Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitusi kõlarite valikul (2 või 3 ribalised? ise valmistada, osta?)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Soovitusi kõlarite valikul (2 või 3 ribalised? ise valmistada, osta?)

Tere!

Mure on selline, et praegused kõlarid ei kannata mingit kriitikat ja on tarvis soetada midagi paremat. Hinnaklass võiks olla umbes 400€. Hetkel olen jõudnud järeldusele, et mul on palju valiku võimalusi ja hea oleks kogenumate nõu kuulda.

Kuulamisruumi mõõtmed on 5 x 4 meetrit.
    Kuulatavat muusikat on väga erinevatest žanritest nagu metal, rock, soft-rock, dnb, klubimuusika, akustiline muusika. Parim muusika hingele on midagi akustilise suunas kalduvat (nt Ryan Adams).
    Kasutada olev võim on Fischer RS-913. Selle kohta andmeid ma internetist väga leidnud ei ole, aga võimul on kirjas, et ta on digitaalvõimendi ning ühele kanalile suudab toota 150W. Võim ise on päris raske ja näeb minu silmale usaldusväärne välja.

Olen natuke kuulanud poodides erinevaid kõlareid ja huvitav asi jäi silma B&W CM9 (maksavad üle 2000€) kuulates. Nimelt minu jaoks puudus neil oluline madala bassi osa, kuigi neil on 6,5" madalsageduskõlar. Kuna mul autos on tehase poolt sisse pandud päris korralik võimuga helisüsteem (ilma subwoofrita), siis näiteks autos ma tunnen ja kuulen "Metallica- Nothing else matters" loos trummilööki väga ehtsalt, aga neid kalleid kõlareid kuulates ei olnud trummilööki eriti kuulda (muud sagedused ja helipilt olid muidugi klass omaette). See paneb mind mõtlema, et ilmselt 2-ribalised riiulikõlarid mulle vist ei sobi kuna nemad suure tõenäosusega suudaksid veelgi kehvemalt madalat otsa mängida? Samuti 3-ribalistel peaks olema ilmselt vähemalt 8" madalsageduskõlar?

Nüüd jõuame sinna punkti, et 400€ ei ole just metsik summa, mille eest midagi head saada, aga asi seegi. Põhimõtteliselt on kolm varianti: osta uus, osta kasutatud või valmistada ise. Ise valmistades puudub mul muidugi teadmine filtrite seadistamisest ning kasti arvutamisest. Kasti ehitamiseks oleks võimalused olemas. Minu küsimus on see, et kas ise ehitades on võimalik eelarve piires märgatavalt parem tulemus saada kui uusi või kasutatud kõlareid vaadates?

Vs: Soovitusi kõlarite valikul (2 või 3 ribalised? ise valmistada, osta?)

Esmalt postitatud urmas97 poolt Vaata postitust
    Nüüd jõuame sinna punkti, et 400€ ei ole just metsik summa, mille eest midagi head saada, aga asi seegi. Põhimõtteliselt on kolm varianti: osta uus, osta kasutatud või valmistada ise. Ise valmistades puudub mul muidugi teadmine filtrite seadistamisest ning kasti arvutamisest. Kasti ehitamiseks oleks võimalused olemas. Minu küsimus on see, et kas ise ehitades on võimalik eelarve piires märgatavalt parem tulemus saada kui uusi või kasutatud kõlareid vaadates?
    Tule kuulama neid:

Võid ise ehitada (info siin: http://www.elfafoorum.eu/threads/657...C3%A4ike-tweak), aga väljuhäälid, filtrid, korpused, abimaterijalid, viimistlus maksab >500eur.

Comment

Mul hetkel müügis 300€ Magnat Quantum 605. Huvi korral PS

Comment

Kõlarid olemas.

Comment

Working...
        X