Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõõtemikrofoni ВПМ-101 toide?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mõõtemikrofoni ВПМ-101 toide?

Sai selline isend muretsetud. Paljustki lihtsalt huvi pärast, kuid üks projekt vajaks väga madalate helide salvestamist.
    Mikrofonil on selline eelvõim, mis thab toidet 60V ja 200V(vt skeemi).
    Kas on kellelgi ideid, kuidas seda saavutada? Kas on mõtet 48V fantoomtoitega midagi aretada või tähendab see vaid hädasid tundlikkusega, müradega? Lampvõimendi toimetab selliste pingetega näiteks?

Siin ka leitud skeemid ja muu andmestik
    Капсюль микрофонный конденсаторный М-101.
    Предназначен для использования в шумоизмерительной аппаратуре в качестве измерительного преобразователя звукового давления. Звуковые колебания мембраны преобразуются в переменное напряжение, пропорциональное воздействующему на капсюль звуковому давлению.
    1. Частотный диапазон, Гц 2...18000
    2. Максимальный уровень измеряемого звукового давления, дБ относительно 2x10-5 Па, не менее 144
    3. Номинальный уровень чувствительности капсюля, дБ, относительно 1 В·Па-1 (мВ/Па) минус 26±2 (39,8-63,1)
    4. Максимальное отклонение уровня чувствительности в номинальном диапазоне частот по свободному полю от уровня чувствительности на частоте (250±75) Гц в диапазонах частот:
    (2...18000) Гц, дБ, не более ±2
    5. Габаритные размеры, мм 23,77x19
    6. Масса, кг 0,031
    Lisatud failid
    viimati muutis kasutaja Scott; 07 m 2015, 04:56. Põhjus: kokku

Vs: Mõõtemikrofoni ВПМ-101 toide?

Kuidagi imelik skeem, esmapilgul tundub, et ei saa kuidagi toimida.

Comment

Seda kondensaatormikrofoni kapslit M101 kasutati algselt koos lampidel eelvõimendiga. Keegi on üritanud teha transistoridel, mis minu arvates ei tööta (ilmselt simulaatoriga).

Ise olen eelvõimendeid teinud INA217; SSM2017; SSM2019 jne. ja töötavad väga hästi (joon.4).

Comment

60 voldi asemel võid edukalt kasutada 48 V, see on eelvõimendi toiteks. 200V on mikrofoni elektrivälja tekitamiseks. Voolutarve peaks olema sisuliselt 0, takistid peaks ees olema megaoomides kui mitte isegi gigaoomides.
        Samas filter peab vahel olema ülihea, sest kogu see sodi, mis 200V ahelas on, läheb ilusti signaaliahelasse .
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Töötab siiski, ma ei pannud tähele, et pistiku nr. kõrval on veel aadressid

Comment

Sama mul, ei taibanud neid numbreid lugeda, kui näed siis hakkab isegi tööle

Comment

Torus olev eelvõim on tehases tehtud ülal toodud skeemi järgi. R5 ja R6 on 180MOhm R1=220MOhm. Kas keegi tahaks mulle sellele kapslile 48V eelvõimu teha?

Comment

Working...
              X