Teade

Collapse
No announcement yet.

Elektrijuhtme mõju helile

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

    Esmalt postitatud CCR poolt Vaata postitust
    Kas keegi oskab reaalselt ära seletada, mille poolest
    erineb 5€ toitejuhe 500€ toitejuhtmest? Miks tootja küsib ühe juhtme eest näiteks 100 korda kõrgemat hinda?
    Mõnel inimesel lihtsalt on väga-väga palju raha, ta tahaks seda ju kuidagi kulutada. Ja ongi olemas lahked tootjad, kes inimestele sellist võimalust pakuvad.

    Näiteks igal inimesel lihtsalt ei kõlba vaadata aega mobiiliekraanilt, tuleb osta ulmelise hinnaga käekell. Ning sellise käekella omanikul ju ei sobi osta paarieurost toitejuhet, kus selle häbi ots siis on kui naaber nägema juhtub.

    Comment


      #17
      Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

      500 eurorublasele kaablile raatsitakse lisaks vägevatele kirjadele lisada ka veidi rohkem vasevärvi elektrit juhtivat traati sisse
      Hiljutine kogemus. Telekas vait. Selgus et vigane on toitejuhe, sest inimestele, eriti õrnema soo esindajatele on suhteliselt raske selgeks teha, et juhtmest ei tõmmata asja seinast välja.
      Ja siis selgus. Juhtme isolatsioon on vägev, aga sees oli kolm juuspeent traadikiudu, mis sobiks mõnesse kohta 5A kaitsmeks
      Aga tegelik põhjus on religioon. Kui juba on see hüpersuper vidin ostetud, ega siis ei julge tunnistada, et nagu efekti ei ole.
      Ja ega sõbrad taha kah alla jääda
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

      Comment


        #18
        Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

        Mis seal ikka, üldistaks siis natuke.
        Jah, kindlasti toitekaablite kvaliteet heli mõjutab, nagu kõik muugi, AGA enne tuleks veenduda, et:
        - kogu helisüsteem on piisaval kvaliteeditasemel kogu kanali ulatuses, et just toitevärk on see lahendamistvajav kitsaskoht
        - kuulaja ise on piisaval tasemel et saadavast efektist aru saada (ma ei mõtle lihtsalt õlle kõrval naabrimehest parem olemist)
        Edasi.
        Minu arusaama järgi energia tarbijani edastamise ülesannet on lihtne saavutada, piisav ristlõige ja 100% vask on vast piisavad märksõnad selles osas.
        Ju siis see audiofiilsuse värk on siinkohal peidus mürades, nende levimises, ja eri metallide kontaktides, aga see ju ka mürateema ikkagi.

        Üldjuhul kõike seda mis enne eesti energia liitumispunkti, me ju mõjutada ei saa. On siis mõtet näiteks korrusmajas tegelda viimase mõne meetri varjestamisega, kui enne seda lohiseb toiteahel mööda püstakuid koos kõige muu müratekitava tränaga mida me seal koridorikappides näha võime...
        Aga näiteks eramajas kilbist vedada audio jaoks eraldi korralik kaabel + õieti tehtud varjestus sellele + korralikud filtrid nii sellele kaablile kui teistele kodustele häiretekitajatele - miks mitte, ma isegi prooviks kuulaks hea meelega, kas suudan eristada vahet võrreldes sellega kui juhe on tavalises seinapesas.

        Aga ainult viimase poolteise meetriga tegelda raske raha eest ja naabri ees uhkustamiseks pole ka keelatud.

        Comment


          #19
          Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

          Huvitav, seda toite teemat on lahatud küll nii- ja naapidi. Proovitakse ühesuguseid ja teistsuguseid toite kaableid. Minu jaoks pakub aga huvi hoopis see, et kas toiteplokk on üldse korralikult teostatud? Heakvaliteediliste heliedastuseadmete üheks tähtsaks osaks on just toiteplokk ning olen kuulnud ka teooriat, et kuulates võimendit kuulad tegelikult ainult toiteblokki - ei tundu vale olevat. Kui võimendi enese komponendid on üüber hi-end, aga toite puhul on piirdutud lihtsa stabiliseerimata lahendusega, mida see jupike kaablit, millega ta seinas on tõesti mõjutab, siis tekib ikka küsimus, et kas toiteplokk on ikka korralikult teostatud? Akude pealt toitmise üheks peapõhjuseks on mürad, aga kas sealgi ei teki küsimust, et äkki on plokk jällegi jama kui peab akude pealt toitma. Selge, et grammofoni korrektorvõimendit on võib-olla lihtsam akudelt toita kui keeruka lahendusega toidet kasutada, samas on Tartu Audioklubis kohapeal korrektorvõimendi, mille toide on päris korralikult stabiliseeritud ning ei unda, ega kohise seal midagi, missest et istub tavalises vooluvõrgus. Signaalikaablid ei pea samuti olema ei tea mis, piisab korralikust varjestusest ja ei tohiks probleeme olla. Maandussilmused kipuvad teinekord kogu asja ära rikkuma, aga too on juba teine teema.

          Comment


            #20
            Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

            Täna on minu arust korralikkuse tunnuseks et juhtme soone materjal on vask, mitte selle imitatsioonid mida ei tohi isegi siseruumides lahtise akna lähedale jätta, roostetab või oksüdeerub muul viisil ära. Sellest järgmine etapp on toitepinge regeneratsioon.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #21
              Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

              Korralik toitejuhe võib vähendada ka tarbija juurest elektrivõrku väljuvat müra! Olen monteerinud tööstusseadme kolmefaasilist toitefiidrit 3x150ruutmillimeetri vaske, milline oli ekraneeritud topeltsukaga. Lõigata sai teda ainult ketaslõikajaga. Fiidri läbimõõt ~inimese jala (sääre) taoline. Kaal oli selline, et pikki hoonet paigaldati kanalisse kraanaga ja vintsiga kaablirullilt. Põhivõimsus läks, 125kW tarbijale, mida toideti türistor muundiga. Enne võrku oli korralik, RLC võrgufilter. Muundist tõesti võrgupoole häired ei jõudnud! Selline tarbija oma impulstarbimisega põhjustab suuri vooluimpulse=häireid laias spektris, mis "ronib" ilma filtrita olukorras, mööda toitejuhtmeid, igasugusesse elektroonikasse. Eriti suure sisendtakistusega seadmetesse! Varjestus ei lasknud häireid juhtmest välja kiirata! Häired jäävad häireteks ka pisikestel võimsustel. Ulatus on ainult erinev!
              viimati muutis kasutaja rainadov; 20 m 2015, 23:03. Põhjus: täht

              Comment


                #22
                Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

                Kui mõelda et enamik moodsat (heli)tehnikat on impulsstoiteplokkidena lahendatud, siis seal annab ja tulebki teha filter toiteploki sisendisse kuid pärast toitejuhet (kui vaatame toiteahelat järgnevuse mõttes). Selleks et filter toimiks koos toitejuhtmega, peab see olema reaalselt ka kolme klemmiga pistikuga varustatud, kuid valdavalt on see kolmas klemm puudu ja seega võimalik kolmas soon on ühendatud kas pistikupoolsest otsast või isegi üldse mitte, kui vaatame minu toodud näidet eelnevast.
                Eraldi küsimus on aga see kas toitejuhtmes on kolmas soon soonena või varjena, nagu koaksiaalkaablis, viimasel juhul oleks ruumi variantidele, kuid lihtsalt kolmanda soonena "maanduse" juht ei anna ilmselt midagi. Ferriitsüdamik toitejuhtmes annaks vist rohkem effekti?
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  #23
                  Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

                  Sattus teemakohaselt ette:

                  kaablist:


                  ja "särtsust":


                  http://raylectronics.nl/frame_it_en....filter_en.html .

                  Comment


                    #24
                    Vs: Elektrijuhtme mõju helile...



                    Siin üks väike viga tehtud, pesadesse võiks juhtmed tulla iga pesani trafo juurest eraldi sest kui juba filterseade ehitada siis oleks mõtet korrektselt teha.
                    http://hparchive.com/
                    https://worldradiohistory.com/index.htm

                    Comment


                      #25
                      Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

                      Esmalt postitatud CCR poolt Vaata postitust
                      Kas keegi oskab reaalselt ära seletada, mille poolest erineb 5€ toitejuhe 500€ toitejuhtmest?
                      Miks tootja küsib ühe juhtme eest näiteks 100 korda kõrgemat hinda?
                      Me teame, et mõlemad juhtmed täidavad oma eesmärki, näiteks meie võimendi või DAC saab oma toite ja seade hakkab täitma projekteeritud ülesannet.
                      Arvan, et küsimus(t)e vastus(ed) on juba su enda tekstis antud. Reaalseks vastuseks pead ilmselt võtma mõlemad juhtmejupid ja tegema nendega mõõtmisi sarnastel asjaoludel. Niisama hinnalipiku või pakendikirjade järgi otsustada saab ja võib kuid siis pole mõtet küsimusi esitada, kodutöö tuleb enne ja endal teha. Ja seletamiseks läks siin laialt. Miks Dacia Logan maksab X ja Volvo V50 Y kuigi mõlemad täidavad oma eesmärki milleks projekteeriti?

                      Comment


                        #26
                        Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

                        Dacia ja Volvo puhul on üldiselt kergemini arusaadav millest koosneb hind, lisaks nende puhul ostetakse ka kaasnevaid omadusi nagu näiteks välimus ja mugavus (mis edasitoimetamise tingimuse täitmiseks on ebaolulised), mida juhtme puhul ei taheta ju öelda. Ja kui keegi suudaks teha sõltumatuid ja objektiivseid toitejuhtmete mõõtmisi et välistada mugavuse ja välimuse aspekt, siis oleks vahva küll. Aga visalt tuleb see värk .
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

                        Comment


                          #27
                          Vs: Elektrijuhtme mõju helile...

                          Kindlasti on vahe esteetilises pooles ja ka materjalide kvaliteedis. Ehk siis juhe mida on ilus silmale vaadata ja kannatab rohkem väntsutamist. Tehniline paremus, see jäägu soolapuhujate südametunnistusele.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Elektrijuhtme mõju helile

                            Ma olen aru saanud, et kõige maitsvamad on originaaljuhtmed. Igatahes kaasa neid ei taheta tihti anda

                            Näiteks: http://www.osta.ee/radiotehnika-t-10...ml?_src=search

                            Comment


                              #29
                              Vs: Elektrijuhtme mõju helile

                              Too tegelane ei saa tihitpeale isegi aru mida ta müüb. Aga see toitejuhtme teema on küll imelik. Ilmselt ei teata selle juhtmest midagi ja kuna seda toidupoes saia kõrval ei ole siis peetakse rariteediks.

                              Comment

                              Working...
                              X