Ma arvan ka et 700 - 800 W on tiba üle pingutatud. MIks see toiteplokk ei võiks olla ntx 300 - 400 W? Käib küll ju kui panna korralikud lüüdid nagu 13738 ütles.
Teade
Collapse
No announcement yet.
160 W võim
Collapse
X
-
Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
indrek@sac.ee, +3725174765
-
Estonial peaks lõpp-võimus kummagi kanali jaoks eraldi trafo olema. Kuna Max power Estonial on 2*85 W, siis pakuks, et trafod on mingi 100+ W per tükk. Aga see vaid oletus. Võin rängalt eksida.
Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
indrek@sac.ee, +3725174765
Comment
-
Vana vene värvika (see lahmakas, mis mitu tonni kaalus ) trafo oli 360W'ne. Suurusjärk klapib. Ega muud hullu ei juhtu, kui et tippvõimsustel hakkab piirama. Vaevalt, et koduseinte vahel 160W proovid (ilma, et 2 elevanti kõrva peal istux )- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Ja veel... Nüüd läheb asi pahaks Võimu trafo võimsuseks soovitatakse 2* max. võimsus. 2*160=320W, stereo puhul 640W!!!
Ma ei oska öelda,kust on tulnud arvamus, et lüüdid toidavad võimu ära, olgu toitekaks kasvõi mobiili laadija ;D
See ei ole nii! Lüüdid toidavad võimu tippkoormusel mingi paari millisekundi vältel, suurema mahtuvuse puhul veidi enam, sõltub koormusest. Muul ajal saab võim toidet ikkagi alaldist, mille pinget lüüdid siluvad.
Kui mats tuleb on lüüdid tühjad ja neid suudab laadida ikkagi korralik toitekas. Kiirelt järgnev mats on kindlalt piiratud, kui toitekas on lahja. Sellega tasub arvestada.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Siin räägiti teleka trafodest aga kas seda on ka silmas peetud ,et sealt tulevad ju mingid suvad pinged ja nendega pole suurt miskit teha kuna need on voolu vaesed.
Lahenduseks võiks telku trafo sekundaarid ümber mähkida ja toide olemas.
Aga olete kindlad ,et sellest võimust üldse selline W välja tuleb.Elektrik läks baari pingeid maandama.
Comment
-
Kuna paistis, et see on päris must maa siis selgitaks ära miks toitekas peab olema võimsam kui võimendi nom. võimsus. Võtmesõnaks on kasutegur. Ehk siis see üle "müstiline" osa võimsusest läheb lihtsalt soojuseks. See TDA ning enamus integreeritud võimendeid on klass AB võimendid mille kasutegur on umbes 60%. Klass A võimenditel on kasutegur ainult 20% aga see eest on helikvaliteet oluliselt parem. Tänu madalale kasutegurile ongi klass A võimendid harilikult varustatud suurte radiaatoritega isegi väikeste nominaalvõimsuste juures. Klass D (ehk siis PWM võimendid) kasutegur on juba 85-95% tänu sellele, et transid töötavad ainult võtmefunktsioonis (ehk siis nad kas juhivad täielikult või ei juhi üldse). See tühine protsent läheb kaduma tänu siirdetakistusele ja tihti ka liiga väikese lülituste ajavahe tõttu. D klassi võimendite puhul on täiesti tavaline, et mitmesaja watine võimendi on tehtud kas 2 või 4 FETiga. Neljaga ning vastava kontrolleri abil on võimalik kasutada ka ainult ühepolaarset toidet - lõpptulemus tuleb ikkagi sama kui kahepolaarse toitega. Üks odavam D klassi võimendi kontroller on ka Elfast tellitav. National Semiconductorsil peaks kah üks 160W klass D combo olema. Endal on kogemus Tripathi TA0104A kontrolleriga mis on juba tibakese põnevamad tükid. Tripathi TA0105A peaks aga olema hetkel D klassi kontrollerite tipp (põhimõttelt TA0104A modifikatsioon mis muuhulgas kannatab ka suuremat toitepinget).
Comment
-
Kahjuks olen sunnitud sulle ütlema, et kõige hullem on sellele võimule toite plokki või trafot leida. Lisaks on see veel üsna kulukas, arvan et alla 700-1000 krooni sa seda ostes ei saa. Olen ise selle kallal 4 kuud vaeva näinud ja ma ehitan 320W võimu mis koosneb kahest sellest võimust ja mul on kõik olemas peale toite. 18-22v on väga sitt vool. Ma arvestasin enda võimu jaoks kuskil 600w trafo. Vahepeal mõtlesin, et paneks asja 12v peal tööle ja kaotaks võimsust kuid saaks asja tööle ning saaks autosse võimu kuna akult peaks sinna võimsust küll jätkums. Sellest 320w peaks järgi jääma 200-250w.
Comment
-
Toited tehke sellistel võimsustel impulsstoitena. Siis ei ole võimule rattaid alla vaja. Radikad ja kondekad kaaluvad niigi. Vene transiidega võimu tegemine on piin. Erineva juhtivuse ja sarnaste parameetritega transse annab otsida. Vanades Raadioajakirjades oli võimu skeemi kõrvale ka transi mõõtmise skeemike joonistatud.
Comment
Comment