Tekkis väike mõtisklus, et kui netis on saadaval FLAC või AAC failidena muusika siis kuidas aru saada, et see ei ole tehtud mingist 320kbit 44kHz mp3 failist. Maht, tõsi, tõsi, kuid kas ikkagi maht ei või ära petta ja eksitusse viia? Kuidas tegelikult suhtuda cd pealt maha ripitud FLAC formaati kuna olen kuulnud et ei ole ju cd peal ka teab mis kuld. Me ju kõik tahame saada täiuslikku helidemaailma enda kaaslaseks kuid kuidas ära tunda, et see testi ei ole mitte millestki tehtud "miski" ?
Teade
Collapse
No announcement yet.
Mille alusel aru saada, et lossless fail pole tehtud mp3-st?
Collapse
X
-
Vs: Mille alusel aru saada, et lossless fail pole tehtud mp3-st?
Pakid lahti ja kontrollid accurateripi baasi vastu? http://www.accuraterip.com/
Tõsi, kui rip on ebakvaliteetne, siis saad ka vea.Toidan trolle!
-
Mina olen kontrollinud Audacity spektrianalüsaatoriga.
Näiteks: D-Alternative - Awakening
Kuidagi väga järsku vajub ära, kuigi sain ta flac-idena kätte. Kahjuks aga pole seda füüsilise CD-na saada, bänd isegi vist on laiali läinud. Tegelikult on kuulda kaa, et kõrgemas sagedusribas midagi kahtlast toimub.
Nüüd: Wallavanem - Kantrikuningas
Vajub kaa ära, kuid sujuvalt, tegemist on kassetilt võetud salvestusega.
Lõpuks: SaReGaMa - Totem
Siin on pilt juba päris teistsugune. SaReGaMa müüb flac-e oma kodulehel ning ta paistab vahest täiesti teadlik olevat http://saregama3.blogspot.co.il/
Võib-olla on spektri koostamisel mul mõned seaded ehk valed, kuid mingi orjentiiri vast saab.viimati muutis kasutaja Vinyylimees; 20 m 2013, 18:53.
Comment
-
Nii, nii tundub et programme millega kontrollida et kas see või too lugu on nüüd tõesti hea on olemas aga hulgi läbi vaatamise proget miskit kuna mu pea vist 20 000 muusikapala on 95% ulatuses FAC või siis AAC ja see väike pisku vaid mp3 .
Comment
-
Enda cd puhul on asi kuidas on aga kui ma sikutan phil collins täieliku albumi alla siis tahaks teada et mis need tegelikult on . ja kui tahtmist on siis võin ka ju alati uurida et mis kvaliteediga on minu cd plaadid enne kui rippima hakkan .
Comment
-
On ikka suur kollektsioon. Torrentiga on ilmselt nii, et seal sõltub suuresti torrenti looja teadlikusest. Minu flaci-d pärinevad Jamendost, Magnatunest, artistide endi kodulehelt, CD-de rippimisest, Bandcampist ja archive.org-ist. Kohti palju aga kollektsioon pole ikka nii suur Aga muidu, kui palju on kasu sellise asja määramisel spektraalanalüüsist?
Comment
-
Minu üks väga hea kvaliteediga lugu siis selline http://headpildid.blogspot.com/2013/...-vaga-hea.html .
Comment
-
Jah minu apsakas et lugu on jäänud tähistamata, kuid lugu siis ise see Elbow - One Day Like This. Korralik sünfooniaorkester taga. Räägi kuidas sina endal selle Size saad 65536 peale? Minul on ta vaid 16384. Või mida see täpsemalt tähendab ?
Comment
-
Tule taevas appi ! (A.A.)
Issand Sa loed ja ei mürista !
Kas tänapäeval on inimeste kõrvad siis nii tuimaks lihvitud, et ilma silmadeta ja mõõtmisteta enam aru ei saa, milline peab "kvaliteetne" muusika olema.
Ja kui ongi vahepeal mingis muus formaadis käinud ja kõrv seda ei taju, mis sellest ! Läheb samasse huumorinurka audiofiilsete kaablitega.
Veidi offtopic meenutus lapsepõlvest.
Ema ei söönud lambaliha, lausa jälestas. Ja ükskord tegi isa süüa. Midagi lambalihast. Tulemus oli väga hea. Kõik sõid, kaasa arvatud ema. Ja kui tund aega pärast sööki selgus, et tegu oli lambalihaga, tuli emal kõik see eespoolt otsast välja.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust--- kui ongi vahepeal mingis muus formaadis käinud ja kõrv seda ei taju, mis sellest ! Läheb samasse huumorinurka audiofiilsete kaablitega.
Kui inimene tunneb end ebakindlalt, järelikult miski teda häirib kuid mistahes põhjusel ei oska ta endale SELGELT välja tuua ebakindluse põhjust. Seepärast on spektri vaatamine üks abinõu tuvastamaks probleemi.
Nende ärakuulmiste juurde tuleb märkida, et süsteem peab olema ka niisugune et üldse suudab erisusi esitada. Pole võimalik võtta tõsiselt inimest kes peaasjalikult kuulab kõike läbi S-30 kõlarite. Mitte et inimene süüdi oleks...viimati muutis kasutaja OSX; 23 m 2013, 11:57.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
Ilma kontrollimata on ju õigustatud usk, et nii see originaal kõlabki. Lisaks võimalikele pakkimisartefaktidele ja kitsamale sagedusvahemikule tuleb ette ka seda, et originaalist on mõne helieditori tööriistaga "üle käidud". Räigema pakkimise ja failivägistamise tuvastamiseks piisab S-30st küllaga. Kõrvaklapid on veel eriti hea instrument jamade avastamiseks. Aga eks piraatlusega ongi nii, et you get what you pay for. Saab nii head, kui halba.
Comment
-
Öelge siis mulle, kus on Jumal, kes ütleb kuidas mingi lugu peab õigesti kõlama.
Niipalju, kui mina olen aru saan, teavad seda vaid produtsendid ja eeldatav kasumi suurus
to:ihvike. Nõus. Kui kõrv kuuleb, et midagi jama on, siis tuleb ka selle jamaga tegeleda. Kui aga kõrv ei kuule, et jama, siis ei ole mõtet kõiksugu teadust teha, et tõestada, et ikka on jama.
to: osx Sa võid ju kasutada ülihead tehnikat, aga sellega saad sekkuda vaid lõpptulemusse. Sa ei hakka ju helistama fonogrammi tootjafirmasse, et lükka mińgit heeblit kuskile poole
Ja kes garanteerib, et juba originaalsavestis pole kadudega tihendusest läbi käinud ? Me ei tea seda.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitustSa ei hakka ju helistama fonogrammi tootjafirmasse, et lükka mińgit heeblit kuskile poole
Ja kes garanteerib, et juba originaalsavestis pole kadudega tihendusest läbi käinud ? Me ei tea seda.
Miskil arusaamatul põhjusel (vähemalt ma mõista miks) on muusika kvaliteedi hindamine muuskutele ja muusikatootjatele valdavas enamuses järjest vähem oluline. Ja see on muide päris õudne millist paska vahel välja ujub...
Vahel on mõistlik vaadata kaugemale kui leppida tasemega et "kõrv ei kuule". Võibolla ei saagi kõrv midagi kuulda kui seda ei esitata, kuid salvestises "see" on olemas.
Me tõesti ei tea millisest riidepuust või okastraadist meieni jõudnud muusika läbi käinud on. Ometi ei näe ma mingitki õigustust lisada sinna ahelasse omalt poolt veel totrusi juurde. S-30 võib tõesti räigemate vigade tuvastamiseks kõlvata (kuigi ta on ise räige viga ), kuid paremate palade kuulamiseks ta ju ikka ei kõlba...
Täna on maailm siiski nii lahti (veel) et tõsisema huvi korral on võimalik ka tuvastada fonogrammi tootja eelistused kvaliteedi osas, mõnedel juhtudel on nad ka julgelt teatamas millise tehnikaga ja töövõtetega nad töötavad.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
Comment