Mis on siis teadjamate meeste mõtted, et saaks ilma suure mürata lindude laulu salvestada? Äkki on nood asjad juba hoopis teiste numbritega hinnasildilt, kui mingid tavalised mikrofonid mis selleks ei sobi.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Mikrofon linnulaulu salvestamiseks
Collapse
X
-
Vs: Mikrofon linnulaulu salvestamiseks
http://www.instructables.com/id/Dollar-Store-Parabolic-Mic/
Odavast otsast DIY"Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)
-
Mõni aeg tagasi nokitsesin sellise seadme valmis kaugemate loodushelide suundpüüdmiseks.
Comment
-
Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitustMõni aeg tagasi nokitsesin sellise seadme valmis kaugemate loodushelide suundpüüdmiseks.
Ja kuiudas see resonantstorudest suundmikrofon ennast õigustas, milline on kogemuslik hinnang? Kirjanduses olen näinud pilte rohkemate torudega, seega avarama sagedusribaga. Tuule müha võib asja rikkuda. Selle vältimiseks tuleks iga resonaatori ette panna mikrofoni tuulekaitse.
Comment
-
Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitustMõni aeg tagasi nokitsesin sellise seadme valmis kaugemate loodushelide suundpüüdmiseks.viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2014, 13:09.
Comment
-
Suuna mõttes toimetab seade ise väga hästi, zoomib väga kaugelt ja kõrval-/tagahelid on vägagi maha surutud. Sagedusriba alumine ots ei lähe väga alla, asja annaks parandada pikemate vilede kasutamisega. Loodushelide jaoks on sagedusriba minu meelest piisanud. Tuule suhtes on asi tundlik. Tuulemüra kusjuures ei avaldu mühinana, vaid häire avaldub pigem helina, mis meenutab pudelisuule puhumist. Signaali kahinamürad pigem ei ole mikrofonist, vaid mitmekordsest muundamisest. Mul oli eesmärgiks sellise mikrofoni omaduste uurimine, mitte võimalikult parima kvaliteedi tagamine. Kogu ahel on demohelinditel üsna komplitseeritud, kindlasti annaks asja oluliselt parendada. Mikrofoni eelvõimendi on kuulsal "väikese müraga" K548УН1А kivil. Salvestatud on algselt minidiskile, seejärel analoogväljundist sämplitud 44,1/16 kehvakese helikaardi kaudu arvutisse wav failiks, millest siis pakitud flac ja mp3. Kui kasutada head digisalvestit, siis kindlasti on tulemus müravabam ja võib ehk loobuda mikri eelvõimendist üldse.
Comment
-
Kas eesmärgiks on portatiivne salvestamine(liikudes siin-seal) või statsionaarne salvestamine?
Portatiivse salvestamise jaoks on olemas ju spetsiaalsed seadmed(field recorder), mis just odav lõbu ei ole.
Mobile Recorder + Zubehör online kaufen bei Europas größtem Musikhaus - Schneller Versand, 30 Tage Money-Back und 3 Jahre Thomann Garantie
Kvaliteedsem mikrofon sellise asja jaoks.
GU50 pooltkonstrueeritud seade on muidugi hulga spetsiaalsem.
Comment
-
Mikrofon oleks täiesti statsionaarne ning ma ise olen vaadanud seda http://shop.pillipood.ee/1004000000/0/readmore/38439/ . Kui tõesti on kellelgi mingi mõnusalt hea mikker välja pakkuda siis alati oodatud mõtted. Kuidas aga mikrite omamürast lahti saada või mis oleksid need head soovitused, sest seda ma tean, et mida lühem on mikrofoni kaabel seda väiksem sisse indutseeritud müra. Ehk on hoopis vaja eelvõimendit või saaks kuidagi asja sedasi teha, et vahetult märast mikrofoni oleks kohe A/D muundur.
Comment
-
Starsionaarsema seadistuse puhul ilmselt sobiks GU50 poolt pakutud shotgun mikrofon, tuulisema ilma tarbeks peaks talle surnud kassipoja või kassi peale tõmbama. Netist on silma jäänud ka parabool mikrofon, aga tolle miinuseks pidavat olema moonutatud sagedusala.
Müratasemega on selline lugu, et mikrofon vist kipub tundlikum olema, kui meie endi kõrvad, kuskil ikka mõni tuulekene puhub Korralikumad mikrofonid on sümmeetrilise väljundiga, mis peaks ka natukese aitama, eriti pikema kaabli puhul aga trafost tuleks ilmselt hoiduda.
Portatiivse lahenduse puhul on eeliseks akutoide
surnud kassipoegi ja kasse saab siit http://www.thomann.de/de/rode_deadkitten.htm
Mul mingi aeg endal ka plaanis süsteem loodushelide jäädvustamise tarbeks koostada, ilmselt alustangi stereomikrofonist ja kvaliteedsest salvestist.
Comment
-
Esmalt postitatud rait112 poolt Vaata postitustKuidas aga mikrite omamürast lahti saada või mis oleksid need head soovitused, sest seda ma tean, et mida lühem on mikrofoni kaabel seda väiksem sisse indutseeritud müra.
JFET transil on alati müra, sellest ei pääse. Kapslis olev on tavaliselt küll üsna "vaikne", aga kusagil on siiski piir. Seepärast pannaksegi mitu kapslit paralleeli, et tekkiks nö müra kustutamine (noise cancellation).
"Kustutamine" pole muidugi õige sõna, sest mingi müra siiski jääb. Lihtsalt nõrgem.
Pannakse paralleeli isegi 10 ja rohkem kapslit, loomulikult omamüra 10x ei vähene, kaugel sellest, aga natuke abiks ikka. Eriti, kui kapslid odavalt käes.
Ise olen proovinud 2x WM-61A ja on tõesti natuke vaiksem, kui ühe kapsliga.
Comment
-
vinüülimehele vastuseks, et kasutaks küll seda suund mikri ehitamist aga ei ole ruumi hoiustada seega eelistan midagi sellist, et võtan lauasahtlist ja pistan töösse. Küll aga ikkagi küsimus, kas A/D muundur mikrile kohe sappa või ikkagi mingi väike helipult talle vahele? Ja kuidas on selle mikrofoni kvaliteet mille ise eelmises postituses välja pakkusin?
Comment
-
Esmalt postitatud sebastian poolt Vaata postitustSeepärast pannaksegi mitu kapslit paralleeli, et tekkiks nö müra kustutamine (noise cancellation).
"Kustutamine" pole muidugi õige sõna, sest mingi müra siiski jääb. Lihtsalt nõrgem.
Pannakse paralleeli isegi 10 ja rohkem kapslit, loomulikult omamüra 10x ei vähene, kaugel sellest, aga natuke abiks ikka. Eriti, kui kapslid odavalt käes.
Ise olen proovinud 2x WM-61A ja on tõesti natuke vaiksem, kui ühe kapsliga.
Esmalt postitatud rait112 poolt Vaata postitustMikrofon oleks täiesti statsionaarne ning ma ise olen vaadanud seda http://shop.pillipood.ee/1004000000/0/readmore/38439/ .
Comment
-
2.3. Акустические микрофоны и преобразователи ...
lib.qrz.ru/node/3659
Seal artiklis on sellest teemast päris palju juttu ja on ka palju skeeme.
Sarnaseid venekeelseid artikleid leiab veel spionaažitehnika alt.
Ise olen kasutanud kuuldeaparaatides ja „sidetehnikas“ kasutatavaid väikeseid (vene mõttes) elektreetmikrofone M1-V2. Netist leidsin vaid A ja B andmed. V ja G andmeid ei leidnud. Andmed leidsin kinniselt pakendilt, kus on sees 60 mikrofoni.
M1-V2 normeeritud sagedusriba on 100..7000Hz, ebaühtlus kuni 12dB. Tundlikkus 14…24,5mV/Pa. Toide 1,2V +-10%; tarbitav vool on alla 70µA. Sees väljatransistor võimendi, mikrofonil 3 otsa, õhuke – paksus 2,7mm; 10x5,7mm.
Olen neid varem kasutanud väikese võimsusega saatjaga autode valveseadmetes. Kompressoriga võimendiga toimisid suurepäraselt, liigagi hästi, iga krabin oli kaugelt kuulda. Samuti elektroonsete reguleeritava sagedusfiltriga stetoskoopide valmistamisel, millega saab auto juures näiteks vigase laagri avastada.
М1-А2 "Сосна" - микрофон электретный - Микрофоны ...
М1-А2 "Сосна" - микрофон электретный http://tec.org.ru/board/14-1-0-464
Микрофоны (дополнение) http://cxem.net/sprav/sprav96.php
Mitme mikrofoniga saab parema tulemuse, saab näiteks lähedalasuvad helid, mürad kompenseerida. Samuti vähendada süsteemi omamüra. Huvilistele on uusi M1-V2 ka pakkuda.
Comment
-
Kui ruumiga kitsikus, siis ilmselt on stereomikrofoni kasutamine hetkel ehk kõige mõistlikum? Sellistel peaks tavaliselt kohe hoiustuskohver komplektis olema. Kui hea tema suund on ei tea, aga näited, mille link sai lisatud polnud minumeelest küll eriti pahad.
Comment
Comment