Teade

Collapse
No announcement yet.

Audiovõhiku küsimused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Audiovõhiku küsimused

Tere

Mul on kodus Aiwa XA 950-z võimendi. Selle taha on ühendatud Tangent avantgarde 200 põrandakõlarid.

Esimene küsimus. Mida tähendab võimendil Source direct nupp ?
    Teine küsimus. Kas keegi Loudness nuppu ka kasutab, mida see tähendab ?

Keegi võiks lühidalt seletada, mida tähendavad kõlarite ühenduskohas...

Kõlaritest oli siiamaani täiesti piisanud aga tahaks natuke juurde. Mõtlesin riiulikõlarid juurde osta. Lihtsalt, et oleks muusikat kuulates ja filme vaadates natuke rohkem. Oskab keegi soovitada midagi 150 euro kanti. Võivad vabalt olla ka kasutatud kuna põrandakõlarid sai ka siit Elfast ostetud. Olen okidokist ka vaadanud aga enne tahtsin siit ka nõu küsida.

Ette tänades,

Vs: Audiovõhiku küsimused

direct - signaal läheb tämbriblokist mööda
    loudness - tõstab kõrgeid ja madalaid - nn. "vaikseltkuulamise" funktsioon
    -

Comment

Kõlarikaablite ühendamisel soovitan vaadata et need "karvased" kiud seal korpusesse ei läheks. Paistab natuke mitteohutu.

A/B peaks tähendama, et kui kasutad A paari või B paari kõlaritest (kokku kaks kõlarit taga), siis takistus võib ühele kõlari kohta jääda miinimum 4 oomi.
      A+B aga juhul kui on mõlemad paarid ühendatud ja kokku võimendi taga 4 kõlarit. Sel juhul iga kõlari takistus on lubatud alates 8 oomist, et kanali kohta arvutuslikult alla 4 oomi ei jääks.
      Takistus tohib olla ka suurem alati.
      Sul kahe kanaliga võimendi, parem ja vasak.
      viimati muutis kasutaja onks; 29 m 2013, 16:13.
      Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Esmalt postitatud onks poolt Vaata postitust
        Kõlarikaablite ühendamisel soovitan vaadata et need "karvased" kiud seal korpusesse ei läheks. Paistab natuke mitteohutu.
        See on mingi vana pilt. Nüüd on paremini jah

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
        direct - signaal läheb tämbriblokist mööda
        loudness - tõstab kõrgeid ja madalaid - nn. "vaikseltkuulamise" funktsioon
        Kas see Direct source muudab siis heli paremaks või halvemaks?

Või saan ma nii õigesti aru, et kui ma kuulan nt CD-lt muusikat, siis panen direct source sisse. Kuid kui võim on ühendatud telekaga või arvutiga, siis lülitan välja, et käiks läbi tämbriploki ? Täpsustage kui saan valesti aru

Aitäh!
        viimati muutis kasutaja Scott; 31 m 2013, 04:14. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Esmalt postitatud kossur poolt
          Kas see Direct source muudab siis heli paremaks või halvemaks ?
          Aga vajuta alla ja tee ise otsus, sina ju pead ütlema, kas läks paremaks või mitte.

Comment

Esmalt postitatud onks poolt Vaata postitust
            A/B peaks tähendama, et kui kasutad A paari või B paari kõlaritest (kokku kaks kõlarit taga), siis takistus võib ühele kõlari kohta jääda miinimum 4 oomi.
            A+B aga juhul kui on mõlemad paarid ühendatud ja kokku võimendi taga 4 kõlarit. Sel juhul iga kõlari takistus on lubatud alates 8 oomist, et kanali kohta arvutuslikult alla 4 oomi ei jääks.
            SEE võimendi ei tee teist nägugi kui panna 4+4oomi korraga kanalisse tööle. Hakkab nina alles siis kirtsutama kui takistus väljundis nii 1 oomi lähedale satub.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
              SEE võimendi ei tee teist nägugi kui panna 4+4oomi korraga kanalisse tööle. Hakkab nina alles siis kirtsutama kui takistus väljundis nii 1 oomi lähedale satub.
              Kas see tähendab head või halba ?

Millistesse ühendustesse ma peaksin siis ühendama oma praegused põrandakõlarid ja millistesse riiulikõlarid ?
              Nagu ma aru saan, siis ühed augud ühendused annavad paremat võimsus välja ?

Comment

Kirjuta google.com-i oma võimendi mark ja saad kohe hulga targemaks!
                Kui sul ainult A ja B terminalid siis vahet pole ühenda kõlarid nii nagu meeldib! Näiteks põranda omad A ja riiuli omad B.

Parimat!
                Häid Pühi!
                88

Comment

Esmalt postitatud kossur poolt Vaata postitust
                  Kas see tähendab head või halba ?

Millistesse ühendustesse ma peaksin siis ühendama oma praegused põrandakõlarid ja millistesse riiulikõlarid ?
                  Nagu ma aru saan, siis ühed augud ühendused annavad paremat võimsus välja ?
                  Mulle tähendab see head.

Ühenda kuhu meeldib, mõlemad paarid saavad täpselt ühesuguse signaali, mingit "ühest august paremat võimsust" selle võimendi juures ei esine.
                  Konfutsius

Comment

Mulle tähendab see head.

Ühenda kuhu meeldib, mõlemad paarid saavad täpselt ühesuguse signaali, mingit "ühest august paremat võimsust" selle võimendi juures ei esine.
                    Aitäh.
                    Sain kõik vastused teada.

Comment

Nagu ikka ühe ja sama asja kohta võib olla mitu arvamust.. Omalt poolt ei soovita 4+4 oom kõlareid, pigem ikka 8+8 oomi, kui kavas neid korraga kasutada, vastasel juhul saavad korralikku vatti trafo, dioodisild, lõppaste ja kuna netist leitud piltidel ma ei silmanud kuskil varuga trafot, radikaid ega ka hulgaliselt lõpu transe, siis võib see olla vaid aja küsimus, kui tekib siia uus teema võimu elustamise abipalvega. Lisaks armastavad Japsid kõrgevõitu toitepingeid,see kõik kokku = suur soojuseraldus, aga temperatuuri tõusuga kannatab SOAR. Pealegist ei oska ennustada, kuidas käitub kõlari takistus muusika taasesitamisel.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                        Nagu ikka ühe ja sama asja kohta võib olla mitu arvamust.. Omalt poolt ei soovita 4+4 oom kõlareid, pigem ikka 8+8 oomi, kui kavas neid korraga kasutada, vastasel juhul saavad korralikku vatti trafo, dioodisild, lõppaste ja kuna netist leitud piltidel ma ei silmanud kuskil varuga trafot, radikaid ega ka hulgaliselt lõpu transe, siis võib see olla vaid aja küsimus, kui tekib siia uus teema võimu elustamise abipalvega. Lisaks armastavad Japsid kõrgevõitu toitepingeid,see kõik kokku = suur soojuseraldus, aga temperatuuri tõusuga kannatab SOAR. Pealegist ei oska ennustada, kuidas käitub kõlari takistus muusika taasesitamisel.
                        Ma olen sunnitud täpsustama (kuigi ega Rom üldiselt midagi valesti ei maininud) et minu puhul on arvamisest asi kaugel - kasutan sama võimendit ümberehitatuna juba eelmisest sajandist ja viimased ajad on Re 2,4oomi kõlaril. Ise olen häppi, ja võimendi ei trikita.
                        Loetlen ka probleemid mis võivad esineda: Vol nupu LED tahab tekitada liikudes krõbinat, source direct ja muting lülitid võivad hakata halvasti ühendust andma ning tämbriploki võimendi ei kõlba kohe üldse mitte kuskile. Mina läksin neist täielikult mööda kuna ma tämbreid põhimõtteliselt ei vaja, lisaks on ka võimsusvõimendi sisendis kondekas pandud korralik bipolaar. Muid probleeme selles ei esine. Taluvus on tänu Sankeni väljundastmetele ( http://www.hifi-forum.de/bild/sanken...950_98333.html ) piisav ning kvaliteet ületas isegi stockis Sony TA-FA seeria MOSFet võimendeid. Temperatuuriprobleem pole isegi mõttesse tulnud, st seda praktiliselt ei esine.
                        viimati muutis kasutaja OSX; 30 m 2013, 20:07.
                        Konfutsius

Comment

Ma olen sunnitud täpsustama (kuigi ega Rom üldiselt midagi valesti ei maininud) et minu puhul on arvamisest asi kaugel - kasutan sama võimendit ümberehitatuna juba eelmisest sajandist ja viimased ajad on Re 2,4oomi kõlaril. Ise olen häppi, ja võimendi ei trikita.
                          Loetlen ka probleemid mis võivad esineda: Vol nupu LED tahab tekitada liikudes krõbinat, source direct ja muting lülitid võivad hakata halvasti ühendust andma ning tämbriploki võimendi ei kõlba kohe üldse mitte kuskile. Mina läksin neist täielikult mööda kuna ma tämbreid põhimõtteliselt ei vaja, lisaks on ka võimsusvõimendi sisendis kondekas pandud korralik bipolaar. Muid probleeme selles ei esine. Taluvus on tänu Sankeni väljundastmetele ( http://www.hifi-forum.de/bild/sanken...950_98333.html ) piisav ning kvaliteet ületas isegi stockis Sony TA-FA seeria MOSFet võimendeid. Temperatuuriprobleem pole isegi mõttesse tulnud, st seda praktiliselt ei esine.
                          Jah. See krõbisemismure on Vol nuppu liigutades.
                          Kas sul on siis kogu aeg Source Direct sees ???
                          Mul on selle taga ju paar Tangent avantgarde 200, mis on 8 oom kõlarid. Siis ei tohiks ju üldse probleem olla selle võimuga.

Comment

Jah, mul on Source Direct lausa nii sees et lüliti on alles ainult kosmeetilistel kaalutlustel. Nimelt avastasin ükskord et lüliti tekitas teatud disbalansi, signaal ei läbinud lülitit võrdselt. Vahe oli küll alla db aga siiski häiris. Kõrvaldasin seepärast lülitid signaaliteelt täielikult.

Vol nupu krõbin tuleneb sellest et LED tarvitab omajagu voolu läbi liugraja, see hakkab aastatega keeramisel krõbinat tegema. Ma katkestasin LED ahela. Potekas ise on suht korralik ALPSi toode, pole põhjust nurinaks.

8 oomistega pole tõesti miskit muret.
                            Konfutsius

Comment

Lugesin seda teemat, lisaksin veel selle Direct lülituse kohta veel nii palju. See funktsioon on erinev võimenditel, osadel mudelitel muudab see heli paremaks ..kuulatavamaks, kuid näiteks tegin oma Yamaha võimendiga sellise tähelepaneku, et kui lülitan sisse Pure Direct lüliti siis heli muutub natuke vaiksemaks ( minimaalselt küll ) kõrgsagedus tuhmimaks, madalate osakaal kaob väga ära.
                              Parim varjant tuli nii kuulates, et sättisin tämbri regulaatorid kõik natuke üle poole ja alles siis tundus mulle , et kõik sagedused on paigas. Madalad ei mängi üle, samas kesksagedus ja kõrged on paigas..kadus ära tuhm heli. Kuigi võimendi manualis on kirjas, et kõige puhtam heli tuleb siis kui lülitada sisse Pure Direct ja CD direct lüliti. Algul sai kohe nii sätitud, kuid kui proovisin aasta möödudes reguleerida tämbribloki regulaatoreid siis sain palju parema tulemuse hoopis neid lüliteid vältides ( Pure Direct ja CD Direct).
                              Samas olen kuulanud ka võimendeid millel just kõige parem varjant on lülitada kõik funktsioonid välja mis laseksid reguleerida täbreid. Kõrv siis peaks ikkagi otsustama mis on parem.

Comment

Working...
                              X