Teade

Collapse
No announcement yet.

Audes 012 test

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendiks on mul Technics SA-AX730, heli on tal väga hea, testi ajal kasutasin mitmeid lugusid alustades rap stiilist, lõpetades trace muusikaga. CD Dekk on samuti Technicsilt SL-PG5( Uus mudel) kvaliteetse heliga jne, dekkide ühenduseks kasutan spetsiaalseid audio (alumiiniumist otstega ja ülekullatud) RCA-sid.
    Tuba kus testi tegin on pindalalt 12 ruutu.

Võimendis ei saa viga olla, sest sõbral mul sama võim, ka kõlarid on Audese omad, kuid mudel on vanem ja bassikas on tavaline, mitte kärg. Olen sõbrapool ka testi teinud ja saime võimu vol päris maksimumini keeratud. Moonutused algasid alles siis kui helitugevus peaaegu maksimumis oli. Polnud kuulda mitte mingit kolksumist, vaid lihtsalt kerge plärin.

Kaldun hetkel ise arvama, et Audese 012 mudeli kärg on väikese võimsustaluvusega
    Kirjutasin veel kirja ka Audesesse ja seal vastati mulle, et võimendi nende kõlarite jaoks peab olema umbes 25W kanali kohta.

Comment

Aga kas seda ei ole tähele pannud,et milliste sageduste juures neid kolkse rohkem kuulda on..?

Comment

Ikka madalatel sagedustel, täpset sagedust öelda kahjuks ei oska
        Põhiliselt kõige paremini on moonutust ( kolkse) kuulda siis kui võimul kõrged maha keerata ja madalad maksimum asendisse jätta.

Comment

Proovisin nüüd sagedusi. Kasutasin Tone Generator prog. Lasin sisse 30hz 40hz 60hz, kõlar liikus ikka väga palju, isegi 2 meetri kauguselt oli õhku tunda mis bassi torust välja tuleb.
          Kuid nüüd kolkse polnud!

Panin jällegi muusika CD mängima ja keerasin helitugevuse valjuks, kõlar kolksus jällegi.
          Ei oskagi enam ise midagi öelda, sest mulle endale tundub see asi ikka väga imelik juba

Comment

Ma arvan et su võim on liiga lahja nendele kõlaritele. Mul endal on võimuks Technics SU-V300M2 ja sellega oli selline pull kui panin järgi S-90 siis hakkas moonutama juba poole peal aga nüüd on järgi Indreku tehtud kõlarid millel on bassikaks Audes 40W65-8 ja kannatab keerata nati üle poole ja siis hakkab moonutama. Kõlarite võimsuse vahe on päris suur aga põhja ei anna kummakagi panna. Mu võim lihtsalt hakkabki sealt maalt moonutama. Kui võimas see võim sul üldse on? Milline see kolks üldse on? On see selline metalne või selline papi plärin. Mul oli ka korra oma kõlaritega selline asi et olin pannud mängima päris kõvasti aga nii et veel ei moonutanud (ma ikka nii ei piina oma kõlareid ;D) ja ühes loos oli selline hästi madal bassiheli kuid samas ei olnud ka jõhker müdin ei oskagi kirjeldada seda. Siis juhtuski nii et koonus käis sellise plaginaga et ehmatas ära (käik läks liiga pikaks). Mõtlesin et nüüd on bassikad pees aga õnneks ei juhtunud midagi. Volume ei olnud üldsegi liialt kõvasti kuna kõik lood mängisid väga puhtalt ja moonutusvabalt. Kui võtta võrdluseks 40W65 ja 75W87 siis nende võimsuse vahe on ka päris suur aga sama looga plärises ka 75W87 sama kõvasti. Äkki sul ka selline viga et käik läheb liiga pikaks ja hakkab koonust peksma. Muide kui kõva sul helitugevus on kui kolksuma hakkab. Aitab nüüd küll segasest jutust ehk saite midagi aru ka :

Comment

Lahjaks ei jää see võim kohe kindlasti, võimsust tal kanalikohta 80w ja ütleks omaltpoolt veel niipalju, et see võimendi on liiga võimas. Olen kohanud väheseid võime mis selle hinnaklassis nii kõvat häält teeksid. Muide veel kvaliteet on ka väga hea, seda võin öelda sellepärast, et kui keerata võimu vol päris põhja siis pole tal mitte mingisuguseid moonutusi kuulda ( ennem ütleb kõlar üles).

Helitugevus on kusagil seal veerandi ja poole vahepeal, kui kolksumine algas.

Plärin on metalne.

Tahaks veel mainida, et seda testi ei teinud ma mitte sellepärast, et oma kõlareid piinata vaid sellepärast, et saada teada, kui palju kõlarid madalaid anda suudavad.
              Pettumuseks oli see kolksumine

Comment

Niipalju veel selle moonutamise kohta. Enda võimuga olen proovinud mitmeid kõlareid. Moonutama hakkab võim kõigiga kuskil poole ja kolmveerandi vahel. Asi võimus kinni mitte kõlarites

Comment

Asi pole mul hetkel võimus, sest ma olen Estoniatega ka proovinud ja pole mitte mingisuguseid kolkse kuulda. Estoniatega oli lihtsalt selline asi, et kui vol oli juba võimul üle poole, siis hakkas kõlar lihtsalt plärisema, võimendi kusjuures ei moonutanud.

Comment

Selge selge. Aga võibolla audese kõlar lahjem siis. Huvitav on see et sul vol. oli veerandi ja poole vahel ja juba seal kolksub. Oleks põhjas olnud siis veel saaks aru. Ei oska enam midagi öelda. Äkki saad mõnele targemale näidata neid kõlareid ja oskab tema midagi tarka kosta.

Comment

Estonia võimsus oli 25W kõlar. Audes 012 võimsus peaks olema kindlasti rohkem.
                      Kui ausalt öelda siis endale meeldis isegi Estonia hääl rohkem.(kuidagi mahedam oli)

Comment

Küsi audesest mis nemad arvavad. Nemad ikka oskavad midagi tarka kosta.......arvan ;D

Comment

Olen helistanud juba. Nemad väitsid lihtsalt , et võimendi on liiga võimas nende kõlarite jaoks.

Siiski mind huvitab see, et miks siis kolkse kuulda polnud kui tegin Tone Generatoriga testi ???

Comment

Mnja huvitav oleks isegi teada. Minu kõlarid hakkavad liiga kõvasti mängides lihtsalt jubetat heli tegema aga midagi ei kolise ega plärise küll seal...kui muidugi üli suurt võimsust sisse ei lase ;D. Kahjuks ei oska sind aidata ???

Comment

järelikult olid halvasti miksitud plaadid, kus mingid inframüra peal on. ega sa jumala eest mingite ise kirjutatud plaatidega ei testinud?

Comment

Kasutasin originaalplaate!

Comment

Working...
                                X