Teade

Collapse
No announcement yet.

Mis pistikuga on tegu?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mis pistikuga on tegu?

Võitsin osta.ee oksjonil Oktava MKE-2 mikri, mingi imeliku otsaga.
    Pilt kus pistik näha: http://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_9_26305613.jpg
    Keskmine pulk on plastikust ja ühe ääres soon sees, ümber on kuus metallist kontakti. Mikrist tuleb välja kolm juhet pistiku külge, maandus, "hot" ja neutraalne. Tahaks siis teada mis pistikuga on tegemist ja kumb mikrist tulevatest juhetest on hot ja kumb neutraalne? Maandus on varjestus, üks juhtmetest on sinine, teine läbipaistev. Oletan et sinine on neutraalne? Plaanis see pistikujunn vahetada XLR vastu.

Vs: Mis pistikuga on tegu?

Hi guys, first post here after a lot of lurking so firstly thanks for the massive amount of info you all pour into this place. I bought an Octava mk 01

See pistik pole originaal, vaid hiljem pandud. Ilmselt oli vajadus sobitada mingi võimendusega.
    Olen näinud selliste pistikute ja vastavate pesadega helindussüsteemi. (Kas mitte BEAG?)
    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Hmm, seda ma arvasingi et mingi spets otsik.
      Aga kuidas aru saada kumb juhtmetest on negatiivne ja kumb positiivne? Ainus võimalus vist joota küle pistikule ja kui heli imelik on siis järelikult faasist väljas ja vahetan juhtmed ümber? Saaks vaadata muidu mikri sisse aga ei tea kuidas ta lahti käib.

Comment

Guugel justkui paaris kohas mingit skeemi meenutavat pilti näitab? Октава МКЭ-2.

Comment

Karta on et näitab, aga mida ma teen selle skeemiga? Sinna mikri sisse ei näe, mul pole õrna aimui kuidas teda lahti teha. Seega ei näe mis kaabli ots on mis. Või on ülde vahet sellel mikril kumb ots on kumb?

Comment

Guugli skeemist võiks ju justkui nii aru saada, et varjestus on "-" ja teine emba-kumba on "+".

Käib sinna nüüd patarei/element ka sisse või mitte? Vasaraonu lingil oleks justkui R6/AA elemendiga, guugli skeemil aga mitte.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
              https://www.gearslutz.com/board/so-m...ut-before.html

Olen näinud selliste pistikute ja vastavate pesadega helindussüsteemi. (Kas mitte BEAG?)
              Teslale kuulusid sellised pistikud.
              Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

Neil on sees elektreetmikrofon koos sobitusvõimendiga (väljatranss+takistid), toiteks ümmargune 1,5V patarei ja väljundis sümmetreerimistrafo. Seega võib see mikrofon tahta hoopis sümmeetrilist sisendit. Saab ju proovida, kuidas töötab. Lahti käis ta kah kuidagi. (viimased kogemused sellisega u. 15 aastat tagasi).
                Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud Juuljuz poolt Vaata postitust
                  Karta on et näitab, aga mida ma teen selle skeemiga? Sinna mikri sisse ei näe, mul pole õrna aimui kuidas teda lahti teha. Seega ei näe mis kaabli ots on mis. Või on ülde vahet sellel mikril kumb ots on kumb?
                  ; Selle mikrofoni 2 otsa on omavahel ühendatud parempoose keermega. Lahti keerates läheb "toru" pooleks ja kesta sisse 1,5V, AA patarei. Seetoidab 1 väljakal ehitatud sisemist võimendajat ja on väljundahelaga järjestikku. Väljund on läbi sümetreerimistrafo! Patarei "-" klemm läheb vedrukontakti poole. Mikrofoni kest on maandatud. Igaljuhul on mikri skeem ja sisemine "hingeelu" olemas eestikeelses raamatus Ilmar Eiskop ja Alksande Sillart "Akustika ja helitehnika", kirjastus "Valgus", Tallinn 1988, lk.159! Üks skeem ütleb rohkem kui 1000 sõna!
                  viimati muutis kasutaja rainadov; 14 m 2015, 19:20. Põhjus: täht

Comment

Google mikrite skeeme ei usalda sest kunagi otsisin MKE-100 skeemi ja no tükk aega ei leidnud seda õiget, oli ikka mitu skeemi MKE-100 nime all. Lõpuks joonistasin ise plaadilt maha selle ja siis tuli välja alles milline neist õige oli.
                    Mikker töötab tõesti patarei pealt. Kummas otsas see vedru peaks olema? All on mingi klemm, üleval paljas metall kontakt. Oletan et see on +? Võis ka vedru seal olla, kuna keegi oli sinna jätnud vana patarei sisse tänu millele oli ülemine kontakt (see, mis kapsli küljes) täiesti oksüdeerunud, tükk aega jamasin et puhtaks saada.
                    Seda ma tean ise ka jah et varjestus on maandus, seda teavad kõik. Aga jäin mõtlema et kumb teistest kahest juhtmest on + ja -. Jootsin hetkel suvalielt need kaks, eks homme vast saan proovida helipuldi küljes kas teeb häält või ei.
                    Seda ma küll nüüd jah aru ei saa kuidas see lahti käib MKE-100 käis lihtsalt - pealt kuppel maha ja tõmbad naha üle kõrvade. Sellel on aga plastikust otsad kes teab kuidas kinni seal, kruve-keermeid pole, ei taha niisama ka lampi kangutama hakata seda.
                    Aga iseenesest peaks asi toimima ju balanced XLR-iga kui patarei sisse panna?

Comment

Sain täna proovida mikrit, toimib ja heli on väga selge, mulle meeldib. Aga mingi ragin/sahin/kahin on helis sees?

Edit:
                      Räägin veits juurde. Sain lõpuks mikri lahti ka võtta. Alumine osa tuli siis ära kui plastiku äärest hästi kõvasti kinni pigistada ja keerata, mingi liimiga oli keere sees. Igatahes on mikri alumises osas ainult sümetreerimistrafo. Ülemise osa korpuse sisene junn tuli ära siis kui tangidega patarei kontakti ümbert kinni võtta ja pigistada, ning ettevaatlikult plastik seest välja keerata. Ehk siis kogu mikrit hoiavad koos välimise metallkorpuse sees olevad keermed. Igatahes oli mikri ees otsas peale elementi ainult üks JFET või FET vms, ei vaatanud mudeli numbrit. Nii lihtne see mikker siis ongi, patarei, element, FET, trafo. Igatahes sai kõik jootepunktid üle joodetud, elemendi-FETi vaheline näru juhtmejupp vahetatud, kõik kontaktid puhastatud kontaktisprayga. Homme proovib uuesti, eks näis kas ikka ragiseb või on korras. Saan teise puldiga ka proovida.
                      Kas sellise lihtsa skeemi puhul on sümetreerimistrafo-XLR juhtmete polaarsusel vahet ka? Varjestus on ikka maandus, aga trafo väljund?
                      viimati muutis kasutaja Juuljuz; 15 m 2015, 22:47.

Comment

Working...
                      X