Teade

Collapse
No announcement yet.

Päästke Stereo!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Päästke Stereo!

Ajal kus mõned muretsevad monos kuulamise pärast ja teised ei tunnista midagi muud kui multichannel, on tekkinud liikumine "Päästke Stereo".

Miks, võite lugeda siit - http://savethestereo.com/whysavethestereo/ , kogu projekti avaleht - http://savethestereo.com/
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Vs: Päästke Stereo!

Music decreases our stress and helps us relax improving our overall health and mental well being.
    Jaa - igatahes! Kui peaks juhtuma mingi situatsioon - igatahes - toetame! (Kui tsiteerida kodumaiseid klassikuid
    Samuti tänuväärne lugemine: http://www.tnt-audio.com/topics/realstereo_e.html
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Aga kus on liikumine "päästke mono".
      Ise arvan, et nn "naturaalne stereo" ei kao kuhugi.
      5.1 jms asjadest kokkusegatud stereo ei ole ju stereosignaal. Nagu ei ole ka lihtsalt kanalite liitmisel tekkiv signaal õige monosignaal.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Minu arvates vajaks hoopiski kvadro päästmist.
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Loomakaitsjad, stereokaitsjad, ju pole muud teha.
          www.automobilia.ee

Comment

Iga asi omal kohal: analoog stereos ( vinüül,kassett jne ) digi nii nagu tehti- stereo, 5.1, 7.1 ( cd, dvd, BD )
            Mul juhuslikult nii analoogi kui digi jaoks kaks täiesti eraldiseisvat süsteemi.

Ps. Nikaua kui suhtlejaid rubriigis "vinüül ja lint" ,pole ju stereo surnud

Comment

Kui mono päästmine muutub aktiivsemaks liikumiseks siis minu poolt on juba panus tehtud.
              S90 panin paari y-101`ga
              Filtris läks bass ja kesk/kõrg eraldi kaablitele ning võimendi üks kanal toidab bassi ja ja teine kanal keskmist ja kõrgemat.
              Monona toidab normaalselt ära.
              Balansist saab bassi regullida.

Comment

Mis sest sterost ikka päästa ei kao ta kusagile! Kuid üht peab küll mainima. et sai hiljuti üks väärikas vana makk käima aetud, millest ka siin foorumis juttu olnud ja 60-ndatatest salvestust kuulatud, mis monos ja ja profi tasandil tehtud ja oli ikka kuradima mõnus küll kuulata. Kõlariteks olid 4A32B baasil tehtud lairibad ja võimuks 60-ndate transsvõim .Igal juhul kordades mõnusama heliga ja nauditavam kui tänapäevane mõni CD plaat p.....sse keeratud reziiga. Vahest on ka vanu asju väga mõnus nautida ja seda mono helina ja on ikka küll mida nautida. Oli siin jutuks kas ongi veel seda ehedat mono veel olemas, siis peab ütlema kusagil kellegil on ikka küll ja veel ka kasutuses ja seda siis kui see tänapäevane " digitaalne müra" ära tüütab ja kõrv puhata tahab ja hing midagi meeldivat otsib. On ikka küll heli, mida mõnuga saab kuulata ja nautida ja see on tõepoolest vana hea mono heli ja analoogis, mis sellest et mono, aga mõnus! Kõlareid on kaks, võimul kanalid kokku ja mono! Kõige ehedam retro!

Jutt on makist mille pildid on teemas ja postitus nr.46.
                viimati muutis kasutaja humax; 15 m 2014, 08:37.

Comment

Ehk haakub mingit pidi teemaga.
                  Lõik promotekstist: "... Paljud tänapäeva CD-mängijad on võimelised lugema umbes 40% CD-plaadil olevast informatsioonist. See seletab ka huvi langust stereoheli vastu, mida on märgata viimased viis-kaheksa aastat, ja kodukino teatud populaarsust. ...."
                  Edasi kiidetakse kõlareid ja võime aga ei mainita, kust see imeline promotav süsteem need puudujäävad 60% välja võlub, et "...Täiusliku harmoonia helid muudavad unistuse reaalsuseks...".
                  Hea meelega hariks ennast, oskab keegi nimetada mõnda "paljudest" CD-mängijatest mis 40% välja loevad ja mõnda sellist mis kõik 100% bitte suudab lugeda.

Comment

Ei ole põhjust muretseda, tänu CD formaadi veaparandusele loevad ka kõik füüsiliselt korras odavamad mängijad 99,xx % infost välja, eraldi küsimus on muidugi mida ja kui hästi nad selle infoga edasi teevad.

Comment

Esmalt postitatud aqv poolt Vaata postitust
                      Ehk haakub mingit pidi teemaga.
                      Lõik promotekstist: "... Paljud tänapäeva CD-mängijad on võimelised lugema umbes 40% CD-plaadil olevast informatsioonist. See seletab ka huvi langust stereoheli vastu, mida on märgata viimased viis-kaheksa aastat, ja kodukino teatud populaarsust. ...."
                      Edasi kiidetakse kõlareid ja võime aga ei mainita, kust see imeline promotav süsteem need puudujäävad 60% välja võlub, et "...Täiusliku harmoonia helid muudavad unistuse reaalsuseks...".
                      Hea meelega hariks ennast, oskab keegi nimetada mõnda "paljudest" CD-mängijatest mis 40% välja loevad ja mõnda sellist mis kõik 100% bitte suudab lugeda.
                      Antud juhul on ilmselt tegu tõlkefiltri läbinud reklaamtekstiga, kuna reklaamitav asi ise on Riias. Äkki nad päris meelega niimoodi ei valeta, võib-olla mõtlesid midagi muud või siis kohalik sulesepp leiutas ise "tarkust" kokku. Muidugi pole selline pehmelt öeldes umbluu ajamine high-end kraami puhul mingi uudis. Kogu see tekst on selline hobuse unenägu, et huvitav oleks teada, kas keegi Eestist reaalselt selle õnge läheb. Eks need asjad ise võivad ju täitsa head olla, maksavad tõenäoliselt korraliku maja hinna muidugi ka.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                        Ei ole põhjust muretseda, tänu CD formaadi veaparandusele loevad ka kõik füüsiliselt korras odavamad mängijad 99,xx % infost välja, eraldi küsimus on muidugi mida ja kui hästi nad selle infoga edasi teevad.
                        Ega ma ei muretsegi, mulle on seni sellest 40%-st piisanud. Tahaks lihtsalt teada mis on see üle poole muusikast, millest ma ilma olen jäänud - sagedusriba, dünaamika, veel midagi. Ja ärme räägime sellest, mis juhtub bittidega peale "lugemist".

Comment

Ma arvan sama, mis Sonic.

Kvadrofoonia

TV ja raadiotehnika areneb pidevalt. Huvitav miks kvadrofooniaga katsetused ja kasutuselevõtt lõpetati? Kvadrofoonilse heli katsetused diskreetse nelja kanali süsteemis said alguse Eesti Raadios 1977. Hiljem räägiti, et väga väike efekt ja kõrge hind võrreldes stereoga. Ma küll ei saa väita seda sama efekti kohta. Omal ajal sai tellitud ja ostetud tuttavalt meremehelt Grundig Studio 2240 HiFi Quadro .

http://www.radiomuseum.org/r/grundig_studio_2240_hifi.html

Sellel kombainil on diskreet-, maatriks-, pseudokvadro, topeltstereo 4 kanalit ja võimsam stereo 2 kanalit (sild) . Üldse käib talle taha 6 kõlarit (1 või 2 eraldi ruumi kuulamiseks). Need variandid on kuulatavad nii raadio, magnetofoni, kui plaadimängija kaudu. Plaadimängija helipea sagedusriba on diskreetkvadro puhul 45kHz (2 kanalit on kandesagedustega). Sai kuulata meie raadio diskreetkvadros Beethoveni kontserdi testsaateid ja laenatud demoplaati. Ei ütleks, et efekt kehv oleks olnud. Oled nagu orkestri keskel. Testplaadi puhul peab kindlalt tugitoolis istuma, muidu kaotad tasakaalu (seal olid alguses liikumisefektid ja lõpus ka väga erinevate muusikapalade katked). Isegi pseudokvadro on stereost parem. Otsustasin ta taaselustada – leidsin ka skeemi netist. Ees seisab jube suur töö – ta lausa kubiseb „küütidest“. LED sellel ajal ei kasutatud, on sellised nagu kuusepuul kasutatavate taolised pikad, peened 12..15V , 30mA ja 40mA lambid, milledest osa läbi. Vähemalt 2 kanalit mängivad keskmisi ja kõrgeid. Plaadimängijale ei tulnud toide peale, kusagil kontakti viga - 127V tuli trafolt, näpuga liikusid mootor ja taldrik kergelt

Comment

Kvadro suhtes on natuke ju materjali liikvel ja aegajalt tehakse ka uusi salvestisi, neid levitatakse SACD formaadis. Eelduseks on et sellise muusika kuulamiseks on kasutusel ka 4 identset kanalit... Aga paljudel siis on? Enamikul pole, sest vahiti lahtise suuga müügimeest kui see muust ei osanud rääkida kui kodukino säästukomplektidest. Ja nii ongi et kvadrot tema ehedas olekus ja mõttes saavad kuulata ikka päris vähesed.

MBL111 mudelit olen kuulnud ja ka kuulanud. Väga hea midbass ja keskriba detailsus. Bass mitte niiväga kuna ma eelistan OB bassi. Kõrged... mitte kõige säravamad, kuid siiski pädevad. Selleks ei pidanud Lätti sõitma...
                            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud aqv poolt Vaata postitust
                              Ega ma ei muretsegi, mulle on seni sellest 40%-st piisanud. Tahaks lihtsalt teada mis on see üle poole muusikast, millest ma ilma olen jäänud - sagedusriba, dünaamika, veel midagi. Ja ärme räägime sellest, mis juhtub bittidega peale "lugemist".
                              Asi on selles et sa ei ole mitte sellest 60% ilma jäänud vaid 99.xx% plaadil olevast ära kuulnud. See reklaamtekst on lihtsalt täielik BS.

Comment

Working...
                              X