Teade

Collapse
No announcement yet.

Pinge saamine headphone jackist

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pinge saamine headphone jackist

Tere,

Selline küsimus, et ma alles algaja muidugi. Kuid selline küsimus, et ma tegin ühe kõrvaklappide juhtme katki. Seal on siis valge, punane ja mingi ilma ümbriseta juhe. Nii palju kui ma füüsikast tean, paneb kindel voolutugevus membraani võnkuma. Kuidas ma saaks neid numbreid, mis panevad membraani võnkuma oma multimeetris näha? Kuidas ma peaksin juhtmed ühendama,

Aitäh

Vs: Pinge saamine headphone jackist.

osutiga multimeetri puhul näed miskit võnkumist, digitaalne liiga aeglane selleks.
    selleks et vool tekiks on vaja pinget, see peaks küll ütlema mida mõõta vaja

Comment

Mõõtmisel peaks testri otsad minema massi ehk "maa" ja signaalijuhtme vahele. Massi või maa või korpuse juhe on see "ilma ümbriseta" juhe.
      Vahest mingites seadmetes/kaablites on see ka musta isolatsiooniga.
      Signaaljuhtmed audioühendustes on tavaliselt jah valge ja punane, vahest ka roheline, kollane ja nende igasugused kombinatsioonid.
      Kõrvaklapijuhtmest multimeetriga mõõtes võid proovida vahelduvpinge piirkonnas 100mV...1V , aga ega sealt vist midagi nähtavale ei tule jah, võibolla mõni kaugem komakoht vilgub natuke.

Comment

Kas ma saan õigesti aru, et must või/ehk ilma ümbriseta juhe tähendab maandust?
        Ning kas punane on parema kõrvaklapi jaoks ja valge vasaku jaoks?
        Mis tähendab, et ma peaksin ühendama kas valge või punase juhtme multimeetri + juhtmega ja siis selle ümbriseta musta juhtmega?

Comment

Esmalt postitatud kevin3220 poolt Vaata postitust
          Tere,
          .. ma tegin ühe kõrvaklappide juhtme katki.
          Kas tahad seda juhet parandada ja ei tea kuidas ühendused käivad?

Kui nendelt juhtmeotstelt mõõtmisi hakkad tegema (miks? ) , siis hoidu juhtmete lühistamisest - see võib kõrvaklapivõimendile või misiganes signaaliallikas Sul on, kiirelt lõpu teha.

Comment

Tegelikult oli plaan, et heli info arduinole edastada... Seestap ongi vaja teada, kuhu mis läheb

Comment

Tahad Arduino analoogsisendit kastades teha nt. VU-meetrit? Praeguste küsimuste põhjal on lend veidi liiga kõrge.
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

Aga kui hoovõtuharjutusi ei tee, siis ei saa ka lendamist selgeks .

kevin3220, kõrvaklapijuhtme juba harutasid lahti, aga kas Sul see Arduino asjandus on ka juba olemas?

Ehk kaasfoorumlased soovitavad mõnd pisikest projekti, et entusiasmi säilitada. Võibolla kunagi saab siis ka selgeks, et, mis on need "numbrid, mis membraani võnkuma panevad" ja on võimalik ka muid toredaid asju ehitada.

Comment

Vs: Pinge saamine headphone jackist

Jap, arduino oleams. Ega ma ei tea ju kas võimalik või mitte, muidu ma ei küsiks Teilt ju;D Mul alles 9. klassi hariduse omandamine käsil Nii palju kui füüsikast ma tean;D Aga kus se probleem siis on ? Miks ma ei näe siis? Füsa õps ikka keeras mingit seadeldist ütles, et pani pinge muutuma ja siis oli kuulda erinevaid helisi.
                  Kus see probleem hetkel siiski on? Tean jah, et küsimus loll jne. Aga vähemalt saan targemaks kui keegi midagi teemakohast ütleks...
                  viimati muutis kasutaja kevin3220; 03 m 2014, 16:08.

Comment

Juhtmete värvid on jah Eesti keele järgi paigas
                    Must- mass
                    Punane - parem
                    Valge - vasak

Comment

Esmalt postitatud kevin3220 poolt Vaata postitust
                      Füsa õps ikka keeras mingit seadeldist ütles, et pani pinge muutuma ja siis oli kuulda erinevaid helisi.
                      Uuri välja, mis seadeldis see õpetajal oli, mida ta kasutas. Siis proovi endale selle katse skeem joonistada, ehk siis hakkab pilt selgemaks saama ja võibolla saad siit ka edasiviivaid soovitusi.

Comment

Esmalt postitatud M.L poolt Vaata postitust
                        Uuri välja, mis seadeldis see õpetajal oli, mida ta kasutas. Siis proovi endale selle katse skeem joonistada, ehk siis hakkab pilt selgemaks saama ja võibolla saad siit ka edasiviivaid soovitusi.
                        Okei aitäh

Comment

Working...
                        X