Teade

Collapse
No announcement yet.

Grado SR60i jaSR80i kõrvaklappe on keegi testinud?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Grado SR60i jaSR80i kõrvaklappe on keegi testinud?

    Olen siin juba päeva või kaks uurinud asja selgust eriti pole saanud. Tahaks nõksa selliseid tasukohaseid klappe mida poleks raske tüürida. Peaks olema ka lahtised kuna kinnised AKG k271s on juba olemas. hetkel on silma jäänud grado sr60i ja sr80i hind on enam vähem mõistlik ka, kuna need originaal padjad väga mugavad ei tundu siis plaanka kohe jumbo mõõdus padjad juurde soetada. Netist otsides leiab juttu küll aga ei tundu väga usaldusväärsena. Kasvõi sr60i vs 80i jutt et 80i peaks bassiots nagu sügavam olema headroomi mõõtetulemused seda ei kinnita mitte kohe kuidagi.
    Algul kaalusin ka audio technica ath ad500x või ad700x klappe aga sellega sellised lood et kui sealt midagi huvi võiks pakkuda siis kohe ath ad1000x.
    Kas tartus pole kellegil neid klappe ehk leiaks mingi hetke ja oleks võimalus kuulata ? Klappidega kogemusi eriti pole kah ühteist on kuulatud ja huvipakkuvaid asju ikka naljalt ei leia.
    Ehk on kellegil grado klappidega kogemusi ja on lahkelt nõus neid jagama.

    #2
    Vs: Grado SR60i jaSR80i kõrvaklappe on keegi testinud?

    Mul on nüüd lühikest aega olnud vanema põlvkonna sr80, ehk ilma i täheta. Heli poolest parimad, mida olen kuulnud. Ilmselt ka hinnalt kõige kallimad. Kõrval on Philips shp805 kinnised, mis pole ka pahad, sama moodi detailse heliga, aga võrdluses tundub kõrgem ots selgelt ilustatud. SR80 ikka neutraalsem, loomulikum. Paned need pähe ja ongi kohe selline "õige" tunne. Ei oska nagu kusagilt norida. Tähele olen pannud, et selliste eriti madalate helidega hakkavad lörisema. Rockmuusikaga pole vast probleemi, aga elektroonilises on vahest sellist ebaloomulikult madalat otsa. Miinusena veel see, et ega lahtise klapiga kuulamine tahab ikka parajat vaikust. Rääkivad inimesed kõrval segavad. SR80-te põhihäda on mu meelest olematu ergonoomika, see nn. "retro" disain ja üldine odava toote mentaliteet. Kui ma nad kasutatud peast sain, siis need juhtmed, mis klappidest algavad ja keskel kokku saavad olid kolmest kohast murdunud. Netis ka kurdetakse jäikade juhtmete ja nende keerdumise üle. Nii ongi. Eks see oli ka põhipõhjus, miks nad minuni jõudsid. Kaotasin selle porno ära ja ühendasin põhikaabli otse ühte klapipoolde ja sealt edasi juhe teise. Et klapi sisule ligi pääseda, tuli kruvikaga korralikult kangutada. Netis on õpetused, kuidas fööniga soojendada, et siis need liimilörakad, millega ta kokku on liimitud pehmeks läheks, aga no andis ka ilma soojata kenasti järgi. Ühesõnaga välimus ja olemus nagu kõige hullemal hiina pasal. Plastik on küll tegelikult kvaliteetne, lagunemisaldis on see jäik juhe. Katki oli ka peapehmenduse plast. Mugavuselt ja töökindluselt leiab ka odavamas hinnaklassis täitsa kindlasti kohe paremaid klappe. Heli koha pealt ei julge väita. Kui mul oleks 100euri audio edendamiseks, siis paneksin pigem mõne muu nõrgema lüli alla. IMHO klappidega jääb ikka transparentsusest või millestki puudu võrreldes kõlarisoundiga. Muidugi päris häid ja kalleid klappe pole ma kuulnud. Igal juhul olen ma sr80 üle õnnelik, need jäävad nagu selliseks neutraalse soundi etaloniks, kuhu poole oma süsteemi arendada. Pole ime, et nad kuuldavasti on nii mõnelgi audiofiilia sõltuvuse tekitanud.
    Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

    Comment


      #3
      Vs: Grado SR60i jaSR80i kõrvaklappe on keegi testinud?

      Sai soetatud siis sr60i klapid, peale pikemat headroomi mõõtmisi ja neti kommentaare uurides. Esialgu nende originaal kõrvapatjadega kuulates et tekkinud mingit emotsiooni ja minujaoks oli ka suhteliselt vastuvõtmatu see kõrvapeale surumine. No mis siis ikka said kohe need pisikesed padjad asendatud nende kõige suurematega, oo mis vahe - tekkis kohe nagu miski ruum (mitte päris ruum vaid selline mida kõrvaklapid võimaldavad ). Igatahes vahe suurte ja väikeste patjade puhul on suur ja minu arust suurte kasuks pikalt nii mugavuse kui heli poolest.
      Peab muidugi mainima et gradod on väga särava heliga. Ise neid naljalt soovitada küll ei julgeks.
      Detailsuse poolest jäävad kindalasti alla akg k271 kalppidele.
      Mugavus on subjektiivne aga pigem on nad mugavad kerged (suurte patjadega siis) K271 on oluliselt raskemad ja rohkem ümber kõrva.
      Plaan veel ka klapivõimuga proovida aga siis pigem tasuks mingi põhjalikum klapitest ehk juba teha ja rohkem klappe otsida.

      Comment


        #4
        Vs: Grado SR60i jaSR80i kõrvaklappe on keegi testinud?

        Ise olen ka pikaajaline sr80 omanik. MK, minu meelest ilma korraliku võimuta selliste klappide kuulamine on täiesti mõttetu, ka 1000 euriste klappide saund võib täiesti jama tunduda.
        Isegi kõige odavamate DAC või klapivõimudega on vahe kohe märgatav.
        Mis gradodesse puutub siis repetatiivse tantsumuusika austajatele jah ei julgeks soovitada, kuid kõigile kes vähe sisukamad muusikat kuulavad siis nendele küll.

        Comment

        Working...
        X