Teade

Collapse
No announcement yet.

Päästke Stereo!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Päästke Stereo!

Arvan, et heli kuulamise tase on omaette maitse ja rahakoti küsimus. Kuid sõltumata sellest võib igal tasemel olev kuulaja saada naudingu oma helisüsteemist, kui heli on tõetruu. Tähtis on et heli on loomulik, naturaalne, elus ja muusikariistad kõlaks ehedalt ja loomutruult. Kui tahta head heli, siis kahjuks tuleb pöörduda tagasi vana hea vinüüli juurde. Mina pole kuulnud veel ühtegi digilahendust, mille emotsioon oleks vähemasti mulle parem, kui vinüülilt tulev. Kaasaja digi-ja insenerfriigid on loonud hulgaliselt uusi tehniliste näitajate rekorded, mis peaks andma uued paremad helikuulamise kvaliteedid. Seda uut siis müüakse üha suuremate summade eest. Hinnad lähenevad juba 20-50 KEUR juurde . Neid küll ise ei tunne ja seepärast räägin rohkem kuni 10 KEUR lahendustest. Kuid kahjuks pean ütlema , et tihti kaob muusika musikaalsus, elu ja loomutruu emotsioon ära ja me kuuleme hoopis heli, mis on puhas, selge, täpne , hea 3D reproduktsiooniga. Kuid kui kuulata naturaalseid keel- ja puhkpille, klaverit, siis need on tehnilise ja kunstliku heliga. Esineb nö. kuivust kesksagedustes, mis hakkab kuulajat aja jooksul väsitama ja on piiratud dünaamika. Isiklikult olen saanud kõige loomulikumaid muusikaelamusi vana hea TDA1541A S1 ja S2 baseeruvatest DA muunduritest. Tolleaegne STEREO oli väärt asi!
    viimati muutis kasutaja Altec; 19 April 2014, 09:43.
    Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
    Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

Emotsioon ja helikvaliteet on omavahel seotud vaid kaudselt. Vinüüli emotsioon on maitse asi, kvaliteet on seal teisejärguline. Odav digilahendus suudab kõike, mis vinüül, ainult seda ketta ringi ajamist pole. Tasub vähem probleeme leiutada ja rohkem muusikat kuulata.

Comment

Esmalt postitatud Altec poolt Vaata postitust
        heli on loomulik, naturaalne, elus ja muusikariistad kõlaks ehedalt ja loomutruult
        Seletage mulle ära milline on elektrikitarri loomulik heli ja milline mitte.

Comment

Oh vaesed audiofiilid...võtke pillid kätte ja hakake mängima, helikvaliteediga seotud probleemid kaovad kohe. Lisaks õpite tundma ka tooni omadusi

Sobivad nii akustilised, kui ka elektroonilised pillid.

Comment

Keegi, keda võib uskuda analoogsoundi poole pealt, on öelnud: “The future of music is people, it has nothing to do with technology. It really doesn’t if you think about it. There was music long before there was electricity, and there’ll be music long after all of us have gone. It’s not going to go away, you’ll always be able to find it. It’ll be in the fucking pub down the street, or on the side stage. Music is an entirely human experience... my six year old daughter has it the same today as you had it 50 years ago. That’ll happen forever, it’s a matter of connecting emotionally to music. As long as theres still people with instruments, in your face, singing about something entirely real that you connect to, then... well, we’re fine”.
            Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
            Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

Comment

Nelson Pass
              http://www.diyaudio.com/forums/1731447-post13686.html
              "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                Seletage mulle ära milline on elektrikitarri loomulik heli ja milline mitte.
                Kõik on suhteline - näiteks kodanik Jaffimees mainis huvitava fakti - täpsemalt:
                The Doors lacked a bassist, so Manzarek usually played the bass parts on a Fender Rhodes PianoBass. His signature sound is that of the Vox Continental combo organ, an instrument used by many other psychedelic rock bands of the era. He later used a Gibson G-101 Kalamazoo combo organ (which looks like a Farfisa) because the Continental's plastic keys frequently broke, according to Manzarek.
                Rääkimata vanast auiofiilide murest, et audiofiilsed analoogsalvestised on haruldus, mitte standard.

Positiivsest küljest:
                One of the biggest albums of 2013 was Daft Punk's Random Access Memories, with many reviews commenting on the album's great sound.] Mixing engineer Mick Guzauski deliberately chose to use less compression on the project, commenting "We never tried to make it loud and I think it sounds better for it." In January 2014 the album won five Grammy Awards, including Best Engineered Album (Non-Classical).

Analysis suggests that the loudness trend may have peaked around 2005 and subsequently reduced, with a pronounced increase in overall and minimum album DR (crest factor) for albums since 2005.
                -

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                  Päris maksimalistlik lähenemine. Ma ka ei pane neid plaate masinasse mis mulle teadaolevalt ei mängi, kuid need mille puhul pole teada, nendega ma võin riskida...
                  Ei ole maksimalistlik, ma lihtsalt ei mäleta seda aega kui mul mingi plaat mängimast keeldus. Kõik plaadid mis mul on ka mängivad.

Kuid kahjuks pean ütlema , et tihti kaob muusika musikaalsus, elu ja loomutruu emotsioon ära ja me kuuleme hoopis heli, mis on puhas, selge, täpne , hea 3D reproduktsiooniga. Kuid kui kuulata naturaalseid keel- ja puhkpille, klaverit, siis need on tehnilise ja kunstliku heliga. Esineb nö. kuivust kesksagedustes, mis hakkab kuulajat aja jooksul väsitama ja on piiratud dünaamika.
                  See on suuresti maitse küsimus. Kui sinu juures kuulamas käisin oma plaatidega, siis mulle tundudus just kesksagedus kuidagi kusntlikult liiga esile trügiv ja üle-emotsionaalne, nii et muud ribad jäid kuidagi varju ja tähelepanuta.

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                  Odav digilahendus suudab kõike, mis vinüül, ainult seda ketta ringi ajamist pole. Tasub vähem probleeme leiutada ja rohkem muusikat kuulata.
                  Sellega ei saa küll nõus olla, odav digi lahendus on tihti ikka väga s*tt, nii et ei kannata üldse kuulata.

Comment

Munad värvitud?
                    Nüüd ruttu meelde tuletama, mis oli algne teema.
                    Mis pagana needus see on, et ükskõik, millest teema algab, ikka jõutakse HELIDE KUULAMISENI. Analoog versus digitaal juba ka tuli, millal kaablitega algust tehakse? Kes on esimene vapper fluuder?
                    Muide, siniseks värvitud koorega muna sisu maitseb teisiti, kui kollaseks värvitud koorega. Kes julgeb vastu vaielda?

Comment

Muna peab sööma lamedamast otsast ...

Comment

Et nagu Stereo saab ilma kaablite, kuulamise ja analoogi või digita hakkama?

Comment

moi, ma hindan sõnaseadmise kunsti, kuid lugemisoskust samuti. Esiteks, mitte analoogi VÕI digita, vaid analoogi VERSUS digita. Selleta saab stereo hakkama. Tehnikata ja kuulamiseta ei saa muidugi hakkama ei stereo, ei mono. Aga kas selles on küsimus? Kes selle esitas?
                          Teiseks, stereo PÄÄSTMINE saab edukalt hakkama kõigi ülalloetletud instrumentaariumideta.
                          Aga minu sõnumi mõte oli ju hoopiski teine. Märkasite?
                          Sellise teema loomine Audiofoorumis (mitte Varias) teenib millist eesmärki? Kas stereo saab päästetud? Kas kellegi harituse tase siin sündiva arutelu tulemusena tõuseb? Kas arutelul on mingi konkreetne seos Audiofoorumiga? Ei, see on lobateema, ning nagu näha, audiofiilsed kired hakkavad sooja ilma tõttu juba tuld võtma. Seega, teema ise on puhas trolling ja viimatised sõnavõtud (kaasa arvatud minu oma) on fluud.
                          Vaat', see oli tegelik sõnum.

Comment

Tahaks Moi süsteemi ka kuulata korra , et mõista mida helis kuulad. Sellise palve ka sai esitatud tookord.... Tegelikult peab isegi mitmel korral kuulama , et tekiks mingi arusaam kellegi maitsest. Heli tajumist konkreetsel hetkel mõjutavad paljud subjektiivsed tegurid. Minumeelest sa midagi mainisid minu juures, et sa ei saa aru , miks kesksagedus on kudagi liiga "huvitav" on.... Mina olen kesksagedusega päris kaua aega harjunud. Bassi tümpsu ja kõrgete liigset "siristamist" või väheemotsionaalset kesksageduste osa ma ka ei oska enam ammu hinnata, sest Estonia/Audese toodete kuulamise aegne aeg on ammu möödas.... Heli hindamise aluseks on kasulik kasutada mitte audiofiilsed plaate, mis tihtiligu eriti hästi tuunitud stuudiotes, vaid tavalisi häid omast ajastust plaate. Kuid plaatidel on suured vahed. Stuudiote töö ja mõned pressid võivad ka vahel olla täielik crap. Nii et loodan/me et Moi kutsub kuulama enda helimaitset nii mind kui veel teisigi huvilisi? Mina püüan aru saada eri tootjate maitsetest ja nende helidest... ja minu tagasihoidlik maitse ainult aitab kaasa toodete valikute tegemisel... Igasugu minu jaoks maitseta tooteid ma püüan vältida. Aga sorry, see teema on kaudselt seotud teemaga "stereo päästmine "... kuigi ehk on kah. Et STEREO säiliks peab selles olema eelised HOMECINEMA/MULTICHANNEL heli ees. Neid siin ju vaagimegi , eks? Ruumitunnetuse saamine on stereos palju keerulisem kui 5.1 või 7.1 süsteemis.
                            viimati muutis kasutaja Altec; 20 April 2014, 17:30.

Comment

... Et STEREO säiliks peab selles olema eelised HOMECINEMA/MULTICHANNEL heli ees. Neid siin ju vaagimegi , eks? ...
                              No miks me küll ei loe? Teema esimeses kirjutises on ju link. Ei ole juttu stereo versus multichannel. Lugege, sõbrad. Veebilehe autor populariseerib kvaliteetse (mis on küll vale vene ajast pärit väljend) audiosüsteemiga muusika kuulamist. Mitte sõnagagi pole öeldud, et see peaks olema ainult kahekanaliline stereo - maa ja mere taga on väljendil "stereo" tavakasutuses hoopis teine tähendus. Seega, stereo PÄÄSTMISEGA (mono või paljukanalilise vastu) pole midagi pistmist!
                              No kas tõesti peab munad puust tegema ja punaseks värvima? Algselt viidatud veebileht (uhke pealkirjaga "projekt") on tavaline veebimagnet - et temale klikitaks, lõustavihikus laigitaks, j.m.s.

Comment

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                                Sellise teema loomine Audiofoorumis (mitte Varias) teenib millist eesmärki? Kas stereo saab päästetud? Kas kellegi harituse tase siin sündiva arutelu tulemusena tõuseb? Kas arutelul on mingi konkreetne seos Audiofoorumiga? Ei, see on lobateema, ning nagu näha, audiofiilsed kired hakkavad sooja ilma tõttu juba tuld võtma. Seega, teema ise on puhas trolling ja viimatised sõnavõtud (kaasa arvatud minu oma) on fluud.
                                Kui aus olla siis mina suhtun siinsesse foorumisse justnimelt kui suunatud loba ajamise kohta ja ei saa natuke aru sellest teemasse või teemast mööda, trolling, fluud jne. probleemist. Mingit akadeemilist sisu siin ju nagunii ei saavutata ning info ja teema aktuaalsus on väga üürike.
                                Esimese postituse lingilt paistab välja see, et ükskõik, mis aitab või lükkab kedagi muusikat võimendi ja kõlarite kaudu kuulama, siis see ongi "save the stereo" - võibolla see "loba" ongi siis minupoolne pisku.

... et mõista mida helis kuulad... Heli tajumist konkreetsel hetkel mõjutavad paljud subjektiivsed tegurid. Minumeelest sa midagi mainisid minu juures, et sa ei saa aru , miks kesksagedus on kudagi liiga "huvitav" ... väheemotsionaalset kesksageduste osa ma ka ei oska enam ammu hinnata....
                                See on keeruline küsimus, lihtsalt ma ei ole kindel, et selline kesksagedus on õige. Võib olla, võib ka mitte olla.
                                Mina otsin autentsust, ehk sellist heli, mis oleks võimalikult loomulik aga see ei tähenda vist alati kesksagedusest emotsionaalne olemist. Või tuleb öelda, et ma ei ole sellise heliga harjunud ja ei oska temast lugu pidada.

Esmalt postitatud Jeekim poolt Vaata postitust
                                No miks me küll ei loe? ... j.m.s.
                                Eks jah inimesel on omadus ise loetule juurde mõelda. Eriti kui teema aiendiks oli mono päästmine, siis kohalikus kontekstis on stereo ikka 2 kanalit.
                                viimati muutis kasutaja moi; 21 April 2014, 11:22.

Comment

Working...
                                X