Teade

Collapse
No announcement yet.

Kas keegi omab Stax-se?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas keegi omab Stax-se?

Foorumites on sellised väited, et driverid on ühesugused. Arvata siiski võib, et nad eksivad selles küsimuses.
    Kuskil nädal tagasi olid nad mul täitsa käe ulatuses. Ainuke probleem oli, et ei olnud võimalust neid kuulata.
    Kui oleks saanud kuulata ja nad oleksid olnud nii head nagu räägitakse, siis oleksin kindlasti ära ostnud.
    Osta oleks võinud ka ilma kuulamiseta. Mittemeeldimise korral on sellistest asjadest ainult Eestis ülimalt raske lahti
    saada. Tahaks siiski kindla peale minna

Comment

Mis on Näärivana juhtpõdra nimi? Äh, vahet pole ka... Igatahes, see tibi - Sneguurotška - kes Vanaga nääriõhtul koos sisse vajus, hommikul lahkudes unustas oma kõrvaklapid minu juurde. Vaatasin: midagi SR-507 on peale kirjutatud... Võtsin vastutavale hoiule, kuni ta uuesti külla satub
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Huvilistele veidi teemasse. Leht on jaanuar 2016.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

OT: kas HiFiMaailma kuskil Eestis ka osta saab?

Comment

Kes keelt valdab paarirealisest eesti keelsest kokkuvõttest oleks abi.

Comment

See on nii ümar jutt, et paari sõnaga ei saa midagi selgelt kirjutada. Kokkuvõte on umbes nii, et kes head asja tahab saada, see peab rahakoti raud lahti tegema ja kohalik toodang on natuke odavam kui Jaapani oma ja ka mitte nii heli pulkadeks lahti võttev.

Comment

HiFimaailma artikli kirjutaja defineerib end kui "muusika kuulaja", mitte kui "audiofiil". Rõhutab, et tema kuulab muusikat ja tervikuna, mitte seda kuidas mingi tehnika seda lahti võtab või kokku paneb. Aga eks see ole veidi tõlgendamise küsimus.

Veel üks sõltumatu impressioon.
                Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                See on nii ümar jutt, et paari sõnaga ei saa midagi selgelt kirjutada. Kokkuvõte on umbes nii, et kes head asja tahab saada, see peab rahakoti raud lahti tegema ja kohalik toodang on natuke odavam kui Jaapani oma ja ka mitte nii heli pulkadeks lahti võttev.

Comment

Jah see on tõsi, et suhtumine muusikasse on melomaanidel ja audiofiilidel vägagi erinev. Kui ennast iseloomustada, siis ma
                  kasutaksin sellist mõistet nagu "melofiil". Melofiil sisaldab 50% melomaani ja 50% audiofiili. Naljatades võiks öelda, et "melofiil" on
                  nagu Rakvere kodune hakkliha (50% sealiha ja 50% loomaliha).
                  Ise olen nüüd Staxse kasutanud pidevalt umbes pool aastat. Selle ajaga olen jõudnud järeldusele, et Stax-id ei ole universaalsed.
                  Muusika liike, mida nendega kuulata ei ole eriti palju. Jazz on see muusika liik, mille kuulamiseks Stax-id sobivad ideaalselt. Rock-i
                  kuulajad võivad üldiselt Staxid unustada. Kogu see eespool olev jutt käis Lambda tüüpi Staxside kohta. Tippmudelid 007 ja 009
                  aga on palju universiaalsemad ja sobivad juba enamuse muusika liikide kuulamiseks. Sama põhimõte peaks käima ka Staxsi võimude
                  kohta. Võimud, mis Lambda kuularitega suurepäraselt sobivad, võivad aga 007 ja 009 mitte nii hästi kõlada.
                  Antud artiklis kasutas ta testis tippmudelit 009, aga tulemused püüdis nagu üldistada kõikidele Staxi kuularitele. Võib olla ma ei saanud
                  kõigest täpselt aru, kuid mulle jäi selline mulje. Eriku võim on ikka rohkem häälestatud Lambda tüüpi kuularitele. Või ma eksin?

Comment

Ja mina, olles seega ka ilmselt ise 50/50 "sika-nauta" vaidlen siinkohal vastu. Staxid on ühed universaalsemad kuularid, mis sobivad üsna igasuguse muusika kuulamiseks. Ise küsimus on, et Stax-kuularitega toimetades on kuulatava materjali kvaliteedile ka nõuded maksimaalsed, sest soust ja saast helirežisööri tehtud töös ei maskeeru nendega. Hästi tehtud rockisalvestis mängib väga nauditavalt, ei ole üldse küsimustki.
                    Küll aga toetan mõningaid üldistusi helikandjate asjus. LP-plaate Stax-kuularitega võib olla tõeliselt õudne kuulata. Kõik need halva pressi kahinad, viletsa miksimise vead, mehaanilised kraapsud ja krõpsud - kõik kuuleb ära ja see pigem ei ole meeldiv.
                    Digitaalsete kandjatega on veidi lihtsam, aga ka siinkohal tuleb vastu stuudiotöö või live-salvestuse kvaliteet. Rääkimata veel vahepealse väga olulise lüli - DACi - tasemest.
                    Nii et Stax pigem ei sobi neile, kes tahavad kuulata kehva salvestist. Žanrite osas mina mingeid piiravaid eripärasid ei ole tabanud. Ehk tasub üle vaadata salvestiste kvaliteet ja vahepealse lüli tase, et need ka ikka harmoneeruks Staxi tasemega?
                    Nebucchadnezzar võimendi ei ole optimeeritud mingi konkreetse Staxi mudeliga ega seeriaga, toimetab kõigiga.

Comment

Helikandjate suhtes olen samal meelel, et nende kvaliteet mängib vägagi suurt rolli. Kui algmaterjalil on vead küljes, siis Staxidega tulevad need kõige paremini esile.
                      Mis puutub Staxside universaalsusesse, siis jään ikkagi oma arvamuse juurde. Ma ei ütle, et nendega ei saaks kuulata kõiki muusika liike. Lihtsalt on kuulareid,
                      mis teevad seda Staxidest tunduvalt huvitavamalt ja paremini. See on mu isiklik arvamus ja tunnetus. Näiteks mulle ei ole vastuvõetav viis, kuidas Staxid esitavad
                      rocki. Samal ajal aga ei näe Staxidele alternatiivi jazzi esitamisel ja eriti suurepäraselt kõlab naisvokaal. See on hea algmaterjali juures lausa vapustav. Kõik see
                      on vägagi individuaalne.

Comment

Kahtlemata on personaalne eelistus ja harjumus oluline tegur, aga sinu kirjelduse järgi ma ei välistaks ka teist varianti. Kui klapp ja võim on väga läbipaistvad, siis võib olla, et sa hakkad raskema spektriga muusika juures kuulma asju, mis sind häirivad hoopis dac-i juures, samas kui teised klapid seda maskivad.
                        viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2016, 06:16. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täiega tsiteerima
                        Toidan trolle!

Comment

Esmalt postitatud CCR poolt Vaata postitust
                          Mis puutub Staxside universaalsusesse, siis jään ikkagi oma arvamuse juurde. Ma ei ütle, et nendega ei saaks kuulata kõiki muusika liike. Lihtsalt on kuulareid,
                          mis teevad seda Staxidest tunduvalt huvitavamalt ja paremini. See on mu isiklik arvamus ja tunnetus. Näiteks mulle ei ole vastuvõetav viis, kuidas Staxid esitavad
                          rocki.
                          Tuttav nähtus mullegi, kuigi mitte Staxide või üldse kõrvaklappidega vaid kõlaritega. Lihtsalt on olemas muusikat, eriti just rocki, mis kõlab paremini kui teda ei ole algosadeks lahti võetud hea resolutsiooni, suure dünaamika ja täpse ruumipildiga süsteemis.

Comment

Seegi viitab jälle sellele, et algmaterjal on kahjuks mitte kõige parem. Mul on Staxid igapäevases kasutuses ning hoolimata sellest, et mul on mudel aastast 1975 on ikkagi lugu selline, et kehv stuudiotöö ei jää saladuseks. Ma olen Staxidega kuulanud üsnagi igasugust muusikat, koorimuusikast dnb-ni ja ambiendist dubstepini, kõik on hea salvestise korral meeldivad olnud. Võib-olla soovitaksi rocki puhul Stax SR-5 mudelit, sest tal on ilmselt suurema mahtuvusega kaabel ja pisut paksemad membraanid, saab soojema heli, samas on olemas enamus Staxi iseloomulikest omadustest. Ka head-fi-s oli Staxi teemas kuskil mainitud, et Lambda tüüpi muudelid ei anna helikandjale mitte mingisugust armu kvaliteedi suhtes ning kehvemate salvestiste jaoks olid soovituslikud kas SR-007 või SR-009, need siis ümmargused nagu SR-5.

Comment

Sissejuhatuseks üks lühike ja sissejuhatuseks piisav STAXi maailmast arusaamiseks
                              foorum siin .

Pikemate STAXi foorumite läbilugemine võtab muidugi kaua aega aga kui huvi jätkub siis muidugi lugege...

Tehke elu lihtsamaks kasutades sealse otsimootori võimalusi.
                              Peaaegu garanteerin info sõltumatuse ja pädevuse, kui jälgite seal tähtsamaid ja kogenumaid foorumikirjutajaid.

Üldiselt vastatakse kõikidele küsimustele koheselt ja põhjalikult, kui olete konkreetse teemalehe eelnevalt läbi 'sõitnud' ning ei küsi täiesti naljakaid ja triviaalseid küsimusi - mis kõrvaklapid, võimendid jne jne on parimad ja odavaimad?... Kõik teie standardsed küsimused on juba ilmselt kellegi poolt küsitud ja läbiarutatud... samuti kõikvõimalikud teemasisesed tavaseisukohad on ilmselt nii või teisiti läbinäritud teiste poolt ja läbi-söödud -elatud, nii et huvi tuleb üles näidata ja soovitatavalt uut panust ka omaltpoolt anda.
                              viimati muutis kasutaja OSX; 31 m 2016, 23:52. Põhjus: typod...

Comment

Tuleb ikka omadele pöialt hoida ja kiita ka (teate küll...)
                                  I waited for this for 4 years. Heartfelt thanks to Stax mafias.     Congratulations! I may have understood it wrong. Did it take you 4 years to build it? I was planning to build an amplifier and get a 009 in the long run but that day may have to come sooner than planned (the way things...

To elaborate a bit, I would say the only time that voicing an amp makes sense is for an active speaker, where the amp and speaker are designed as a unit so the amplifier(s) can compensate for any shortcomings of the drivers, contouring frequency response and doing active crossovers..  There have...

Veel:
                                HiFimaailma artikli kirjutaja on Soome kõige tuntum HiFi "grand old man", ilma kelleta ükski Soome asjasthuvitatud inimene ei kujuta üldse ette, kuidas näiteks saaks eksisteerida Soome tipptasemelt tugev kõlaritootmine jms

Comment

Working...
                                X