Teade

Collapse
No announcement yet.

Plaadikogu digitaliseerimine (algaja küsib)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Plaadikogu digitaliseerimine (algaja küsib)

Loomulikult, igaühele oma.

Aga mida kasulikku peaks siit lugema need kes ei ole rahul aga tahavad ikka ka rahul olla? Härrad MLinnas ja ellamp võiksid midagi asjalikumat teistega jagada.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Vinüüli digiteerimine pole nii lihtne kui esiotsa paistab, mina olen hädas olnud USB groundloobiga, mis tekitab igasugu mürasid. VLC on hea universaalmängija, tõsisemaks kuulamiseks sobib paremini MPD koos Cantata juhtliidesega. Nagu ma lugesin ja aru sain, oli testkuulamise ajaks soov sisse lülitada VLC ekvalaiser - koheselt ära unustada! Testkuulamisi ja võrdlusi tuleb teha võimalikult puhta signaaliteega.

Comment

USB korral võib aidata ka see et toide lahutatakse arvutist, see annab võimaluse kasutada kas akusid või nn lineaartoidet.
        Kui aga groundloop ikkagi häirib siis saab teha galvaanilise lahutamise seadme ja arvuti vahele, sel juhul on eraldi toide juba nagunii vältimatu eeldus.
        Konfutsius

Comment

Mina olen aastate jooksul nii mõnedki LP-d ja teised analoogsalvestused salvestanud välise USB helikaardiga, ei ole märganud (häirivat) groundloopi, mul on eraldi toide helikaardile.
          Kuna minu tehtud digitaliseerimised on läinud CD-le, siis olen kettale lasknud 16/44,1. Enne CD-le kirjutamist olen kerge töötluse/restaureerimise teinud, müra ja krõpsusid vähemaks.
          Töötlust tuleb väga ettevaatlikult teha, et ei läheks helipildi kallale, tuleb tunnistada, et uuemad programmid-algoritmid on väga headeks läinud.
          Plaadid on läinud audifiilidele, siiani ei ole keegi nurisenud.
          Üks huvitav tähelepanek, kui kuulata WAV-na kõvakettalt- ja kuulata täpselt sama asja CD-le kirjutatult, siis CD-lt kuulates on heli vähem terav ja puhtam (saund on natuke parem),
          kuulamiseks on sama helikaart ja programm.

Comment

Esmalt postitatud Steel poolt Vaata postitust
            Üks huvitav tähelepanek, kui kuulata WAV-na kõvakettalt- ja kuulata täpselt sama asja CD-le kirjutatult, siis CD-lt kuulates on heli vähem terav ja puhtam (saund on natuke parem),
            kuulamiseks on sama helikaart ja programm.
            Mingi pseudoefekt sul, kui kasutad mõlema kuulamiseks sama DACi. Pimetestis sa kindlasti ei arva ära, kumb mängib.
            Kui plaati kuulad eraldi plaadimängijas, siis on signaalitöötlus erinev ning loomulikult ka heli teistsugune.
            Mõlemas andmekandjas (WAV ja CD) on täpselt sama PCM jada.

Comment

Esmalt postitatud raxz poolt Vaata postitust
              Mõlemas andmekandjas (WAV ja CD) on täpselt sama PCM jada.
              Päris sama ikka ei ole, optiline lugemine tekitab alati mingeid pisivigu mille veaparandus ära lapib.
              Konfutsius

Comment

Working...
              X