetaval?
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #5
          Vs: Dsd

          Ka tuntud Heed Obelisk DA , mille helikvaliteet väärib tähelepanu, on samuti tehtud Wolfson muunduriga. Kuid üks tugevus sellel DAC'il on diskreettransidel väljund. See on üleüldse Heedi omapära teha tooteid transidel. Kuid helis tuleb tunnistada nauditavat kvaliteeti--piisavalt dünaamikat ja palju õhku. Kusjuures lokalisatasioon on olemas - ruum, täpsus ja sügavus. Muidugi on mõni teine DAC parem , kuid tavaliselt siis ka hind mitu korda suurem. Soovitan seda DAC võimalusel kuulata.
          Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
          Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

          Comment


            #6
            Vs: Dsd

            Lisan siia DSD teemasse ühe jaapani kinnisavarafirma pressiteate - http://presscentre.sony.co.uk/conten...0&NewsAreaId=2 ja täpsemalt - http://www.sony.co.uk/product/home-c...ivers/hap-z1es

            Mida see tähendab? Tähenda see seda et Sony, kes on SACD ja DSD formaadi üks looja ja litsenseerija, on lõpuks jõudnud arusaamisele et DSD kui niisugune väärib laiemat levikut ja lõpuks pakub Sony .dsdiff failide esitamise võimalust ressiiveri ja meediaplayeri abil. Meenutan et varasemalt on DSD_Disk formaadi tugi olemas ainult loetud seadmetes: Sony SCD-XA5400ES ja XE800 ning Playstation3 (seejuures ainult salvestatud plaadi abil).
            Siiani on Sony olnud väga konservatiivne kõiges mis puutub SACD ja DSD teemasse.

            Ja veel: http://discover.store.sony.com/High-Resolution-Audio/
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #7
              Vs: Dsd

              Kel huvi see saab täpsemat failiformaadi infot http://www.dsd-format.sony.net/data/...rmatSpec_E.zip
              viimati muutis kasutaja moi; 07 m 2013, 18:46.

              Comment


                #8
                Vs: Dsd

                Tänane päeva pakkus uudiseks DSD-Only DAC'i päris taskukohase hinnaga - http://schiit.com/news/news/loki-dsd...-dac-announced

                Ühendus toimib läbi USB ning source rolli sobib nii windows kui mac, DSD edasikanne toimub DoP (DSD over PCM) meetodil.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  #9
                  Vs: Dsd

                  Jutt on küll seal selline udu nagu keegi tahaks millegagi lohku tõmmata.
                  Kas selles "DACis" muundatakse prosega DSD eraldi vasakuks ja paremaks kanaliks ning filtreritakse RC ahelaga ja ongi kogu DAC?
                  viimati muutis kasutaja moi; 10 m 2013, 08:40.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Dsd

                    USB töö teeb C Media CM6631A, DoP paketid harutab lahti 32Bit Microchip prose, "DSD Native Mode" DA teeb AKM4396, analoogosa baseerub AD8616 peal.

                    Niivõrd kui ma sellest aru saan, ei jäägi dacil muud teha kui juhtida DSD signaal DACi väljundkaskaadi, möödudes muudest PCM spetsiifilistest juradest. Iseasi kas tõesti AKM4396 seda üldse võimaldab "puhtalt" teha (Sabre ja Wolfson mukivad DSD siiski millekski muuks kui puhas DSD, üks mis kindlalt võimaldab DSD juhtida väljundkaskaadi muutumatul kujul on Cirruse CS4398 (ja CS4397)).

                    Palju panustatakse Loki juures reklaamile et teda saab kasutada ükskõik millise muu (PCM) DACi kõrval. Tegelikult on tal lõpus lihtsalt switch mis katkestab teise DACi signaali kui Loki saab kuskilt DSD kätte, seega oleks kohasem teda kasutada iseseiva sisendi all võimendis, enne kui lasta teise muunduri signaali läbi pooljuhtlüliti. Elektrolüüdid tunduvad ka parajad närakad olema, aga eks selle hinna juures polegi eriti kelkida millegagi. Minu silmis on see nagu toorik millest tuleks midagi tegema hakata. Kondekad, lineaarne väline toide etc.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

                    Comment


                      #11
                      Vs: Dsd

                      moi Oppo teemas tuli kunagi niisugune mõte:
                      Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust

                      Ehtne DSD signaal on ju hoopis meandersignaal, selle töötlus naturaalsena peaks olema isegi analoogfiltriga võimalik. Tähendab DSD signaali iga sämpli referents on ainult eelmine sämpel.
                      Kunagi olen tegelenud ühe bändi digitaalse kajaga, kus samuti oli kaja mälu väljund meander, tõsi sagedus kindlasti polnud 2,8MHz kuid kõrge oli küll. Selles oli muundur justkui fet'idel aktiivne analoogfilter... Kahjuks pole sellest suurt midagi täpsemat meeles. ... vene toode oli seejuures, eraldatud mingist kõlarist.

                      Aga pani mõtte pähe et võiks proovida tänase daci dsd sisendist niiöelda kõrvalt võtta ja vaadata mis sealt tuleb, signaali see ei morjenda et kivi sisendi taga hakkab seda PCM'iks taguma.
                      See on nüüd vaikselt omasoodu arenenud ja lõpuks võin vastata et see trikk isegi töötab. On võimalik Native DSD muundada kuuldavaks audioks ilma mingitki tavamõistes DACi kasutamata. Seejuures, ma pean tunnistama et heli on üsna põnev, igatahes isegi PCM päritoluga salvestis muundatuna DSD ahelast on huvitav kuulata.
                      Kahtlemata on ka probleeme... esiteks maha mängib seda värki arvuti ning USB ühendust kasutades, seetõttu on tekkinud ka Ground Loop USB GND kaudu. See avaldub teatavate häirepiikidena sagedusalas, enim kõrva kostev on kuskil ca 4kHz lähikonnas.
                      Teine probleem on mõistagi kõrgsageduskomponent, millest tuleb viisakalt vabaneda ja just see "viisakas" vajab vaeva.
                      Ega ma üksi siuke loll pole, siin on üks veel - http://www.lampizator.eu/newdac/lampizator/DSD_DAC.html ja ka Jaapanis leiab mõne.

                      Proovisin ka dsd64 ja dsd128 vahel vahet teha, aga oli vist pea liiga paks - ei tulnud välja...
                      viimati muutis kasutaja OSX; 06 m 2013, 21:11.
                      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                      Konfutsius

                      Comment


                        #12
                        Vs: Dsd

                        Räägi natuke selle muundaja tehnilisest küljest, mis ja kuidas tehtud?

                        Comment


                          #13
                          Vs: Dsd

                          Kõige põhilisem on täpselt sama nagu lampizatoril - Amanero Combo384. See töötab siis koos Audirvana playeriga, Lukasz kirjutab et töötab ka JRiveriga aga mul miskipärast XP sp3 all küll dsd'd ei tunne. Foobari pole üritanudki.
                          Player mängib Native DSD modes, DSD over PCM ver 1.0. Välja tuleb selline sirisev sahisev signaal mis on hullemal juhul nagu muusika läbi valge müra suhtega 1:1. Seda tuleb siis filtreerida. Alguses proovisin induktiivtakistiga, mida kasutatakse kellade toitehäirete ahelates. See oli mitte just väga "nauditav" kuid andis aimu suunast kuhu minna.
                          Üks jaapanlane kasutab sama lahendust nii et 1k on ahelaga jadas ja ongi kõik - seejärel läheb tal võimendisse. Proovisin ka nii. Heliliselt palju parem, kuid muidugi kõrgsageduslik ülemine ots on liialt vali, 90kHz juures on see vaat et muusikaga sarnane nivoolt. Ja siis sain aru et jaapanlasel toimib järgneva võimendi sisend samuti filtri osana. Võtsin lahtisidestuse vahelt ära. Muutus oli täiesti olemas, paremuse suunas. Niisiis töötab ka mul võimendi sisendtakistus praegu filtri osana.
                          See on ühesõnaga asi millega tuleks nüüd tegeda - filtratsioon. Proovisin jõuga ühte CS4398't sundida ninapidi sellesse, aga ei tulnud välja, nii lihsalt ikka SW kontrollitud kivi üle ei kavalda. Selles kivis tehakse dsd filtratsioon aktiivse analoogfiltriga, ilma et mingitki muudamist digitaalsena tehtaks (seepärast see mind huvitaski). 4398 jääb praegu paremaid aegu ootama.
                          Järgmine sihtmärk on mingil ajal WM8741 mis seekord siis HW kontrolltud. Loll on see et need asjad on pagana pisikesed, väga keeruline on skeemides muudatusi teha kui nägemine ja kätenärvid pole enam kõige paremad...

                          Esialgu aga hakkan mõtlema kuidas saada lahti USB GND kaudu tekkivast mürast. Ilmselt on variandiks iseseisva lineaarse toite andmine Combo plaadile. Seejärel on näha, kas on vajalik terve plaadi galvaaniline lahutamine või mitte.
                          Japsi leht selle kohta ka - http://tackbon.ldblog.jp/archives/52274968.html

                          Võibolla teen õhtul mõned pildid ja võibolla mõne sounditräki sellest kuidas praegu asi kõlab.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

                          Comment


                            #14
                            Vs: Dsd

                            Muidu nagu selge aga kuida sa vasaku ja parema kanali seal lahti arutad?

                            Comment


                              #15
                              Vs: Dsd

                              Kanalite harutamine pole DSD puhul üldse probleem: iga kanal on oma "soonega". Kui oled uurinud mõnd ehtsat SACD mängijat siis vast on ka ette tulnud et dekoodrist väljuvad lisaks kelladele konkreetsete kanalite signaalid igaüks iseseisvalt. Ja kelladest - neid tegelikult polegi vaja, kasutatakse neid aga siiski kuna DAC kivid ei tunne ennast ilma mingigi kellata kuigi hästi. Multikanalihelis on kella vaja ka lihtsalt erinevate kivide või DACide sünkroniseerimiseks.
                              Amanero konkreetselt annab I2S DATA kanalist välja DSD_A , FSCLK kanalist DSD_B ja CLK siis vastavalt DSD_CLK, MCLK jääb nii PCM kui DSD korral samaks tähenduse mõttes. Mõni DAC vajab seda, näiteks WM8741, samas kui ES9018 ei vaja. Väljundis kommuteeritakse siis need vastavalt vajadusele. Lisaks on ka eraldi pin mis signaliseerib kui seade on tuvastanud DSD signaali.

                              Heaks näiteks on DSD signaaliväljastuse kohta Sony CXD2753R, mis peaks olema suht levinud dekooder.
                              viimati muutis kasutaja OSX; 08 m 2013, 09:26. Põhjus: typo ja lisaks
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

                              Comment

                              Working...
                              X