Teade

Collapse
No announcement yet.

Mille alusel aru saada, et lossless fail pole tehtud mp3-st?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mille alusel aru saada, et lossless fail pole tehtud mp3-st?

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
    Miskil arusaamatul põhjusel (vähemalt ma mõista miks) on muusika kvaliteedi hindamine muuskutele ja muusikatootjatele valdavas enamuses järjest vähem oluline. Ja see on muide päris õudne millist paska vahel välja ujub...
    Ei usu, et muusikutele. Tema üldiselt teab mida teeb ja tahab. Aga äkki nii peabki. Muu on meie subjektiivne arvamus, et pask.
    Veel.
    Teevad minu lapsed paberile mingi plätserdise. Jube plätserdis , kõik ütlevad. Aga teeb keegi maailmakuulus ennast kunstnikuks nimetav inimene täpselt samasuguse plätserdise ja seda nimetatakse kunstiks !!! .
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Õnneks siiski on mõned tootjad kes ei arva et nii peab ja tohib. Mõni on seetõttu isegi suurest bisnisest loobunud ja teevad vaikselt oma stuudios võibolla vähem tasustatud tööd kui see-eest on nad ise rahul ja õnneks ka kliendid.

Kunst on nagu ta on. Kui keegi võtab ja pildistab selle plätserdise mingis üüberHD pildiresos ning hakkab seda reprodutseerima, siis ilmselt võime arvata et meil ON VÕIMALUS näha kuidas täpselt on plätserdatud.
      Kui keegi võtab aga kätte ja pildistab seda mingi 0,1mp kaameraga 15m pealt mis pealegi värvib pildi üldise tonaalsuse roosakaks või sinakaks, siis meil vist EI OLE VÕIMALUST näha kuidas täpselt on plätserdatud...
      Probleem on siin näite juures see et me peaksime olema hinnangu andmiseks näinud originaali. See pole aga alati võimalik, seega peaksime juhul kui tahame ikka näha kuidas täpselt plätserdati, süüvima kasutatud tehnikasse ja võtetesse, peame teadma et see kaamera siin värvib roosaks, see aga rohekaks ning see (S-30) teeb hoopis mustvalgeks jms...
      Helitehnikas on ju sama asi - me uurime kuidas tehnika on koostatud ja ehitatud, uurime kuidas seadmed käituvad ning päeva lõpuks ehk saame teha mingi järelduse. Aktiivsemad käivad ka kontsertidel. Et "näha originaalset plätserdist", kuigi see ei pruugi olla sama plätserdis mis kodus "vaadates". Vähemalt on see siis samalaadne, mis siiski võimaldab natukene suunda näidata.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

. Kui keegi võtab ja pildistab selle plätserdise mingis üüberHD pildiresos ning hakkab seda reprodutseerima, siis ilmselt võime arvata et meil ON VÕIMALUS näha kuidas täpselt on plätserdatud.
        Jahume edasi. Siis leidub kindlasti KEEGI, kes hakkab selle pildi histogramme uurima ja avastab, et ega ikka nii pole õige, et silm küll ei seleta, aga spekter on roosa poole kaldu ja vist on ka katkiseid piksleid, kuigi silm ei seleta.
        Samuti leidub ka neid, kes arvavad, et tuleks pildistada hoopis filmile (analoogsalvestis), sest sellel tekkivad moonutused ja tonaalsus on loomulikum.
        Ehk see on teema, kus õiget vastust ei olegi.

Muide, kleebi oma S30netele riie ette, kirjuta peale "Audes" ja usu - ka heli muutub. Psuhholoogiline efekt- me teame, et S30 peab saast olema . Ei aita ka see, et oled sisu ära vahetanud ja ümberhäälestanud. Jälle tõestus, et silm ja oletused määravad helikvaliteedi.

Lisa: Tahan öelda seda, et ärge uskuge nn "arvamusliidreid". Uskuge iseennast. Kui meeldib, siis kuulake, olge õnnelikud. Kui saate võrrelda ja selgub, et midagi on teisiti ja on mõtet muuta, siis tuleb ka selle poole püüelda.
        viimati muutis kasutaja martinj; 23 m 2013, 16:01.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Probleem on siin näite juures see et me peaksime olema hinnangu andmiseks näinud originaali.
          Tulles tagasi algse teema juurde, siis tegelikult nii ongi. Ainuke kindel viis sedalaadi solkimist tuvastada on võrrelda olemasolevat faili originaalfailiga, kasutades kuulmisaistingu asemel pädevat algoritmi. Selleks peab siis originaal olemas olema, mis solgituvastamisvajaduse nullib.

Kui 100-protsendiline usaldatavus pole tähtis, siis leiab veebist analüüsitarkvara. Esimene, millele komistasin, on veidi vanavõitu vabavara, mida ise pole proovinud: auCDtect Task Manager, mis kasutab minu arusaamist mööda seda algoritmi: Tau Analyzer.

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
            Muide, kleebi oma S30netele riie ette, kirjuta peale "Audes" ja usu - ka heli muutub. Psuhholoogiline efekt- me teame, et S30 peab saast olema . Ei aita ka see, et oled sisu ära vahetanud ja ümberhäälestanud. Jälle tõestus, et silm ja oletused määravad helikvaliteedi.
            Ma ei tea mida keegi on selle näite juures tõestanud aga et sa seda jutuks võtsid... Ma olin ajal mil ilmus tootmisse S-30A koolipoiss ja ostsin need omale niipea kui võimalik oli. Ja huvitav, ma kleepisin sinna peale Akai sildid aga shittagi paremaks ei läinud... Oleks Audese küll kleepinud aga mul oli ajamasin rikkis.
            Selles aga et "ei aita ka see et oled sisu ära vahetanud ja ümberhäälestanud" sa eksid päris kõvasti. Aitas küll. Sisse läksid 6,5" mingid 25W vene kummikad, Vega tehase toode ja kõrgeteks õnnestus saada 10GI kiled - vägagi teine asi oli.
            Probleem oli sellega et mul polnud pärast seda enam plastikust esipaneeli - kuhu "Akai" kleepida...

Jälle tõestus et - ...edasi jahuge ise. Kui mahti saate, minge kontserdile või kuulake kodus kontrollvaljuhääldit...
            Konfutsius

Comment

Miks ma need pildid tegin? Näidisteks lihtsalt, muud ei midagi, teemaalgataja palus ju abi võimaluste leidmisel ning spektri analüüs on üks neist.

Rait112, linuxi audacity uusim versioon võimaldab suurust nii suureks seada.

Kuulmise abil saab tõesti tuvastada, kas midagi on nihu või mitte, mul on kõlariteks need palju laidetud Estonia 35AS-021, aga pigem ongi just asi selles, et kui midagi on nihu, siis ju uurid, mis jama on. Aeg-ajalt on minuarust mõistlik isegi kontrollida, kui erilist vahet ei kuule, sest olen trehvanud ka sellise juhtumi peale, kus mitmes eri kohas creative commons litsentsi all olev sama artisti muusika on flac formaaris, kuid neid võrreldes pole algmaterjal selgelt sama olnud. Jällegi on artisti soovituslikust allalaadimiskohast(archive.org) saada korralikud flac-id

Comment

Esmalt postitatud Vinyylimees poolt Vaata postitust
                Miks ma need pildid tegin? Näidisteks lihtsalt, muud ei midagi, teemaalgataja palus ju abi võimaluste leidmisel ning spektri analüüs on üks neist.
                Aga ega sa ju midagi valesti ei teinud, soovitus oli igati asjakohane. Ma just lõpetasin DSD teemalise kahetunnise loengu kuulamise, kus muuhulgas sarnane küsimus ka üles kerkis, tõsi, seoses vajadusega sisutootjatel tuvastada tootmisele pakutava materjali tegelik päritolu. Ühene lahendus oli just kasutada FFT analüüsi, kuigi ka seda saab oskusliku tehniku poolt ära petta. Materjali päritolu saab olema üsna tähtis, kui DSD download teenused hakkavad oma sisu reklaamima kui algupäraselt kõrgekvaliteedilist, aga tõsisema testimise tulemusena võib ilmneda et tegelikult on algmaterjal lihtlabane redbook. Näiteks Cookie Mareno tõi välja juhuse kus tema plaadifirmale pakuti levitamiseks materjal SACD peal kuid Cookie keeldus, nõudes originaalset masterlinti. Hilisem uuring näitas et SACD oli tegelikult konverditud redbook PCM... tavaline CD siis maakeeli.
                Konfutsius

Comment

Mingeid seadeid on, mida audacitys näppida saab spektri tegemisel, kuid nende tähendust ma ei tea. Ma arvan, et mina olen oma oskustele/teadmistele kohase vastuse andnud.

Comment

Jah, vastus on olemas . Ja teistele eelkõnelejatele, et ega siis helispektri analüüsimine ei pea olema mingi teab mis audiofiilsus, see ikka selleks, kui kuuled kõrvaga, et lugu on teistest ikka üle mitmekordse prahi siis teada saada mis ta on .

Comment

millisel pildil on siis kvaliteetsem heli...
                      hiljem panen ritta
                      "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

See neljas pilt on ikka väga huvitav, seal toimub mingi ultraheli genereerimine vist. Kas need spektrid on sul kõik samade seadetega tehtud? Tundub, et vaadeldaval spekteril on tegemist kõnega? Kuna kõiki asjaolusid ei tea, siis ise oeataks, et kolmas, kuigi seal on mingit müra kõrgemas sagedusalas.

Comment

Täpselt minu mõte, et kolmas kuna kõrgemad toonid on ühtlasemalt esindatud . Müradega on nagu lood on .

Comment

kitarr
                            "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

Mürarikas spekter peaks pärinema siis ehk võimendist otse?

Comment

Mina paneks kahanevas järjekorras 1, 2, 4, 3, aga 1 ja 2 võib ka teistpidi olla vahe on vist väike.

Comment

Working...
                                X