Teade

Collapse
No announcement yet.

Stereoressiiveri valik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Stereoressiiveri valik

    tere

    minu viimasest postitusest siin foorumis vist 10 aastat veel möödas ei ole, aga omajagu vett on merre voolanud sellegipoolest lugenud nostalgia mõttes aeg-ajalt siiski olen.

    eemal oldud aeg peegeldab otseselt ka vähest seost kunagiste hobidega, mis annab valusalt tunda ka kadunud tehnilises kompetentsis.

    lähteülesanne on selline, et oleks vaja valida koju mingisugune moodne ressiiver, et võimaldada tänasest mugavamat äraelamist. vanakooli sansui 1000x on küll soundi mõttes endiselt "vana hea", aga kasutusmugavuse mõttes nupust sisse-välja lülitamine, puldivaba valjuse reguleerimine, piiratud FM sagedusriba jne ei ole maailma mugavaim lahendus. lugesin kodukino ostja abc otsast lõpuni läbi, aga lõpliku otsuse tegemisel heast nõust ära ei ütleks.

    teler: http://www.philips.ee/c-p/40PFS6609_...ja-smart-tv-ga
    kõlarid: riiulikastid 5" vifa madalate ja peerlessi kõrgetega by intz
    CD: NAD521BEE
    ruum: staliniaegne kortermaja. elutuba 6x4m ristkülik, vaadelda nagu oleks pikemal küljel pikali. diivan, teler, kõlarid jne ruumi ühes pooles tulenevalt planeeringust

    ressiiverist ootaks helilise poole pealt eelkõige head stereoheli esitamist. tulenevalt ruumipaigutusest ei näe ma mingi surroundi aretamisel erilist pointi, pealekauba veel korteriga tegu. koduses keskkonnas hindan filmide vaatamisel ka igasugu mürinat piisavalt vähe, et subwoofri plaani ei pea. fookus on sellel, et pink floydi comfortably numb, manic street preachers, led zeppelin ja jäääär hästi kõlaksid. allikana esialgu NAD, perspektiivis ilmselt midagi ägedamat. upgrade põrandakõlarite peale on vähetõenäoline - pigem uhkemad riiulikastid.

    "gadgetite" poole pealt ootaks eelkõige mugavust ja head ühilduvust teleriga. tahaks puldimajandust miinimumis hoida. teenusepakkujaks starman zuumboxiga, mille pult viimati televiisoriga läbi ei saanud (elioni oma samas toimib - see oleks täitsa reaalne argument teenusepakkuja vahetuseks).

    eeldan, et ta võiks siis ikkagi stereoressiiver olla, aga seal võivad ühilduvuse poolest mingid teemad olla A/V võrreldes? samas tänapäevase (1)X.Y valmidusega aparaati ilmselt ei ole mõtet "varuks ette osta" kuna mõne aasta pärast on see lühendimajandus nagunii aegunud ja teoorias uut korralikku kodukino planeerides ei oleks sellega teha midagi? või on stereopillidel mingeid olulisi miinuseid?

    hinnapiir: iseseisvalt uurides on see hinnavahemik suhteliselt seinast seina. ülejäänud aparatuuri taset arvestades ilmselt üle ei tasu pingutada, aga eelistatavalt ca 500€ vahemikus ta võiks olla. +-300€ veenva esituse korral ka neljakohaline number. ühesõnaga olen paindlik. hea pakkumise korral ei ütle ka kasutatud pillist ära.
    WAF/GAF faktor: valge/hõbedane värv. ei kuulu vaidlustamisele
    viimati muutis kasutaja Zen; 24 m 2015, 21:48.

    #2
    Vs: (stereo?)ressiiveri valik

    Onkyod on igasugu vilede ja kelladega ja suht odavad. Samas kui sa selle Sansui asemele paned siis pakun päev ja Sansui kolib oma kohale tagasi.
    Panustaks NADi peale kuid see ei ole eriti moodne - igasugu viled ja kellad puuduvad.
    Üldiselt kõige kindlam variant on osta odav onkyo ress ja sinna, mingid enam vähem talutavad, samas kõrge WAF teguriga kõlarid, mis lähevad teleka kõrvale.
    Ja see teine süsteem, see õige magus - sellest teisendad WAF teguri välja ning teed, nagu on vaja.
    -

    Comment


      #3
      Vs: Stereoressiiveri valik

      Soove arvestades siis võiks vast midagi sellist soovitada?


      Teeb kõik mida soovid ja enamgi veel, ainult et üle võrgu ja usb august on failide tugi väga lahja. Hind ka muidugi kallimapoolne.

      Ilma universaalpulti ostmata kõiki seadmeid ühe seadme puldiga kontrollida muidugi ei saa. See võiks parimal juhul kõne alla tulla AV ressiiveri (ARC+CEC) ostmisel, aga selle lootusega (reaalsus kipub teine olema) kehvem heli soetada oleks mõttetu.

      Edit: värv muidugi ei sobi...
      viimati muutis kasutaja Cartman; 25 m 2015, 22:21.
      Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
      Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

      Comment


        #4
        Vs: Stereoressiiveri valik

        Miks vaevata ennast nende kodukino jampsidega reeglina need ei ulatu isegi kõige odavamate stereoasjade tasemeni. Minu soovitus oleks pigem siis puldiga võim + dac kui vaja telekast heli saada. Või siis võim millel oleks dac sees paar siit foorumist ka läbi käind.

        Comment


          #5
          Vs: Stereoressiiveri valik

          tänud kaasamõtlejatele.

          pakutud harman kardoniga samas sarjast midagi kasutab sõber soundbar+sub setupiga ja on väga rahul, aga ma sealt mingit põhjapanevat järeldust teha ei oska, kuna meie süsteemid ülesehituselt üsna siga ja kägu.

          mul miskipärast on üsna suur kiusatus lasta televiisorisse ainult pilt, seega kaldun veidi AV variandi poole, aga loomulikult MK poolt välja toodud point pädeb väga tõsiselt.

          vaataks näiteks neid kahte:

          AV variant, mis võibolla(!?) siis soundi poolelt kehvem: http://www.marantz.co.uk/uk/products...oductid=nr1506

          stereo variant, mis kindlasti kellade-vilede poolest eelmisele alla jääb (lisaks on veel daci ja töökindluse kohta seinast-seina infot): http://marantz.co.uk/uk/products/pag...oductid=pm6005

          Comment


            #6
            Vs: Stereoressiiveri valik

            Oh üllatust tundub et siin viimasel ajal on mingid muutused toiminud ja stereovõimenditele on digisisendid tekkinud, põikasin audiodesignist läbi ja seal lausa 5 stereoasja müügil millel dac sees mis siis ikka proovisime advance acousticut kuna hind odav ja huvi kah et mida selle eest saab no 399 oli vist odama hind ja käras küll no sellise hinna asjadel nagunii über dac'i pole aga telekast arvutist playstationist apple tv'st ja millest iganes heli saab kätte küll. Ma pigem isegi soovitaks.

            Comment


              #7
              Vs: Stereoressiiveri valik

              Stereosüsteemi ehitamisel puudub üldiselt mõte osta av-ressiiver. Ainus põhjus oleks HDMI pesad, aga need ei kaalu kallimat hinda üles. Muude funktsioonide ja sisu osas tuleb maksta lihtsalt asjade eest, mida kunagi ei kasuta.
              Seega minu hääl läheb PM6005 poolt või muule sarnasele pillile.
              Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
              Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

              Comment


                #8
                Vs: Stereoressiiveri valik

                Pakun et oma ajastu soundiga Sansui, sobib väga hästi väljatoodud muusikaga (veniv-voolav, bassirikas). Seetõttu mis sa neist piltidest ikka vaatad - mine kuula - valik võib päris kitsas olla. Kui eelarve pole väga limiteeritud, siis mine eraldi võimu ja raadio peale välja. Universaalpuldi ja makrofunktsiooniga, annab natuke WAF tegurit tõsta.
                -

                Comment


                  #9
                  Vs: Stereoressiiveri valik

                  lugesin neid marantz 1605 positiivseid reviewsid soundi kohapealt ja olin mõttes peaaegu otsust ära tegemas...

                  täna jällegi õnnestus kuulata marantz pm6005 + monitor audio bronze 2 (mitte BX2) komplekti, mis jättis äärmiselt sümpaatse esmamulje. sellisele komplektile pakuti võrreldav hind sellega, mis amazonist ja ebayst võimalik (transpordikomplikatsioone arvestamata) kokku kompunnida on, seega võimaliku järelteeninduse vajaduse perspektiivis tundub üsna mõistlik. kõlarid lisaks kõigele kõrge WAF teguriga (valged). viimase teguri taha poen ka võibolla ise liiga palju - väga ägedad nägid välja lisaks sümpaatsele soundile!

                  telekal on olemas optiline audio väljund, seega põhimõtteliselt nagu sobiks. starboxil on samuti s/pdif pesa tagaküljel - kas saaksin siis ideepoolest otse boksist heli võimu lasta? või ei ole seal vahet kui ta läheb mööda HDMId telekasse ja tuleks optilist pidi võimu tagasi? kas see eeldaks teleka pidevat mute peal hoidmist või siis heli telekasse üldse ei saadeta?

                  tundub, et peab oma kauamängivad riiulist välja otsima ja ühe põhjalikuma kuulamise igal juhul veel tegema.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Stereoressiiveri valik

                    Heli soovitan telekast võtta - viivitus pildi ja heli vahel tuleb ilmselt vähim võimalikest.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Stereoressiiveri valik

                      Esmalt postitatud Zen poolt Vaata postitust
                      telekal on olemas optiline audio väljund, seega põhimõtteliselt nagu sobiks. starboxil on samuti s/pdif pesa tagaküljel - kas saaksin siis ideepoolest otse boksist heli võimu lasta? või ei ole seal vahet kui ta läheb mööda HDMId telekasse ja tuleks optilist pidi võimu tagasi? kas see eeldaks teleka pidevat mute peal hoidmist või siis heli telekasse üldse ei saadeta?
                      Saad heli võtta nii otse boksist kui ka telerist. Üldiselt mida otsemalt heli võtad, seda parem. Stereo puhul võib ka läbi teleri, olulist vahet ei tohiks olla, kuid see sõltub väga palju telerist, mida ta selle heliga teeb, kui üldse teeb.
                      Heli viivituse olemasolu või puudumine selgub ikkagi pärast ühendamist. Telerist heli võtmine seda ei välista.

                      Edit: Kuna sellel võimul on ainult üks optiline ja üks koaksiaalne pesa sisendiks, siis pead vaatama, et nendest jätkuks. Muidu pead veel konvertereid lisaks hakkama ostma. Kui nii boksil kui teleril on optiline väljund, siis pmst jääbki ainult teleri kaudu heli võtmine alles, et see ainus pesa maksimaalselt ära kasutada.
                      viimati muutis kasutaja Cartman; 29 m 2015, 19:48.
                      Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                      Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

                      Comment


                        #12
                        Vs: Stereoressiiveri valik

                        tänud vastuste eest.

                        ühe lisanüansi peale hakkasin veel mõtlema. ei suuda kuskilt paberitest välja lugeda, ega guuglist välja kaevata, kas PM6005 "auto power on" funktsiooni ka omab? teleka sisse lülitamisel oleks üsna elementaarne. cd kuulamisel peab nagunii kapi juurde nokkima minema

                        onkyol on ka üks kellade-viledega stereopill: http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-8150-126088.html on kellelgi kogemusi?

                        Comment


                          #13
                          Vs: Stereoressiiveri valik

                          Esmalt postitatud Zen poolt Vaata postitust
                          tänud vastuste eest.

                          ühe lisanüansi peale hakkasin veel mõtlema. ei suuda kuskilt paberitest välja lugeda, ega guuglist välja kaevata, kas PM6005 "auto power on" funktsiooni ka omab? teleka sisse lülitamisel oleks üsna elementaarne. cd kuulamisel peab nagunii kapi juurde nokkima minema
                          Mis asi see seal peaks selle signaali 'power on' jaoks andma?
                          Minuteada on selleks vaja kas 12v triggerit, hdmid või spets pistikupesa ühel seadmel ja teisel tarkust sellest arusaamiseks.
                          Sellistel masinatel taolisi ühendusi pole ühelgi. Tavaliselt on need ressiiverites projektorite, ekraanide vms lülitamiseks, hdmi kaudu ka teleri jaoks.
                          Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                          Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

                          Comment


                            #14
                            Vs: Stereoressiiveri valik

                            Oleks Pakkuda Nad T773 sobib väga hästi ka stereoks.
                            Hinnasoov oleks 400.-

                            Comment


                              #15
                              Vs: Stereoressiiveri valik

                              nagu ma aru saan, siis signaali annab telekas oma optilisest väljundist, mispeale ressiiver ise ennast standby-st välja lülitab. ma lihtsalt ei tea, kas see on mingi standardne funktsioon enamikul või mingi funktsioon, mida ainult onkyo viljeleb?

                              http://www.hifiwigwam.com/onkyo-rele...reo-receivers/ Similarly, the receivers power up automatically when a digital signal is detected, meaning there’s no extra buttons to push to enjoy amplified TV sound.

                              NADi osas tänan pakkumast - ei paku huvi.

                              Comment

                              Working...
                              X