Teade

Collapse
No announcement yet.

Toitepinge silujate kasutamisest koos audiotehnikaga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Erinevate DAC lahenduste kuulamisüritus Tallinnas

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
    Kurat nüüd ei saa enam vaiki olla. kas pole mitte audiofiilid ise need, kes oma raske raha eest saadud imejubinaid demonstreerivad, suutmata ära tuua lihtsaid füüsikalisi põhjendusi, et miks need asjad siiski paremad on.
    Pimekuulamisi kardate ka nagu vanakurat välku.
    Ma ka nüüd ei saa.
    Pigem on teil endal mingi kartus seda testi ise teha, vaid käib pärast mingi vahutamine selle ümber et kõik on valesti ja nii et tehta jne jne.
    Tee siis see test ära, osalejate puuduses pole küll probleemi kaagutad kogu aeg niisama.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
      Ma ka nüüd ei saa.
      Pigem on teil endal mingi kartus seda testi ise teha, vaid käib pärast mingi vahutamine selle ümber et kõik on valesti ja nii et tehta jne jne.
      Tee siis see test ära, osalejate puuduses pole küll probleemi kaagutad kogu aeg niisama.
      Mul pole piisavat "audiofiilset tehnikat". Testi peaksid "läbima" ennekõike need, kes oma suurepäraseid (eriti usb ja võrgu) kaableid kiidavad. Ja ikka siis on ebaõnnestumises kõik muud tegurid süüdi.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

praegu mängib mul kodus süsteem, kus makihelipeast alates kuni kõlariteni on helitrakt ise tehtud.
        Tehke järgi !
        Et midagi sellist järgi teha, oleks huvitav teada mida ja kuidas siis ehitatud on. Mina tunnistan et olen akustikahuviline, seega mulle sobib kui alustada tagantpoolt, st kõlaritest .

Ma ehitasin esimese vinüülimängijaga komplekti vast nii 1982. Paljud asjad pole enam meeles aga kõlarid olid näiteks avatud (tänapäeval siis OB), 4W 4GD miskit. 1985 ehitasin järgmise. 1986 või 7 sain üle ENSV toimunud noorte tehnikute konkursil mingi auhinna kassetika digitaalse lindiloenduri eest. Rõhk hakkas nihkuma kõlaritega katsetuste poole. 1990 tegin esimesed subwooferid Isobarik süsteemis, kus töötasid kanalis vastakuti kaks 10" valjuhääldit, maht võis olla 150l... 1993 alustasin minu avataril olevate kõlarite diy prototüüpidega, milliseid valmis ühtekokku 3 või 4 erinevat versiooni. 1994 mingi järjekordse kuulamissessiooni järel naabrimees järgmisel päeval enam tere ei öelnud, vaid lubas elektrijuhtmed läbi lõigata kui veel midagi niisugust kordub...

Näh, vaat kui huvitav seos tuli toitepinge ja elektrivooluga .
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Kas keegi oskaks anda soovituse, kuidas teha proovik võrguparameetrite mõõtmiseks helikaardi ja spektromeetri abil.
          Muidu me jäämegi siia uhkeldama igasuguste asjadega, ihvike saab ainult jõudu juurde plärast.

Vajalik on siis esmalt muidugi galvaaniline lahutus, seejärel pinge alandamine ja seda peab saama teha nii et lainekuju ja häired spektris oleksid transparentselt nähtaval.
          Mind igatahes huvitab mis toimub võrgupingega, ja sealt edasi saab juba uurida kas, kuhu ja kuipalju häireid edasi jõuavad.

Ja nüüd püsime teemas!
          Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
            Kas keegi oskaks anda soovituse, kuidas teha proovik võrguparameetrite mõõtmiseks helikaardi ja spektromeetri abil.
            Läbi võimalikut laia sagedusribaga trafo ilmselt oleks ohutu mõõta.

Comment

Jah, seda ma mõtlen küll. Ainult et pole kohe olemas ühtki mida võiks ka otse nagu primaarina võrku surada...
              Konfutsius

Comment

Ise arvan, et trafot kasutada ei ole hea. On ju juba korralik madalsagedustrafo (võrgutrafo) tegelikult hea filter.
                Pakun ideena akudel arvutii ja helikaaditoidet (läpakas). null läheb helikaardi "maa" külge ja faas läbi näiteks 1:500 takistusliku pingejaguri liinisisendisse.
                Ei tohiks midagi hullu juhtuda kui null ennem ja faas hiljem ühendada.
                Toitevõrk on jah igasugu sodi täis, kui meeles ja mahti võtan Tektronix digiossiga mõne perioodi võrgupinget üles.

Muide, häireid võiv olla kahte liiki- nulli ja faasi vahel ning elektrivõrgu ja kogu ülejäänud maailma vahel.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Elektrivõrgu häirete mõõtmine eesmärgiga tuvastada kuuldavaid häireid kõlaritest/klappidest väljuvast signaalist on nagu pikkuse mõõtmine kaalu teada saamiseks.
                  Selge see, et häired on ja näiteks korraliku UPSiga need häired vähenevad. Aga see ei ole argument UPSi või power conditioneri kasutamiseks, vähemalt mitte enne, kui on tuvastatud reaalne mõõdetav-kuuldav erinevus heliahela lõpus. Juhul kui alustada mõõtmisega valest otsast, jääb millegi kahtlase tuvastamisel kohe okas hinge, et peaks jälle raha kulutama hakkama.
                  Enam-vähem samal teemal üks test - http://archimago.blogspot.ca/2014/02...ble-redux.html

Muidugi see RMAA on nagu ta on. Huvitav, kas Eestis on kedagi, kellel oleks võimalik kasutada mõnda korralikku audioanalüsaatorit, a'la Audio Precision?

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt Vaata postitust
                    Elektrivõrgu häirete mõõtmine eesmärgiga tuvastada kuuldavaid häireid kõlaritest/klappidest väljuvast signaalist on nagu pikkuse mõõtmine kaalu teada saamiseks.
                    Selge see, et häired on ja näiteks korraliku UPSiga need häired vähenevad. Aga see ei ole argument UPSi või power conditioneri kasutamiseks, vähemalt mitte enne, kui on tuvastatud reaalne mõõdetav-kuuldav erinevus heliahela lõpus.
                    Mina näiteks ei rõhuta et ma pean kõlarist või klappidest seda häiret kuulma. Kui seda sealt veel ka aimata on, on asi väga pahasti.

Ma tahan teada milline on vaenlane kellega võidelda, muidu on võitlus nagu krimmis - vaenlane on aga mis/kes ta on ei tea krt, ühtki pauku ka teha ei saa, sest ei tea kelle pihta...
                    Konfutsius

Comment

Võta korralik, ütleme vene värviteleka toitetrafo, aja ülekanne võimalikult 1:1 lähedale ja siis võta 400V paberkonded ja aja sekundaarmähis 50Hz resonantsi. Usu mind, väljund on väga ilus.

Usu mind, rahast loobumine, et audiofiilne pikendusjuhe soetada ja pärast teeselda, et probleemi pole, on suurusjärk ägedam, kui raha endaga uhkustada.
                      ;
                      Kuule, kuule! 400V kondekad on vähe, mis vähe. Neil ju peal alalisvoolu pinge tavaliselt. Resonantsis, aga võib see kasvada X+n korda, oleneb võnkeringi hüvetegurist!!
                      viimati muutis kasutaja rainadov; 19 m 2014, 13:13. Põhjus: täht

Comment

Ma kunagi lasin võrgupinge helikaardi sisendisse läbi jootepüstoli trafo Jootepüstoli trafol väljundpinge jäi alla 1V kanti.

Comment

Esmalt postitatud ihvike poolt
                          Kust see piir jookseb, millest alates mittekuuldav häire enam probleem ei ole? 10, 100, 1000 või miljon korda allpool hinnanguliselt kuulmise abil tajutavate moonutuste piiri?
                          Ma pole üldse kindel et võimalik probleem avalduks otseselt moonutusena, võibolla avaldub hoopis muud moodi. Näiteks võibolla on lainekuju nii vale siinuse suhtes, et mingitel hetkedel trafo kasutegur lihtsalt langeb märgatavalt, mille tulemusel ei saa võimendi etteantud parameetritega töötada. Selleks pole ju palju vaja - kui vaatame tiidu93 pakutud pildil "siinuse" kuju ja seal kus nullile lähenedes sujuv kuju tahab teha jõnksu, siis kui seal see jõnks pikeneb, muutudes nagu peaaegu staatilise väärtusega nähtuseks, siis trafost väljuv energia väheneb (trafo ei transformeeri energiat alalispingest mistahes pingel ja polarisatsioonil).
                          Kui Novembre lähikonnas asub mingi tööstus mis mingil põhjusel rikub selles piirkonnas võrgupinge kuju, siis saab ju niisugune probleem eksisteerida nagu ta kirjeldas.
                          Ma muide olen maadelnud paari tööstusliku seadmega mis ka näiliselt lambist ei töötanud normaalselt, lõpuks selgus et probleem tekkis ühe plisterpakkide pakendajaga, mis saatis võrku tagasi nn regeneratiivenergiat (ja nähtavasti ka mingeid häireid) ning see teine "probleemne" seade oli sedavõrd tundlik (elektrooniliselt juhitavad nahaõmblusmasinad), et ajas programmid segaseks, kui see konkreetne plisterpakendaja töötas. Seal saime lahenduse tööstusliku pingesilujaga, probleem kadus. Kahjuks tegeles võrgumõõtmistega EE, seepärast ei näidatud meile mis võrgus toimus, ainult räägiti.

Seepärast ma ei naeraks kõige üle, millega ise pole kokku puutunud - eriti käib see ihvikese kohta.

Üks näide põnevast võrgupinge "siinusest":
                          Click image for larger version

Name:	Screen shot 2014-03-19 at 2.38.02 PM.png
Views:	1
Size:	109,6 KB
ID:	867880

On suht kindel et moodne impulsstoiteplokk ei tee teist nägugi niisuguse "toidu" peale .
                          viimati muutis kasutaja OSX; 19 m 2014, 14:47.
                          Konfutsius

Comment

Nagu aru saan on tõestatud, ja skeptikud seda tunnistavad, et elektrivõrgu kvaliteet kõigub. Arusaamatu on miks nad ei taha tunnistada et seda võib kuulda olla? Minu arusaamise järgi mida parem, läbipaistvam süsteem on seda rohkem on ka kuulda. Sh ka välis moonutajaid. Sh ka USB kaableid, tervitused MartinJ .Mul pole vähematki kahtlust, et need seadmed mida kasutasin on halvasti projekteeritud. Ma pole seda effekti spetsiaalselt isegi jälginud. Mõnikord istud, hm mussika voolab, tämbrid loomulikumat mis juhtus? Mis nädalapäev? Laupäev, selge. Ja seda effekti olen tähele pannud 3 erineva süsteemiga. Tõsi küll, ühe võimendiga see effekt oli minimaalne aga see võimendi oli ka siukse puise heliga. Elektrivõrgu kvaliteeti kõikumist on ka tunnistanud Nikolai (Audese lampvõimude projekteerija), Audese helilaborist. Arvatavasti Alfred ka, siis nad olid koos. Et neil oli ka selgelt kuulda seda effekti siis kui nad olid laki tänaval. Ja teadsid kinlalt, et hoovis olev tootmine "rikkus" toidet.

Comment

Niisiis, asjaosalised on saanud end natuke välja elada, nüüd vast mõistate et jumala, USB projekteerimise ja mugava filosoofia tarbeks sobivad muud teemad.
                              Tänan mõistva suhtumise eest!
                              Konfutsius

Comment

Ajastus oli küll vähe kehva, mul jäigi osa poste üldse lugemata teiselt lehelt.

Comment

Working...
                                X