Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarid, võimendi, subwoofer - Hingeelu (12V)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõlarid, võimendi, subwoofer - Hingeelu (12V)

Hei kõik see kirju seltskond. Nii karvalised kui ka sulelised.
    Ma mõtlen siin, et aeg on endale võimendi ning nende hingeelu õppida. Mõte oleks siis 12 voldi pealt tööle panna 7x kõlarit, 1x subwoofer + võimendi ning "kontoller" ehk dvd /cd music player.

Nüüd on küsimusi.

Kas ainuüksi 12 voldist jääks väheks? Ehk 2x12v?
    Kuidas see ühendamine täpsemalt käib?
    Kindlalt loeb ka parameetrid?

Kuskilt sai loetud, et kasti disain, kuhu subwoofer sisse käib, on oluline. Sellest keegi võiks samuti rääkida.

Põhimõtteliselt võiks kõik seletada, mis ma ka ei küsinud. Nagu näha, siis olen oma ideedes kaugel, aga teostuses algaja. Ma loodan, et inimest, kes oskab selle teha "puust ja punaseks".

Tänud
    viimati muutis kasutaja k0zjat; 27 m 2013, 08:04.

Vs: Kõlarid, võimendi, subwoofer - Hingeelu (12V)

Tee üks 5W võimendi ja pane see 12V pealt tööle. Seda teemat on siin kakutud iga nurga pealt. N.t TDA2003 jne.
    Kui sellega saad mäele, siis oled juba suure sammu edasi teinud ja võib edasi arutada.
    Mõne sissejuhatava elektroonikaalase raamatu sirvimine ei tee ka paha.
    Ja üldse... hetkel tundub, et oled liiga hurraaga peale lennanud. Tee natuke lihtsamat asjad ja põhimõtted ise puust ja punaseks, siis võib pikemaid hüppeid proovida.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Kõige lollikindlam oleks see võimendi ehitada plaadile ja vot see plaat ise teha ja kasvõi isegi disainida nii saaksid enam vähem juba aru kus ja kuhu...
      Paadi teeksid skeemi järgi, õpiksid skeemi lugema ja saaksid vahest ehk aru mis ja mida need komponendid teevad ja milleks nad vajalikud on.
      Kui tööpõhimõte selge pole see ehitamis osa enam üldse raske. need 5 jalaga TO-220 pakendis on vist enam vähem..
      Topelt 12 kui mõtled keskväljavõttega toidet siis äkki LM1875 see teeb üsnagi muhedat häält.

Comment

Kas sa tahad võimendit ise teha, või on juba olemas mingi võim?
        12V pealt saab palju asju teha. Aga selle jätsid mainimata, palju sul ampreid on pakkuda. Ja kui võimast võimendit on plaanis toita?
        7 korraliku kõlari ja mingi suurema woofri toitmiseks läheb päris suurt voolu vaja.

Comment

Working...
        X