Teade

Collapse
No announcement yet.

Dsd

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #91
    Vs: CD vs HiRez, 16Bit vs 24Bit, DSD?

    Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
    Saab tekkida praks. Seetõttu et esiteks DSD striimis pole paketti kontrollinfoga, mis aitaks selgust saada eelmise ja liidetava punkti väärtusest. Teiseks, DSD striimis määratletakse tinglik mõõtepunkt ainult eelmise mõõtepunkti suhtes, kuid PCM korral on iga mõõtepunkti esitatud väärtus määratud iseseivalt, st ei eelmine ega järgmine ei saa mõjutada keskmise mõõtepunkti väärtust. Siit tulenebki DSD ja PCMi põhimõtteline erinevus. See muide selgitab ka miks DSD on efektiivsem infomahu ärakasutamises - PCM puhul on vaja ühe mõõtepunkti kirjeldamiseks kõiki lubatud bitte, DSD juures aga on vaja teada ainult ühe biti niiöelda polaarsust.
    Kunagi kuskil teises teemas näitasid pilte, kus bitivoona oli sama ribalaiuse ja ekvivalentse bitisügavusega (SNR järgi) PCM ja DSD suht sama mahuga.

    Comment


      #92
      Vs: CD vs HiRez, 16Bit vs 24Bit, DSD?

      See on suhteline asi, sest DSD64 ribalaius on ju 1,4MHz vs PCM oma mis? Ja ekvivalentne bitisügavus ehk tegelikult kasulik müra/signaali suhe on meelevaldselt valitud, kui me tahame saada kasulikku signaal tasemel -5dB sagedusel 300kHz siis me saame selle DSD korral, mis siis et mürad selle juures kõrgemad. PCM puhul aga ei saa me midagi, mis iganes see mürasuhe oleks. Seejuures DSD64 mahtu me per minut teame, aga sama tingimust täitva PCMi oma ei tasu isegi nimetada veel.
      Kui soovime mingit kindlat tulemust ja valime raamid tulemuse määramiseks, siis saamegi need tulemused mida raamid võimaldavad. Ma sain esitada mingeid arve mahtude kohta, et kui võrrelda populaarse raami kohaselt näiteks 24/96 PCM'i ja DSD64'd, et millised on siis mahuerinevused. Ilma neid numbreid otsimata tuleb aga endale aru anda et PCM on selles reeglis ehk raamis 100% oma võimalikust kvaliteedist (või õigem öelda "sooritusvõimest"), kuid DSD64 puhul on reservi veel.
      Siinjuures on huvitav mõelda, et paljud ütlevad - keegi ei kuule üle 15-20kHz ja DSD pakutud avarus sagedusriba suhtes ei anna mitte midagi, kuid DSD müratasemest rääkides hakkavad kõik kuulma müra mis jääb 80-100kHz ja üle... Põnev fenomen .
      Sellega seoses on veel üks asi mida aga ei taheta arvestada - PCM ADC puhul toimuv SDM modulatsiooni lisatud müra analoogiliselt DSD'ga sest ADC on delta-sigma. Sünteetiline, arvutis genereeritud testsignaal seda müra ei sisalda ja niisugust signaali on ilus presenteerida, kuid reaalsus on midagi muud. Ega asjata ei hakka profiseadmete nivooindikaatorid tundlikkust kaotama nii 35-45kHz alates, sest muidu tekib helimehel huvitavaid küsimusi stiilis "miks indikaator näitab signaali aga midagi ei kuule?".
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

      Comment


        #93
        Vs: CD vs HiRez, 16Bit vs 24Bit, DSD?

        Pakun et täpsema võrreldavuse huvides tuleks valida selline PCM ja DSD milleldel mingil valitud ülemisel piirsagedusel on sarnane SNR.

        Ehk selgituseks see pilt teisest teemast.


        Kui mingi digi heli formaat ei ole kadudega pakitud, siis teoreetilise infomahu näitab ära vastava joone peale jääva kujundi pindala. Praktikas on see suht maitse asi, et DSD64 midagi ka üleval pool 100 kHz edastab ja et PCM 24/192 20-96 kHz vahemikus üle 100 dB SNRi omab.
        viimati muutis kasutaja moi; 20 m 2016, 08:53.

        Comment


          #94
          Vs: CD vs HiRez, 16Bit vs 24Bit, DSD?

          Olen sellise pindala tõlgendusega isegi päri. See tõesti nagu näitaks formaadi infosisalduse võimalikku hulka. Aga seda momenti millest eelmises postituses rääkisin, see kujund ei arvesta. Ei arvesta seda et reaalses elus on meil ADC delta-sigma tüüpi ning täna reeglina vastab 5,6MHz DSD omale, sest vähegi profid muundurid just sellel sagedusel töötavad, kasvõi minu Juli@. Teisisõnu, PCM ei saa reaalelus ületada DSD128 sinist joont - kui tegemist on reaalse analoogist pärit signaaliga. Kui seda fakti ka juurde arvestada, siis mõtleme nüüd uuesti kuipalju formaat saab infot mahutada ning palju mingi formaat reaalset kilobaiti küsib...
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment


            #95
            Vs: CD vs HiRez, 16Bit vs 24Bit, DSD?

            Väike arvutus näitab, et kui 44100kHz PCM teha 64-bit bitisügavusega, siis on andme maht võrdne DSD 64 omaga, aga sagedusala otse loomulikult mitte.

            Praktikas ilmselt keeruline, aga kuidas oleks DSD sämplimissagedusega 64-bit float PCM? Andmemaht suur, aga sagedusala ja dünaamika piisavalt laiad, editeerimine ka lihtne.

            Comment


              #96
              Vs: Dsd

              Oled kindel et kõik PCM ADC ja DSD128 modulaatorid on täpselt samasugused? Ilmselt ikka võib PCM ADC modulaator ka tesisugune olla, multibit, kõrgemat järku ja kõrgemal sagedusel näiteks. Kui PCM4220 SNR pilte 24/192 juures vaadata, siis SNR hakkab vähenema sageduselt 70 kHz, olles sinnani üsna 144 dB lähedal.
              viimati muutis kasutaja moi; 20 m 2016, 09:26.

              Comment


                #97
                Vs: Dsd

                Tähendab, esiteks pole ju kujundiga joonis mingi täppismõõdetud pilt, vaid teooria. Teiseks, kindlasti võivad erinevad ADC'd erinevalt müriseda, tähtis polegi konkreetse ADC paremus või halvemus, vaid põhimõte mida arvestatakse. Saad ilmselt ju aru et ühte teoreetilist pilti ei saa teha selliselt et see kujutaks üheaegselt kõiki võimalikke ADC graafikuid nii nagu nad on. Kui nüüd panna joonele multibit PCM4220 või 1Bit PCM4202, ühel piiriks 70kHz ja teisel piiriks 50kHz, siis kui suur on muutumine? Kas minu esitatud arvamus muutub sellest tühiseks? Kas saab tänu PCM4220 olemasolule öelda et 24/192 formaadi teoreetiline võimalik on täielikult reaalis sooritatud? Ja isegi kui see oleks nii, kas see tähendaks et 24/192 ületaks pindalalt DSD64 kujundit? Minu kõver silm ütleb et ei ületa.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  #98
                  Vs: Dsd

                  Umbes nii ongi aga neid pilte vaadates ei saa ka kindlalt väita, et DSD on efektiivsem infomahu ärakasutamises kui PCM. Eriti kui panna juurde see tõik et DSD DA-muundurid on tavaliselt praktilises realisatsioonis väljundist kuskil alla 100 kHz filtritega lõigatud.

                  Comment


                    #99
                    Vs: Dsd

                    Jah, DSD64 soovituslik lõige on tõesti 100kHz all lähtuvalt SACD standardist. Aga need suuremad DSD'd ...? Neid ei ole tarvis "nii madalalt" lõigata . Praegused arendajad räägivad lõikepunktidest @350kHz...

                    Ok kui lõikame reaalelus DSD64 umbes 100kHz kandis, ja alla vaatame reaalelust mürataseme nii umbes -110dB, siis näeme et võrreldavad formaadid oleks DSD64 ja PCM24/192, sest viimase riba lõpeb ka 96kHz peal ning müratase reaalelus on ka -110db lähedal. Mahtudelt on näiteks umbes 10 minutit DSD64 467,7MB, täpselt sama algfaili konversioon 24/192 peale on 763,5MB. Kumb on 96kHz x -110dB kasti täitmisel efektiivsem failimahu kasutamise suhtes? ...
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

                    Comment


                      Vs: Dsd

                      Äkki pole see mitte PCMi vaid wav fali ebaefektiivsus?

                      Comment


                        Vs: Dsd

                        On neil siis nii suurt vahet? Suudad sa PCMi transportida kuidagi teistmoodi? Või kui suur on siis PCM'i mis pole WAV konteineris, erinevus infomahus?
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

                        Comment


                          Vs: Dsd

                          Kuna wavi annab kadudeta kokku pakkida, siis on väikesed kahtlused.

                          Comment


                            Vs: Dsd

                            Ja annab ka DSD'd kadudeta pakkida, ilma kahtlusteta.

                            Palun, kõneks olnud failid, DSD64 kadudeta - 170,7MB ja PCM24/192 kadudeta FLAC - 460,4MB
                            Vahe kadudeta DSD ja lossless PCM vahel on 7,3MB... Mul ei ole kahtlusi, isegi väikseid mitte.

                            Tegin teie meeleheaks veel ühe katse, sama algfail konverditud 24/96 peale = 381,7MB ja sellest FLAC = 208,4MB. Küsimusi?

                            Click image for larger version

Name:	Screen shot 2016-12-20 at 6.04.29 PM.png
Views:	1
Size:	43,1 KB
ID:	869817

                            Lisaks ka wavpack töö tulemus, ei viitsinud seda enam 24/96 juures teha.
                            viimati muutis kasutaja OSX; 20 m 2016, 17:12. Põhjus: lisaks
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

                            Comment


                              Vs: Dsd

                              No näed midagi kasu ka sellest diskussioonist, DST failide kohta infot otsides selgus, et Mediatek MT8580 ja MT8560 kividega SCAD mängijatega saab plaate rippida.

                              Comment


                                Vs: Dsd

                                On's see kuidagi senise diskussiooniga siis seotud? Et rippida saab, on vana asi ammugi, asja olemust see aga ei mõjuta sugugi .
                                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                                Konfutsius

                                Comment

                                Working...
                                X