Teade

Collapse
No announcement yet.

Helipea reguleerimine kassetikal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: helipea reguleerimine kassetikal

    Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
    Arvan, et Humaxil oli kahju makist. Sama juttu ajaks ka mina välja kui näeks äratrööbatud makki
    Kust otsast see GX-95 on ära trööbatud?

    OP Akai GX-95 helipea on paigast ära, see on kõik mis dekil viga. Helipead on suurel osal kassetdekkidel paigast ära, OP pole süüdi mingis erakordses surmapatus, mu arust.

    Kui me siin kogu lindi alamfoorumi seltskonnaga ei saa seda helipead paika (olgugi et 3 kruvi kinnitusega pea, ja pea kõrgus lindi suhtes on paigast ära ja peavalu tagasi paika panna), me oleme üks hale, saamatu seltskond. Eesti ainus tehnikafoorum, muide.
    viimati muutis kasutaja vxx; 14 m 2013, 22:05. Põhjus: ma nüüd loobun Elfa foorumis postitamisest, hoian konto ainult osta/müü alamfoorumi tarbeks. Ciao!

    Comment


      #32
      Vs: helipea reguleerimine kassetikal

      Wigo, mis makki kasutad?

      Comment


        #33
        Vs: helipea reguleerimine kassetikal

        Mediator hi-fi sound project 3780

        Comment


          #34
          Vs: helipea reguleerimine kassetikal

          Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
          --- me oleme üks hale, saamatu seltskond. Eesti ainus tehnikafoorum, muide.
          Mul on ka vahel selline tunne. Vahepeal loobusin ka kolmveerand aastaks umbes foorumist. Aga tavaelus on olukord veel hullem kui foorumis, nii et siin ma olen. Aga et siin on "ainus tehnikafoorum", selles sa eksid. Mõni ikka on veel, kuigi osalus on väiksem ja mõnes on valdkond rohkem kitsamalt määratletud. Samas, neid jutte mis siin on, leidub ka teistes.

          Probleem on selles et foorum jääbki "saamatuks" kui osalised lepivad koolipoisilike lahendustega ja ignoreerivad samas proffide pakutut. Kas keegi arvab et need üksikud profid viitsivad pärast mõningast tümitada saamist üldse osaleda? Koolis ju ka oli tihti õpetaja see keda vähemalt seljataga siunati kogu väest, tema juttu ei tahtnud keegi kuulata sest see polnud lihtne ega lõbus. Aga see-eest tõhus... kuid sellest saadi (kui saadi) aru alles hiljem. Nii on ka humaxi jutuga, ta läheneb asjale professionaalselt ja tõhusalt. Mitte vähem pole asjaga kursis ka martinj, mõlemad on andnud soovitused õige tulemuse heaks - olge ainult mehed ja korjake terad üles...

          Seejuures oleks hea kui vähemalt mõned asjadki oleks endal teada, siis ei tekiks piinlikke küsimusi seoses nivoode, sageduste, traktide mõõtmise jne teemadel. Kui ikka "trakti mõõtmine" tekitab tehnikafoorumis probleeme mõiste tasandil ja ilmselt ka realiseerimise osas... siis ongi nii - "Eesti ainsa tehnikafoorumi saamatu seltskond". Tõepoolest, nagu moi ütles - ostu/müügi foorum... ning kuhu lisandus siis jälle kasutaja.

          On nigu on (Korzets).
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment


            #35
            Vs: helipea reguleerimine kassetikal

            Tõesti - on nigu on (henkka) .
            Tegelikult on asi palju kurvem. Maailm ei ole enam isegi mitte see, mis oli 15 aastat tagasi.
            Põhjuseid on mitu ja kõike ei saa ma siia kirjutada aga mõned mõtteterad
            1. Kus kohast meie tulime. Nõukogude liidust, kus sisuliselt oskajad, insenerid ja ajudega inimesed olid au sees. Sa pidid ise meister olema, et "elus püsida".
            2. Tehnika "areneb" . Juba päris mitu aastat võimutseb "infotehnoloogia" füüsika üle. Loomulikult ei ole füüsikalised protsessid selle alt kuskile kadunud. Tulin sellele mõttele kui lintmakiga koolis saste juures käisin. Igal sammul paistab tehnika silma, mehaanika, magnetism ja elekter . Mootorid, mikrofonid, valjuhääldid , trafod ja ka makilint on sisuliselt üks see sama muundur elekter-magnetväli, jõud. See kuidas kõik toimib mõjutab otseselt lõpptulemust ja selle kvaliteeti. Bittide puhul kah, aga see ei paista otse välja, vahet pole,kuidas ja mis kandjale need bitid on salvestatud
            3. Internetipõlvkond. Inimene on aegade algusest püüdnud välismälu poole (paber, raamatud, fonograaf). Nüüd on seda hulgi käes (google) ja sestap ei ole vaja enam pingutada. Mõnede jaoks on pingutus "kas see mis ma netist leidsin , on ka õige" ülejõu käiv.
            4. Tänapäeva turundus ja kõike oskavad seadmed. Lintmaki või vinüüliga toimetamine on omaette rituaal. Samuti omal ajal teleka vaatamine ja raadio kuulamine . Fotograafia unustasin ära .Tuleb palju pühenduda ja tulemus on seda väärt. Olen korduvalt välja öelnud - mida nutikam seade, seda ebanutikam inimene selle taga. Selleks et teha pilti või kuulata muusikat , pole muud vaja kui rusikasuurust junni. Tehnilisest taibust rääkimata. Seejuures on hakanud õigused domineerima sisu üle - Sa TOHID seda vaadata ,kuulata, sa EI TOHI, kui oled kuskil mujal jne.
            5. Õpitud abitus ja kärsitus. Tänapäeval harjutatakse maast madalast , et vajutad nuppu ja kõik toimib ise.

            On , nigu on. Soovida, et oleks kuidagi teisiti, on omane nendele, kes ei mõista, et on nigu on.(Koržets)
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

            Comment


              #36
              Vs: helipea reguleerimine kassetikal

              Poliitik lendab kuumaõhupalliga ja mõistab ühel hetkel, et on eksinud. Laskub siis maapinnale lähemale, kus näeb tee servas ühte naist ja küsib sellelt: "Vabandage, kas Te saaks mind aidata? Ma lubasin sõbraga tund aega tagasi kohtuda aga ma ei tea, kus ma olen."
              Naine vastas: "Te olete kuumaõhupallis, mis hõljub umbes 5 meetri kõrgusel. Teie asukoht on umbes 59 kraadi põhjalaiust ja 24 kraadi läänepikkust."
              Poliitik ühmab selle peale: "Te olete vist insener..."
              "Õige, kuidas Te ära arvasite?", küsis naine.
              "Lihtne, Kõik mis Te mulle ütlesite, on tehniliselt täpne aga mul ei ole selle infoga mitte midagi peale hakata. Ma olen endiselt eksinud ja teiega vestlemine pigem raiskas minu aega. Nüüd olen Teie pärast veelgi rohkem hiljaks jäänud."
              "Ja Teie olete ilmselt poliitik!", lausub naine.
              "Õige, kuidas Te ära arvasite?", küsib poliitik vastu.
              "Lihtne, Te ei tea, kus Te olete või kuhu lähete. Te olete tõusnud oma kohale tänu suurele hulgale soojale õhule. Te andsite lubadusi, teadmata, kuidas neist kinni pidada. Ja nüüd Te eeldate, et teised lahendavad Teie probleemid. Ja kuigi olete täpselt samas olukorras, kui enne meie kohtumist, on Teie hilinemine nüüd kuidagi minu süü."


              Ehk, ainuke probleem on tegelikult suhtumis- ja suhtlemisprobleem. Üks ei suuda teadmisi edasi anda ja teine ei suuda neid vastu võtta. Ja mõlemad tahavad tingimata nimetada süüdlast, kui "õiget" sisulist lahendust ei õnnestu leida.

              Comment

              Working...
              X