Teade

Collapse
No announcement yet.

MEISTRIMEHED, KUS TE OLETE

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Veneaegse toodangu kohta veel paar sõna. Kudamoodi ühele sugulasele telekat veneajalõpus ostsime. Tegelt rohkem vist kõlbask see najafoorumisse. Noh teada tuntud asi, et telekat ostes pead järgi uurima , millal asi tehtud ja kuidas ja kuna tutvused nõukokudeaegse kaubandusvõrguga olid väga olulised ja pääs taha ruumidesse , siis sai mindud sinna ja seal olevatest telekatest "õige telekas valmis ehitatud" . Pärast plommid kah peale ;D  ;D

Kusjuures vene asjadele plommijäljendeid oli lihtne teha- võtad vajaliku jämedusega toru, ajad epoliimi sisse ja lased plommi peal ära kuivada ;D

Edit: kondekatest. kõige jubedamad on venelaste plastmasspõhjaga lüüdid. Kõige paremad kummipõhjaga.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Hmm... Selle vene kraami jutuga seoses tuli mulle meelde, kuidas onu ostis kunagi koos töökaaslasega sama värviteleka - Foton 714 vist oli veel teine, kaalus igatahes 65 kilo Üks oli toodetud kuu alguses, teine lõpus. Lugu lõppes sellega, et onu sai enda omal aastas korra uue koobi sisse panna lasta, samas kui teise jorsi telekas käis seal stiilis 14 aastat jutti täiesti korralikult. Ilmselt oli seal seos palgapäevade ja plaani täitmise või tont teab millega, igastahes olenes kvaliteet ka suuresti partii valmimise (täht)ajast.
      Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Hmm... Selle vene kraami jutuga seoses tuli mulle meelde, kuidas onu ostis kunagi koos töökaaslasega sama värviteleka - Foton 714 vist oli veel teine, kaalus igatahes 65 kilo Üks oli toodetud kuu alguses, teine lõpus. Lugu lõppes sellega, et onu sai enda omal aastas korra uue koobi sisse panna lasta, samas kui teise jorsi telekas käis seal stiilis 14 aastat jutti täiesti korralikult. Ilmselt oli seal seos palgapäevade ja plaani täitmise või tont teab millega, igastahes olenes kvaliteet ka suuresti partii valmimise (täht)ajast.
        Peale palgpäeva tehtud asju polnud mõtet osta, need olid joomahulluses kokku pandud..

Comment

VEne aegne töökultuur(itus) on ka praegu levinud. Sain hiljuti ühte monitori torkida mida oli väga tüütu lammutada (Nokia!). Noh, eelmised parandajad ei viitsinud kruve keerata - lõikasid metallikääridega põhja sisse augu ja asi vask. Detaile oli vahetatud ilmselt tuntud kirvekujulise 500W kolviga....räige.
          Kultuurist veel niipalju et tädi Mashad tegid kõvasti ilma. Kunagises Pöögelmani tehases praktikal olles nägin, kuidas taoline tööeesrindlane tuli tsehhi ühes käes karp diff. ahjust tulnud #wafereid" ja teises lihapirukas. Visati siis mõlemad lauale - pirukas pooljuhi toorikute peale. Ülipuhtad materjalid....
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

.

Teema juurde tagasi tulles: ega polegi vist vximalik ainult parandamisest ara elada, mida aeg edasi on see rohkem hobi korras.
            kurb on.kas tõesti on olukord veel hullem kui ma ette kujutasin.ma ei oodanud hinnangut vene tehnikale, vaid lootsin, et vastavad tösisemad tegijad.millest see on?on kuskil mujal mingi muu,asjalikkum foorum? pole internet veel igale poole jõudnud? või inimlik kadedus,hirm raske tööga kogutud teadmisi teistega jagada? võiksime teha ju foorumi palju huvitavamaks, vahest kaoksid siis küsimused stiilis-"kuidas näeb välja see vigane osa, pärast mille vahetamist mu vigane telekas(raadio,võimendi) käima läheb?"Ida-virumaal me konsulteerime üksteist,kui miski on,helistame,küsime.aga kui selline ring töötaks üle eesti? keegi ei tea lõplikult kõigest kõike.pealegi asume kõik üksteisest niivõrd kaugel, et leivatüki pärast riidu ei lähe. mis te arvate sellest. KREEKLANE-KIVIÕLI

Comment

Paraku on see tõsi: parandamisest tundub olevat võimatu ära elada. Ka see firma, kus monitore parandasin, otsustas muutuda sarnaseks muudele putkadele a la Kadaka Turg ja panustada hoopis müüki...
              Sellele vaatamata arvan et elektroonikute Suur Ring elab edasi ja kogemusi jagatakse ikka, tulgu või veeuputus.
              Vähemasti siin foorumis tundub olevat selline meeldiv komme.
              Minu teada pole ükski (asjalik) nõuküsimine (remondi või ka muult alalt) vastuseta jäänud. Ja erinevalt remonditöökodadest ei taha keegi selle eest raha.
              Äkki teeks tõesti remondialastele küsimustele eraldi foorumi. Konsultandid tunduvad olemas oleavt, kasvõi Kreeklane, Martinj jpt. Mina ise kah  - teadmiste piires.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kreeklane, Martinj jpt
                väga 5+ viitsivad kõikidele vastata
                sain oma kassettmaki läbi interneti parandatud 8)
                Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
                www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

:-[
                  Parandamisest tõesti jah ära ei ela(jupid kallid ja risk mõnikord suur) ja kui aus olla siis ei tahagi nii väga sellega teha, las viivad omad moodsa tehnika ennem ametlikku parandusse. Siis omal ka peavalu vähem ja praktika on näidanud, et mida kapriissem asi remontida, seda õudsam klient, kuigi ma arvan, et remondimehed suhtuvad suure südamega remonditavasse, ei arva seda ometigi kõik kliendid

Nalja hah oma elust;D
                  Noh isa töötas vene ajal telekaparanduses. Ja nagu vanasõna ütleb, käib kingsepp paljajalu nii ei olnud meil kodus mitte ühtegi töötavat telekat (plokke ju testida vaja), millel ka kaan taha oleks kruvitud ;D Noh siis sai emal hing täis ja kutsus remondimehe välja,kes telekale kaane taha kruvis ;D ;D
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Äkki teeks tõesti remondialastele küsimustele eraldi foorumi. Konsultandid tunduvad olemas oleavt, kasvõi Kreeklane, Martinj jpt. Mina ise kah - teadmiste piires.
                    Raskesti teostatav mõte, kui uus remondi teema luua siis
                    sellesse liitujad peaksid enne selli eksami sooritama.
                    Kui analüüsida paljude foorumi "vanakeste" ülesastumisi
                    siis tundub et klahve klõbistati ainult punktide saamiseks. Foorumi asjalikumaks muutmisele aitaks kui
                    moderaatorid teeks kõva tööpäeva ja tooksid nii mõnegi
                    "vanakese" algaja tasemele tagasi.
                    Kõige vähem tundub risustatud videofoorum.
                    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Raskesti teostatav mõte, kui uus remondi teema luua siis
                      sellesse liitujad peaksid enne selli eksami sooritama.
                      Kui analüüsida paljude foorumi "vanakeste" ülesastumisi
                      siis tundub et klahve klõbistati ainult punktide saamiseks. Foorumi asjalikumaks muutmisele aitaks kui
                      moderaatorid teeks kõva tööpäeva ja tooksid nii mõnegi
                      "vanakese" algaja tasemele tagasi.
                      Kõige vähem tundub risustatud videofoorum.
                      Aga ega see paha mõte pole, võiks panna mingisuguse testi,jah ei vastustega nagu arki test (küsimuste väljamõtlemisel võiks abik olla), mille läbimisel saaks mingisuguse kasvõi remondimehe staatuse siin. Kusjuures seda võiks teha ka valdkonniti, sest igaüks ju kogu maailma ei jaga

Comment

Mõte on hea kui oleks foorum, kus saavad oma kogemusi vahetada profid vöi ka need kes on tõesti edasijõudnud ja seda sõna otseses mõttes.Mitte need kes ise ka ei tea mida nad tahavad kui detaile nimetatakse jublaksteks ja küsitakse kumma otsaga takisti  skeemi joota, Minu arvates suurem enamus sellest rahvast võiks esimese hooga minna raamatupoodi ja otsida abi sealt või käia korralikult füüsika tundides.Mis pagana moodi sa juhendad mingi seadme remonti kui kogemustega tegija ei oska küsidagi mida teha ja suure hulga postituste põhjal saab salgeks mis on toiteplokk või elektrolüüt.Ma hindan väga neid inimesi kes hakkavad selgitama ja vastama sellistele küsimustele mis puudutab algteadmisi, kuid seda võiksid asjaosalised ikkagi enne endale ise selgeks teha mis on vool ja pinge oomi seadus ja mis on diood, keerulistematest asjadest rääkimatta.Tase algteadmistes on halvem kui omal ajal pioneeride maja raadioringis.Kuid tundub et lihtsam on küsida kui iseseisvalt algteadmised omandada ja raamatut lugeda, kusjuures ei viitsita isegi foorumi materjalidega korralikult tutvuda.Probleem on isegi enese väljendamine ja õigekeelsus.On väga tänuväärne et selline foorum on olemas ja olen kindlalt veendunud et see päästab nii mõnegi noore mehe maailma kiusatustest ja aitab ehk leida ennast ja tegeleda sellega mis huvi pakub.Kuid nii nagu ikka on iga algus raske ja ehk asi muutud paremaks ja konkreetsemaks igas valdkonnas ka konkreetselt selles foorumis.ei poolda seda et teha proffide foorum eraldi, kuid võiks olla eraldi rubriik proffidele siis saavad ka noored tegijad seda lugeda ja seal võiks olla koos kõik valdkonnad kõrgsagedus tehnika, madalsagedus,video digitehnka kuid kus ei hakata spämmima. ja kui keegi tunneb et suudab juba sõna sekka öelda, väga teretulnud, see näitab arengut ja taseme tõusu mida onngi vaja ja kõigile ka tugevatele tegijatele.Palun vabandust ma ei tahtnud kedagi solvata kuid avaldasin oma arvamust, kuna küsimus oli püstitatud.Kindlast on ka külastajaid, kes ehk oleksid liitumas kui tase on kõrgem ja profesonaalsus olemas.Kaldun arvama et siis tõuseks ka selle foorumi otstarve ja populaarsus.Samuti Tevalo terviklik areng.
                        Lugupidamisega HUMAX .

Comment

Tänud härra Humax,ka minu mõtete täpse esitamise eest.
                          Omal klahvide klõbistamine vaevaline.
                          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

see on nüüd võib-olla natuke OT aga kas netis on ka kuskil korralike eestikeelseid opetusi, näitex algajatele midagi, et mis on oomiseadus jne - yhesonaga põhitõed :

Comment

Aeg on vist kokkuvõtte teha. algul miinuspooled-omal ajal tuli 19tehnikakoolist telekaparandajaid nagu vändrast saelaudu. oma lennust olen ma vist viimane, kes selle töö peale on jäänud(ei tahaks uskuda, et kogu kooli peale).
                              plusspooled:tööd ja tegevust on, nii teoreetilises kui praktilises plaanis.
                              üks uus foorum võiks meil ikkagi olla:kus inimene küsib nõu parandamise kohta.praegu hajuvad need küsimused eri foorumites laiali ja sageli jäävad nad tähelepanuta.muidugi ootaks asjalikkumat lähenemist,et ei peaks küsima aparaadi nimetust, ega seda, kas kaitsmed on üle vaadatud.aja jooksul on mul kogunenud küllaltki suured andmebaasid nii telekate kui videote rikete kohta,skeemid jne.kindlasti on ka teistel midagi. usun,et aja jooksul kasvaks see foorum väga asjalikkuks,kust kõik midagi huvitavat leiaksid.vaatasin veel kommentaarid üle.felch,humax,jyrka,martinj on nõusolevalt noogutanud, loodan et sellest tuleks ilus lapsukene.

Comment

Kui peamoderaator Tanel sellise foorumi tegema peaks, pane algusesse "sticky" kiri reeglite kohta ja kirjelda mis tingimustel vastuseid mõtet oodata. Ja siis kasuta oma moderaatori õigusi (arvan et sobiksid potentsiaalse remondifoorumi moderaatoriks) ja kustuta mõtetud postitused. Taset saab hoida ainult ise....
                                Küllap me siis juba oma oskuste piires vastame päringutele.

Comment

Working...
                                X