Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Toitepinge silujate kasutamisest koos audiotehnikaga
Vs: Erinevate DAC lahenduste kuulamisüritus Tallinnas
Kui kedagi huvitab mingi arvamus siis näiteks minult küsitakse arvamust PM'i kaudu ning ka ise küsin samamoodi, nagu sa tead. Väga laiaks ei kannata teemasid ajada, kuna siis ununeb teema ajend üldse ära. Kuniks teemat saatev suhtlemine ei välju sõbralikest raamidest, pole ka põhjust teemat raputada, kui aga hakatakse üksteisi naeruvääristama ja otsima mingeid veidraid ettekäändeid irvitamiseks, samas ise pakumata midagigi teema heaks - siis ei jää suurt muud üle kui "puu küljest mädad õunad maha raputada".
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Ma pole üldse kindel et võimalik probleem avalduks otseselt moonutusena, võibolla avaldub hoopis muud moodi.
Miks sa sisulise vastuse ära kustutasid? Ma kirjutasin, et ükskõik milline probleem toites ei saa väljenduda kuidagi teisiti kui moonutustena konkreetse komponendi väljundis. Juhul kui "probleem" toites ei realiseeru kuuldavate (või siis vähemalt lihtsalt mõõdetavate) moonutustena väljundis, ei ole tegu antud ülesande püstituse kohaselt elektrivõrgu- või toiteprobleemiga.
Näiteks võibolla on lainekuju nii vale siinuse suhtes, et mingitel hetkedel trafo kasutegur lihtsalt langeb märgatavalt, mille tulemusel ei saa võimendi etteantud parameetritega töötada. Selleks pole ju palju vaja - kui vaatame tiidu93 pakutud pildil "siinuse" kuju ja seal kus nullile lähenedes sujuv kuju tahab teha jõnksu, siis kui seal see jõnks pikeneb, muutudes nagu peaaegu staatilise väärtusega nähtuseks, siis trafost väljuv energia väheneb (trafo ei transformeeri energiat alalispingest mistahes pingel ja polarisatsioonil).
Nagu ma ärakustutatud vastuses kirjutasin, oletada võib kõike. Ka näiteks seda, et tiidu93 kodukootud mõõtelahendus on selle "siinuse" kuju põhjuseks. Ja kui ei ole, siis on see "siinuse" kuju ebaoluline, kuni pole tõestatud, et see väljendub kuuldavate moonutustena heliahela või mõne komponendi väljundis.
Kui Novembre lähikonnas asub mingi tööstus mis mingil põhjusel rikub selles piirkonnas võrgupinge kuju, siis saab ju niisugune probleem eksisteerida nagu ta kirjeldas.
Ja kui tõenäoline on taolise toiteprobleemi puudumise väljendumine "loomulikumates tämbrites ja heli voolamises"? See on kategoriseerimatu subjektiivne hinnang oma kuulamisaistingule, millel on lõputu hulk võimalikke põhjendusi, enamus tõenäolisemad kui elektrivõrgu parameetrite kõikumine eri nädalapäevadel.
Kui audiofiil mõõtma hakkab (kui hakkab), siis alustab ta muidugi seinakontaktist, seejärel UPS või power conditioner vahele, uus mõõtmine ja vääramatu järeldus, et heli läheb paremaks, kuna elektri kvaliteet läks paremaks ja UPS/conditioner oli kallis. Ja sinnapaika see mõõtmine lõpeb. Sellest pole aga kasu inimestele, kes tahaksid teada, kas võrgukvaliteedi parandajatest on kasu seal, kus asja tegelik mõte - heliahela väljundis.
Ma pole üldse kindel et võimalik probleem avalduks otseselt moonutusena, võibolla avaldub hoopis muud moodi. Näiteks võibolla on lainekuju nii vale siinuse suhtes, et mingitel hetkedel trafo kasutegur lihtsalt langeb märgatavalt, mille tulemusel ei saa võimendi etteantud parameetritega töötada. Selleks pole ju palju vaja - kui vaatame tiidu93 pakutud pildil "siinuse" kuju ja seal kus nullile lähenedes sujuv kuju tahab teha jõnksu, siis kui seal see jõnks pikeneb, muutudes nagu peaaegu staatilise väärtusega nähtuseks, siis trafost väljuv energia väheneb (trafo ei transformeeri energiat alalispingest mistahes pingel ja polarisatsioonil).
...
Üks näide põnevast võrgupinge "siinusest":
[ATTACH=CONFIG]9401[/ATTACH]
On suht kindel et moodne impulsstoiteplokk ei tee teist nägugi niisuguse "toidu" peale .
;
Siin on vähemalt siinus aimatav. Ossiga olen näinud kõiksugust suppi elektrivõrgust!
Trafo oma rauaga sisendis, sööb enamuse kõrgsigadushäireid ära. On müügis ju optilised sisendi eraldajad, mõõteriistadele. Nad on natuke kallivõitu, aga teist lahendust ossiga laia spektri vaatamise puhul pole!
viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2014, 22:02.
Põhjus: 2 kokku ja mittevajalik tsitaadist maha
Kõik ei keerle ainult heliahela väljundi ümber. Mittesiinuseline võrgupinge ei sobi kasutamiseks trafodega, ka siis mitte kui see trafo on kasutusel akulaadijas. Väga halbade tingimuste korral trafo lihtsalt põleb asjatult maha, natuke vähem halbade tingimuste juures väheneb saadav pinge ja võimsus.
On vääramatu tõsiasi et valdav enamus helivõimendeid põhinevad just trafode kasutamisel. Kas on vaja riskida - paneme nüüd silmad kinni - kalliste võimendite tervisega, toites neid teadmata kvaliteediga pingega? Miks näiteks ei tangita lennukeid suvalise kännutaguse heinamaal tünnist vene salakütusega, see oleks ju väga odav ja kuni see ollus põleb, on hoopis piloodid süüdi et ei oska lennukiga lennata ja alla kukuvad - kas see vastaks piisavalt mugavale filosoofiale?
Muidugi võivad need kes kasutavad impulsstoitega aparatuuri - arusaamatuses õlgu kehitada, palun. Aga kehitagu siis õlgu...
ihvike küsis et miks "sisulise" postituse ära kustutasin. Kustutan ka tulevikus, kui sisuks on ainult teiste halvustamine (viimases näiteks "tiidu93 kodukootud mõõtelahendus", "kui audiofiil mõõtma hakkab (kui hakkab)", "kategoriseerimatu subjektiivne hinnang oma kuulamisaistingule" jne).
Kuulge, lõppeks võib iga indiviid oma tajudele hinnanguid ju anda, või mis??
Esmalt postitatud rainadov poolt
On müügis ju optilised sisendi eraldajad, mõõteriistadele. Nad on natuke kallivõitu, aga teist lahendust ossiga laia spektri vaatamise puhul pole!
Mul on seoses kahe projektiga plaanis farnellist osta mõned galvaanilised eraldajad, võibolla et otsin sinna juurde mõne lihtsama kahekanalilise lisaks. Tänud meenutamast.
viimati muutis kasutaja OSX; 21 m 2014, 01:35.
Põhjus: puhastus
Konfutsius
Vs: Toitepinge silujate kasutamisest koos audiotehnikaga
Eraldatud teema toite osas on jäänud mulle kahjuks kahe silma vahele. Ma olen nõus Novembre "terrible" elamustega toitest tulenevatest helihäiretest. Ise kogen sedasama ja sama räägivad ka paljud minu tuttavad audiofiilid.
Kogemustest lähtuvalt ütleks, et toitehäireid ei tunneta väga kuulajad, kes kuulavad väga tuima helisüsteemi või siis kasutavad tämbreid. Aga tundlik helisüsteem, mis avatud helikunstile, kus tunda õige "spirit of the sound" on võrgutoitest sõltuv nagu tuulelipp sügistuultes! Eriti need kuulajad, kes asuvad paljude elektritarbijatega suuremates elamutes või tööstustarbijate piirkonnas. Minu kogemus on siiani olnud selline, et vähegi aktiivsemad filtrid söövad ära muusika elu või moonutavad heli HI-Fi'likuks .
Kui kasutada häid toitekaableid, heast vaskmaterjalit toitepistikuid , toitepesasid ja kaitselüliteid voolukilbis, saab tulemuse paremaks. Abi on ka heli järgi valitud kvaliteediga kaablitest kilbist kuni audiosüsteemini. Kes ei usu, siis seda saab praktikas ise kogeda, kes ei pelga natuke eksperimenteerida ja kes raatsib natuke raha rohkem kulutada.
Igasugu toitefiltrite võrdluskuulamised väga teretulnud, kui kellelgi on midagi pakkuda? Püüan sel aastal Munich Highend messil eriliselt toitefiltrite pakkujaid uurida ja neilt katsetuseks siia tooteid saada. Ega enne ei usu , kui ise kuulanud ja kogenud pole. Muidu paljud eksponendid kasutavad küll väga aukartustäratavaid toitejagajaid...kuid kas see ka heli tähendab alati??
Teoorias on palju inseneriteadust, kuid heli on siiski kunst! Parim insenerikunst, kus heli kunst ja hing alles jääb, maksab rohkem kui tahta! Uskuge mind.
Hiljuti tekitas foorumis omapärast vastukaja arvamus et võrgupinge parameetrid elektrisüsteemis ei ole teatud aegadel kvaliteetsed.
Sellest olukorrast väljatulemiseks on tootmises ja kasutuses inglisekeelse nimetuse all "Power Conditioner" mitmeid seadmeid, mis erinevad nii lahenduse kui funktsionaalsuse osas. Link wiki artiklile: http://en.wikipedia.org/wiki/Power_conditioner
Et sellise probleemi nimetamine tekitas igasuguseid arvamusi, siis toon need siia üle.
OSX ---
Kuulamine võib sõltuda ka välis teguritest. Tänavamüra, elektrienergia kvaliteet ka kõigub. Minu süsteem kodus "mängib" ainult nädalavahetustel.
Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !
...
Kui kasutada häid toitekaableid, heast vaskmaterjalit toitepistikuid , toitepesasid ja kaitselüliteid voolukilbis, saab tulemuse paremaks. Abi on ka heli järgi valitud kvaliteediga kaablitest kilbist kuni audiosüsteemini. Kes ei usu, siis seda saab praktikas ise kogeda, kes ei pelga natuke eksperimenteerida ja kes raatsib natuke raha rohkem kulutada. ...
... Teoorias on palju inseneriteadust, kuid heli on siiski kunst! Parim insenerikunst, kus heli kunst ja hing alles jääb, maksab rohkem kui tahta! Uskuge mind.
Usk on võimas asi - inimkonna ajalugu ja ka tänane päev, on sellele tõetuseks.
Aga teades, et enne jaotuskilpi on sadu kilomeetreid alumiiniumkaableid, nende jätkamisi; alajaamad, trafod, lahklülitid, sularid, press- ja poltkingad, polt- ja kruviühendused ... siis las kallid toitekaablid jäävad luksvidinateks, mitte heli muutjateks.
Usk on võimas asi - inimkonna ajalugu ja ka tänane päev, on sellele tõetuseks.
Aga teades, et enne jaotuskilpi on sadu kilomeetreid alumiiniumkaableid, nende jätkamisi; alajaamad, trafod, lahklülitid, sularid, press- ja poltkingad, polt- ja kruviühendused ... siis las kallid toitekaablid jäävad luksvidinateks, mitte heli muutjateks.
Palju sa oled selle teemaga kokku puutunud, et nii veendunud skeptik oled? Mida oled võrrelnud?
Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !
Palju sa oled selle teemaga kokku puutunud, et nii veendunud skeptik oled? Mida oled võrrelnud?
Piisavalt alajaamade, jaotuskilpide, toitekaablitega, nii paberil kui mutrivõtmete ja presstangide vahendusel kokku puutunud. Minu usk säiliks (küll väga vahesel määral) kui toitekaabel oleks lõppseadme ja spetsiaalse toite-/akubloki vahel.
Piisavalt alajaamade, jaotuskilpide, toitekaablitega, nii paberil kui mutrivõtmete ja presstangide vahendusel kokku puutunud. Minu usk säiliks (küll väga vahesel määral) kui toitekaabel oleks lõppseadme ja spetsiaalse toite-/akubloki vahel.
Mis ma oskan öelda. Me saame sinuga rääkida ka nagu elektrik elektrikuga või nagu elektriinsener elektriinseneriga. Kuid kas saame rääkida ka kui audiokunsti nautija audiokunsti nautijaga? Satud Tallinna siis anna teada. Võin seda elektir voodoo imet natuke demoda... Muud moodi pole eriti võimalik.
Et enne liitumiskilpi on liinides asjad "nigu on" - peaks olema tehnikainimestele terve mõistusega hoomatav. Eriti hea on kui ka elektrikuharidus on tagataskust võtta.
Seetõttu olen ma seda meelt, et reaalset kasu võiks pakkuda siinuselise toitepinge kohapeal taastamine n.ö. nullist, läbi aku. Pärast seda aga vaatame kuidas on meil lugu toitepingejuhtmete varjestuste ja/või maandustega. Ainult siis võib saada tulemuse mis vastab täiesti nõuetele ja millest paremini pole reaalselt võimalik küsimust lahendada.
Kui aga meil on kilomeetreid õhkliine suvalises konditsioonis olevast alumiiniumist, seejuures osad visangud kaabliga ja osad paljaste juhtmetega, siis uskuge - ükski maagiline "vaskseib" (mõelge selle all siis komponenti mida soovite) ei muuda asjade seisu ei paremaks ega hullemaks.
Kui agressiivsem seade "sööb muusika ära", tähendab see vaid üht - toiteseade kiirgab ise kohatult palju häireid väljastatavasse toitesse ning seetõttu ei ole ta kvaliteetne.
Edit: mulle jõuti juba meenutada - toiteseade on siis nagu "kits kärneriks"... jah, täpselt .
viimati muutis kasutaja OSX; 02 m 2014, 11:11.
Põhjus: lisa
Konfutsius
Ega vist suurt mõjutagi, pigem rõhutasin oponendi poolt väljatoodud materjalivaliku kvaliteedierinevusi: "hea vaskmaterjal" vs katmata alumiinium (mis tihti ka oluliselt oksüdeerunud visangute puhul).
Siin aga sobib lisada et Narva siinus tarbimiskohta jõudnuna pole enam täpselt see mis Narvast väljus, ta on saanud lisanditeks mitmeid muid häireid mida energiaplokkides ilmselt isegi esineda ei saa. Materjalidel pole häiretega muidugi olulist pistmist.
Konfutsius
Mõtlen et nii hoogu ei peaks kumbki siin vaidlev pool minema et Narvat ja kõrgepingeliine mängu tuua. Igasugune alajaamatrafo on oma induktiivsusega piisav siinuse taastaja ja filter ühes tükis. Ja Narvast audiofiili koduni on neid ikka mitu tükki vahel. Viimasest 10/0,4 kV trafost koduse pistikupesani korjab lõviosa häiretest ja kõrgsigadusest ilmselt ikka see viimane ots mis maja sees. Naabrid ja võimalikud viletsad kontaktid ja eri materjalide ühendused samuti seal. Nii et viimasest eesti energia plommist kuni oma superaudiotehnikani saab vabalt eraldi audiofiilse kaabli vedada ja ära varjestada ja miks mitte ei võiks siis selle olemasolu ka helis kuulda olla.
Comment