Teade

Collapse
No announcement yet.

Mille alusel aru saada, et lossless fail pole tehtud mp3-st?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mille alusel aru saada, et lossless fail pole tehtud mp3-st?

martinj, lae mõni wav fail üles, millest 320 kbit/s joint stereo mp3 tehes taoline õnnetu asi saab. Ma võin ise selle mp3 valmis teha. Tõsiselt, see oleks äärmiselt huvitav info. N-ö killer sample'd on algoritmide koostajatele kallis kraam.

Comment

Ma panen maki sooja. Faili tõenäoliselt niipea ei saa.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Failid laevad ülesse.
        Niikauaks aga pilt Wallavanemast läbi 320kbps "Joint stereo". Muud pildid kasseti vilistamise teemast.
        Ja ikka on väga kuulda !!!. Audiophile USB+Denon D501 klapid.
        Click image for larger version

Name:	joint-log.jpg
Views:	1
Size:	90,4 KB
ID:	867594
        Edit: teisest teemast pilt
        Click image for larger version

Name:	Az7wallavanem.jpg
Views:	2
Size:	108,3 KB
ID:	867593
        Edit2: üks oli logaritmilises skaalas enne. Vahetasin pildi ära.
        Lisatud failid
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Nonii: Lähtefail

Dual stereo

Joint stereo

Ja kui keegi väidab, et vahet ei kuule, mingu kõrvaarsti juurde.

Ja to: ihvike. Tee paremini. Võibolla mul saast kooder.

Failid võtan hilemalt 24 h jooksul maha.
          Edit: juba alguse kahinast saab aru. Mp3 kodeerija ei tule toime juhusliku signaaliga (müra, faasi- ja amplituudikõikumised).
          Edit2: loomulikult saab faili enne töödelda ja need miinimumi viia, aga seda ma ei teinud.
          viimati muutis kasutaja martinj; 28 m 2013, 21:41.

Comment

Nii. Ma avaldaks arvamust et see teema on nüüd puust ja punasest ette tehtud, mitte et see oli vaieldav algusest peale. MartinJ Wavi ja mõlema mp3 võrdlus on öö ja päev. MP3 ei kannata kriitikat, seda me ometi kõik kuuleme? Eks?

Ihvike, ma eelmises postis kusagil pärisin millega muusikat kuulad, sa ei vastanud. Ok, olen siis essa. Kuulasin läbi suht tavalise, odava Hiina usb daci, kõrvaklappidega Grado RS1. Siis igaks juhuks kuulasin Classe Audi DR3 monoks bridgitud võimudega, need võimud on päris A klass, ja stabiilsed 0.1 oomini, ja odavama otsa Dynaudio kõlaritega, sama usb DAC.

Palun ütle millega sina neid kolme faili kuulasid, ja mida arvasid. Kui me võrdleme MP3 ja FLAC heli kvaliteeti, mingi alguspunkt peab olema, lifti kõlarites GO hotellis Balti jaamas tõenäoliselt vahet kuulda pole. Ole hea vasta, see ei tohiks olla liiga isiklik küsimus.

Comment

Tegelikult ei ole vahet millega ihvike neid kuulab, nii halb tehnika tal ei ole, et ta vahet ei kuuleks.

Comment

tegin martinj wav-ist
                "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

See peab küll mingi eelajalooline koodek olema. Tõesti on selle esimese sekundi müra järgi kohe aru saada, mis on mp3. Kusjuures mõlemad variandid on ühtemoodi arusaadavad ja samasuguse heliga.
                  Aga kuidas on sellega - http://www.upload.ee/files/3671159/w...6igus.mp3.html ? 320 kbit/s mp3 joint stereo.

Comment

ihvike, sa siis tõsimeeli väidad et mp3, ükskõik kas vähem või rohkem kompressitud, on sama mis kompressimata fail, ja kõrvaga kuulates vahet pole? See on ju täiesti absurdne väide, ja üsna ainulaadne audio foorumites.

Tead mida see meenutab, ihvike, osad kristlased väidavad et maailm on 6000 aasta vana, nad rauiuvad lõpuni, ja mitte miski, ei mingi teaduslik argument ei väära neid, ega veena ümber.

Comment

Veidi parem, aga ikka teen vahet ja juba alguse kahinast.
                      Mind Sa igatahes ümber ei veena, mp3 tapab analoogsalvestise ära.
                      viimati muutis kasutaja martinj; 28 m 2013, 23:09.

Comment

Kas ei oleks aeg juba teema pealkirja muuta? Et vaidlejad end mugavamalt tunneks? Muidu esitatakse soovitut tegelikkuse pähe.
                        Teema: Mille alusel aru saada, et lossless fail pole tehtud mp3-st?
                        Esmalt postitatud vxx poolt
                        ... Aga teema on sellest, kumb on heli talletamiseks ja kuulamiseks täiuslikum.

Comment

Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
                          ihvike, sa siis tõsimeeli väidad et mp3, ükskõik kas vähem või rohkem kompressitud, on sama mis kompressimata fail, ja kõrvaga kuulates vahet pole? See on ju täiesti absurdne väide, ja üsna ainulaadne audio foorumites.
                          Kus ma seda väitnud olen? Tõsiselt, KUS?

Mis puutub minu kompressitud faili, siis niisama jutuga ei veena. Selle failiga tehke ABX minimaalselt 15 testikorda. Mina selle alguse kahina järgi enam vahet ei teinud, muusikalisest osast rääkimata. Jutt "veidi parem" selle puhul igatahes päris kindlasti kohe objektiivselt ei päde, kuna vahe on ikka väga suur minu faili kasuks.
                          martinj, millega sa need oma failid pakkisid? Mina pakkisin mingi mitte kõige uuema Lamega, 3.88 (edit: 3.98.4, kontrollisin) või midagi taolist.
                          viimati muutis kasutaja ihvike; 29 m 2013, 07:39.

Comment

Fraunhofer IIS ehk see, mis Audition 2.0 ga kaasas oli. Ja seadistused olid just "narrow joint stereo". jms.

to:ihvike ja teised. Vahetegemisest. Olen juba mitmeid kordi kirjutanud vist siia foorumisse.
                            1990ndate keskel ei suutnud ma ära imestada, et Jõhvi turul müüakse plaate - 100 laulu peal . Kuidas küll sinna mahuvad ?? Sattusid siis minugi kätte mp3 failid ja heli missugune !!! wauu.
                            Aga oh õnnetust. Martinj oli väga teadmishimuline ja hakkas kõikvõimalikke populaar- ja teadusartikleid lugema, kaasa arvatud netis olevad audiofiilide testid ja artefaktide demod. Ja ühekorraga käis peas üks krõps läbi ja hakkasin kuulma mp3 tegelikku heli
                            Ütlen ausalt - mind on võimalik mp3ga ära petta, kõik sõltub algmaterjalist ja pakkijast endast. Ka 128 kbps mp3 võib kõlada hästi.

Aga teemasse tagasi. Kordan veel. Kui kuulaja kõrv vahet ei tee, siis ei ole piltide uurimine lahenduseks.
                            Võin õhtul teile veel faile tekitada ja lasta piltide põhjal otsustada, mis on parem
                            Pealegi, kuidas te enne faili ostmist asja kindlaks teete ?

Muide, need spektrid, mida ennem näitasin, ei ole terve loo omad vaid juhuslikest hetkedest.

Comment

Fraunhofer on paraku lootusetult vananenud, nüüdseks selles valdkonnas tähelepanuväärsed 18 aastat vana ja polnud algusest peale eriti õnnestunud. Minu kasutatud Lame 3.98.4 on ka juba 3 aastat vana ja tõenäoliselt on viimased versioonid veel pisut paremad. Ja ka selle Fraunhoferi eelajaloolise koodekiga on põhiline vahe ikkagi see pool sekundit madalal nivool sahinat faili alguses (ja seda muidugi siis, kui kuulata päris kõvasti, nii kõvasti, et muusikaline osa on vähemalt minu maitsele juba liiga vali).

Tulles minu pakitud faili juurde - mis puutub vahe tegemise tõestamisse, siis paraku niisama jutuga pole midagi teha. Kui tahate päriselt ise ka teada saada, kas kuuldav erinevus tuleneb eelarvamustest või reaalsest erinevusest, siis tuleb ikka see ABX test ette võtta. Loodetavasti me ei pea jälle hakkama üle kordama, miks ABX vajalik on. See on paraku kuulamistestide ainuke objektiivne meetod, mis on teaduslikult arvestatav.
                              Alati kui see jutuks tuleb, siis tuleb ikka teema üles, et ABX pole ikka päris see jne. Ja siis järgmises postituses viidatakse mõnele audiofiilseid uskumusi teatud määral toetavale teaduslikule uurimusele, kus paraku alati on meetodiks ABX. Ehk ühesõnaga, jätaks selle teema vaidlemata. Kui olete endas nii kindlad, et ei taha kontrollida, siis mul selle vastu midagi pole. Aga palun siis ka mitte esitada absoluute, et mp3 tapab analoogsalvestuse ära.

Kui algsesse teemasse tulla, siis on kaks varianti:
                              a) pakkimisele iseloomulikud probleemid helis on kuulda - piltide vaatamise järgi võib tõenäoliselt aru saada, kas tegu on kadudega pakitud failiga.
                              b) probleeme pole kuulda - piltide vaatamise järgi võib tõenäoliselt teada saada, kas tegu on kadudega pakitud failiga.
                              Mõlemal juhul pole piltide vaatamises midagi halba. Samuti pole midagi halba selles, kui eesmärgiks on saada pakkimata kujul muusika.
                              Muidugi, on võimalik, et kadudega pakkimise juures pole kasutatud low pass filtrit (lõikesagedus vastavalt kompresseerimisastmele), sellisel juhul pole pildiga midagi peale hakata. Kuna aga low pass filter tuleb helikvaliteedile kasuks, siis taoliste failide otsa sattumine on ebatõenäoline.

EDIT veel: martinj, kui sa veel faile kuulamiseks/vaatamiseks pakud, ära palun seda Fraunhoferi koodekit kasuta, see on selles valdkonnas täiesti möödanik ja ei kõlba võrdluseks tänapäevaste algoritmidega.

Ja veel üks EDIT: kuna küsiti, siis selliseid asju ma kuulan EMU 0202 USB helikaardi ja Denon AH-C351k in-ear või Beyerdynamic DT880 klappidega. Häbeneda pole seal minu arust midagi, kvaliteetsed kõik.
                              viimati muutis kasutaja ihvike; 29 m 2013, 11:01.

Comment

Ehk siis ihvike otsib vabatahtlikku kes tema nähes ABX testis 15-st 15 korda vahet teeba pakkimata ja mp3 heli vahel.
                                Väljakutsuja ihvike valib failid/muusika ja väljakutsutav valib aja, koha ja helisüsteemi, nii sobib?
                                viimati muutis kasutaja moi; 29 m 2013, 11:11.

Comment

Working...
                                X